• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stef Blok, fractievoorzitter van de VVD, wil dat de geldkraan voor Curaçao dichtgaat. Dat zegt Blok in een interview met De Gelderlander, nadat de Staten van Curaçao weigeren een commissie onderzoek te laten doen naar de beschuldigingen van corruptie door Curaçaose ministers.

De commissie is een advies van de commissie Rosenmöller. Maar Blok zegt tegenover de krant dat hij het niet ziet zitten om de Rijksministerraad in te laten grijpen, waar het misschien wel op uit gaat draaien. “Curaçao is een jaar geleden zelfstandig geworden. Dat betekent dat ze zelf maatregelen moeten nemen tegen corrupte politici. Doen ze dat niet, dan kiezen ze maar een andere regering.”

Immigratie
Volgens Blok geldt die zelfstandigheid ook voor de financiën. “Het is hún land. Zelfstandig zijn betekent ook dat de geldkraan na de schuldsanering dichtgaat. Er komt geen geld bij.” De fractievoorzitter wilt zich eerder richten op de immigratie van Antillianen naar Nederland, met name mensen van Curaçao. “We moeten de immigratie uit de Antillen op dezelfde manier reguleren als zij zelf doen. Zij stellen de eis dat je in je eigen levensonderhoud moet voorzien, en dat je geen criminele antecedenten hebt. Ook wij moeten die eisen stellen.”

Bezoek
De fractievoorzitters van de Tweede Kamer – behalve die van de SP, PVV en de Partij voor de Dieren – bezoeken komende week Curaçao, Sint Maarten,Aruba en de BES-eilanden.

33 reacties op “‘Geen geld meer voor Curaçao’”

 1. Inmiddels is duidelijk dat de Staten ook niet willen. De teneur is duidelijk. Ingrijpen kan niet. Curacao moet zijn lot in eigen hand nemen. Maar doet, / wil / kan / dat kennelijk niet.
  Uit het Koninkrijk stappen dus, maar dat doet Schotte echt niet en Wiels zeker niet. Er moet dan een referendum worden gehouden en het volk beslist. De uitkomst wordt duidelijk, als de zwijgende meerderheid het mag opnemen tegen een schreeuwende minderheid.
  Deze huidige status quo geeft de regering de gewoon de gelegenheid om haar goddelijke gang te gaan en alles naar haar eigen hand te zetten.
  Het enige wat Nederland kan doen is achteroverleunen tot de wal het schip zal keren. Ofwel door een opstand van het volk , ofwel door de komende verkiezingen. Intussen vergeten de lafbekken in Den Haag dat ze een verplichting hebben tegenover de bevolking voor de kwaliteit van het lokale bestuur. Leuke spagaat dus, die door domme regelgeving en nog dommere overeenkomsten met het nieuwe land tot stand is gekomen.
  Conclusie : Nederland heeft net zo veel schuld an de huidige situatie als het nieuwe land Curacao. Donner is niet de man om dit op te lossen, zeker niet vanuit Den Haag.
  Het wachten is dus op Lisa Dinial.

 2. Ik denk dat het meer effect heeft als de lijst met Commissarissen van Sander ook naar Papiamentstalige nieuwsbladen wordt gestuurd ter publicatie. De lezers van Amigoe en AD weten namelijk al dat het helemaal verkeerd zit met de regering maar het deel van de bevolking dat deze kranten niet leest zit helaas nog steeds met teveel zand in de ogen. En dat deel moet bewust worden gemaakt van de destructie die zich aan het voltrekken is op dit moment.

 3. @Gerrit,

  Ik heb dat programma niet gezien op TV, maar vertrouw me ik heb genoeg kennis over hoe NL en Indonesie tegenover elkaar staan, of laten we maar zeggen hoe ze elkaar verrijken en de mensenrechten negeren.

