• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten was er vanochtend klaar voor: de Centrale Commissie vergadering met Aqualectra als hoofdonderwerp. De afwezigheid van het FTI-audit rapport, dat het functioneren van het bedrijf onder loep heeft genomen, was een groot knelpunt tijdens de vergadering.

Premier Gerrit Schotte was de grote afwezige. De grootste oppositiepartij PAR wilde eigenlijk niet deelnemen aan de vergadering, zolang het FTI-audit rapport niet aan het parlement werd verstrekt. Schotte vindt dat het gaat om een vertrouwelijk rapport en wil daarom het rapport niet overhandigen.

Onacceptabel
Het verzoek tot schorsing van de vergadering, waar de PAR om vroeg, werd niet geaccepteerd door de andere partijen in het parlement.  Statenvoorzitter Ivar Asjes meldde wel het onacceptabel te vinden dat Schotte het rapport achterhoudt. Het rapport is basis voor het ontslag van drie directieleden van Aqualectra.

Tarieven
De Raad van Commisarissen (RvC) heeft tijdens de vergadering een presentatie gegeven. De belangrijkste conclusie van de presentatie is dat het nutsbedrijf, met een beter beleid, goedkopere tarieven voor water en elektriciteit had kunnen instellen de afgelopen jaren. Volgens RvC-woordvoerder Werner Wiels wordt er nu vooral gewerkt aan snelle oplossingen om spoedig een duurzaam beleid te vormen.

4 reacties op “Staten wil audit rapport zien”

 1. De Staten zijn er toch om de regering te kunnen controleren??? Kennelijk heeft de regering al weer wat te verbergen…..

  Wat een Bananenrepubliek

 2. Als onze Staten, rapporten waarover zij beslissingen moeten nemen niet mag inzien, kun je beter de Staten opheffen, dan werkt het sneller want je bent weer een bestuurslaag kwijt.
  Het toppunt van arrogantie vind ik wel de opmerking dat dat rapport geheim is en dus niet bestemd voor de Staten, wat hij dus zegt is dat hij zijn eigen Staten niet vertrouwt en dan denk ik aan “zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten”. Wat zegt onze wetgeving hierover ?

 3. ohhh en geen inzage van het rapport, dat is niet zo moeilijk rapporten worden verscheurd.

 4. leuker hadden we het niet kunnen maken
  uit het rapport blijkt dat het had gekund , laten we eerst eens kijken waar het verlies zit.
  heb eens een vogeltje horen zingen dat het lek verlies, illegaal aftappen, schikkingen voor vriendjes de grootste oorzaak is van de hoge prijzen.
  Maar niet te spreken over wie dat doen deze praktijken?