• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao klein curaçaoCURAÇAO – De Kustwacht moest gisteren uitrukken om een ruzie op Klein Curaçao in de toom te houden. Op het eilandje was een discussie tussen een bestuurder van een vissersboot en een medewerker van een toeristenboot zo uit de hand gelopen dat er gedreigd werd met een wapen.

Om polshoogte te nemen stuurde de Kustwacht een helikopter en een Superrhib naar Klein Curaçao. De helikopter constateerde dat het om een vissersboot en toeristenvaartuig ging waarna de Superrhib koers zette richting het incident. De bemanning was snel ter plaatse en wist de boel te sussen. De opvarende van de vissersboot, die een opvarende van de andere boot bedreigd had met een wapen, is gearresteerd en vervolgens op Curaçao overgedragen aan de politie.

7 reacties op “Ruzie op Klein Curaçao”

 1. Juny, misschien gaat de Mi Dushi niet naar Klein Curacao, maar het gedrag van de gasten op deze boot is ook op andere plaatsen stuitend. Met name tijdens de Fuikdag misdragen hun gasten zich structureel, en de kapitein doet alsof zijn neus bloed.

 2. @Renee, Mi dushi gaat niet naar Klein Curacao. dus je bent appels met peren aan het vergelijken!

 3. Ik heb wel begrip voor die vissers. Het gedrag van die lui op party boten zoals de Mi Dushi is ronduit stuitend. Lallende dronkelappen schreeuwen boven de muziek uit en maken obscene gebaren, de muziek op maximaal volume en de kapitein vind het allemaal maar goed. Logisch, hoe meer men drinkt hoe hoger de baromzet.
  En goed om weer eens van de Kustwacht te horen. Die hebben de belastingbetaler vorig jaar 80 miljoen florin gekost in ruil waarvoor ze 1 (!) wapen hebben gevonden en 40 (!) kilo drugs hebben onderschept. Volgens mij brengen onze Kustwachters meer tijd op Mambo door dan op zee. Wellicht kunnen ze voortaan in plaats van op de super ribs met de Mi Dushi meevaren.

 4. Iemand met een vissersboot hoeft niet per definitie een visser te zijn… een wapen aan boord verklaard dat eigenlijk ook wel.

 5. Ik denk dat die visser gewoon geld heeft gekregen van de regering om daar stennis te schoppen zodat de regering een reden heeft om in te grijpen (oftewel het eiland inpikken!)

 6. Dat krijg je ervan als ministers ongegronde verklaringen doen in de pers over vechtpartijen op Klein Curacao een paar maanden geleden. Olie op het vuur gooien kan iedereen, daar hoef je geen ingenieur nog minister voor te zijn.

 7. Ja die vissers zijn gevaarlijke lui!