  Overigens kan een ingrijpen van NL negatief ogen, maar laten we eerljik zijn nog 3 jaar met deze mensen aan de macht en je wordt al opgepakt bij het laten van een scheet. Als Nederland nu zou ingrijpen ga ik er vanuit dat het een geweldloos karakter zal hebben. Het zou me niets verbazen dat als er niet ingegrepen wordt er later zal met geweld ingegrepen zal worden. Het verschil met Indonesie en Curacao is dat Indonesie geen onderdeel is van het Nederlands Koninkrijk, dus het is makkelijk om Indonesie te laten zoals het is. Curacao is nog steeds een verantwoordelijkheid voor haar onderdanen.

 4. @Que Vadis,

  Je kan ook te ver gaan he… met dergelijke uitspraken getuig jijzelf ook niet bepaald van een hoge IQ gehalte.
  Om naar NL te vluchten heb je geld nodig, veel mensen hebben geeneens geld om te “vluchten” naar NL. Je moet goed lezen, want ook hier in Curacao zullen de goede lijden onder de slechte maw de mensen die (internationale)hulp nodig hebben, zullen de dupe worden bij belasting verduistering en het stopzetten van subsidies.

  Maar goed met mijn eerste zin heb ik al genoeg gezegd.

 5. Heel erg goed idee! Wie goed doet, wie goed ontmoet! Wie kwaad zaait, zal kwaad oogsten.
  Gelijke monniken gelijke kappen!
  Dichtdraaien die kraan! Ik ben alleen bang dat de normale Antilliaan hier de dupe van gaat worden.

 6. het stopzetten van gelden is belachelijk,
  ten eerste vertrekken er nog meer goed opgeleide mensen van ons eiland
  ten tweede hij of zij die nu nog een goede betaalde baan hebben op Curaçao omdat deze subsidie krijgen kunnen terecht komen in de politiek.
  en dat willen we toch echt niet kijk maar naar de PS

 7. @kurasi;
  Jij bent net zo achterlijk als de mensen in de regering.
  Juist degenen die het moeilijk hebben op Cur en die NL en NL-ers uitschelden, vluchten naar NL of sturen hun kinderen om daar te studeren.

  Blijf op je eiland en helpt het opbouwen.

 8. @Rob,

  Ik had vanmiddag een heel stuk geschrevens, die is blijkbaar niet aangekomen.

  Ten eerste met je achter grond lijk je iig niet op breivik of van der vlis 🙂

  Maar goed ik vind dat je sowieso te negatief bent. Ik ken genoeg afro gasten die potentie hebben. Deze vind je natuurlijk niet achter een kassa, omdat dat te weinig verdient. Misschien moet jij je anders opstellen tegen de afro’s zodat ze het idee gaan krijgen dat je toch niet zo arrogant bent als dat je eerste instantsie lijkt…. En wat betreft die kassa dames, die groet ik zelf al niet eens meer. Ik heb daar allang vrede mee, overigens is hun houding tegenover iedereen hetzelfde, dus niet alleen tegen blanken 😉

 9. Kasuari; heb je ook de tv serie gisteren gezien over Indonesie. Nederland was een zeer machtig land! Dat is Nederland nog steeds gezien de economische handel.

  Laat Curacao lekker met rust zoals ook de Stef Blok aangeeft. Donner had in januari kunnen ingrijpen maar heeft ook de screening goedgekeurd. Wat de huidige regering allemaal doet met de vakbonden, overheids nv’s is verkeerd maar zullen ze ook voor afgestraft worden.

  Sander volgende keer even erbij schrijven dat je met knippen en plakken tot een mooi resultaat kan komen *zie krant amigoe ingezonden stuk Leeflang. (volgens mij)

