• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De premier en vier ministers van de regering van Curaçao zijn niet door een screening van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) gekomen. Dat schreef een rapporteur in een vertrouwelijke memo van 27 oktober vorig jaar aan de toenmalige directeur van de VDC, meldt Amigoe.

De krant is in het bezit van de vertrouwelijke memo. De speculaties rondom de screening zijn niet nieuw, maar de details die nu zijn gelekt, zijn wel nieuw voor het publiek. Secretaris-Generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken liet aan DolfijnFM weten, dat het onderwerp besprak in het programma Schakel In, dat de memo inderdaad afkomstig is van de Veiligheiddienst Curaçao (VDC).

Afgesloten hoofdstuk
Van Rijn vindt het kwalijk dat de vertrouwelijke informatie is gelekt ‘voor politieke doeleinden’. Alle interpretaties van het VDC zijn volgens haar tot in detail onderzocht. “De screening is over.” Ook premier Gerrit Schotte wil niet verder ingaan op de inhoud van de memo. “De screening is een afgesloten hoofdstuk.” Naast Amigoe, kregen ook het Antilliaans Dagblad en oud-NPA-leider Nelson Pierre de memo in de bus.

Inhoud memo
Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) zou grote schulden bij lokale banken hebben en banden onderhouden met ‘dubieuze figuren’. Ook zou hij lid zijn van de in Libanon gevestigde Amel-beweging, die weer nauwe banden heeft met de terroristische groep Hezbollah.

Schotte
Premier Gerrit Schotte zou onder meer een veiligheidsrisico vormen vanwege buitenechtelijke relaties en geheimgehouden geldschieters in binnen- en buitenland,waaronder de Italiaanse casinobaas Francesco Corallo. Ook wordt hij onveilig geacht vanwege zijn nauwe banden met El Hakim. Schotte wordt er ook van verdacht als gedeputeerde twee miljoen gulden van Robbie Dos Santos te hebben aangenomen. In ruil daarvoor kreeg Dos Santos een groot stuk grond.

Cooper
Minister Charles Cooper (Verkeer,Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling) zou in diezelfde zaak vier ton van zakenman Robbie Dos Santos hebben aangenomen.

Rosalia
(Oud)-minister René Rosalia is volgens de memo een fervent voorstander van het communisme. Ook zou hij bekendstaan als rokkenjager. Als directeur van de cultuurstichting Kas di Kultura zou hij met de financiën hebben gesjoemeld. Verder zou hij een veiligheidsrisico vormen vanwege zijn ‘afkeer en wrok’ jegens Nederlanders.

Constancia
Minister Jacinta Constancia (Gezondheid) zou in 2005 zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor valsheid in geschrifte. Ze kon niet verantwoorden wat met het subsidiegeld van haar stichting is gebeurd en ze zou een diploma hebben vervalst om de hbo-opleiding Juridisch Assistent te kunnen volgen. Die vervalsing kwam aan het licht omdat ze steeds zware onvoldoendes haalde voor opdrachten en examens.

60 reacties op “Gelekte memo doet stof opwaaien”

 1. Ik denk dat we de conclusie wel mogen trekken dat de rechtstaat op Curacao niet bestaat en dat democratie een concept is waar men op Curacao nog niet aan toe is…

 2. @ Jim
  Hallo Jim. Dank voor je snelle reactie.
  Tutoyeren is niet zo netjes, gezien je mijn leeftijd niet weet, behoor je af te wachten (etiquette) tot de oudste van de 2 gesprekspartners (ik dus) daarmee begint.
  Dat was een grapje Jim: Lekker jij-jouwen vind ik prima.

  Je reactie valt me mee, eigenlijk zijn we het in grote lijnen best met elkaar eens.
  Wat ik van jou niet begrijp is dat je een strafbaar feit afdoet als niet sterk genoeg…
  Als ik als hopman van de padvinderij een graai uit de kas doe, en dat is aantoonbaar,
  is het toch logisch dat ik een schop onder mijn kont krijg?!
  IK heb nog niemand beschuldigd, ik kijk wel uit, daar is dus gedegen onderzoek voor nodig, ondertussen heb ook ik kennis genomen van de inhoud van dit vertrouwelijke document.
  Hoe de informatie tot stand is gekomen, weet niemand op dit forum…Uitzoeken dus.
  Men zegt vaak wel: waar rook is is vuur, ik (en jij) zijn het hier niet klakkeloos mee eens,
  maar in dit geval is er wel HEEL VEEL rook, wat is er dan mis met een onderzoek, of de vermeende feiten ook daarwerkelijk zijn gepleegd. Ik lees net dat Anthony G op zijn weg terug is, dus eerdaags zal er een minister zijn biezen pakken? Hieruit moet je toch haast wel concluderen dat er een kern van waarheid in het veelbesproken document zit, het wordt iemand te heet onder de voeten. Uiteraard is dit speculeren, iets waar jij ook niet vies van bent Jim: Hoe kan jij nou de genoemde feiten afdoen als vaag en niet sterk, maar WEL de vinger wijzen naar Donner? Heb jij info die ik niet heb? Waar maak jij uit op dat Donner dat geweten moet hebben? Ik geloof er n.l. niets van. Ook hier is onderzoek naar nodig, Als blijkt dat hij dit wel wist, is hij idd geen haar beter. Ook in dit geval: Schuldig indien bewezen!
  Mijn stelling is: Als je niets te verbergen hebt, kan je toch nooit tegen een onderzoek zijn?
  Een prachtig middel om je onschuld te bewijzen en de bevolking te tonen dat ze er (bijna) allemaal naast zaten!
  Ik citeer je even: “Ik lees en analyseer al die feiten eerst. Zouden ze waar zijn of niet? Zouden ze legaal zijn of niet? Zijn ze strafbare feiten?”
  Jim, met het beetje info wat er via internet (bewust) gelekt wordt kunnen jij en ik echt geen
  uitspraak doen over wat er wel en niet van waar is, dus wederom blijf ik hameren op: Onderzoek! Wie lekt deze info en waarom?: Onderzoek!
  Mijn droom: Een integere regering die in de politiek zit om het volk van Curacao goed te doen, niet meer en niet minder.

  PS: Als je nergens op stemt (in de politiek) wat gebeurt er dan met jou stem Jim (retorisch)?

