• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk van Bestuur, Planning en Dienstverlening wil een wet die ‘verraders’ moet vervolgen, meldt het Antilliaans Dagblad. Monk wil onder andere de ‘verraderspartij’ PAR hiermee veroordelen. Maar ook de media die volgens Monk ‘werken’ voor de PAR, worden met de wet aangepakt.

Monk noemde Emily de Jongh-Elhage, Zita Jesus-Leito, Magaly Jacoba en Ersilia Lannooy als enkele verraders. De minister verscheurde het rapport van de commissie Rosenmöller dinsdagavond in de Staten. Volgens hem is Nederland bezig met een staatsgreep.

59 reacties op “Monk wil wet voor ‘verraders’”

 1. @ liucho
  klopklop hier makamba,
  Wat heb jij de afgelopen jaren met ons geld gedaan?
  De geldkraan gaat nu dicht, en je huis mag je houden, denk niet dat ik in die rotzooi van jou wil wonen.
  Jij bent echt het stereotype voorbeeld van een gemanipuleerde domme eilandbewoner, die zichzelf met zijn niet doordachte stellingen naar de mallemoer helpt.
  Hoppi bon swa! hopi sabi bo ta!

 2. Net gelezen ergens. Reinout Oerlemans zag het goed. Heeft iemand de film New Kids gezien?
  Gaat over een aantal kansloze, laagopgeleide hang jongeren die hin leven verdoen in Maaskantje. Hun vermaak bestaat eruit anderen te intimideren, te treiteren en af en toe wa te stelen ( niet betalen). De groep heeft veel weg van Gerrit Schotte en zijn jongens. Eigenlijk zijn het New Kids tropical. Ik stel voor om die trailer eens te bekiken op youtube. We herkennen dan Wiels, Monk, Gerrit e.a. in de rollen van Barry, Richard ed.
  Gerrit is Barry: kijkt dom en zegt weinig. Wiels lijkt op Richard: ook doem, maar agressief en ietwat gewelddadig.
  Ik de film New Kids gaat dit stel Maaskantje “verdedigen” tegen een Haagse (= Nederlandse) invasie. ( ha ha) De parallellen zijn zo groot.

  Het zou mooi zijn wanneer we via het internet Gerrit en zijn jongens de New Kids Tropical noemen. Als iedereen dit overneemt zal een deel van de mensen Gerrit envo wat minder serieus nemen.

 3. Sigaar uit eigen doos,going dutch slave trade,daar is de rijkdom van gekomen. Cocaine fabriek tijdens de eerste w o criminele activiteiten moorden en veraden daar komt de rijkdom vandaan. Tegen woordig ofshore en wit wasserij belasting ontduikingen via onze centrale bank, wij weten alles en het is afgelopen pak jullie boel en rot maar naar huis.

 4. Nou had/heb ik grote moeite met die absurde bodybag oplossing van Helmin, maar nu vraag ik me toch af of hij er ééntje voor Monk gereserveerd heeft ?

 5. @llucho. Het zal wel even schrikken zijn om het plots allemaal zelf te moeten doen na vele jaren lang handje ophouden, lui zijn, zakken vullen en profiteren. Helaas voor jou zijn je corrupte calimero-vriendjes in de regering nog slimmer geweest dan jij, maar ik vrees dat het met jou IQ nog minstens tot 2025 duurt voordat je daarachter komt. Schotte heeft het helemaal door dat hij het tot dan toe moet hebben van sukkels zoals jij.

 6. Het maken van dit soort wetten hoort bij de Ministere van Justie (Wilsoe). Monk doet hier dus ook nog eens aan landjepik. Op zijn ministerie (Bestuur, Planning en Dienstverlening) werken bovendien geen juristen die een dergelijk wet in elkaar kunnen zetten.

  Is dit nu het soort souvereiniteit dat zijn partij de PS hier wil invoeren? Dat je strafbaar bent als jouw ideeën afwijken van de hunne? Dat er lijsten worden opgesteld met ‘vijanden’ van de staat? Dat er een knokploeg wordt opgericht (de Soberano’s, echt) die klaar staat om ‘de vijanden’ een lesje te leren als ‘de grote leider het teken geeft?