 10. @Rob,

  Ik denk dat we een keer moeten stoppen met dat achterlijke zwart/wit denken. Van beide kanten weliswaar. Het generaliseren, de Nederlander,, de Antilliaan enz enz.
  Er zijn plenty Afro-Curacaoenaars die het wel degelijk hebben gemaakt. Iets verder kijken dan de bekende neus lang is kan nooit geen kwaad.
  Er zullen altijd figuren zijn en dat zijn er best veel die het vertikken onm iets te doen maat scheer for Gods sake niet iedereen over 1 kam.
  Het is nergens waar dan ook koek en ei. Er is recent een rapport gemaakt over de ‘vriendelijkheid’ in de horeeca in Nederland.
  Je kunt winkels binnenstappen en je wordt met zoveel desinteresse geholpen alsof je blij mag zijn dat je uberhaupt iets mag kopen.
  Dus wat dat betreft maak ik me weinig illussies.
  Wat mij mateloos irriteert dat veel witte landgenoten denken de wijsheid in pacht te hebben, binnenkomen in een winkel mond niet opentrekken goedenmiddag/morgen whatsoever kan er niet af.
  En ja veel mensen verpesten het voor hen die wel goedwillend zijn.
  Misschien is met alle onrust hier de tijd rijp om het roer om te gooien, repect te hebben voor elkaar en elkaar niet alleen van buiten te zien en eens eindelijk over te gaan tot de orde van de dag en vooruit te gaan.
  Misschien is het zelfs nu de tijd om van elkaar te leren. De sterren staan goed dus wat let ons.

 11. @ Rob

  Dan zie jij er iig niet uit als Breivik of van der Vlis 😉

  Ik zeg overigens niet dat je liegt, ook ik zie die dingen mbt de vrouwtjes bij de kassa e.d.
  We moeten niet vergeten dat het generaties kan duren, voordat al het negatieve eruit is. Daar is iedereen verantwoordelijk voor, want naast die vrouwtjes bij de kassa, slechte bediening e.d. zie ik ook om mij heen heel veel potentie die geschoold en geweldloos zijn en zelfs YDK zijn. Natuurlijk zullen deze mensen niet achter een kassa zitten en/ of in de bediening, want dat verdient veel minder. Ook al zijn het dezelfde mensen in zijn soort, wilt dat niet zeggen dat een ieder hetzelfde is. Dus het is te kort door de bocht om mij te vragen om wakker te worden, omdat het dezelfde mensen zijn. Het antwoord is onjuist… anders waren we toch allemaal een directeur of iets dergelijks?

  Dat er een “probleem” wordt geconstateerd (wellicht vind de meerderheid het niet hinderlijk hoe men achter de kassa zit etc) is goed, maar dan moet er ook iets aan gedaan worden. Het begint hoe dan ook bij de basis en dat is thuis situatie, daarna begint het bij de kansen die hij/ zij heeft mbt scholing en ga zo maar door.

  Het is heel makkelijk om van de daken te schreeuwen, maar het is heel erg moeilijk om werkelijk er iets aan te doen. En hoe je het went of keert… het verleden heeft een groot aandeel daarin. En op dit moment ook de huidige regering die een voorbeeld functie hebben. Als zij zien dat de regering niet oprecht is, waarom zou jij dat dan wel zijn? Dus het is in mijn ogen niet eerlijk om al de afro curacaoenaars af te schrijven. Naast het bovenstaande is het naar mijn mening ook een relatief klein deel dat ook echt een gevaar vormt voor de mede mens.

  En dat ze niet in NL willen werken, nogmaals ik zie dat als oorzaak-gevolg. Een uitkering trekken is net zo erg als het omzeilen van belasting, waar o.a. de blanken helden in zijn. Dus dat bedoel ik elke keer met kijk eerst naar jezelf voordat jij (natuurlijk iedereen) je negatief uit gaat laten.

 12. Beste Kurasi,

  Ik ben zelf donker. Mix Surinamer , Indisch. Heb 27 jaar in Nederland gewoond. Was geen racist. Geloofde in gelijkheid, samen en voorelkaar. Ik woon nu 10 op Curacao. Ik wil niet zeggen dat ik een racist ben geworden. Ik heb wel een heel slecht beeld gekregen van de Afro curaoer. Nog nooit zulke negatieve, passieve mensen gezien. Wat ik nog erger vind is dat een Wiels keer op keer dit beeld bevestigt. Als je hem hoort praten over de Afro Curacaoer dan doemt het beeld van iemand die niet wil werken – daarom 80/20 regeling – van iemand die leeft in verscheurde gezinnen waarvan de man/ vader altijd wegloopt – van mensen die niet mogen leren – immers zij leren enkel een sublocale taal het papiaments.

