• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano heeft onlangs wat opvallende uitspraken de wereld ingeslingerd; van vuilniszakken voor Nederlanders tot een verraderswet. De één haalt zijn schouders op, de ander denkt dat de Gestapo is gearriveerd. Versgeperst.com vroeg jou: moeten de andere coalitiepartijen ingrijpen?

Boye (26) vindt dat MAN en MFK eens van zich moeten laten horen. “Zij werken samen met de Pueblo Soberano en die partij zorgt voor een flink slecht imago voor hun regering. Veel mensen vragen zich af of Schotte en Cooper bang zijn voor Wiels. Het zal ze goed doen om dit soort uitspraken aan te pakken.”

Distantiëren
De 44-jarige Gwinyai haalt haar schouders op en neemt de uitspraken niet serieus. “In Nederland roept Geert Wilders ook van alles en niemand pakt de PVV aan. Al distantiëren de andere partijen in Nederland zich wel van hem. Misschien moeten de andere coalitiepartijen op Curaçao dat ook eens doen.”

Bedreigend
Jean (35) vindt dat de situatie uit de hand loopt. “Ik vind de uitspraken van Wiels & co zorgen voor een bedreigende situatie. Ik ben een Antilliaan en ik wens het beste voor Curaçao, maar dat hoeft niet gepaard te gaan met dictatorachtige uitspraken. Een verraderswet is niet na te gaan, wie bepaalt nu wanneer iemand een verrader is? Dat kan nooit goed gaan. Er moet zeker ingegrepen worden.”

Teleurgesteld
Patricia (24) heeft op MFK gestemd en is lichtelijk teleurgesteld dat ‘haar’ premier niet ingrijpt. “Ik vind dat Schotte veel goed werk verricht maar ik had meer van hem verwacht als het gaat om deze uitspraken. Hij praat altijd over dat we samen één volk zijn en samen sterk moeten staan, dan kan hij dit toch niet tolereren?”

Lachertje
De 30-jarige Caroline begrijpt niet dat de MAN en MFK nog willen samenwerken met Pueblo Soberano. “Dit pik je toch niet? Je hele beleid wordt een lachertje met deze mensen. Dit hoort niet in de politiek thuis, maar ergens in een achterkamertje. Ik vind niet dat de andere coalitiepartijen nu moeten ingrijpen, ik vind dat ze dat allang hadden moeten doen!”

Stemmen
Arthur (51) verwacht dat zowel de MAN als MFK veel stemmen zullen verliezen als ze niet ingrijpen. “Beide partijen hebben op zich prima idealen, de Pueblo Soberano zet ze in een kwaad daglicht. Om de toekomst van hun partijen te verzekeren, kunnen ze maar beter nu ingrijpen.”

Verschil
Guy (61) staat achter de Pueblo Soberano en de uitspraken van de partij. “MAN en MFK hoeven helemaal niet in te grijpen en als ze dat zouden doen zal het geen verschil uitmaken. Ze zijn het trouwens met Wiels en Monk eens, maar durven dat niet te uiten!”

14 reacties op “‘MFK en MAN moeten ingrijpen’”

 1. De man ingrijpen?Die partij heeft al heel lang geleden zijn ziel aan de duivel verkocht en heeft geen ballen meer. Zij zullen de volgende DP en PLKP worden..

 2. Het word steeds erger. Jammer dat we onze eerste jaar van autonomie niet beter hebben besteed om te laten weten dat we het zelf kunnen Nu lijkt het verdacht veel op een bananenrepubliek De “lMonk” wet Wat volgt ? Guantanamo ??? De vraag is niet of er moet worden ingegrepen maar wanneer gaat het gebueren ?e

 3. Ze weten allemaal niet waar ze over praten,stelletje kleuters eerste klas bij elkaar met een grote mond.Waar het naar toe gaat is dat ze dit mooie eiland naar de verdommenis helpen,lekker volk dom laten houden,maar deze moet een keer in opstand komen tegen dit soort mensen.En maar roepen over NL-ers,nou die laten zich niet zomaar naaien,daarom komen ze met dit soort uitspraken. Heb dit forum eens ff goed gelezen,en Wiels is idd erger dan Wilders en hoort in Koraal Specht thuis….En van Schotte hadden we idd wel meer verwacht,weg ermee.