  Heeft de PS al nagedacht over waar we straks als onze politieke gevangen moeten opsluiten? Of schieten we ze beter meteen dood? Is wel een stuk goedkoper.

  Een zelfstandig Curacao is een mooie droom en ik had jarenlang sympathie voor de ambities van de PS. Maar nu spuug ik op ze. Ik woon liever als vrij mens in een democratische kolonie van Nederland dan als gevangene in een dictatuur waarin wordt gejaagd op mensen die anders zijn.

  Mijnheer Wiels leek onze redder maar is de Devil in Disguise. Als hij ruimte krijgt maakt hij nos isla totaal kapot. Kòrsou, habri bo owo!

 7. Wiels waar ben je nu met je grote bek???
  Deze minster is een schande voor je PS (of zit je zelf soms achter deze “move”??)

 8. Tja, de putdeksels op Curacao zijn kennelijk opengegaan en daar komen allerlei minderwaardige creaturen uitgekropen waarvan je het bestaan, pakweg een jaar geleden, niet had kunnen vermoeden.,
  Wat een niveau. Godzijdank ligt er nog een peloton landmacht om dit tuig aan te pakken als dat nodig mocht zijn! That would be the day!

 9. Dat hele PS kliekje gaat mij al een hele poos te ver. Schotte kan wat mij betreft ook beter aftreden. Wie heeft ervaring in massale protesten opzetten? Of moeten we het alla ‘ocupie wallstreet’, maar dan “occupie staten!” op FB verspreiden. Zou leuk zijn als dat balletje gaat rollen.

 10. @ llucho, klop klop, hier makamba: ik ga jou geen geld meer geven, je bent een dom ondankbaar stuk vreten. Ga maar geld halen bij die klaplopers waar je op gestemd hebt. Die hebben hun zakken vol met Nederlands geld. Ze zullen het alleen niet met jou delen want jij bent enkel goed om achter die criminelen aan te lopen en als een idioot er op te stemmen. Stemvee met het IQ van een colafles.

  Wake up and smell the roses (of in dit geval de Isla).

 11. He he Curacao wordt onafhankelijker we hebben nu zelfs ons eigen comedy cafe, dagelijks geopend te fort Amsterdam! kom, lachen kom gieren, kom brullen!

 12. @ Llucho. Autonoom betekent “zelfstandig”. Souverein betekent “Helemaal Alleen”
  Geen land ter wereld is soeverein. Iedereen heeft banden met anderen nodig. Dat is noodzakelijk om te overleven. Curacao is ongeveer zo groot als Bergen op Zoom en Roosendaal bij elkaar. Heeft u ooit van die plaatsen gehoord ? Zijn ook erg belangrijk hoor, zo strategisch tussen Rotterdam en Antwerpen. Nee dus ! Het zelfde is aan de hand met Curacao. Door het geroep over “Soberanidat” kun je Nederland overal de schuld van geven. Nederland trapt er helaas niet meer in. Curacao is autonoom namelijk. Samenwerken binnen het Koninkrijk zou verstandig zijn, maar de ministers vliegen de hele wereld over en maken deals met landen waar je verder nooit meer iets van hoort. En Nederland is niet boos te krijgen. Wel verdrietig. De bovenlaag van Curacao is bezig met enorme zelfverrijking. Het Volk blijft dom en arm. De schuld van de “verraders” Monk gedraagt zich als Idi Amin want Wiels is te laf om het zelf te doen. Wiels zou dinsdagochtend aangifte doen tegen Rosemuller. Nooit meer iets van gehoord. Allemaal geblèr voor de toneelschool. Schop die gasten er toch snel uit. Ze kunnen niet tegen een Curacao’s onderzoek naar hun eigen gedrag. Dat is toch voldoende bewijs voor de verminderde intelligentie inslag van dit clubje. Soberano, Soeverein, helemaal alleen. Ajo Korsow !