 3. Helaas dat de memo een vals document is wat door een zeer bekende in dit soort werk in elkaar is gedraaid. Het is triest dat mensen dit allemaal geloven en niet even na gaan voordat het geplaatst wordt. Ik zeg niet dat vele zaken niet waar zijn maar deze memo zoals hij hier staat heeft nooit bestaan. Triest.

 4. @Marionet,

  Je schreef; Onpartijdigheid bestaat bijna niet jim, een nobel streven waar ieder mens eens overheen kan struikelen.
  Hee Jim, in je 2e stukje struikel je behoorlijk…..

  Antwoord;Onpartijdig bestaat niet? Ik bedoel politiek-ik stem voor niemand-blanco-ik ben ONPARTIJDIG!
  Struikelen? Je bedoel 1e stukje? Nee, toch !!!

 5. @Marionet,

  Jawel, je hebt het mooi geschreven!

  Je schreef;
  Het is mij opgevallen dat u perfect om de vermeende strafbare feiten heen schrijft, ik zal ze er voor u uitlichten (knippen/plakken):
  1- “Schotte wordt er ook van verdacht als gedeputeerde twee miljoen gulden van Robbie Dos Santos te hebben aangenomen. In ruil daarvoor kreeg Dos Santos een groot stuk grond.”
  2- “Minister Charles Cooper (Verkeer,Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling) zou in diezelfde zaak vier ton van zakenman Robbie Dos Santos hebben aangenomen.”
  3- “Rosalia: Als directeur van de cultuurstichting Kas di Kultura zou hij met de financiën hebben gesjoemeld.”

  Bovengenoemde zaken zijn, indien deze kloppen, wel degelijk strafbare feiten, en zijn de moeite van onderzoek meer dan waard.

  Zaken die u noemt (Rokkenjager etc.) zijn uiteraard GEEN strafbare feiten, toch zijn sommige wel degelijk de moeite van het onderzoeken waard.

  Antwoord;
  Juist niet! Ik lees en analyseer al die feiten eerst. Zouden ze waar zijn of niet? Zouden ze legaal zijn of niet? Zijn ze strafbare feiten?
  1. Als het waar is, dan hoort Schotte achter de tralies. Maar ik moet harde feiten hebben om die zaak rond te krijgen en dan pas kan ik hem beschuldigen. Dat heb ik niet, de veiligheidsdienst ook niet, daarom het is te vaag !
  2.Hetzelfde !!
  3.Vond ik niet sterk genoeg !

  Als blijkt dat de OM echte documenten heeft om hun te kunnen beschuldigen, dan moet ook Donner in Nederland opstappen. Want dit is meer dan een jaar gaande! En Donner moest het geweten hebben door al die documenten.

  Maar ik betwijfel of de veiligheidsdienst harde feiten heeft!

  Over Mevr.Constancia; Ik vind haar niet ministeriabel, maar het wordt in Nederland wel getolereerd. Waarschijnlijk daarom is ze minister geworden. Ik zou het NIET tolereren!

  Stel dat punt 1 waar zou zijn. Dat betekent dat heel veel ouwe politici van bijna alle politieke partijen op Curacao berecht moeten worden.

  Mijn beoordeling; Ik heb alles gelezen, nog te vaag! Ik wil nog meer documenten zien! Ik moet nog wachten!

  ps. je, schrijven in plaats van ‘u’ Marionet, ik ben nog heel jong!!

 6. @een Nederlands paspoort
  Deze regering is democratisch gekozen en geniet nog steeds veel steun. (Ik snap het ook niet)
  Verkiezingsbeloftes niet waarmaken is standaard voor elke politieke partij.. Kijk maar naar het gedrocht VVD-CDA-PVV.. alle partijen moeten inbinden..

  Er is gewoon geen reeel alternatief wat minder schade gaat opleveren dan 3 jaar door regeren.. (Tenzij de MAN Cooper aan de kant zet en met de PAR wil samenwerken, ook niet reeel)

 7. @Jim,
  Wat een grappig stukje heeft u geschreven, pabien!

  Hier mijn rationele relaas, hopelijk maak ik wat minder taal- en vorm fouten dat dat u doet, want dat staat zo slordig voor iemand die er prat op gaat een echte titel te bezitten.

  Het is mij opgevallen dat u perfect om de vermeende strafbare feiten heen schrijft, ik zal ze er voor u uitlichten (knippen/plakken):

  “Schotte wordt er ook van verdacht als gedeputeerde twee miljoen gulden van Robbie Dos Santos te hebben aangenomen. In ruil daarvoor kreeg Dos Santos een groot stuk grond.”

  “Minister Charles Cooper (Verkeer,Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling) zou in diezelfde zaak vier ton van zakenman Robbie Dos Santos hebben aangenomen.”

  “Rosalia: Als directeur van de cultuurstichting Kas di Kultura zou hij met de financiën hebben gesjoemeld.”

  Bovengenoemde zaken zijn, indien deze kloppen, wel degelijk strafbare feiten, en zijn de moeite van onderzoek meer dan waard.

  Zaken die u noemt (Rokkenjager etc.) zijn uiteraard GEEN strafbare feiten, toch zijn sommige wel degelijk de moeite van het onderzoeken waard. Ik zal u een voorbeeld geven:

  “Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) zou grote schulden bij lokale banken hebben en banden onderhouden met ‘dubieuze figuren’. Ook zou hij lid zijn van de in Libanon gevestigde Amel-beweging, die weer nauwe banden heeft met de terroristische groep Hezbollah”.

  Op zich geen strafbaar feit in te vinden, edoch kunt u zich afvragen of het wenselijk is om de economische ontwikkeling van ons land, in handen te geven van iemand die ZELF tot zijn nek toe in de schulden steekt.
  U hoeft alleen maar naar de economische “groei” van afgelopen jaar te kijken om een objectieve conclusie te trekken.
  Uitzoeken dus; Wie zijn die dubieuze figuren waarover gesproken wordt? Of Hezbollah nu wel of niet terroristich is doet hier niets aan af, het is ook niet waar het in deze memo om draait. Ik geef eerlijk toe dat ik geen expert ben op het gebied van Hezbollah, wel weet ik dat het een organisatie is welke beschikt over een gueruilla leger, met een afkeer voor alles wat westers is…..

  Ten slotte JacintaConstancia: Zij is reeds schuldig bevonden en gestraft, zowel hier als in Nederland kan je maar eenmalig voor een strafbaar feit berecht worden, dit is een gesloten zaak.

