• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners van Ronde Klip zijn het zat. Langs de weg waar veel huizen staan, stapelen afval en rottende kadavers zich op. De grote vraag van de bewoners is wanneer de overheid de vervuiling bij Ronde Klip gaat oplossen. “Het is immers ook een weg waar veel toeristen langskomen.”

Een bewoner klaagt dat hij niet kan eten op zijn eigen porch. “Je maag draait om bij de geur van rottende dieren.”

Stanklucht
Bij het kampeercentrum op Ronde Klip en een stukje daarvoor, over een totale lengte van circa 600 meter, wordt regelmatig afval gedumpt. “De kinderen en andere bezoekers op het centrum zitten te eten in de vieze stanklucht van deze dode dieren en van het vuilnis dat dagelijks hier naast de omheining gedumpt wordt”, aldus de bewoner. “Selikor komt ook niet meer langs als er gebeld wordt om de dode beesten op te halen.”

Respect voor de natuur
De bewoners hebben zelf al vele levende honden en katten gevangen en bij het dierenasiel afgeleverd. “We hebben enkele moeten laten inslapen wegens hun slechte staat en sommigen hebben wij ter plekke begraven met de hulp van een loader.” De bewoners zijn het zat om het werk van Selikor en de overheid te moeten doen. “Het gaat ten koste van ons werk voor de jongeren in de buurt. Wanneer gaan we van ons eigen eiland houden en respect opbrengen voor de medeburgers en onze natuur?”

12 reacties op “Onhygiënische praktijken bij Ronde Klip”

  1. Mensen wat doen jullie moeilijk. Vuil storten is GRATIS. Stond een heel stuk over in Resida Woonmagazine. Ga naar de website en toets selikor in de zoek / search gedeelte rechtsboven. Niet zomaar iets zeggen zonder te checken.

  2. Veel stukken natuur zou gewoon afgezet moeten worden met hekwerk en afrasteringen,als je het terrein wil betreden zul je je auto uitmoetenkomen,en idd geef vuilstort vrij zodat goedbedoelende mensen wel ergens terecht kunnen met hun afval of dode huisdieren.
    nu zal wel weer de vraag rijzen wie dat moet gaan betalen,dat is simpel maar toch weer niet ;de overheid!!

  3. En dat is een natuur park HAHAHAAHAH WHAAAHAHAHAHHA deze maffe idioten maloten in de regering kunnen makkelijk geld achterover drukken zo ! smeerlappen !
    de toerist zal zich wel afvragen WTF!!!!!!!

    “when we where on Curacao saw how NASTY some of the locals are ! actually it seems now there are no banana peels they toss anything out of the car….bumch of MONKEYS!

    no tira sushi aki…. HENDE SUSHI tambe keda kas PORKO NAN !

  4. @Zeepie; Als je huisdier is overleden kan je die GRATIS bij selicor brengen. Maar ik denk dat die 30 piek zelfs teveel voor je is. Tjonge tjonge, je zal toch maar 10 liter benzine verspillen aan het beest dat je erf bewaakte en alarm sloeg. FOEI FOEI.

    @Jan Verschuuren: Je hele epistel van en over de hier wonende bevolking is voor mij een slag in het gezicht. Jij als Makamba zal als 1e aan MONK worden gegeven. Schaam jezelf voor je hele epistel. Als je de 1e reactie en artikel goed had gelezen zag je dat de politie niets doet. De pot verwijt de ketel. Je geeft nu de Curacoaernaar de 1e schuld. Hoe die hun kinderen opvoeden is hun Saeck. Ik ken velen die zelfs hun kind terug laten lopen die zijn afval (etensbakje van de Snek) op de grond gooien. Dus Jij als een Makamba in een andermans land (eiland) Hou je verre van dit soort opmerkingen. Zelf ben ik een Makamba (=lees: Vriend) en voed mijn kinderen op in de verwachting dat ze doen wat ik hun leer. En ja het zijn NIET eens makamba kinderen, maar van Curacao. Jouw vinger wijst de verkeerde kant op, ga bij je papi uithuilen, of neem een zak en deponeer daar het afval wat jou stoort.

  5. Als de “Yu di Korsou” zich zo graag ergens druk over willen maken moeten ze hier eens iets aan gaan doen (of zijn ze zelf misschien deze asociale, criminele nestvervuilers)!!
    Tene Korsou Limpi, BEGIN BIJ JEZELF.

