• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Marilyn Alcala-Wallé haar vrees voor een ‘Apartheidsbeleid’.

Tijdens de behandeling van het rapport ‘Doe het zelf’ in het Parlement van Curaçao, waarin de integriteit van onze ministers in twijfel werd getrokken, is gebleken dat de ministers er niets voor voelen om een onafhankelijk onderzoek te laten doen om elke twijfel weg te halen in onze gemeenschap.

De regering tolereert geen enkele vorm van controle op zijn eigen integriteit en functioneren, terwijl de regering op zijn beurt wel alle overheidsondernemingen, stichtingen en het overheidsapparaat binnendringt om controles uit te voeren met het vooropgezet doel om deskundigen uit hun functie te zetten en te vervangen met hun vertrouwenspersonen. Hier kan onze gemeenschap het Apartheidsbeleid van de regering op verschillende niveaus zien.

Iedereen kan zich nog de Apartheid herinneren veroorzaakt tijdens het traject van de staatsstructuur, waarbij juist de volgelingen van Schotte-Wiels-Cooper/Eisden een ronduit NEE zeiden tegen het traject en zij verzekerden het volk dat wanneer zij aan de macht zouden komen, zij dat proces zouden stopzetten. De realiteit is dat juist zij die het traject op alle mogelijke manieren hebben tegengewerkt, in het vliegtuig naar Nederland zijn gestapt en alle documenten hebben ondertekend van JA nadat zij NEE hadden verkondigd!

De Apartheid is daarna doorgegaan op Parlementair niveau, waarbij de coalitie zich heeft gevestigd in een gebouw met alle faciliteiten, terwijl de oppositie in een ander gebouw met beperkte faciliteiten is ondergebracht. De regering van MFK-PS-MAN heeft zijn Apartheidsbeleid voortgezet waarbij mensen die gestudeerd hebben afvallig en corrupt zijn, terwijl sympathisanten en partijleden van de coalitie alle kansen krijgen.

Op het terrein van werkgelegenheid heeft de regering Apartheid gecreëerd met de introductie van de 80-20-regeling. Op fiscaal terrein is ook Apartheid gestimuleerd waarbij de belasting is verlaagd voor degenen die al veel hebben, terwijl het deel van het volk dat leeft van onderstand, AOV en een minimum salaris meer gaan betalen, door de verhoging van de omzetbelasting (OB).

Het is teleurstellend dat deze Apartheid zich manifesteert ook op het niveau van controle. Net als iedereen die onderwerp van onderzoek is, moeten ministers zich onderwerpen aan onderzoek en controle. Er moet een onafhankelijke commissie komen om bovengenoemd werk te doen om alle twijfel over onze ministers weg te halen, om het hoofdstuk van screening af te kunnen sluiten.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

9 reacties op “Ingezonden: Apartheidsbeleid”

 1. niks aan de hand, we moeten gewoon denken de tijd is, zoals het was omstreeks 1792 de Franse revolutie toen Robespierre verkozen was .Voor velen was hij in hun ogen onomkoopbaar. Maar zijn bloedige terreur heeft uiteindelijk hem zelf de kop gekost.
  De revolutie eet zijn eigen kinderen, is dan ook een uitspraak die vaak word gebezigd.

  zo kunnen we ook deze periode zien op ons eiland. Waar de adellijken en geestelijken en koningsgezinden werden opgepakt door Robespierre en werden veroordeeld en onder de Guillotine kwamen.
  Zien we nu dat de elite, makamba’s en anders denkende ook veroordeeld worden. Uiteindelijk heeft dit een verloop waarbij het normale weer zal terug keren en zal hij of zij die in deze revolutie hebben mee gedaan aan het kortste eind trekken.
  Het volk zal op een vernietigende manier reageren met afwijzing tijdens de volgende verkiezing.

  Maximilien François Marie Isidore de Robespierre ( 6 May 1758 – 28 July 1794) is one of the best-known and most influential figures of the French Revolution. He largely dominated the Committee of Public Safety and was instrumental in the period of the Revolution commonly known as the Reign of Terror, which ended with his arrest and execution in 1794.

  Robespierre was influenced by 18th-century Enlightenment philosophes such as Jean-Jacques Rousseau and Montesquieu, and he was a capable articulator of the beliefs of the left-wing bourgeoisie. He was described as being physically unimposing yet immaculate in attire and personal manners. His supporters called him “The Incorruptible”, while his adversaries called him dictateur sanguinaire (bloodthirsty dictator).

 2. @Alcala-Wallee. Politieke partijen hebben teveel macht. We moeten naar een ander politiek stelsel. We hebben een stelsel nodig dat alles wat je hebt opgenoemd waar de MAN-MFK-PS zich schuldig aanmaken voorkomt. We hebben een stelsel nodig, waarin alle partijen kunnen bijdragen om ons land vooruit te helpen; opositie of koaltitie. We hebben een stelsel nodig waarbij iedereen die er deel van wil uitmaken een clean sheet heeft. Zonder clean sheet kom je er niet in. We hebben een stlesel nodig waarin elke burger die hiervoor voldoende handtekeningen kan verzamelen (Bijv. 5000) een referendum kan afdwing (zoals in Zwitserland). We hebben een stelsel nodig, waarin politieke partijen een maximaal bedrag van een persoon of instelling kan ontvangen (bijv. max Ang 1.000). Tevens moet de boekhouding van een partij geaccrediteerd worden door een onafhankelijk accountsbureau, die slechts 4 jaar mag aanblijven. Verder moet het overheids NV en stichtingen verboden worden om een politieke partij in geld of goederen te ondersteunen. En zo moeten we allerlei maatregelen treffen om ons politieke stelsel te verbeteren. We hebben op ons eiland schaarse middelen. Met deze middelen moeten we het maximale eruit halen. Het volk mag niet verpauperen, want dan stort onze samenleving in. Politiek, vakbonden, kerken, bedrijfsleven moeten de handen ineen slaan om ons eiland verder te helpen. Wat is het succes van een land als Singapore. Hoe kunnenwij hiervan leren. Welke organen moeten we oprichten. Hoe krijgen we meer intelligentie in de politiek. We hebben weinig aan al die hole frasen van mensen met Mickey Mouse diploma’s. Als we niets doen dan kan het nit anders dan heel verkeerd aflopen hier op het eiland.