 13. Het is voor MONK te hopen dat ze er in Colombia niet net zo over denken.Maar zo zie je maar weer: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!!!!

  Over verraders gesproken!!!
  Je kan ze (de ministers) niet eens kwalijk nemen. Deze mensen ontbreekt het vermogen om te denken. Dat krijg je met 2 jaar primair (funderend onderwijs) en een veterstrikdiploma, bij sommigen nog aangevuld met een dansdiploma.

 14. Verraders,nee ze zijn geen verraders maar Ali Emily met zijn 40 rovers net als par van jullie die hierop gereigeerd.

 15. Nederland bezig met een staatsgreep???
  Er valt helemaal NIETS te halen!

 16. Dit is een heel erg eng mannetje wat af moet treden.
  Aftreden met deze man!
  Het lijkt Nazi Duitsland wel!

 17. Autonoom land in de koningkrijk hihihi wie heeft ooit hierin geloofd,zie je je mag nx zelf doen dus minder autonomie. Tipje anti curacaose volk kunnen na de bes eilanden of naar Nederland wij hebben voor deze regering gekozen.

 18. Te ahinda mi no a tende un majoria di hulandes biba na korsou papia papiamentu despues di 377 anja. Na hulanda tampoko mi ta korda ku mi por a jega panederia pidi un kipashi na papiamentu. Kiermen Vadis door ku nos ta 2 rangs burgers riba nos pais nos tinku papia hulandes bo tbt sa esey? Kompronde ku no ta nifika ku ta paso abo a hanja bo ta sinja hulandes ku abo ta bon. Si e otronan tin derechi di pp papiamentu na korsou i no hulandes.

 19. klop klop,mnr makamba komt aan jou deur;jij antwoord,hallo wat kan ik voor u betekenen;makamba zegd ik kom in uw huis wonen; wat antwoord jij?
  wilt u van mijn voordeur verdwijnen of zeg je o ok komt u maar binnen i ga eruit.

 20. tsja wat moet je nu schrijven, de man die voor bestuur staat als Minister van ons land wil verraders vervolgen.
  ben je een verrader als je geen goed bestuur toont
  ben je een verrader als je voor je rechten opkomt
  ben je een verrader als je iemand zijn plichten laat nakomen
  ben ik een verrader als ik anders ben dan iemand anders
  ben ik een een verrader als in in opstand kom tegen onbehoorlijk bestuur of ben ik een vrijheid strijder
  maar goed zolang het parlement het goedkeurt, hebben we ons maar te schikken. zo was het ook in de jaren dertig in het derde rijk van Duitsland.
  Vrijheid is een duur iets, waarbij we ons moeten bedenken wat is vrijheid
  Zoals de huidige regering zegt, we zijn beter af zonder de banden met Nederland maar dat heeft wel gevolgen of zoals iemand eens zei wat willen jullie boter of oorlog en de bevolking riep oorlog.
  Zo is het nu ook vrijheid zonder banden met Nederland, ten koste van vrijheid van vrije meningsuiting en recht op een gelijkwaardige behandeling voor wat betreft recht, werk, opleiding en een menswaardig bestaan.
  Voor een regering die zegt dat ze de YDK terug wil halen om een mooi land te krijgen voorzie ik nu dat de ” verraders” langzamerhand ons land gaan verlaten met alle gevolgen van totale ontreddering voor de achter gebleven landgenoten. Helaas zijn juist die landgenoten die het zwaarst zullen krijgen maar niet de gelegenheid hebben om ook te kunnen vluchten.
  De uittocht is begonnen en we zijn weer 50 jaar terug gezet in onze ontwikkeling van ons land.

 21. Ze kunnen niet helpen. Het zijn allemaal ongeschoolde mensen in de regering. Ze kunnen niet eens behoorlijk Nederlands praten, evenzo onze kleine shorty MP.

  Hopi tristu.

  Bo por saka buriku fo’i mondi, ………..

 22. heeft helmin hem ingefluisterd, monkie see monkie do!