  Overwegingen: Intelligentie is niet af te meten aan de hoeveelheid kennis van zaken die je over een bepaald onderwerp bezit. Dit kan voortvloeien uit studie of interesse; Iemand die goed kan leren is niet per definitie dus ook slim te noemen
  (deze heb ik niet zelf bedacht hoor Jim, maar een vroegere leraar van me, zo slim ben ik niet 😉
  Onpartijdigheid bestaat bijna niet jim, een nobel streven waar ieder mens eens overheen kan struikelen.

  Hee Jim, in je 2e stukje struikel je behoorlijk…..

 8. @Gerald wel lezen he.. “Het zou hem chanteerbaar maken. Gelukkig kan dat niet meer..”
  Ten tijde dat de rapporteur de memo schreef was dit nog niet breed uitgemeten in de krant. De taak is om te kijken of feiten een veiligheids risico met zich meebrengen voor het Land.
  Dus buitenechtelijke relaties zijn *wel* relevant, m.b.t chanteerbaarheid.

 9. Het is simpel. Deze regering is er niet gekomen omdat ze zich aan de verkiezingsbeloften hielden. Het volk is dus belazerd. En het volk wordt nog steeds belazerd. Al het gebabbel over soevereiniteit is ijdel en zonder waarde. Als Curacao echt soeverein wil worden, vraagt de regering hierover een referendum aan, onder auspiciën van de Verenigde Naties. Het Volk kan dan zelf beslissen of ze Wiels willen volgen of binnen het Koninkrijk willen blijven. Niet de regering, niet de politici en niet het Koninkrijk beslist of en wanneer Curacao onafhankelijk wordt. En zelfs ook niet de gestoorde enkeling die helemaal alleen de onafhankelijkheid blasfemistisch uitroept “in naam van God” . Nee, dat beslist zelfs God niet, maar alleen en uitsluitend , de bevolking van Curacao.

 10. @ Gerald,

  Jij, ik en de hele wereld weten niet wat Clinton nog meer heeft gedaan…. daar zullen dergelijke berichtgevingen minder snel op straat belanden. Plus zij zullen met nog meer geld mensen de mond kunnen snoeren. Wij weten niet wat er allemaal gebeurd is…
  Feit is wel dat iemand zoals een Schotte, blijkbaar schijt heeft dat iedereen het weet dat hij buitenechtelijke relaties heeft… Dat zijn al 2 belangrijke (slechte) eigenschappen die deels kunnen aangeven wat voor een persoon het is. Zoals je zelf al hebt gezegd, zij deugen inderdaad niet, maar ik moet toegeven het buitenechtelijke relaties gedeelte intereseert mij het minst. Het is wel een belangrijk punt om te constateren….

  @Jim,

  Schotte had jou moeten vragen voor een screening, aangezien er “geen” feiten zijn zal je altijd een positief rapport opstellen. Vooral als je een aantal punten niet eens noemenswaardig vindt voor in een MEMO…
  Dat je neutraal bent geloof ik graag, maar dat je een stenen hoofd heb geloof ik ook…

 11. wat een onzin in de reacties wat maakt het uit of nederland en/of eerdere politicie wel of niet iets heeft gedaan. Deze lui kloppen niet dus ik zeg opzouten! het eiland wordt kapot gemaakt en het volk is de pineut. 60% van het toerisme komt uit nederland net nu we de bolletjes schade vegeten is en onze naam herstel maakt dit tuig het weer kapot, veel mensen leven van deze 60%! de Escapades van Schoote horen niet in dit rijtje thuis. Geld aannemen en dubieuse financierders kan niet de verzekering oplichten en balstingschulden kan ook niet, als ie zijn vriendin wil besodemieteren moet hij dat zelf weten en gaat dat het volk niet aan. Chanteerbaar is onzin het staat toch al in de krant. Clinton is hiet ook op gesneuveld terwijl het niet ter zaken deed voor zijn functioneren.

 12. @Jim, het hebben van buitenechtelijke relaties van de PM is wel degelijk een veligheids risico.
  Het zou hem chanteerbaar maken. Gelukkig kan dat niet meer, want het ligt op straat met de andere troep. Wat alleen maar ons allemaal schaadt.
  Onafhankelijk? De huidige chaos maakt het wel duidelijk dat we er nog lang niet voor klaar zijn… Laten we eerst in deze setting op eigen benen proberen te staan.

  Zolang niemand binnen de coalitie zich terugtrekt.. (en dat gaat niet gebeuren) Blijven ze gewoon zitten.. Plus wat is het alternatief? PAR? Sorry, maar het volk is ook de PAR spugzat. Het is niet zo dat deze coalitie helemaal geen gelijk hebben…

  Kijk voor de grap naar aqualectra… hoe bizar duur is ons water en electra. Waarom moest Amstel kappen met de lokale brouwerij? Is iedereen een jaar stroomstoringen vergeten, wat door goed management, meer-jaren planning niet was gebeurd.

  Dus wat nu? Stel dat ze vallen.. PAR kan niet met PS noch met MFK (credibiliteit) werken.
  Zolang Cooper aan het roer staat bij MAN gaat PAR-MAN ook niet… dus onbestuurbaar.
  Hoe lang zal er overheen gaan voordat alle gesprekken zijn gevoerd. Nieuwe verkiezingen?
  En dan, wat als er een soortgelijke zetel verdeling komt… weer onbestuurbaar?

  Enige scenario is dat de MAN zichzelf onthoofd en samen gaat werken met de PAR en PNP.
  En Cooper gaat niet. Een echte kapitein verlaat geen zinkend schip, ook al heeft de MAN mensen die het schip zouden kunnen redden.

 13. zoals de titel : MEMO DOET STOF OPWAAIEN.
  helaas zal het bij stof blijven.
  deze boevenbende laat zich niet wegsturen.
  de maffia zit er achter, dus ze mogen niet opstappen tot het land helemaal kaal geplukt is.

