• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “PdVSA heeft plannen om milieuvriendelijker te gaan werken”, dat zei premier Gerrit Schotte gisteren tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met PdVSA vicepresident Asdrubál Chávez. Het Venezolaanse staatsoliebedrijf wil de banden met Curaçao versterken.

Chávez,een neef van de Venezolaanse president Hugo Chávez, was gisteren voor een flitsbezoek op Curaçao. Hoofdonderwerp van de gesprekken tussen de vicepresident en Schotte was de samenwerking tussen Venezuela, PdVSA en Curaçao. Maar of het leasecontract voor de raffinaderij Isla na 2019 wordt voortgezet, is nog onduidelijk.

Afwezig
Chávez was niet aanwezig bij de persconferentie, wat eerder wel was aangekondigd. In plaats van Chávez moest de pers het doen met de premier en Maria Mendoza, viceminister voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied voor Venezuela. Zij was dinsdagmiddag al op Curaçao gearriveerd.

Schoner
Schotte en Mendoza tekende gisteren een intentieverklaring, dat een voorganger moet zijn van een Memorandum of Understanding om onder andere twee miljard dollar te investeren in een schonere raffinaderij op Curaçao, maar ook om elkaar wederzijdse ondersteuning te bieden. Deze wederzijdse ondersteuning zal op de gebieden van gezondheidszorg, onderwijs, toerisme, alternatieve energie en cultuur zijn.

Bullenbaai
Mendoza gaf aan dat PdVSA ook plannen heeft voor de oliebunkerhaven bij Bullenbaai. Het staatsoliebedrijf gaat investeren in de verbetering van de haven. Schotte gaf aan dat ook de producten die de Isla produceert, schoner worden. Dit is allemaal vastgelegd in het zogeheten Paric-project, dat volgens de premier al een tijd bestond, maar nu meer vorm krijgt omdat ‘de relatie tussen regering van Curaçao en Venezuela nu wél bestaat.’

Foto’s: Ramsay Soemanta

4 reacties op “PdVSA: ‘Investeren in schonere raffinaderij’”

 1. Er is iets mis met bovenstaande fotorapportage, want Schotte schaduw Stella van Rijn staat er niet op. Waarschijnlijk verkoos Schotte dit keer de Venezuelaanse schone van PdVSA en mag Stella weer opzitten bij het volgende snoepreisje.

  En Ramsay Soemanta hij fotografeerde voort.

 2. Gezien de alles behalve brandschone achtergrond van Schotte sluit ik niet uit dat hij flink door PdVSA onder de tafel betaald wordt om de raffinaderij te gedogen met al haar milieuvervuiling.
  In dat geval kunnen we binnenkort wellicht MOT melding no. 44 verwachten met betrekking tot Schotte.

 3. Da’s niet moeilijk om die raffinaderij schoner te krijgen. Vuiler is nauwelijks mogelijk. Dus met iedere 100 gulden die hierin wordt geïnvesteerd kunnen ze zeggen ” zie je wel………’

 4. En wederom wordt er iets beloofd wat NIET zal gebeuren.

  HOE HOUDEN WE EEN VOLK DOM???