  6. Mensen moeten betalen om hun afval te mogen dumpen bij Selikor (ja mensen, ook voor een dode kat betaal je al 30 piek). Verdien je maar 1000 gulden per maand (zoals zovelen) dan is dat veel geld. Goed of slecht opgevoed, dat geld kan gewoon niet gemist worden. Beter zou Selikor de maandelijkse bijdrage iets verhogen voor iedereen en het storten volledig gratis maken. Dat gecombineerd met meer controle en meer afval inleverpunten op het eiland en je bent gegarandeerd van dit jarenlange probleem af.

  7. Ghandi: Men kan het niveau van beschaving van een land meten aan de manier waarop dat land met zijn dieren omgaat.

  8. Het idee van deze “bewustwordings campagne” is dat WE allemaal (dus iedereen op het eiland) ons realiseren wat er om ons heen gebeurt en vooral elkaar (en zeer zeker de jongeren) motiveren om niet alleen maar kritiek te geven maar juist elkaar positief te beinvloeden om er iets aan te gaan doen….door beter met onze natuur-milieu om te gaan en beseffen wat de normen en waarden van het leven zijn en vooral elkaar te respecteren, maar ook onze hele natuur en onze (huis)dieren beter te verzorgen

  9. Ergste is nog het dieren leed, vaak zijn het niet eens oude dieren maar jonge dieren die dood zijn gemaakt (door ziekte) of bewust omdat hij of zij nu te groot of te duur is voorhet huishouden!! Goed om te lezen dat deze mensen het effort en fatsoen nemen de dieren te vangen en naar het asiel te brengen als t asiel en de dierenwinkel nou ook eens hun ”uitgave” van dieren process aanpast zou t een stuk beter moeten gaan…..tenslotte willen we toch niet doorgaan met het dieren leed en het uitgooien van vlees met vergif errin….?

  10. @Jan Verschuren.. Ik vind dat u niet alle Curacaoenaars en al helemaal niet de hele Curacaose samenleving over een kam kan scheren. In elke samenleving heb je rotte appels er tussen zitten, en ook In Nederland!

    Nederland dumpt niet in eigen land haar afval, maar bv wel in Afrika, dump van Elektronika met giftige bestanddelen in Ghana, trafigura in Ivoorkust, laten we maar niet spreken van SHELL in Nigeria en andere landen.

    Duidelijk dat hun besef in normen en waarden ook niet optimaal is! Met dat in gedachte. Is dat een reflectie van de Nederlandse samenleving? Nee! In NL wordt wel onderscheid gemaakt tussen individuelen en de rest van de samenleving. De ‘in de ogen van de samenleving’ rotte appels uit de Nederlandse samenleving krijgen allemaal een label! Tokkies, kampers, Allochtonen, moslims.. etc etc. Ow wee als je ze allemaal over 1 kam scheert en (ook al zijn ze dat wel) Nederlanders in het algemeen noemt!

    Het valt me op dat er van buitenaf nooit onderscheid gemaakt wordt tussen “de rotte appels” uit de samenleving van Curacao en de normale Curacaoenaar. De rotte appels uit Curacao krijgen van buitenaf nooit een label! Als je Antilliaan bent, ben je de label!! De Antilliaan punt! De Yu di Korsow punt!

    Ik (Curacaoenaar) erger mij MATELOOS aan het gedrag van deze Curacaoenaars die overal troep achterlaten! Ik sta voor aanpakken met de harde hand, HOGE boetes en zelfs gevangenisstraffen en natuurlijk zelf opruimen! Het moet een keer ophouden!!

    De yiu di Korsou

  11. En weer wijst de Yu Korsow naar derden, in dit geval naar de politie en Selikor. Maar moet hij niet eerst zijn eigen kinderen eens opvoeden, en als hij dat niet kan (wat ik eigenlijk vermoed) gewoon afzien van het krijgen van kinderen?
    Het complete gebrek aan normen en waarden in de Curacaose samenleving (met onder meer deze vervuiling tot gevolg) komt voor uit slechte voorbeelden van de ouders of veelal zelfs het ontbreken van ouders.
    Wat mij betreft betalen ouders van criminelen dubbelebelasting, want zij zijn verantwoordelijk voor de problemen waarmee die criminelen de maatschappij opzadelen. Ik weet van mezelf dat ik geen goede vader zal zijn dus neem ik geen kinderen, maar moet wel opdraaien voor de rotzooi die andere ouders ervan maken.

  12. Waar is de politie die deze milieucriminelen moet aanpakken. Waar blijven de boetes?, waarom doet de politie niets?.

    Mevrouw Constancia waar blijven de gevangennisstraffen voor mensen die dieren mishandelen en de natuur vervuilen?, o ja de grootse vervuiler van het eiland (isla) neemt u ook niet serieus, laat staan de normale vervuilende curacaonaar.

    Het ministerie van milieu en de politie zijn een grote grap op ons eiland.
    YWN