 14. Vooruit lopend op de afwikkeling van die “onafhankelijkheid” heb ik enkele suggesties en mind you, helemaal free of charge (had niemand ooit van een Nederlander verwacht hè).
  1- De Rijkswet personenverkeer per direct invoeren. 2- De niet in Nederland geboren (Curaçaose) Nederlander nu de mogelijkheid geven te kiezen voor de Curacaose of Nederlandse nationaliteit. 3- De Curaçaoenaars in Nederland die kiezen voor Curaçao moeten terugkeren naar dat eiland of een ander land van hun keuze..4-Nederlanders op Curaçao moeten terugkeren naar Nederland of een ander land van hun keuze.
  Nou dacht ik dat dit al een aardig beginnetje was maar zal hier zeker met aanvullende punten op terugkomen.

 15. 19 oktober 2011 – 11:18 am

  beantwoorden

  Conclusie uit Statenvergadering Curaçao/Nederland.

  De Curaçaose politici benadrukten – op Emily de Jongh-Elhage na – dat er geen toekomst zit voor het nieuwe land in het koninkrijk met de huidige Nederlandse opstelling.
  Dat is dan jammer voor het nieuwe land want Nederland vind de opstelling van het nieuwe land, het Koninkrijk onwaardig.
  Wanneer starten wij de besprekingen voor de totale onafhankelijkheid van Curaçao en waar ? Het beste is deze besprekingen op een neutrale plaats te houden, het VN in New York ?

 16. CURACAOENAARS BELLEN NAAR NEDERLAND

  Curacaoenaars zijn bijeengekomen om een nieuwe President te kiezen.
  Eerst hebben ze voor Yu’i Korsou gekozen, maar Nederland zei; Nee, hij lijkt te veel op Tula. Geen strijder asjeblief !

  De Curacaenaars zijn weer bijeengekomen om een President te kiezen.
  Deze keer hebben de Curacaoenaars voor Pourier gekozen. Dan maar bellen naar Nederland!
  Hallo, hallo met Nederland ? Ja, met Nederland.
  Pourier is goed!
  Nederland zei- Nee, dat is Frans, onze vijanden !

  Volgende keer de Curacaoenaars weer bellen naar Nederland.
  Hallo, hallo met Nederland ? Ja, met Nederland.
  Wij hebben voor El Hage gekozen.
  Nederland zei: Niet goed, niet goed, hasje, hasje, hasje !

  Curacaoenaars vroegen, waarom dan!
  Nederland antwoordde schreeuwend; zij is Arabier, Araaabiier !!

  Deze keer vol met vreugde bellen de Curacaoenaars naar Nederland.
  Hallo, hallo met Leleland ? Ja, met Nederland.
  Curacaoenaars zeiden schreeuwend; Schotte, Schotte, Schotte, Schotte !
  Nederland zei schreewend; Hij schiet, hij schiet, hij is Colombiaaan !

  Teleurstellend zijn de Curacaoenaars wéér bijeengekomen om een nieuwe President te kiezen, maar deze keer weten ze het niet meer, wie ze moeten kiezen.
  Dan bellen maar naar Nederland !
  Hallo, hallo met Leleland ? Ja, met Nederland.
  Ooh Leleland, nu, wie moeten wij kiezen als President van Curacao?
  Nederland vol vreugde zei schreewend; Piet Hein, Piet Hein, Piet Hien Donneeerr, Donneeeeerrrr, On aafhaaaankelijk, On aafhaaaankelijk !!!!

 17. Mijn status is ONPARTIJDIG !

  Ik heb die memo gelezen.

  Ik vind dit vertrouwelijke memo van de veiligheidsdienst toch “VAAG”. Jammer ! Ik dacht nu worden ze wel gepakt, maar niet dus!

  Ik roep mensen GOED LEZEN en verdiep je in zaken ! Probeer onpartijdig te zijn en alles rationeel te analyseren.

  Er werd geschreven over vrouwen dit en dat, maar dat heeft NIKS TE MAKEN met integrieit. Ze zijn wel vertrouwelijke dingen, maar niks die integriteit kan beinvloeden.

  Ik wil ECHTE FEITEN zien voor een een strafrechtelijk onderzoek. Jammer dus!

  Wat betreft Integriteit:
  Bij Mevr.Constancia; Betrokkene werd veroordeeld in 2005 voor valsheid in geschrifte! Vervalsing diploma ! Dit is een geval die in de Nederlandse politiek getolereerd wordt. Ik zou het niet tolereren!

  Bij Dhr.Rosalia;Betrokkene is fervente voorstander van het comminisme en volgt alles wat er in Cuba, in Venezuela afspeelt. Hahahahahahaha! Lachuuuuuh met de Veiligheidsdient!!!
  Voor dit punt niet door de screening!!! Kan toch niet !!

  Ook voor Rokkenjagger! Hahahahaha!

  Hadden ze niks te doen daar bij de veiligheidsdienst??? Volgens mij moeten er SERIEUZE mensen gezocht worden om bij de veiligheidsdienst te werken.

  Er werd geschreven over Hezbollah! Wie in deze forum heeft verstand van Hezbollah, Hamas of FARC??? Ik wel !!!

  Hezbollah is NIET per definitie een terroristische organisatie!

  De Europese Unie beschouwt Hezbollah niet als terroristische organisatie ! Waarom dan? Wie kan mij een antwoord geven ? Kijken of jullie intelligent zijn?

  REAGEER A.U.B. Als je een ECHTE TITEL heb en ONPARTIJDIG bent !

 18. Ik volg dit hele ‘gebeuren’ vanaf de zijlijn. De burgers van Kòrsou hebben idd gekozen voor deze regering. Nu blijkt dat deze regering voor het merendeel bestaat uit brulaapjes en sjageraars. Ik begrijp dan niet zo heel goed, dat men maar passief blijft toekijken hoe het land naar beneden wordt getrokken. Of ondersteunen zij dan hun vertegenwoordigers in hun doen en laten? Power to the people, dat is zo in elke democratisch land, je hebt de macht om een regering in het zadel te helpen, maar ook de macht om deze weer net zo hard van dat zadel te trekken.

 19. Ik snap niet waarom de bevolking van Curacao klaagt? De meerderheid van de bevolking heeft voor zo een bestuurlijke setting gekozen d.m.v. een referendum. Men moet NL niet veel verwijten. Het is de Curacaose bevolking zelf die nu moet optreden, desnoods d.m.v. demonstraties om de regering naar huis te sturen. Dat houdt autonomie in. Als NL zich straks gaat bemoeien zal het Curacaose volk boos worden, want dan zal men vinden dat NL bemoeit in hun interne aangelegenheden. Boontjes zelf doppen aub.

