• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

una.jpgCURAÇAO – Het eerste semester aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) is rumoerig verlopen. Slechte roosters, stakingen en de afkoelperiode van rector magnificus Jeanne de Bruijn. Versgeperst.com nam een kijkje of de rust op de UNA inmiddels is wedergekeerd.

Er waren veel problemen met roosters, maar ook over de tentamens was veel onduidelijkheid. “Wat ga je toetsen als de helft van de lessen zijn uitgevallen?”, vroeg voorzitter van de studentenraad Jhanirha Anita zich in een eerder stadium al af. Inmiddels heeft de UNA directie een groot deel van de midterms laten vervallen en zijn de meeste tentamens verzet naar begin januari.

Roosters
Volgens Alex Driesprong van de studentenraad zijn de problemen met de roosters nu grotendeels opgelost. “Aan de roosters op zich is niet veel veranderd. Maar het feit dat er nu wel genoeg docenten zijn voor onze vakken zorgt voor meer rust bij de studenten.”

De Bruijn
Rector magnificus Jeanne de Bruijn deed in oktober een stapje terug, omdat de studenten haar verantwoordelijk hielden voor de problemen op de Sociaal Economische Faculteit (SEF). Na een maand vakantie maakte zij in november haar comeback. “Dit is eigenlijk heel stilletjes verlopen”, zegt Alex. “We zien haar nu ook bijna niet meer, ze blijft heel erg op de achtergrond.” De staking van begin oktober lijkt dus zijn vruchten af te werpen.

Lees meer:
Maduro moet UNA weer onder controle krijgen
De Bruijn is back
Camelia op non-actief
Maduro moet UNA weer onder controle krijgen
Cijntje: ‘UNA-onderzoek deugt van geen kanten’
Onderzoekscommissie: studenten bedreigd
‘Het belangrijkste is dat we nu les krijgen’
De Bruijn doet stap terug
UNA-studenten geven niet op
UNA-studenten houden voet bij stuk
Opnieuw acties bij UNA
Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ’situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com