 23. Die dikke lip is zelf een landsverrader, met ‘pek en veren’ van het eiland af die Monk!!

 24. Wellicht maakt het deel uit van een strategische provocatie aan het adres van Nederland.
  Kijken hoe ver ze kunnen gaan, todat Nederland ingrijpt. Ik ben benieuwd naar de reactie van de Nederlandse politiek, dit zijn gevoelige uitspraken in Europa !
  Ik ben ook benieuwd naar de reactie van PS “Wiels” die kan dit toch ook niet onbesproken laten ? Nb een van zijn eigen ministers, let us watch closely

 25. De grootste fout die Nederland ooit heeft gemaakt is dat ze deze nazaten vergeten zijn terug te sturen naar land van herkomst, haden ze nog steeds met een rieten rokje spiegeltjes geruild. Oeps, had ik dit niet mogen zeggen, ben ik nu een verrader? Wat is het volgende? Mensen die niet katoliek zijn? Homo’s? Joden misschien, of moslims? Misschien is dit een idee voor de heren van deze bananen regering: Laten we de welbekende “ster” invoeren is makkelijker om mensen op te pakken en te laten verdwijnen.

 26. Waar is deze creature ontsprongen met zulke waanideeen, zijn partij voorman moet oppassen, deze randfiguren zijn tot alles in staat.

 27. Hoeveel voorkeurstemmen had Monk ook al weer bij de laatste verkiezing ? ik dacht een stuk of 300. nou dan weet je direct weer waarom

 28. Als je verdiept in elk land waar dictators en massaslachtingen zijn geweest (zuid amerika en Afrika) dan zie je dat deze regering precies hetzelfde werk. De buitenlanders en hoog opgeleide eigen mensen aan te vallen en weg te werpen en als dat niet goedwillig kan dan wel kwaadwillig. we hebben gezien in Argentinie en Congo en Suriname wat voor gevolgen er zijn geweest.. Eerst uitmoorden van mensen en daarna beginnen ze zichzelf uit te moorden en uiteindelijk zal Wiels en kornuiten met een zak geld het eiland uit vluvhten en zal er op Curacao niets meer zijn..

 29. De zoveelste politicus met het verstandelijk vermogen van een garnaal. Ik zou graag zien dat hij bij Erst & Young ging werken, alleen maar om hem zijn visitekaartje met opdruk Monk EY te kunnen vragen.

 30. Daarom waren er leden van de Colombiaanse dienst hier op het eiland. Die gaan natuurlijk mensen laten verdwijnen..Carlos Videla Monk, Helmin Mugabe Wiels, Gerrit Himmler Schotte, Ivar Pinochet Asjes, Nasser Saddam Husain El Hakim, George Idi Amin Jamaalodin, Jacinta Bouterse Constancia, Elmer Mobutu Wilsoe, Charles Mengistu Cooper, Hensley Mussolini Koeiman, Lionel Ghadaffi Jansen.

 31. Het trieste is dat in Nederland de kranten geen aandacht geven aan de toestanden op.Curacao. Non issue.ik heb de krantenwebsites gevolgd. Nagenoeg geen bericht.
  Allen op versgeperst, beetje wereldomroep. Echter dezelfde mensen reageren steeds.
  Een stuk of 12!!

  Het probleem bestaat niet.

 32. je kunt alleen verraden als er iets te verraden valt.
  mensen zonder donkere geheimen hoeven niet bang te zijn voor verraders.
  deze monk heeft vast ook nog een hoop te verbergen.

 33. Wat voor opleiding heeft deze roeptoeter nu gehad. Wat een onzin kraait deze haan uit,.

  Dat er toch weinig vertrouwen vanuit mn de VS is blijkt uit onderstaand;

  http://www.amigoe.com/curacao/87326-us-airways-krijgt-negatief-advies-code-sharing-inselair

 34. Is er nu niemand die de uitspraken van PVV nederland naast de uitspraken SP houden? En wat je dan ziet is wat hier via een heer Wiels zaken gebeuren die een heer Brinkman rond bazuinde enkele jaren geleden. Wake-up people its not to late.