 20. Hoop van ganser harte dat de regeerperiode van deze bende snel achter de rug is. Ik walg gewon van deze mensen. Helaas zie ik ze vaak in Punda.

 21. Het lekken van deze memo is een mooi voorbeeld van burgelijke ongehoorzaamheid.

 22. @ Rick,

  Je had een Martin Luther King en je had een Malcolm X… beide hadden hetzelfde doel voor ogen, alleen werd Malxcolm X als een radicaal iemand gezien en werd daardoor geen gesprekspartner van de poltiek. Martin Luther King was vanwege zijn verschrijning een betere sparringspartner, maar nogmaals ze wilden allebei hetzelfde.

  Het is overigens dat ik de situatie wil verduidelijken en niet een Wilders of Wiels wil vergelijken met de twee hierboven, want dan ik hen erg te kort.

  Maar waar het op neerkomt, omdat Wilders diplomatisch goed in zijn woorden is, lijkt het erop dat hij geen haat aanwakkerd (Breivik zag een voorbeeld in Wilders), maar in het echt gebeurd dat ook met als doel buitenlanders eruit. Maar om serieus te blijven worden moet Wilders zich wel publiekelijk distantieren bij elk geweld incident.
  Wiels die wilt zijn tekort aan IQ compenseren door harder te schreeuwen met als doel buitenlanders eruit… maar wie neemt die Wiels nu nog serieus? Wie ziet in Wiels nog een serieuze gesprekspartner? Die man heeft hemzelf buitenspel gezet, Wilders daarentegen maakt zichzelf onmisbaar…
  Wilders die kan jou en mij voor een klootzak uitmaken, zonder ons een klootzak te noemen. Wiels daarentegen kent alleen het woord klootzak en zal om kracht erbij te zetten nog wat aan zijn vocubulair toevoegen. Hetzelfde gebeurd met aanzetten tot geweld….

 23. Helmin Wiels heeft dit nieuws al een paar keer aan iedereen verteld via de pers. dat de MAN en MFK uit corrupte mensen bestaat. Alleen heel raar dat het OM hier geen actie heeft ondernomen en dat Wiels gewoon meedoet met de corrupte mensen..en dan ben je net zo schuldig!

 24. Nee kurasari. Ik ben het niet met je eens. Wiels zet aan tot geweld. Wilders doet dat niet.
  Wilders en Wiels zijn beiden grof in de bek. Had Wilders maar de teksten gebezigd die Wiels eruit gooit, dan was hij opgesloten in Nederland. Op Curacao kom je er mee weg.
  Het is gevaarlijk aan t worden. Ook voor Wiels zelf….

 25. @freedom iedereen is zo met Nederland bezig omdat klaarblijkelijk er op Curacao geen mensen zijn die kunnen ingrijpen of mensen kan mobiliseren. De Curaçaose bevolking heeft zich uitgeleverd aan een stel boeven.
  Wat ik zo jammer vind is dat Wiels niet thuis geeft. De man die tegen alles wat slecht is vecht heeft zich verkocht. Valt me tegen. Ik ben het meestal niet met hem eens. Ik had wel waardering van zijn standvastgheid.

 26. Bij de vele reacties merk ik tot mijn spijt op op dat menigeen zich meer bezig houdt met hetgeen men denkt dat Nederland zal doen, danwel niet zal doen of zou moeten doen, in plaats van afschuw uit te spreken over de dagelijkse aantasting van onze rechtsstaat. Het Curaçaose volk wordt dagelijks beledigd en wereldwijd in een slecht daglicht geplaatst te gedogen dat wij geregeerd worden door boeven en oplichters die nog eens door een meerderheid der Staten (ook boeven en oplichters) gesteund worden. “Samen zullen we alles delen suikergoed en marsepein”. Ach meneer Wiels, Sinterklaas is toch een uitvinding van deze coalitie en U zingt toch lustig mee met dat lied hè?

 27. *haar = zijn…
  Wilders heeft wel lelijk haar.. 🙂

 28. @ Rick,

  Nederland is inderdaad klein, maar Curacao is kleiner…
  Een klaploper is een klaploper, of je nou op een politiek correcte manier zegt ‘buitenlanders eruit’ of je zegt het a la Wiels (bodybag) maakt dat je niet een betere of slechtere klaploper, want je bent gewoon een klaploper.
  De coalitie in NL laat Wilders ook gewoon haar gang gaan, want ze hebben meer belang bij de gedoogsregering dan het ECHT aanpakken van Wilders.

  Wat je voorbeeld betreft in Schiedam, ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als Schiedam een land was en dat de burgemeester de MP was. Denk je dan nog steeds met dezelfde fatsoenlijke inwoners van Schiedam of deze burgermeester (MP) was afgezet?

  Er zijn nou eenmaal cultuurverschillen aanwezig om een 1 op 1 vergelijking te kunnen maken. In dit geval kan je het gewoon niet vergelijken, we kunnen wel duidelijk aangeven wat goed en fout is … en de huidige regering van Curacao is gewoon FOUT, maar nederland is ook FOUT. Er is NIKS goeds aan het totstand komen van deze regering.

 29. wat is Wiels strouwens stil., de laatste dagen????
  wat zou er met hem aan de hand zijn?
  hij wil door gaan met deze corrupte bende, toch?
  of was hij nou zo tegen corruptie in de politiek?

 30. Beste Kasuari,

  Wilders is inderdaad een klaploper. Naast Wiels is Wilders op eens een milde kikker.
  Daarnaast krijgt Wilders regelmatig de wind van voren. Het enge van Wiels is, is dat hij ongestoord kan zinspelen op het doden van makamba’s en een oorlogssfeer oproepen. Hij kan mensen die het niet met hem eens zijn verraders noemen.
  Dat doet de blonde Wiels in Nederland zelfs niet.
  Er is veel kritiek mogelijk op Nederland. Hoe je het wendt of keert als klein land is het zeer democratisch, welvarend en biedt veel Jansen aan iedereen. Niets daarvan geldt voor Curacao.
  In Nederland was onlangs een burgemeester in Schiedsm met tirannieke neigingen , ze is ” afgezet” . Schotte zit nog omdat Nederland niet beschuldigd wil worden van koloniale neigingen. Daar zit de kern van het probleem. Als Nederland dat van zich afschudt dan zal het goed komen. Ik heb begrepen dat Schotte op het matje is geroepen in Den Haag. Dat is een goede eerste stap.

