• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee belangrijke onderwerpen komen deze week aan bod in de Staten. Morgenochtend wordt de situatie bij Aqualectra met de Raad van Commisarissen (RvC) van het bedrijf besproken. De Staten bespreekt de volgende dag de relatie met Nederland met de Nederlandse fractievoorzitters.

De fractievoorzitters van de Tweede Kamer bezoeken vanaf 14 tot en met 20 oktober de voormalige Nederlandse Antillen. De fractievoorzitters van de partijen SP, PVV en de Partij voor de Dieren zijn hierbij niet aanwezig. De beraadslaging zal één uur duren. Aan elke fractievoorzitter wordt de gelegenheid geboden om drie minuten te spreken.

Aqualectra
De vergadering in de Staten over Aqualectra zou eigenlijk op 27 september plaatsvinden, maar werd toen geschorst omdat premier Gerrit Schotte niet op het eiland was. De Staten willen meer weten over de wijze waarop een betrouwbare en betaalbare levering van water en elektriciteit kan worden gegarandeerd. Daarnaast wordt er met de directie gesproken over de laatste ontwikkelingen bij Aqualectra en de dagelijkse bedrijfsvoering.

3 reacties op “Aqualectra en fractievoorzitters in de Staten”

 1. De ontstane situatie bij Aqualectra heeft slechts één doel: Schotte wil ten eigen bate en voordeel de volledige alternatieve energiemarkt in handen krijgen. Om dat te kunnen uitvoeren zal hij volledige controle over Aqualectra moeten hebben. Via zijn handlanger van der Dijs (die daar privé ook voordeel bij heeft), heeft hij dat inmidels bereikt.
  Vervolgens de directie buiten functie stellen, eigen aanhangers naar binnen schuiven, et voila, het geteisem van de regering heeft vervolgens vrij spel binnen Aqualectra.
  Eeen scenario dat zich inmiddels bij meerdere overheids N.V.’s afspeelt c.q. reeds heeft afgespeeld. De overheids N.V.’s worden vervolgens opgeknipt en de winstgevende onderdelen worden doodleuk ingebracht in privé ondernemingen van de zittende politici en hun vriendjes.
  Wanneer wordt de YDK wakker en ziet in dat ze enorm worden belazerd door dit zootje ongeregeld?????

 2. Men moet niet vooruit lopen met uitspraken zonder het feite op tafel.Want laten we duidelijk zijn met elkaar dit regering ze zijn niet te vertrouwen.Ik gelooft niet dat op Curacao tarieven de hoogste van de wereld wel van in het regio. In de hele wereld verdien mensen die zulke functie heel hoge jaarsalaris ook in Nederland.Niet vergeten op de Balkenende normen dat regering wilt. Regering Schotte zijn puinmakers . De oplossing een regering van wijze mannen.

 3. Laten we hopen dat die zakkenvullers van Aqualectra zonder ontslagvergoeding buiten gezet worden. Ik las over Casperson met een jaarsalaris van zo’n 6 ton, hetgeen wellicht verklaart dat we op dit eiland de hoogste water en elektra tarieven ter wereld hebben. Dan van der Veen, die van de administratie een grote puinhoop heeft gemaakt en in plaats van die boel op te ruimen bij andere bedrijven dik betaalde commissariaten gaat bekleden. Toezicht houden op een ander terwijl je er zelf een puinhoop van maakt. Dit kan alleen op Curacao.