• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft vandaag de ‘Beleidsnota Regulering Elektriciteitsvoorziening Curaçao 2011-2015’ gepresenteerd tijdens een persconferentie bij het BTP kantoor in Emmastad. In de nota staat de visie en beleidsintentie op het gebied van elektriciteitsvoorziening.

In dit kader gaat een informatiecampagne van start gericht op drie aspecten: het volk informeren over de inhoud van dit beleid, het volk bewust maken hoe op een bewuste wijze om te gaan met elektriciteit en hoe gebruik te maken van alternatieve energie.

Campagne
Deze maand begint de verspreiding van informatie over het beleid en het bewust omgaan met elektriciteit. Binnenkort wordt de campagne vervolgd waarbij de aandacht dan gericht is op alternatieve energie. Dit meldde premier Gerrit Schotte vandaag tijdens de persconferentie.

Slagzin
De centrale slagzin is: “Sea konsiente, usa ménos koriente” (Wees bewust, gebruik minder elektriciteit). Degene die het volk bewust zal maken is de mascotte ‘Iya Energia’, een figuur in de vorm van een spaarlamp, die tips geeft hoe elektriciteit te besparen. Naast de centrale slagzin, zijn er ook slagzinnen voor verschillende type situaties, zoals ‘Als u het niet gebruikt, doe het uit’, ‘Als u het niet gebruikt, haal het eruit’, ‘Koel minder, spaar meer’. Schotte onthulde dit figuurtje dat binnenkort haar werkzaamheden zal starten in de media.

Publieksgroepen

Schotte gaf aan dat verschillende media gebruikt zullen worden om de nodige informatie te verspreiden. Wat betreft diepgaande informatie over het nieuwe beleid en de mogelijke gevolgen op de instellingen en bedrijven die in deze sector werken, zijn er al informatiesessies geweest voor alle publieksgroepen. Bovendien zal er een brochure worden uitgebracht die een samenvatting bevat van de gehele beleidsnota.

Folder
Wat betreft informatie aan het algemene publiek zal er ook enige informatie verschaft worden over het nieuwe beleid, maar de aandacht is hier voornamelijk gericht op de tips om elektriciteit te besparen. Er zullen krantenadvertenties en radio- en tv-spots ingezet worden. Ook wordt er een brochure vol met tips uitgebracht. Er komt daarnaast een folder met een samenvatting van de meest essentiële tips die onder het volk verspreidt zal worden.

5 reacties op “Energiebeleid 2011-2015 gepresenteerd”

 1. Laat hij nu eerst eens gaan beginnen met modernisering van de windmolens. Toestemming om zonne panelen te plaatsen met een terug levering. Tot nu toe verboden dan alleen voor eigen gebruik, net genoeg om de meter niet terug te laten lopen.
  Subsidie op de zonne panelen.
  Onnodige straat verlichting en verlichting op overheids gebouwen UIT doen. Scheelt alweer het 1 en ander.

 2. Er valt niets meer te besparen op energie. De arme mensen kunnen geen stroom betalen en gebruiken (bijna) geen stroom. Laat staan dat zij alternatieve energiebronnen kunnen betalen.!!
  Energie zou toch goedkoper worden???? Kiezersbedrog en Godett wil zich bij deze boeven aansluiten???
  Bij de volgende verkiezingen is het gedaan met deze partijen.

 3. Geweldig dat hij deze koers vaart!

 4. Heeft minister Jamaloodin de door hem gestolen energie al betaald ?

 5. Ook via Radio Direct?