 31. @ Martis,

  Het gebeurd inderdaad aan beide kanten het hoeft op zich ook niet negatief te zijn, maar het moet wel goed onderbouwd zijn. Om te wijzen met het vingertje vanuit een slachtoffer oogpunt is gewoon ondoordacht en om andersom te wijzen door te denken dat het in Nederland veel, maar dan ook veel beter voorkomt is arrogant.

  Ik denk dat daar ook de basis ligt van de discriminatie, Curacaoenaar speelt slachtoffer, terwijl de Nederlander denkt de beste in de wereld te zijn (iig tov de Curacaoenaar).

 32. Ik kan Schotte geen ongelijk geven, er is (voor hem) niks nieuws..Hij zal wel weten wat er speelt. De vraag die mij meer bezighoudt.. Wanneer stelt ons curacaos parlement nu dat de onderste steen boven moet komen? Denk dat ze niet durven en het aan Nederland overlaten. Dan kan de “woede”. zich op Nederland concentreren en gaat de eigen onmacht uit beeld. Nederland moet natuurlijk zoalng mogelijk wachten met actie. Als Curacao onregeerbaar wordt, is er een beter motief. Nu nog wachten op arrestatie van wat randfiguren en dan sluit het net zich wel. Rosenmuller had gelijk. “doe het zelf” is beter.

 33. @kasuari,

  dan zijn we het in ieder geval eens over het feit dat er domme Nederlanders zijn en domme Curacaoenaars en ook dat er van 2 kanten wordt gediscrimineert.
  Verder ben ik misschien wel een beetje naief, maar dat prefereer ik boven achterdochtig zijn.
  Maar ik ben niet zo Naief om in deze coalitie te blijven geloven.
  dat laat ik aan andere over.
  En ik vind dat iedere keer wanneer er hier iets mis gaat.
  Dat dan Nederland of de PAR het gedaan heeft, ook heel invantiel van een bepaald deel van onze bevolking.
  Nederelnaders staan bekend om met hun vingertje te wijzen, maar men kent er hier ook wat van.

 34. Regering aftreden, ook de door de screening gekomen, maar medeplichtige ministers Donner weg (want die is los van zijn politiek tov Curacao een k*njo)
  Gouverneur weg
  Dindial straffen dat ze zo’nmemo heeft genegeerd.

  Gumbs terug en herverkiezingen.
  Daar hebben we geen Nederlands ingrijpen voo rnodig..alhoewel; moeten zij niet over de gouverneur en donner beslissen???

 35. @ Martin,

  Kwaad is al geschied, dus schuldvraag is naar mijn idee niet eens heel belangrijk. Tenzij er met bewezen schuld verdwenen gelden teruggehaald kunnen worden voor de bevolking.
  Het is belangrijker om te kijken hoe dit voor een volgende keer voorkomen kan worden…
  De tijd zal het leren…

 36. @ Martis,

  Ja ik heb boter op mijn hoofd en nog veel meer…
  Ik snap alleen jouw reactie niet, want ik heb hier geen een keer gepleit voor Nederlands ingrijpen.

  Denk jij nou echt dat het Nederland iets doet als zij voor kolonist worden uitgemaakt? Kijk alleen maar met wat voor Gouden koets prinsjesdag gevierd wordt. Nederland heeft een eigen agenda en die zal pas ingrijpen als Curacao ineens op haar Agenda staat (Als Amerika het idee gaat krijgen dat er teveel (of nog meer) Chavez praktijken hier zullen plaatsvinden). Hoe je het went of keert… zij hebben een grote fout gemaakt en dat is nu officieel naar buiten gekomen. En denk jij nou echt dat Nederland dit niet wist? Doe ajb niet zo naief, volgens mij wist Nederland het eerder over Schotte dan Schotte zelf.

  Conclusie is gewoon dat je niets van Nederland hoeft te verwachten en ook niet van de huidige regering. En ook al willen ze iets doen, dan moet je jezelf echt wel afvragen waarom zij iets ineens doen. Het is nu letterlijk aan het Curacaose volk, maar hoe is de vraag. Hier is het volk naar mijn idee te verdeeld… er heerst discriminatie aan beide “kanten”. Dus er zijn domme Curacaoenaars en domme Nederlanders…

 37. @ Nederlander,

  ten eerste niet te vaak op “reactie versturen” drukken… het had allemaal in 1 bericht gekund hoor.

  Waar heb ik gezegd dat Nederland Curacao wilt aanhouden? Wie heeft er nu een plank voor zijn hoofd (ogen)? Ik weet donders goed dat Nederland dat op een vuile manier doet, zodat niemand hen iets kwalijk kan nemen… want een typische Nederlandse reactie is “Dit is toch wat het volk wilt?” … Ja lekker makkelijk, want het is inderdaad democratisch tot stand gekomen. Net zo democratisch als Bouterse (willen ze niets mee te maken) en net zo democratisch als Hamas (willen ze niets mee te maken hebben). Nederland gebruikt het democratisch systeem alleen wanneer het haar uitkomt. Toon ballen en zeg het gewoon hoe smerig Nederland haar poltiek speelt.

  Je haalt Wiels erbij.. waar zeg IK dat ik alles wil geloven of uberhaubt waarde hecht aan datgene wat Wiels te vertellen heeft. En denk jij dat de meerderheid ook waarde hecht aan Wiels. Je leest zo vaak van een Nederlander dat Curacaoenaars niet moeten wijzen naar Nederland… Nederlander jij doet er zelf net zo hard aan mee… kijk Wiels kijk dit bla bla bla… Ik bevestig tenminste dat Wiels een klaploper is… In Nederland is het verontrustender, daar een andere klaploper miljoenen mensen achter zich heeft staan…

  Wat betreft medeNederlander, weet je hoeveel mensen nooit hebben gehad dat Nederland hun gebied kwam overmeesteren…. dus kom niet klagen ok? Heb een beetje respect voor de geschiedenis ;). Als Nederland niet zo’n bloedige historie had, dan had jij je niet zo druk hoeven te maken om het eilandje Curacao..

 38. Demonstreren is misschien een optie maar wat denken jullie dat wordt 1 grote puinhoop met de voorstanders van deze regering, kunnen zij in de praktijjk brengen waarmee zij dreigen!!

