• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De scholen op Caribisch Nederland ontvangen dit jaar nog extra geld voor de inrichting van hun gebouwen. Het gaat om een totaalbedrag van ruim zeven miljoen dollar voor alle scholen samen. Dit heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt, besloten.

Afgelopen voorjaar bracht Van Bijsterveldt een werkbezoek aan Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De minister bezocht een aantal scholen voor primair, voortgezet en beroepsonderwijs en sprak daar met schoolbestuurders over de kwaliteitsverbetering van het onderwijs op de eilanden.

Taal- en rekenniveau
Tijdens het bezoek werden afspraken gemaakt over verdere samenwerking tussen de eilanden. Centraal in de aanpak staan het verbeteren van het taal- en rekenniveau van de leerlingen en het vergroten van de kwaliteit van docenten en schoolbestuurders.

Leermiddelen
“Elk kind verdient goed onderwijs.Daarvoor is het belangrijk dat je als leraar leerlingen weet te inspireren. Maar het is ook essentieel dat je als school de beschikking hebt over goed onderwijsmateriaal, zoals meubels, schoolborden of boeken”, aldus Bijsterveldt. Elke school ontvangt een eigen deel van het bedrag en kan zelf beslissen waar zij het geld aan uitgeeft. Dit kan zijn aan nieuwe meubels of aan leermiddelen zoals lesboeken.

5 reacties op “Scholen ontvangen extra geld”

 1. fijn voor de BES -eilanden, net zoals toen Oost Duitslandwerd aangesloten duurt het wel een tijdje voordat alles op het niveau is zoals in Nederland.
  Maar gelijke rechten wil ook zeggen gelijke plichten.

 2. Als het zo door gaat op Curacao dan komen de Antillen weer terug. Bij een eerst volgend referendum besluit het volk liever bij Nederland aan te sluiten. Sint Maarten volgt in het kielzog.CBESS-eilanden!

 3. Kwibus, het gaat hier niet om Curaçao c.q. Helmin maar over de BES eilanden, een openbaar lichaam dat ressorteert onder Nederland

 4. @kosrt het is voor de BES eilanden. dus het komt neer op maar 7 miljoen voor de 3 eilanden. wow.

 5. En daar is Nederland dan wel weer goed voor. Of zou Helmin dit geld terugsturen? Blank geld