• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) en de overheid ontmoeten elkaar morgen nogmaals in de rechtszaal. SMOC won op 1 september de zaak tegen de overheid, waarbij het gerecht bepaalde dat de overheid moet toezien op dat Raffinaderij Isla haar vergunning handhaaft.

Morgen behandeld het gerecht over het wel of niet beëindigen van de schorsing (uitstel) van het vonnis van 1 september. In dit vonnis bepaalde het gerecht dat de overheid binnen vier weken, dus uiterlijk 29 september, de Isla moest aanschrijven middels een brief waarin alle overtredingen door Isla worden genoemd en waarin de overheid Isla dwingt die overtredingen te beëindigen.

Dwangsom
Mocht de overheid deze brief niet schrijven, dan zit er een dwangsom van 500.000 gulden per week voor de overheid aan verbonden. Raffinaderij Isla gaf vlak na de uitspraak op 1 september aan in hoger beroep te gaan, als derde partij in de zaak. Op 15 september heeft Isla het Hof verzocht om uitstel van het vonnis (schorsingsverzoek) tot behandeling van het door Isla aangespannen hoger beroep.

Schorsing
Op 29 september heeft de overheid Isla aangeschreven tot handhaving over te gaan. Isla stelt de bewuste brief niet ontvangen te hebben en op dezelfde datum heeft het Hof het verzoek tot schorsing van de Isla toegekend. Op 12 oktober is ook de overheid in beroep gegaan en heeft, net als de Isla, het Hof om schorsing van het vonnis verzocht. Morgen om 08.30 uur wordt deze schorsing behandeld en op basis van deze zitting wordt besloten of de schorsing wordt opgeheven en of het vonnis van 1 september moet worden uitgevoerd.

[scribd id=69029404 key=key-1v9cli8l9tyiqunqr50c mode=list]

2 reacties op “Overheid in beroep in SMOC-zaak”

 1. Terwijl Schotte met zijn persoonlijke fotograaf en troetel poedel Stella milieuvervuilend naar Barbados vliegt om (sic!) over een groen Curacao te praten, laat hij de Isla ongestoord alle milieunormen overtreden.
  Daarbij geholpen door dat enge mannetje van Asjes en Carrega, die flink bijverdient in de RvC van overheids NV’s (dankzij de Asjes clan, neem ik aan) en waarvan ik de betrouwbaarheid nog lager inschat dan die van een autoverkoper of taxichauffeur.

 2. raar verhaal ,
  ik ga er wel van uit dat bij de post koppen gaan rollen