• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft tijdens zijn toespraak op de CREF-conferentie op Barbados de nadruk gelegd op groene en duurzame energie op Curaçao. Tijdens het conferentie van de Caribbean Renewable Energy Forum (CREF) sprak Schotte een publiek van 350 mensen uit het Caribisch Gebied toe.

De premier maakte in zijn toespraak duidelijk dat Curaçao snel groen zal worden, tijdens zijn minister-presidentschap van 2011 tot en met 2015. Schotte legde het publiek uit dat er op Curaçao veel mogelijkheden zijn voor duurzame energie, zoals windenergie en zonnepanelen. Daarnaast sprak hij over het schoner maken van Raffinaderij Isla en het omzetten van afval in energie.

Freundal Stuart
Schotte bezocht in Barbados ook zijn  ambstgenoot Freundal Stuart. Bij het gesprek was ook de minister van Energie op Barbados, Darcy Boyce, aanwezig. Schotte en Stuart hebben al eerder gesproken over duurzame energie en een eventuele samenwerking. Vandaag is de premier weer terug op Curaçao.

Foto’s: Ramsay Soemanta

13 reacties op “Schotte praat over een ‘groen’ Curaçao”

 1. Beste Gerrit op de een of andere manier gaan er twee gedachten door me heen. Enerzijds ‘wat is het stappenplan, welke milestones wil je wanneer en met wie bereiken?’. De tweede is ‘hoe zorg je ervoor dat dit alles het volk ten goede komt en niet al jouw vriendjes’. Ik kan niet anders dan constateren (feiten dus) dat (1) de MFK een heleboel roept en zeer weinig uitvoert. Het volk is beloofd dat alles beter en goedkoper wordt. Het tegenovergestelde is waar. en (2) je hebt al je geldschieters van je campagne in allerlei baantjes gestopt en wie weet wat nog meer voordelen aan ze gegunt. Wannneer krijgt ons volk een minister-president die er is voor het volk?

 2. Wat iedereen eens moet weten is dat dit allang (meer dan 10 jaar) al de plan was van Schotte.

  Hij zal koste wat het kost Aqualectra dood laten bloeden zodat hij en zijn maatjes van het verkoop van groen energie zullen profiteren.

 3. Dat klopt heer Bakker maar heeft u misschien oogkleppen op? Of geloofd u nogsteeds in sprookjes? Heer Schotte houd werkelijk iedereen voor de gek en zelfs internationaal is hij het eiland Curacao aan het degraderen naar een ‘fantasy island’!

 4. Als ze er voor open staan is er een hoop mogelijk.

 5. Groen Curacao!! Welke fantast kan dat geloven?
  – We roken ons land uit met een verouderde raffinaderij.
  – We gooien onze baaien vol olie.
  – Storten vuil in zee incl radioactief afval.
  – We rijden in wagen van voor de oorlog.
  – Een het kleine beetje groen (Wichi bijvoorbeeld) schrapen we geheel kaal!

  Hoever gaan onze internationale leugens nog? En hoe geloofwaardig komen we nu al niet meer over!

 6. Kan iemand eens uitrekenen wat die Ramsay Soemanta ons tot dusver heeft gekost, en dat niet alleen aan salaris maar ook aan business class tickets, 5 sterren hotels en daggeld vergoedingen?
  Ik neem op vakanties mijn eigen camera mee, maar Schotte terwijl families in Seru Fortuna armoede lijden neemt Schotte zijn door ons betaalde prive fotograaf mee op zijn luxe vakantiereisjes.
  Om nog niet te spreken van Stella van Onrijn, die Schotte als een schaduw volgt – wellicht zelfs niet alleen tot zijn slaapkamer.

 7. 70% Wauw! Ha!

 8. Staat hij nou op die foto naar zichzelf te kijken?

 9. Het meest groen is hijzelf en zijn collega’s; allemaal groentjes………..
  Zo groen word ik nooit in ieder geval.
  De beste stuurlui staan aan wal is hier op Korsou een gezegde met een andere betekenis.

 10. Ha ha die Gerrit. We weten nu al wie de schuld krijgt als de vergroening niet doorgaat:
  Nederland en/ of de Par. Grappige ventje. Een bij de handje zou mijn oma zeggen.
  Van hotelmanager van t Lido (!?) tot mini gothfather.
  In 5 jaar Curacao groen, de man heeft echt nog nooit wat geproduceerd.

 11. Schotte is een zeer begaafd spreker, maar heeft helaas de inhoud van een pastechi. Hij zou een goede woordvoerder zijn van een vooruitstrevend bedrijf zoals bijvoorbeeld Insel Air. Alleen zit daar de dochter van de directeur al op die positie.

  Over nepotisme gesproken.

 12. Onze nationale tuinkabouter heeft de mond vol van een groen Curacao, maar vliegt ondertussen wel milieuvervuilend de hele wereld over voor volstrekt nutteloze bezoekjes aan allerhande bananenrepublieken.

 13. Wie, o wie, o wie, gelooft dat er iets gaat veranderen in het energiebeleid de komende vier jaar ??????

  Ik in ieder geval niet.