  Wordt eens wakker. En kijk niet zo naar het eiland zoals de Nederlander dat tot nu toe altijd heeft gedaan: het zijn mensen zoals wij, gelijk , met dezelfde kwaliteiten. Waar in de wereld is er nu een volk dat herdenkt dat ze ooit gewerkt/ geoogst hebben!

  Goed ik heb het over de helft van de bevolking. De andere helft hindu, Surinamer, zuid amerikaan , Libanees , joods, Europees doet het erg goed.

 13. Beste Kasuari,

  Mogelijk dat ik me niet goed heb uitgedrukt. De Nederlander leefde decennia met schuld gevoel. Juist om redenen die jij noemt. Overigens zijn de Antillianen nooit naar Nederland om te werken! Het grote probleem van de zwarte Antilliaan os juist deze niet wil werken of als hij moet werken in alles laat zien dat ie geen zin heeft. Ga maar na: douane HATO, kassieres supermarkten, Antilliaanse terrasbediening, loketpersoneel Aqualectra, de bewaking hier en daar, schoonmaak personeel etc etc. Om die reden halen de ondernemers op dit eiland arbeidskrachten van elders.

  Maar goed. Probleem is dat de huisgenoot generatie politici in Nederland niets hebben met Curaçao . Ik check dagelijks de sites van de kranten – ik woon op Curacao – geen tot bijna geen berichten over Curacao. Het leeft niet in Nederland.

  Vandaag rondje Curaçao gereden. Ik zie alleen maar Nederlanders. In bedrijven, in restaurants , op terrasjes, in supermarkten, in auto ‘s etc. Hoe herken ik een Nederlander?
  Veelal blank, of licht getint, iet wat naïeve zelfbewuste houding, wat luidruchtig en veel lachen.

 14. Sander dank voor je lijstje. Interesssnt te weten.
  Misschien ook even sturen naar de redacties van Amigoe en het Antilliaans Dagblad.,

 15. Helemaal mee eens. Onmiddellijk stoppen met welke subsidie dan ook, zolang het land ‘bestuurd’ wordt door dit slechtsgespeelde Commedia dell’Arte

 16. @ Rob,

  Wiens zn schuld is het dat er in jouw ogen kansloze mensen zijn toegelaten vanuit de landen die jij opnoemt? En hoe denk jij dat deze kansloze mensen in Nederland terecht zijn gekomen? Misschien omdat de Nederlander zelf te lui was om te gaan werken en zich te goed voelde voor vies werk? Zoals ik al eerder aan had gegeven Rob het is oorzaak gevolg. Het is altijd heel makkelijk voor Nederland een eigen gecreerd probleem in de handen te leggen van de andere nationaliteiten.
  Naast het bovenstaande heeft Nederland totaal geen schuldgevoel, daar waar zij hun Molukse KNIL militairen hebben vernederd. Gedood en gevochten voor de 3 kleur, vervolgens een vrije Republiek beloofd, maar daarna hen gewoon keihard laten vallen? West-Papua gewoon gegeven aan Indonesie, omdat economische belangen ineens al haar schuldgevoel doen vergeten. Nee Rob je slaat de plank helaas volledig mis. Vergeet niet dat er op dit moment dagelijks mensen gemarteld worden in de Molukken en West-Papua door de Indonesiers. Maar heel veel weten dat niet, omdat Nederland niet volledig is in haar geschiedenisboeken. En wat betreft de Joden, dat is een verhaal apart, er wordt wel altijd gezegd dat Slavernij verleden tijd is en het vergeten moet worden etc, maar die Joden kunnen wel altijd slachtoffer spelen als het om de 2e wereld oorlog gaat en dat wordt door elke Nederlander als gegrond ervaren. Dus daarin zijn de belangen blijkbaar totaal verschilllend.