 3. goed geschreven stuk.
  hopelijk gaat het ooit goed komen met curacao.

 4. Breek me de bek niet open over Stella van Rijn. Van veel mensen die kritiekloos achter Schotte cs aanlopen kan ik het begrijpen, omdat hun IQ grote gelijkenissen vertoont met hun schoenmaat. Echter, Stella kan enige intelligentie niet ontzegd worden. Als zo iemand als een schaduw achter Schotte aanzit is het puur voor geldelijk gewin. Verachtelijk.

 5. En Stella v Rijn staat erbij en vind het ogenschijnlijk heel normaal wat er allemaal gebeurd.
  Een vrouw met een greintje fatsoen zou zeggen tot hier en niet verder; of zou het toch zo zijn dat iedereen alles van elkaar weet.
  Het lijkt me niet lekker voor haar CV van zo’n kliek deel uitgemakt te hebben.

 6. Alcala Walle is een integer politicus, waarvan er helaas veel te weinig zijn in de regering. Ik voel me aangetrokken tot de PAR, niet zozeer vanwege hun ideeen maar vanwege de integriteit van hun bestuurders. Eigenlijk is het diep triest dat je je politieke voorkeur moet baseren op de integriteit van de politici, want die zou zonder meer bij alle politici aanwezig moeten zijn. Sterker nog, ik heb best sympathie voor bepaalde ideeen van MFK en PS, maar als ik zie welke vertegenwoordigers zij hebben is het voor iemand met een beetje intelligentie toch volstrekt onmogelijk op hen te stemmen? Neem MFK: Schotte met alleen lagere schoolopleiding, credit card en verzekeringsfraude en 43 MOT meldingen. Of Jamaloodin van dezelfde partij, gefinancierd door loterijboer en op de vlucht zijnd crimineel Dos Santos waarvan hij een broer is. Jamaloodin die zelf zijn belastingen niet betaalt maar wel minister van financien is! Neem Constantia, veroordeeld voor liegen over en misbruik van haar lease auto. Neem Asjes, die zijn klerenkast liet vullen door het CTB, en in zijn maat XXXL zal dat niet goedkoop zijn geweest. Om over de FOL, met een Anthony Godett die na een gevangenisstraf van een jaar wegens corruptie gewoon in de regering terugkeert nog niet te spreken. Zelfs partijen waarvan je nog enige beschaving verwacht, zoals de MAN, gaan helemaal fout. Denk aan Cooper, die Amparo Dos Santos toestaat illegaal te bouwen aan de Caracasbaaiweg. Hoe kan zo iemand die zelf alle regels aan zijn laars lapt trouwens commissaris zijn bij CPA?
  Nee, het is intriest dat ik om mijn stem uit te brengen hard op zoek moet naar een politicus die integer is, waar je in een beschaafd land dat voor zeker aanneemt en je stem uitbrengt op basis van het gedachtegoed van een politicus of partij.

 7. En dan te bedenken dat ze democratisch zijn verkozen…? Ook Hitler is democratisch aan de macht gekomen. Chavez ook.. Nu dus nog de KGB instellen.. Maar dan moet de baas Van de veiligheidsdienst meewerken of (weer) ontslagen worden. Ja alle symptomen zijn duidelijk, maar de vraag is wat het volk wil. Bij democratie bepaalt de meerderheid en als die dit willen, dan heet het democratisch. Over een paar jaar is er een herkansing.

 8. Dictatuur in een ruim zittend verbergend jasje, niets geen transparantie, nada cerka di bo. Niets geen openheid, en derhalve de naar mijn idee gerechtvaardigde conclusie dat er dus geen eerlijkheid is ook.
  Men heeft teveel te verbergen en teveel voordelen om dat zo te houden. Degenen die zich deze “macht” hebben toegedacht zijn slechts daar op uit, en kijk eens naar de manier hoe er mee wordt omgesprongen. Ik kom weer uit daar waarmee ik ben begonnen; “Dictatuur”.

 9. Nou vind ik dat wij hier beter kunnen praten over de Fascistische Heilstaat Curaçao. De afgelopen dagen zijn een duidelijk bewijs van de richting die onze regering uit gaat. Wiels stuurt de te nadrukkelijk aanwezige Makambas in bodybags terug naar Nederland. Monk kondigd aan dat hij een verraderswet gaat invoeren, dit wordt bevestigt door Rozier. Onze minister president zwijgt in alle toonaarden en als altijd diegene die zwijgt stemt toe. Ook hebben we een minister gehad die een kultur kammer wilde instellen, ja nog even en alle schooluniformen bestaan uit zwarte broeken/rokken en bruine hemden want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.