 35. En de DICTATUUR rukt maar steeds verder op. Wat een joke is deze onderonwikkelde club die zich regering noemt steeds meer aan het worden. Geef een idioot macht en dit is wat je krijgt. De historie staat er vol mee. Wat een schaamte voor ons eiland.

 36. Dit land begint in sneltreinvaart steeds meer op hitler duitsland te lijken. Wie had dat een jaar geleden durven denken. Gelukkig kennen we het vervolg van die geschiedenis en heeft het koninkrijk wetten die hopenlijk herhaling kunnen voorkomen. Ik roep nederland op om direct in te grijpen en dit zootje op te ruimen voor het te laat is.

 37. Caprilles moet gaan uitbreiden vrees ik. Echt…niet te geloven je eigen eiland professioneel naar de maan helpen. Waanzinnig dom en ultiem sneu.

 38. Ben het helemaal met hem eens en dan gaan we eerst zorgen dat heer Wiels gaat aangeven vanwaar hij zijn commando’s ontvangt. Goede zet heer Monck mijn aangifte incl bewijzen liggen al klaar.

 39. Monk. verworpen bij de laaste verkiezing, waar hij als partij “‘lijder”‘ 148 stemmen haalde en een van zijn partijleden zo achterlijk was dat die niet eens op zichzelf stemde, dus 0 stemmen haalde. Bij gebrek aan beter in de partij van Helmin Wiels kwam hij bovendrijven en werd minister. Vind je het gek dat de man psychotisch is? ( contact met de realiteit verloren)

 40. Schotte moet deze man vandaag nog ontslaan als hij nog een “knipje” voor zijn neus waard is.

 41. Deze bedreiging komt uit de mond van een minister, ja een minister uit het kabinet Schotte. En niet uit de mond van een een onder invloed verkerende choller, alhoewel wat is het verschil ?

 42. De goede man moet eerst nog een paar lantaarnpalen verhuizen.

 43. Die mensen die met Rosenmüller gesproken hebben kunnen dus beter op zo kort mogelijke termijn vertrekken. Ik snap nu ook dat ministerieel bezoek aan Klein Curaçao. Daar is natuurlijk een concentratiekamp geplanned voor al die verraders.
  Dat ons eiland in zo’n korte tijd kon vervallen tot wat het nu is betekend natuurlijk wel dat die bedenkers van al dit “fraais” altijd al onder ons aanwezig waren. Binnenkort is natuurlijk ook RNW en deze Versgeperst aan de beurt, dus zelf weet ik niet hoe lang ik nog reacties kan schrijven maar ik heb mijn koffertje al klaar staan.

 44. Ja we konden natuurlijk wachten op deze beknotting van onze grondwettelijke rechten, hij is nu even de mouthpiece van Helmin, want die mag op straffe van tien zweepslagen van Gerrit even niks zeggen. Zijn bodybag verhaal heeft al genoeg kwaad bloed gezet in binnen en buitenland.
  Read my lips, de volgende actie van onze regering is het opschorten van onze grondwet. Ik begin nu pas echt te begrijpen dat Nederland van dit wespennest af wil en dan ook zo snel mogelijk.

 45. Als het IQ van deze man de temperatuur zou zijn op Curacao dan konden we naar Venezuela schaatsen…

 46. Unwise is the monk who desires undue adoration from others, lordship over other monks, authority among the monastic dwellings and homage even from outside groups. Moreover, he thinks, “May both laymen and monks highly esteem my action! May they be subject to me in all actions, great or small.” Such is the grasping desire of a worldly monk whose haughtiness and conceit ever increase.

  The unwise, fools who are enemies to themselves, go about committing sinful deeds which produce bitter fruits

  Live in joy, in love, in peace, even among those who hate.

  Wherever we go, wherever we remain, the results of our actions follow us.

  All that we are is the result of what we have thought. If a man speaks or acts with an evil thought, pain follows him. If a man speaks or acts with a pure thought, happiness follows him, like a shadow that never leaves him.

