• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch gebied heeft tijdens een patrouille maandagochtend een verdacht vaartuig gedetecteerd bij Aruba. Op het moment dat de Superrhib voor een routine controle op het vaartuig af wilde gaan, veranderde het vaartuig plotseling van richting en trachtte met hoge vaart weg te varen.

De Superrhib zette hierop de achtervolging in. Het vaartuig voer daarna op het rif nabij Barcadera. De Kustwacht patrouille was direct ter plaatse en hield vier opvarenden aan die in de mangroven verscholen zaten. Vanwege de verdachte handelingen van de drie burgers van Curaçao en één illegaal, zijn de opvarenden en de boot overgedragen aan het Korps Politie Aruba voor nader onderzoek.

9 reacties op “Kustwacht onderschept verdacht vaartuig”

 1. @Hans Bootsma, vergeet niet dat de aanwezigheid van de kustwacht ook een preventieve werking heeft. Haal je ze weg dan zal de invoer van wapens en drugs explosief stijgen.

 2. jeroen ,

  al een beetje ouder geworden zeker en je komt niet meer op mambo
  de mariniers zijn al zeker 2 jaar weg van ons eiland.

 3. lol ik snap waarom ze werden opgepakt geen 80-20 procent regeling.

  nu even bij de les dames en heren,

  De kustwacht komt uit de rijksbegroting dat wil dus zeggen dat alle landen van het koninkrijk dragen evenwichtig bij .
  Onze kustwacht bestaat uit 90 % uit eigen opgeleide mensen, en zal binnen korte tijd op de 100 procent zitten.
  Om goed te kunnen op te treden, heb je natuurlijk wel de samenwerking nodig van iedereen.
  Dus bij ons ligt de taak te bellen, of te sms als we wat verdachts zien,
  Het is al moeilijk genoeg om eerlijke en oprechte mensen te vinden die zich inzetten voor ons land. Helemaal in onze kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent.
  Dus een compliment aan de Kustwacht die wel op durven te treden tegen de criminelen en eigenlijk elke dag hun leven op spel zetten.

 4. Jeroen, jouw gedachtengang volgend: ik denk niet dat we veel zullen lijden van 1 wapen en 40 kilo meer drugs op het eiland.

  Rene Biemans overdrijft een beetje, maar heeft wel gelijk: de opbrengst van de acties van de Kustwacht is beschamend. Zet Stevie Wonder een maand op een waterfiets en hij scoort het dubbele.

 5. Bedenk nu even een eiland zonder kustwacht………of die Mambo onveilig makende Mariniers?!?………..
  Non-profit organisaties zijn nu eenmaal niet in geld uit te drukken, maar haal ze weg en je zult er dan pas achter komen wat ze betekend hebben.

 6. Cees, laten we de fatsoensnormen op dit forum een beetje in acht houden, ok?

  Ik weet niet of jij de frietenboer van Daaibooi bent, maar als jij 5 personeelsleden in dienst hebt die per dag 2 kroketten en 1 nassibal verkopen dan grijp jij toch in, niet dan? Maar doe je dat niet dan heb ik er geen moeite mee, want het is jouw zaak.

  Anders ligt dat bij de Kustwacht, want de 80 miljoen die het gekost heeft om daar 2 kroketten (40 kilo drugs) en 1 nassibal (1 illegaal) te verkopen komt uit de zak van de belastingbetaler.

  Kasuari: bovenstaande cijfers komen uit de jaarrekening (2010) van de Kustwacht die voor iedereen toegankelijk is via hun website.

  Het lijkt erop dat mariniers en kustwachters elkaar op dit eiland een beetje uit de wind proberen te houden, wetende dat hun organisaties niet veel verschillen van de politiek waar eveneens incapabele lieden een hoop belastinggeld verkwisten, en die liggen wel onder de loep. Maar onze mariniers en kustwachters, die in hun actieve tijd veelal niet meer gedaan hebben dan Mambo onveilig maken willen vooral ongeschonden hun riant vervroegd pensioen (was het 50 jaar?) halen.

 7. Kustwacht is een non profit organisatie, dus zij praten niet over rendement…. Desalniettemin hoort geen enkele organisatie geld te verslinden en 80 miljoen is een hoop geld. Waar heb je die info precies vandaan?

 8. @Rene Biemans, ben blij dat hier een kustwacht is
  En laat je iets meer informeren en beter informeren met je gigantisch
  niet onderbouwd en negatief verhaal.
  U bent niet goed geïnformeerd en u lult uit uw nek
  Met Gr. Cees

 9. Sluit niet uit dat de Kustwacht dit incident in scene heeft gezet om weer eens wat positieve populariteit te scoren. De organisatie ligt namelijk hevig onder vuur vanwege haar geldverslindende operaties die nauwelijks tot geen resultaat opleveren.
  Die operaties hebben de belastingbetaler vorig jaar 80 miljoen florin gekost in ruil waarvoor ze 1 (!) wapen hebben gevonden en 40 (!) kilo drugs hebben onderschept. Ieder ander bedrijf met zulk laag rendement zou haar deuren moeten sluiten, maar de Kustwacht feest gewoond door.