 39. @kasuari, laten wij nu eerst eens kijken hoe dit zo spoedig mogelijk kan worden opgelost en de problemen inhoudelijk te bekijken. De schuldvraag kan altijd naderhand worden uitgezocht.

 40. We zijn onvolledig geinformeerd. Onze MP blust wat men op het moment zichtbaar ziet branden en dus dan bekend is, beantwoord daar de vragen over en hoopt dat niemand de smeulende hopen ziet die er nog liggen te roken. Dit gaat niet meer weg en zal aan het land Curacao blijven kleven alsof we in de poep hebben gestaan en onze schoenen niet meer goed schoon kunnen krijgen, er blijft een geur en een kleur. Indien dit onfrisse stelletje wat zich onze regering noemt ook maar iets positiefs voor Curacao zou willen doen en “liefde voor hun land” zou hebben in plaats van voor hun eigen portemonnee en hun machtshonger, dan treden ze af. Zodat we het met deze lessen in het achterhoofd het opnieuw kunnen gaan proberen. Maar dan zonder deze kleverige stinkende schaamte over ons. Als jong land hebben we binnen een jaar overduidelijk de geur en de kleur van stinkende corruptie en nepotisme over ons gekregen. Bedankt politiek met jullie porkeria voor het op de wereldkaart zetten van ons eiland op de meest negatieve manier die we nooit hadden kunnen bedenken bij het aannemen/verkrijgen van de autonomie.

 41. Beste Kasuari,

  je hebt boter op je hoofd.
  als Nederland ingrijpt zijn ze meteen koloniaal bezig.
  dan krijgt Wiels nog meer aanhangers en kunnen de makamba”s maar beter vertrekken.
  dit volk lijkt wel een corrupte regering te willen????
  Schotte met zijn gladde bekkie en zijn eerlijke ogen heeft een hoop mensen op het verkeerde been gezet.
  alle ongeschoolde jongeren hebben op hem gestemt omdat ze niet beter weten/wisten.
  ende oudjes met hun makamba haat (frustraties) uit het verleden stemmen op Wiels.

  Trouwens deze memo is volgens mij nu pas bekend geworden en NL wist niet dat het zo erg was met deze coalitie.
  de screening is door Schotte middels zijn actie tegen Gumbs er doorheen gedrukt.
  NL is maar accord gegaan omdat ze weer eens bang waren voor koloniaal uitgemaakt te worden.
  toen Gumbs afgezet werd, wist ik al dat het goed fout zat met Schotte en zijn piratenbende.
  we zijn als volk gewoon gegijzelt door deze piraten.
  het volk van Curacao zou in opstand moeten komen.
  maar dat gebeurt niet/nooit.
  ze zijn gewoon apatisch voor dit soort mistoestanden.
  Ze denken ach de politiek is nou eenmaal een corrupt zooitje of we nou door de een belazert worden of door de andere partij, maakt ons niet uit….
  jammer, want er zijn best integere parijen te vinden, maar die beloven niet zoveel tijdens de verkiezingsstrijd.
  deze proberen het volk eerlijk voor te lichten en beloven geen halvering van de benzineprijzen.
  de ongeschoolde curacaoenaars zijn net kinderen.
  ze geloven alles wat de politici beloven tijdens de verkiezingsstrijd.
  daarna komen ze gewoon weer bedrogen uit.
  maar dat zijn ze zo gewend.
  Na eeuwen onderdrukking kan ik me daar wel iets bij voorstellen.
  de makamba”s worden als vijand gezien, terwijl deze mensen ondertussen een hele omwenteling hebben gemaakt en heel anders denken dan de makamba””s van 50 jaar geleden.
  discriminatie zal er altijd zijn, ook het volk van curacao discrimineert alsof het een lievfe lust is.

 42. Ach ieder land verdient de regering die zij gekozen heeft!!

 43. Laat de Curacaose samneleving nu eindelijk zelf eens BALLEN en KRITIEK leveren op eigen bestuurders want er wordt steeds vermeden de werkelijke hoofdrolspelers in deze klucht te ontzien. Ook al is er misschien getekend voor screening, NU blijken er pas zaken openbaar te worden die eerst bij 90% van de bevolking niet bekend was en zo erg is dat er zeker moet worden heroverwogen of we well met zo’n incapabale club ministers willen opereren.
  Opvallend ook dat Wiels nu ineens muisstil is bij deze openbaring!

 44. @Kasuari, als je één roeptoeter in onze Tweede Kamer wil geloven, be my guest. De Nederlandse Regering bij monde van minister Donner geeft HET beleid van Nederland weer. Als wij hier in Nederland alles zouden geloven wat roeptoter Wiels uitkraamt hadden wij jullie je onafhankelijkheid allang per email opgestuurd, zo iemand wil je toch niet als medeNederlander hebben.

 45. @Kasuari, heb je nu werkelijk zo’n dikke plank voor je kop ? Nederland wil dat Curaçao haar onafhankelijkheid wil, nu, niet morgen.

 46. @Kasuari dit is een hele gerustellende gedachte: Ik snap overigens niet waarom veel Nederlanders denken dat de Curacaonaar zal gaan “vluchten” naar NL… als je iets beters wilt moet je daar dus zeker niet naartoe gaan.

 47. en onze anthony Godett, wil zich bij deze coalitie aansluiten.
  met het idee van met deze corrupte regering kan ik ook wel mee doen.
  er valt geld te verdienen met deze grote jongens.
  wat een eng mannetje is dat toch lekker met alle winden mee waaien en zijn zakken nog verder vullen.
  maar het volk blijft geloven in dit soort boeven.
  waar is het verstand van het volk gebleven??

 48. @ Gerrit,

  Dan blijven die mensen in NL en dezelfde “soort” blijft ook hier achter op Curacao. Moeiijk zullen ze het qua politiek klimaat niet krijgen, want Curacao en Nederland zijn 2 handen op een buik. Alleen speelt Nederland het spelletje beter en je zult zien dat die Donner zich weer uit kan lullen en zodat niemand er meer naar omkijkt. Terwijl Nederland dit zover heeft laten komen. De kiezers (of ze de huidige situatie leuk vinden of niet) wisten niet dat hun stem naar dit zou leiden… de politieke partijen doen gewoon aan kiezersbedrog.

  Inderdaad iedereen die hier bij betrokken is moet opstappen… inclusief Donner en de Gouveneur… Het volk moet inderdaad opstaan… als tip: Komst koningin…. dan kan je genoeg aandacht krijgen..

