• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  una.jpgCURAÇAO – Het eerste semester aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) is rumoerig verlopen. Slechte roosters, stakingen en de afkoelperiode van rector magnificus Jeanne de Bruijn. Versgeperst.com nam een kijkje of de rust op de UNA inmiddels is wedergekeerd.

  Er waren veel problemen met roosters, maar ook over de tentamens was veel onduidelijkheid. “Wat ga je toetsen als de helft van de lessen zijn uitgevallen?”, vroeg voorzitter van de studentenraad Jhanirha Anita zich in een eerder stadium al af. Inmiddels heeft de UNA directie een groot deel van de midterms laten vervallen en zijn de meeste tentamens verzet naar begin januari.

  Roosters
  Volgens Alex Driesprong van de studentenraad zijn de problemen met de roosters nu grotendeels opgelost. “Aan de roosters op zich is niet veel veranderd. Maar het feit dat er nu wel genoeg docenten zijn voor onze vakken zorgt voor meer rust bij de studenten.”

  De Bruijn
  Rector magnificus Jeanne de Bruijn deed in oktober een stapje terug, omdat de studenten haar verantwoordelijk hielden voor de problemen op de Sociaal Economische Faculteit (SEF). Na een maand vakantie maakte zij in november haar comeback. “Dit is eigenlijk heel stilletjes verlopen”, zegt Alex. “We zien haar nu ook bijna niet meer, ze blijft heel erg op de achtergrond.” De staking van begin oktober lijkt dus zijn vruchten af te werpen.

  Lees meer:
  Maduro moet UNA weer onder controle krijgen
  De Bruijn is back
  Camelia op non-actief
  Maduro moet UNA weer onder controle krijgen
  Cijntje: ‘UNA-onderzoek deugt van geen kanten’
  Onderzoekscommissie: studenten bedreigd
  ‘Het belangrijkste is dat we nu les krijgen’
  De Bruijn doet stap terug
  UNA-studenten geven niet op
  UNA-studenten houden voet bij stuk
  Opnieuw acties bij UNA
  Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
  UNA valt in nieuwe crisis
  UNA-studenten eisen schadevergoeding
  Studentenraad: ’situatie rond UNA is onhoudbaar’
  Speurneuzen aan het werk op de UNA
  Commissie start onderzoek naar UNA
  Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

  www.versgeperst.com