  Rob qua uiterlijk zie jij en heel Nederland eruit als Breivik, Tristan van der Vlis etc…betekent dit iets of niet? Of ben jij ook zo’n iemand die personen (je eigen ras) in een hokje kan plaatsen, zodat jij je er niet mee kan identificeren, maar vervolgens wel hele andere gemeenschappen over een kam scheert? Misschien moet jij je eens afvragen hoe de meerderheid op Curacao denkt over een laffe daad als Anthony K. (hoe erg het is, is “slechts” 1 slachtoffer ;)) Dus dat er niet positief gedacht wordt over de donkere antiliaan is een tekortkoming van de blanke medemens (of in dit geval de Nederlander)..

  Dit is overigens wat ik eerder bedoelde met een arrogante ondertoon… kijk gewoon eerst naar jezelf voordat je gaat praten.

 17. Kursari,

  Nederlanders hebben het probleem dat zij zichzelf overal de schuld van geven. We doen al decennia boeten. Nederland heeft zijn Joden in de oorlog laten wegvoeren , Nederland heeft Suriname naar de haaien laten gaan, Nederland heeft als reactie daarop tientallen jaren “zwakke” , feitelijk kansloze mensen uit Turkije, Marokko , Curacao binnengehaald en een gratis leven gegeven. Nederland heeft vanuit een schuldgevoel decennia lang Curacao steeds honderden miljoenen euro’s gegeven.

  Inmiddels komt in Nederland een andere generatie aan de macht. Deze generatie heeft geen schuldgevoel. Dat is de generatie Rutte, Blok, Raak, Wilders etc.
  Deze mensen- ja zo gaat dat inde geschiedenis – hebben meer de instelling van ” zorg voor jezelf”. Dat gedateerde geklets van Wiels over negers , slaven en kolonialisme doet hen niets. Ze zien Wiels als een ontdankbare luie hond. De zoveelste Antilliaan die profiteert. Vergeet niet dat in Nederland de van Curacao afkomstige goud tanden een groot probleem zijn. 60% is criminieel of werkloos. Een paar dagen geleden haalde zo n jojo weer dekrant: meisje van 10 vermoord. Dus positief wordt er helemaal niet gedacht over zwarte Antillianen. Dat is overigens niet ingegeven door racisme. De nederlander is namelijk niet blank. Het heeft te maken met genoeg is genoeg.

  Ik vrees dat Curacao de Nederlandse houding verkeerd beoordeeld wordt. Ik hou mijn hart vast.

 18. Beste Kusuari,

  Je hebt gelijk. Het probleem is evenwel dat het enerzijds op de lachspieren werkt, anders ook zorgwekkend is hoe bijv een Monk, een Schotte en een Wiels zich steeds uitlaten. Het is van een stuitende domheid.
  Natuurlijk heeft Nederland ook een verantwoordelijkheid. Het grote probleem met Nederland was/is dat het zich vanwege het koloniale verleden niet meer kritisch durft te zijn. Zodra een ” gekleurde ” riep Nederland is een kolonisator wist de regering niet hoe snel ze moest bewijzen dat ze juist tegen kolonialisme is.
  Geleidelijk begint dit misplaatste gevoel te verdwijnen.
  Het jammere is wel dat Nederland door deze houding Curacao met allerlei structuur fouten heeft achtergelaten. Zo is het “parlement” te klein in samenstelling. Echte discussie is daar onmogelijk. En het is een koud kunstje om deze of gene naar je hand te zetten.

  Nederland moet dit goed maken. Het kan niet zo zijn dat Nederland na Suriname weer een land overleverd aan de haaien.

  Het beste is dat Nederland de regering afzet. Troepen stuurt. Nieuwe verkiezingen uitschrijft. Maar voordat ze dat doet moet Nederland het eiland structureel goed neerzetten.

  Als dan Curacaers Willemstad in de brand steken. Het zij zo. Ik denk dat het belangrijk is dat Nederland eens en voor altijd met zijn misplaatst koloniale minderwaardigheidscomplex afrekent.