 49. Schotte kan dit wel afdoen als “oud nieuws” (als het waar is, waar het we op lijkt)
  Maar dat geld voor hemzelf, deze details waren niet eerder openbaar gemaakt, en niet in deze omvang. Los van de gebruikelijke borrelpraatjes.

  Wat mij het meest verbaasd is dat NL dit bij de screening al heeft goedgekeurd, NL heeft nu willens en wetend Schotte en zijn vrienden, met vrienden en geld uit het criminele circuit, als leider van het land toegelaten!!

  Aan de ene kant je best doen met kustwacht en samen met de US drugstransporten aanpakken, heel goed, terwijl je via de achterdeur de criminelen het land laat runnen!

  vergeet niet, 1x op de payroll van mafia, daar kom je nooit meer van af…

 50. Als de regering niet aftreed dan zal Nederland gewoon moeten ingrijpen zoals het statuut voorstaat. Maar valt op dat de Curacaose bevolking meer als een coma patient niets doed. Deze verhalen zijn toch al bekend onder de YDK en toch stemmen we op dat soort lieden. Echt trots om op te zijn als autonoom land. Dit is duidelijk het bewijs dat Curacao niet klaar is voor onafhankelijkheid..

 51. Kasuari: in het verleden is al gebleken dat veel ongeschoolde YDK gevlucht zijn naar Nederland om werk te zoeken. Als je iets niet snapt ga je eerst goed inlezen.

  Donner heeft toendertijd moeten ingrijpen net als de Gouverneur. De Ministers, Donner en de Gouverneur moeten opstappen!
  Misschien dat daarom Donner naar een andere functie solliciteert. Nu moet nogmaals de bevolking optreden!

  Nederland dacht misschien ook dankzij deze regering zijn we snel van Curacao af!

 52. Bozo: Curacao mag laten zien hoe autonoom ze zijn en zelfstandig hen zaken kunnen oplossen. Irritant dat elke keer Nederland erbij wordt gehaald. Daar zal Wiels denk ik ook moe van worden. Eigen verantwoordelijkheid moet men nemen! Deze Ministers zijn financieel onafhankelijk en het interesseerd hen helemaal niks wat er in de kranten geschreven wordt.

 53. Ik schaam me dood, voor de huidige regering.
  Hoelang steekt de bevolking nog de kop in het zand.
  Aftreden dat zootje ongeregeld, en nieuwe verkiezingen en dan een beetje normaal stemmen.
  Zodat we eindelijk aan een Dushi Korsou kunnen gaan werken.

  Waar zijn jullie mee bezig in Godsnaam

 54. Martin heb je helemaal gelijk in! In Nederland gaan we nog demonstreren tegen overheidsbesluiten. Hier gebeurt er helemaal niks! Laat Nederland aub lekker laf zijn! De bevolking moet optreden als ze willen dat de Ministers moeten opstappen! Bevolking heeft hen gekozen en nu moet de bevolking actie ondernemen of een droge boterham eten.

 55. @ Martin,

  Je hebt gelijk, maar het is weer typisch Nederlands gedrag…
  Ik snap alleen niet waarom er nog een raport geschreven moest worden door Nederland terwijl zij al lang op de hoogte waren wat de integriteit van de huidige Curacaose regering betreft.

  Nederland doet er gewoon net zo hard aan mee…. en dan kunnen we wel weer kritiek hebben op Curacao, maar Nederland is gewoon geen haar beter. En in dat geval denk ik dat het Curacaose volk volledig op haar zelf is aangewezen, want van NL hoef/ kan je niets concreets verwachten. En dan kan er wel weer gezegd worden van “men zegt wel ja tegen geld bla bla bla”, maar ook Nederland helpt individuen rijker te maken en de echte bevolking blijft gewoon arm en merkt er niets van de subsidies.

  Dus Nederland heeft eigenlijk haar stem verloren en mag dit niet eens meer veroordelen, want zoals Schotte zelf heeft gezegd… deze memo is Passe… Hij heeft gelijk, want ook Nederland heeft de screening moeten ondertekenen, correct?

  En wat de Nederlandse belastingbetaler betreft, kijk niet naar het Curacaose volk wat betreft niet goed omgaan met gelden…. kijk naar jullie eigen regering, want zij hebben dit blijkbaar jaren goedgekeurd. En bijkbaar hebben zij altijd al een bananen republiek in haar Koninkrijk willen hebben. Pabien Hulanda… het is jullie gelukt 😉

  Ik snap overigens niet waarom veel Nederlanders denken dat de Curacaonaar zal gaan “vluchten” naar NL… als je iets beters wilt moet je daar dus zeker niet naartoe gaan.

 56. Ook de gouverneur en Donner mogen aftreden. De regering had nooit ingezworen worden. Willem-Alexander heeft ook gefaald. De PAR is ook niet te vertrouwen. Pierre ook niet (hij zou ministeriabel zijn omdat hij ex-drugsverslaafde is en iedereen het weet, zegt hij zelf hahaha). Politici in Nederland zijn ook niet de meest integere lieden. Kijk eens naar leoverhoef.nl. Echt niemand is te vertrouwen. Rosenmoller heeft ook geen morale autoriteit. Ook hij heeft in het verleden gefraudeerd.

 57. Niet altijd naar Nederland kijken of wijzen, de bevolking in Curaçao kan zelf ook wel eens actie ondernemen. Stop met dat passieve gedrag en doe iets.

 58. En Nederland kan overigens nu ook niet meer doen alsof zij hier niets van afwisten…. Nederland is geen haar beter dan de zittende regering van Curacao… Nederland is gewoon te laf en toont geen ballen!

 59. Ook na deze bekendmaking (even daar gelaten of alle info inderdaad op waarheid berust) proberen betrokkenen de zwarte piet naar de boodschappers door te sturen om aandacht van inhoud te maskeren!
  Argumenten als “oud nieuws” hebben enkel doel van optrekken rookgordijn en doet niets af aan zware “feiten” van incapabele regeringsclubje!!!!
  SHAME on Yu-politici en Hopi Tristu voor imago van Korsou.
  AFTREDEN – AFTREDEN – AFTREDEN (bai kas!)

 60. Zo de kogel is door de kerk… en wat nu?
  Die gasten zouden geen minuut langer op hun huidige posities mogen zitten!