• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zes fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zijn vanochtend op Saba ontvangen door demonstranten. Dat meldt NOS. De veertig demonstranten lieten blijken dat ze zich tweederangs Nederlanders voelen, sinds het eiland een jaar geleden een bijzondere gemeente werd.

Volgens hen zijn de gezondheidszorg, het onderwijs en de levensstandaard er alleen maar op achteruitgegaan. De zes politici bezoeken met Kamervoorzitter Gerdi Verbeet de komende dagen alle eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen. Ook op Curaçao is er veel kritiek op Nederland, na het rapport van de commissie Rosenmöller.

4 reacties op “Politici ontvangen door demonstranten”

  1. Oke we moeten dit bekennen dat het niet goed is gegaan gedurende de voormalige regeringen van de Nederlandse Antillen en Nederland. Curacao had niet eens de macht om het beter te doen en daarom zijn ze uit die constelatie gestapt met de hoop dat Nederland het wel beter zal doen. Ik ben benieuwd of het wel zal lukken puin te ruimen zoals men hier omschrijft. Die eilanden waren altijd kleine eenheden die op zichzelf gericht waren en weinig inbreng van anderen dulden in dit geval de vroeger centrale regering. Zo lang er wat belastinggelden binnen kwamen en de ambtenaren en docenten betaald konden worden was er geen vuiltje aan de lucht.

  2. Is alles duurder en moet je nu net als in Nederland maanden wachten om een medische afspraak te maken? Zou ik ook van balen. Al die regeltjes, bah….

  3. Is dit een (laat) compliment aan de voormalige regeringen van de Nederlandse Antillen?

  4. Tsja, als je moet puinruimen omdat men hier op de eilanden qua bestuur 1000 jaar achterloopt dan moet je wat eieren breken. Maar misschien is men niet gewend dat er bestuur is dat ook echt iets doet… Zal ook wel een shock zijn als je inactiviteit gewend bent…