• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het record van het aantal Amerikaanse toeristen dat Curaçao heeft bezocht is vandaag verbroken. De 50.000ste toerist is door minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling ontvangen op Hato. “Deze stijging is een indrukwekkende prestatie”, benadrukt de minister.

Na aankomst op het vliegveld werd de 50.000ste Amerikaanse tourist, Nancy Hamlin, samen met haar echtgenoot Dennis Hamlin ontvangen door Hakim en Ghatim Kabbara, directeur van het Bureau voor Toerisme. De toeristen ontvingen een goodybag en een plakaat. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Curaçao, dat het dit aantal toeristen vanuit Amerika heeft ontvangen.

Voorkeursbestemming
“We hebben nog ruim twee maanden te gaan tot het eind van het jaar, maar we kunnen nu al stilstaan bij dit indrukwekkende succes”, aldus Hakim. “Om deze stijging duurzaam te maken, moeten we blijven investeren zodat Curaçao eruit blijft springen als voorkeursbestemming.”

6 reacties op “Record Amerikaanse toeristen verbroken”

 1. Hoor niets meer van zijn super plannen voor een fly/sail programma, wat was het ook alweer 8 of 9 bestemmingen op één ticket en dan al die groente die met die schepen hier naar toegebracht wordt.
  Meneer Hakim wij zijn en blijven in hoge verwachting. En dan die lachende Duitsers straks die hebben een win/win deal op zak en wij maar weer betalen.

 2. @Thyra:
  Dat heb je helaas verkeerd begrepen. En niet de airport werd afgekeurd, maar het land Curacao heeft 90 dagen de tijd gekregen om sommige bureaucratische dingen te regelen met betrekking tot luchtvaart om hun categorie 1 ICAO status te behouden…
  Ook als ze hun cat 1 status verliezen (waar ik niet van uit ga), betekent het dat locale airlines geen NIEUWE routes naar de VS mogen starten. Alle bestaande routes kunnen verder worden hanteerd en een amerikaanse airline mag gewoon verder opereren en uitbreiden…
  Een cat2 beperking zou in eerste instantie gevolgen voor Insel Air en DAE mbt hun uitbreidingsplannen naar de VS hebben…

 3. Geniet er nog maar even van. Binnenkort komen de Amerikanen niet meer, dan is het vliegveld ingedeeld in cat. II Met dank aan deze charlatan.

 4. Ik heb gehoord dat er vanaf 1 dec geen vluchten meer vanuit de states kunnen komen, omdat onze airport is afgekeurd……dus 1 maand minder!! Of voldoet de airport inmiddels aan de gestelde eisen?

 5. Ontvingen deze buitenlanders een goodybag of een bodybag?
  Mevrouw heeft ook een kek brilletje gekregen zo te zien.
  Maar even serieus, het moet ook goed te doen zijn om uit de VS met 300 mln inwoners veel meer toeristen te trekken. Zorg dat de airport de juiste status heeft en ruim de straten op en benadruk de (koloniale) historie. Of mag ik deze drie dingen beter niet noemen?

 6. dat hebben we allemaal aan Hakim te danken.
  bedankt heer Hakim…
  wat ze in een jaar allemaal gepresteerd hebben, echt ongelooflijk.