• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zestienjarige tiener L.P.P. heeft vandaag van het Gerecht zijn vonnis gehoord. Hij is veroordeeld tot 180 dagen jeugdetentie, waarvan 160 voorwaardelijk. De tiener was eerder dit jaar betrokken bij een inbraak in een bedrijf waarbij twee scooters werden ontvreemd. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Uit het politierapport blijkt dat bij de inbraak de deuren en een alarminstallatie zijn vernield. In de winkel is een enorme ravage aangericht. De politie heeft een deel van de buit teruggevonden in de woning van de zestienjarige. De tiener heeft overigens de daad bekend.

First-offender
De officier van Justitie gaf tijdens haar betoog een uiteenzetting van de situatie van P. “Hij staat terecht als een first-offender. Op 15 november vorig jaar is hij in verzekering gesteld, op 15 december is zijn detentie geschorst. Een van de schorsingsvoorwaarden van de rechter-commissaris was dat P. zich op 6 december op school moest melden en opleiding moest blijven volgen. In het vroeghulprapport is opgenomen dat niet alleen P., maar het hele gezin professionele hulp nodig heeft om P. weer op het goede pad te krijgen.”

Thuissituatie
De Voogdijraad heeft in verband met het strafbare feit ook een rapport opgesteld. Volgens hen heeft de tiener een problematisch schoolverleden achter de rug waarbij ook vaak is gespijbeld. De thuissituatie blijkt verre van gezond. De relatie tussen de ouders disfunctioneel en is thuis sprake van een conflictsituatie waarbij agressie aan de orde van de dag is. De officier eiste een jeugddetentie van zes maanden voorwaardelijk, een proeftijd van twee jaar, een werkstraf van 140 uur en dat P. zich houdt aan alle aanwijzingen van de Voogdrijraad. Dat houdt in dat hij psychologische begeleiding krijgt en zijn schoolopleiding op AGO-niveau afrondt.

Straf
P. is uiteindelijk door de rechter veroordeeld tot 180 dagen jeugddetentie, waarvan 160 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de tiener de aanwijzigingen van de Voogdijraad opvolgen. Dat betekent dat hij psychologische behandelingen krijgt en trainingen moet volgen. Daarnaast moet P. ook een taakstraf van 160 uur volbrengen, waarvan 100 uur een leerstraf is (agressieregulatiecursus, een sociale vaardigheidstraining en een training hoe om te gaan met conflictsituaties).

www.versgeperst.com