 47. Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  (H.M. van Randwijk, 1906-1966)

 48. Hebben de wijzen heren van de PS al gedacht aan proscriptie? (en aangezien ze niet weten wat dat is zie beneden!)

  Proscriptie (Latijn: proscriptio) is de publieke identificatie en officiële veroordeling van vijanden van de staat. Het was tijdens het Romeinse Rijk een decreet van veroordeling tot de dood of verbanning en refereert aan door de staat gesanctioneerde moord en vervolging. Op openbare plaatsen werden lijsten opgehangen met door de staat vogelvrij verklaarde personen waaraan vaak nog een beloning bij levende of dode inlevering van de betreffende personen gesteld werd. Deze beloning kon dan b.v. uit een deel van het vermogen van de personen op de lijst bestaan of een kopgeld. De dictator Lucius Cornelius Sulla was de eerste in de geschiedenis van het Romeinse Rijk die proscripties gebruikte als middel om zijn macht en invloed te vergroten en tegelijkertijd zijn (potentiële) rivalen ermee uitschakelde.

  Het impliceert de massagewijze eliminatie van politieke rivalen zowel als persoonlijke rivalen en de term wordt vaak gebruikt in verband met gewelddadige fases van revoluties zoals tijdens het Schrikbewind van de Franse Revolutie.

 49. @Wiels
  Als je nog een greintje dignity in je lijf hebt grijp je nu in!
  Deze Monk(ey) wordt de nagel aan je politieke doodsksit (of verstop je je liever in een custom made bodybag in de PS partijkleuren?).

 50. dictatuur is ook slavernij……..
  het volk moet slaafs zijn en de regering altijd gelijk geven.
  een volk van ja knikkers willen ze hebben.

 51. Ik denk dat Monk, en de PS , nu te ver is gegaan. Ik zou niet durven inzetten op zijn leven. Oei is die man levensmoe!?

 52. De verrader is de paranoïde heer Monk, die tot Nederlander is genaturaliseerd en nu zijn “vaderland” aanvalt op een uiterst vunzige manier. Geef je Nederlands paspoort terug heer Monk en word maar weer Colombiaan. Te zien valt of je dan mag meedoen o.g.v. de 80/20 regeling van je partij.

 53. Als mijn buurman iemand heeft vermoord ga ik hem dus niet verraden…. Ik wil natuurlijk niet vervolgt worden…

 54. we zitten in een dictatuur………
  deze regering moet opstappen……
  genoeg is genoeg…….

 55. Er gebeuren echt enge dingen op ons dushi Korsou waar we de ogen niet voor mogen/moeten sluiten!
  Angst en haatcultuur is GEEN cultuur voor wie dan ook op Korsou.
  We mogen ons niet door een miezerig onderkruipsel als Monk (lachertje: 184 stemmen en waarschijnlijk meer dan de helft “gekocht”!) de wet laten voorschrijven “Big Brother is watching YU”.
  Deze GESTAPO praktijken hebben we helaas al een keer in de historie mogen ervaren!
  Het excuus “wir haben es nicht gewusst” mag NOOIT meer worden gebruikt.
  Monk meldt zich met deze actie zelf aan als klantje voor tribunaal Scheveningen!

 56. Nou zegt Monk natuurlijk maar wat, zoals zovele politici, maar het is wel een beetje eh… nou ja. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. En dat is dan minister.

 57. Ok dus we gaan een Gestapo oprichten op Curacao? En iedereen die het niet eens is met de regering zal in een interneringskamp worden gezet en moet met een gele ster rondlopen. en als je iemand verraad dan krijg je geld van de regering.. Tja we gaan echt op Nazi-Duitsland lijken..

 58. En dan de verraders aanpakken die bij geheime verkiezingen stemmen op de PAR, en dan iedereen die iets koopt in de winkel van een verrader, kortom, naast een wet hebben we een Gestapo nodig, een geheime politie.
  Dit slaat door.

 59. Ja Elise Koek!

  Is het allemaal zo slecht?