• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Clift Christiaan zijn visie over het rapport van commissie Rosenmöller.

Onlangs verscheen het rapport Rosenmöller. Taak van de commissie was om zich op de hoogte te stellen van de oorzaken en ontwikkelingen die geleid hebben tot een situatie waarin de integriteit van publieke functionarissen en het functioneren van belangrijke instituties in opspraak zijn gekomen. Dit is schadelijk voor de betrokkenen, de publieke instituties en de bevolking en voor het eiland.

Op ons eiland is hier nogal wat over te doen. De regering beseft heel goed dat ze verkeerd bezig zijn, maar zij voelen zich betrapt. Bovendien heeft men de Nederlandse reactie verkeerd ingeschat. Nederland is over het algemeen heel behoudend en zal niet snel gebruik maken van van haar rechten en heeft zelfs moeite om haar verplichtingen na te komen als dit de indruk van kolonialisme zou kunnen wekken. Daar hebben de politici van de Curaçaosche coalitie partijen kennelijk op gerekend. Echter dit keer is men te ver gegaan en heeft men Nederland met de rug tegen de muur gezet omdat nu het Rijk der Nederlanden vanwege het slechte bestuur van de huidige regering aangesproken kan worden op de wettelijk vastgestelde waarborg functie.

De handelswijze van de huidige regering heeft alom geleid tot grote twijfels over de integriteit van deze regering zowel op Curaçao als in Nederland. De reactie van de coalitie partners op het rapport hebben deze mening alleen maar vesterkt. De regering probeert een rookgordijn op te werpen over de zaken die in het rapport worden vermeld, door Nederland en de commissie te beschuldigen van inmenging in interne zaken van het eiland en kolonialisme, terwijl men geheel voorbij gaat aan de essentie van het rapport. Wat de coalitie partijen proberen te doen is een sfeer te creeren waarbij Nederland gezien wordt als de gemeenschappelijke vijand die probeert het eiland te rekolonialiseren. Niets is minder waar. Nederland zou het liefst zo snel mogelijk van ons af willen zijn zodat zij niet gezien worden als een kolonialisator die zich mengt in interne aangelegenheden van hun ex-kolonien. Dit valse en laag bij de grondse beschuldigingen die een zichzelf respecterende regering niet waardig zijn.

Het gevolg van de reactie van de regering en de coalitie partijen en zelfs een deel van de opositie partijen om het rapport Rosenmöller naast zich neer te leggen zal zijn dat Nederland gebruik zal maken van artikel 43 om in te grijpen en de democratie te herstellen. Dat is onvermijdelijk en wij hebben het aan onszelf te danken als wij zelf niet cordaat optreden.

De bevolking kan zich verheugen dat het Koninkrijk dit keer meer bereidwilligheid toont om in te grijpen en onze democratie te waarborgen als onze eigen gekozen mensen daar niet bereid of niet toe in staat zijn. Want niets doen is niet in belang van het volk, het eiland en de toekomstige generaties. Door het rapport Rosenmöller en de reactie van Nederland wordt onze regering aangemaand om maatregelen te nemen. Dit beseffende proberen zij het volk op te hitsen tegen Nederland en lokalen die sympatiseren met gedachtegang van Nederland om op deze manier het tij te keren en hun machtspositie veilig te stellen.

Dit is het moment om aan te tonen dat wij op Curacao gekozen hebben om samen met Nederland en de andere eilanden van het koningkrijk als een autonoom land in het koninkrijk verder te gaan en onze steun te betuigen voor de voor het Koninkrijk heel pijnlijke situatie, om in ons eigen belang, gebruik te maken van artikel 43. De huidige regering is bezig ons eiland en onze toekomst kapot te maken. Als wij willen dat wij morgen gegarandeerd zijn van een redelijk inkomen, een dak boven ons hoofd hebben en onze kinderen en kleinkinderen een Nederlands paspoort hebben en hier ongestoord kunnen leven dan is nu het moment aangebroken voor de zwijgende meerderheid om op te staan en het Nederlands initiatief te steunen.

U krijgt geen tweede kans.

7 reacties op “Ingezonden: Rapport Rosenmöller”