 4. ik zie nog maar 1 oplossing:
  een referendum afdwingen met 2 vragen:
  —-wilt u onafhankelijkheid van NL ja/nee
  —-wilt u dat deze regering blijft zitten: ja/nee
  natuurlijk wel met een uitleg wat onafhankelijkheid inhoud:
  zoals o.a. het NL paspoort inleveren en geen bijstand meer vanuit de NL samenleving.
  zonder het NL paspoort gaat de wereld op slot voor Curacao.

 5. Laat onze, met nadruk op onze, minister president nou eens één keer zien dat hij er is voor het Curaçaosche volk en nadrukkelijk stelling neemt tegen deze wanstaltige ideeën van zijn coalitiegenoot. Die slogan van hem “mas serka di bo” begint zolangzamerhand een heel vreemde bijsmaak te krijgen en als dit het wordt wat hij er mee bedoelde dan heeft hij een aardig deel van de bevolking toch echt wel belazerd en Gerrit, mind you, dit volk laat zich niet een tweede keer belazeren. En of ik nu wel of niet op basis van de “Monk” wet zal worden vervolg, so be it. Maak ik in de toekomst misschien ook een kans om een school naar mij vernoemd te krijgen.

 6. Monk is zelf een verrader die is nog vleet nog vis. Doordat Curacao wordt geregeerd door een stelletje verraders is de situatie op Curacao zo op dit moment. Monk en consortium moeten misschien zelf gaan onderzoeken wie ze zijn en waar hun zelf vandaan komen.Dan komen ze zo erachter of ze zelf geen verraders zijn.

 7. Wiels had het niet over vuilniszakken, maar over “bodybags” De zakken waarin stoffelijke overschotten worden vervoerd. Tamelijk luguber allemaal voor een vakantie eiland.

 8. @Jan Je vergeet het verloten van een auto, die je niet bezit!

 9. Het beste is om met Wiels te spreken : “ze af te schieten en in body bags terug te sturen”naar Ghana. Tjonge wat een tekst. Curacao telt 140.000 inwoners. Dit moet verkeerd gaan. Wilders is een heer in vergelijking met Wiels. Overigens kijkt Wilders wel uit met wat hij zegt. Als hij zou zeggen afschieten die of die en in een body zak wegsturen dan komt hij in de gevangenis. Nederland kent vrijheid van meningsuiting, echter dit soort teksten als die van Wiels vallen onder doodsbedreiging. Staat gewoon een gevangenois straf op. Uitgemaakte zaak.

 10. Zolang dit eiland doorspekt blijft met de Stella van Rijn mentaliteit (verkoop jezelf aan de hoogste bieder) is iedere discussie over politiek zinloos.

  Iemand met maar een greintje principes distantieert zich volledig van nitwit Schotte (examenfraude, creditcardfraude, 43 MOT meldingen) maar Stella volgt hem nog dichter dan zijn schaduw.

  Het enige wat aan Stella nog rein is, is haar naam.

 11. We trekken ons echt niets van die domme dikke lippen aan hoor!

 12. Het blijkt wel dat steeds minder de PS maar zeker ook de MAN (Eisden) niet meer serieus nemen. Roependen in de desert.
  Het zou zo maar kunnen dat zij de volgende keer volledig weggevaagd zullen worden.
  Dat spreekt dan eveneens voor Godett en zijn partijtje. Het is tijd geworden voor echte regeringsleiders, zonder bagage.
  Van Schotte spreek ik niet eens, dat spreekt allemaal voor zich.

 13. Met de wet “Monk” in de hand zie ik straks zo’n honderd duizend mensen in een concentratiekamp zitten. Zijn er nog maar 40.000 die het vuile werk kunnen doen.

 14. JIg, situatie wordt wel angstig als er ook nog van die malloten zijn die gewoon de walgelijke gedachtenkronkels van Monk blijken goed te keuren!
  Laat dit niet uit de hand lopen. In de kiem smoren van deze facistioide engerds en gekken.