 1. Versgeperst reaktie op Christiaan

  Christiaan, waarschijnlijk zit het in jouw bloed. Het zal wel iets te maken hebben met waar navelstrengen zijn begraven. Sinds begin jaren ‘90 na de oprichting van de “Kausa Komun”een naar mijn smaak Boneriaans organisatie, van Troyaanse paarden en in ons midden levende “Antiyanos”, hebben wij mensen als jij moeten dulden. Je bent nooit volledig ingeburgerd en getuige nu in 2011, in dit nieuw autonoom Korsou, binnen jouw Koninkrijk, dat het je meenens is om de zittende regering schade toe te brengen met zaken waarvan je drommels goed weet op roddel praatjes berusten. Jij vindt natuurlijk aangezien je de nederlanderschap als een tweederangsburger en binnenkort zelfs als een derderang Karaibische paria mag gebruiken, in jouw toekomstige Thuisland, jouw Koningshuis en de nederlandse regering een dienst moet bewijzen om zich van deze regering te ontdoen. Geloof me jullie allemaal die denken een zeer grote aanhang te hebben zullen ten lange laatste bemerken dat zelfs de slapende Zombies nu wakker zijn geworden Dit volk laat zich niet meer door het hier levende gespuis van “Antiyanos”, Troyaanse paarden, pas gearriveerde Europese Nederlanders , zich noemende multikulturelen e.a. aangemeerde en voor de machete vluchtende blanke Zuidafrikanen, misleiden enkel en alleen om de politieke partij de PAR weer in het zadel te helpen. Eenieder die de politiek op Curacao dagelijks volgt, weet voor wie jij, Christiaan, in de pen bent geklommen. Christiaan voor elk een Parawara die jij optrommelt, kan nu in het jaar 2011 een paar honderd YDK worden samengebracht. Het gaat je goed in die slangennest.

 2. Vanochtend op de internedradio gehoord: Wilsoe die verzekert dat niemand hoeft te vrezen voor vervolging indien zij met de Cie. Rosenmoller gesproken hebben, tenzij op enigerlei wijze deel hadden toen de oud-havenwerker het had over “inzage in de vergaderstukken raad van ministers”.
  Ik wil deze inactieve levensgenieter toch wel even uit zijn natte droom helpen: Ik heb niemand nodig, minister of otherwise, nodig om mij dat vertellen. Mi ta papia ku ken ku mi ke, riba ki topiko ku mi ta hanja ta bon.
  Ben wel blij dat ik 30 jaar geleden toch maar gevolg heb gegeven aan het voorstel van Den Haag om niet naar Curacao te gaan, maar bep. diensten als offiicier hier te leiden.
  Talk about Keystone cops: Heb de tekst van Broek goed gelezen “Onmatig geweldadig, De taakuitvoering en het optreden van het korps was in menig opzicht uitgesproken gemankeerd. Hiervan was de geweldsproblematiek een symptomatische uiting. Meer in het bijzonder moest bij de recherche een situatie worden onderkend, die in een rechtsstaat onaanvaardbaar was.”
  Als kind nabij Rio Canario zag ik het gebeuren, als weer iemand naar binnen werd gebracht.
  Daar wilde ik geen deel van uitmaken.

 3. “Wij (nederlanders) hebben gekozen voor autonoom land binnen het koninkrijk” Het gaat er dus om dat nederlanders ongestoord op Curacao kunnen leven. Met altijd terugkeer naar NL achter de hand. En Curacaoenaars dan? Ik woon nog maar een jaar hier maar waren de reacties ook zo fel tegen de regering van PAR? Die het land tot 50 jaar terug in de tijd hebben gehouden? In opdracht van Nederland!
  Waar is iedereen toch zo bang voor. Curacao betekend niks voor NL. Alleen een strategische positie op de wereldkaart. Daarom moeten ze curacao hebben. Ze geven niks om de mensen die er leven. Net als de bevolking van de Bes eilanden.

 4. Clift Christiaans ik deel volledig jou visie. Ik heb het niet mooier kunnen vertalen op de manier hoe jij het heb gedaan. Petje af voor jou visie man. Ik zal er ook niks aan toevoegen geen critic niks niks niks. Wel heb ik duidelijk gemerkt dat de oppositiepartijen op Curacao ook een vieze vuile en gevaarllijk spelletje aan het spelen zijn. Heb je gelezen hoe Schotte, Emilie de Jongh van de PAR heeft aangevallen en wat het antwoordt was. Het was jullie partij die steun is gaan zoeken bij Nederland aldus Emilie.Antwoordt Schotte was”wij waren technische bijstaan gaan vragen in Nederland. Ja maar, wat bedoel Schotte dan met Technische bijstaan. Ik weet het niet. Feit is dat de Oppositie partijen incl. PAR en PNP ook negatief hebben beoordeeld over het rapport Rossenmuller. Andere feit is dat de waarheid boven tafel moet komen en dit betekent dat Nederland snel moet ingrijpen om de belangen van het Curacaose volk veilig te stellen. Het volk heeft geen enkele vertrouwen in de politiek.Punt

 5. Een prima stuk. Is het een idee om dit in het Papiaments te vertalen en te plaatsen in andere media. Volgende vraag : Hoe krijg je Lisa Denial zo ver dat ze Minister President wil worden.
  Curacao is nog niet verloren.

 6. Wellicht is het, om de wet ‘Monk’ te faciliteren, een idee om van heel Curacao maar een strafkolonie te maken, en voor Wiels en andere roepsmurfen een luxe resort op Klein Curacao te bouwen, uiteraard met tralies en security om ze te beschermen tegen de boze buitenwereld…

 7. De wet “Monk” is op u van toepassing, maar wees gerust minimaal zo’n 80.000 mensen zullen met u meegaan of zijn u al voorgegaan.