 19. @kasuari, in overheids nv’s van de overheid zitten geen familieleden zonder kwalificaties.. Ook gaat de de wethouders niet allemaal familieden in dienst nemen.. en tja in Nederland geven ze niet Napoleon de schuld van alles.

 20. Ik ben het er helemaal mee eens. Wederkerigheid. De verklaringen van de ” regering” en ” het parlement” van Curacao verscheuren. Een wet aannemen dat iedereen die zich tegen het koninkrijk keert verraders zijn en opgepakt moeten worden. Voorts moet Nederland alle relevante internationale organisaties mobiliseren tegen de usurpatoren. Tevens moet de minister van justitie in Nederland roepen dat de van Afrikanen afkomstige Curacaoer met PS achtergrond nog nooit iets gepresteerd hebben, nog nooit een oorlog hebben gewonnen en zich schuldig hebben gemaakt aan het dom houden van hun achterban en vooral het in armoede storten van Curacao. Tevens zal er een wet aangenomen moeten worden die al dit soort Curacaoers inscheept en teruggeeft aan de Arabieren. Ik zou er ook geen bezwaar tegen hebben om ze te verspreiden over de zg Antilliaanse gemeenten in Nederland. Iemand als Wiels of Monk overleven daar nog geen dag. Mensen met zo n grote bek worden aldaar vanzelf gecorrigeerd.

  Vervolgens moet op Curacao een democratische structuur neergezet worden , onder internationaal toezicht. Er moet een echt parlement komen met minimaal 49 leden. Tevens zal de eerste 10 jaar ieder jaar het land geaudit moeten worden. Door een internationaal samnegstelden en onder de VN opererende commissie?

  Tevens zal Curacao moeten leren echt zelfstandig te worden. Dus per direct iedere geld stroom stoppen. Daarnaast ben ik ervoor dat in Nederland massaal de oproep gaat naar de toeristen om Curacao de komende 10 jaar even over te slaan.

  De geschiedenis leert dat mensen onder druk leren presteren. Bij wegvallen van de subsidies en het toerisme uit Nederland zullen andere bronnen aangeboord moeten worden.

 21. Ik ben Jim ! status:onpartijdig !
  @Sander
  Eindelijk iemand die durf ! Ik wil nog meer van die lijstjes zien! Ga zo door Sander !

 22. Ik ben het eens met de Bruggenbouwer… kijk eerst naar jezelf (Nederland), voordat je gaat schreeuwen… Ik denk dat, dat zijn intentie is…

  Hoe je het went of keert, er is nou eenmaal een (grote) scheiding aanwezig tussen de Jeroentjes (Nederlanders) en YDK (al dan niet Wiels aanhangers). Ik vind ook dat Jeroen te hard van het dak schreeuwt, maar zich niet realiseert waar die subsidies vandaan komen (oorzaak, gevolg). Ik ben niet iemand die om medeleven vraagt en/ of slachtoffertje spelen, wat geweest is geweest, maar door te denken dat Nederland zo goed voor Curacao is….?? Nederland heeft in mijn ogen hoe dan ook een plicht jegens het Curacaose volk (en eigenlijk ook andere volkeren, maar die negeren ze gewoon). Dat het geld niet goed wordt besteed is niet alleen te wijten aan Curacao, maar ook aan de geldschieter. Blijkbaar was het nog altijd op de een of andere manier lucratief genoeg voor Nederland om er vanuit te gaan dat het geld goed werd besteed, maar ook dat er geen (eerdere) stappen werden ondernomen om geldverduistering tegen te gaan. Diegene die er juist de dupe van worden hebben juist ditsoort (internationale) hulp het hardst nodig en dat geldt ook bij het stopzetten van subsidies.

  Ik zie veel verschillende reacties op versgeperst, maar van de meeste (naar mijn idee 100% NL ras) hebben toch een arrogante ondertoon in hun reacties. Nederland heeft ook haar problemen en Nederland is echt niet veel beter dan Curacao qua levensomstandigheden. Corruptie, nepotisme etc is niet goed te praten, maar die dingen gebeuren in Nederland ook, voordat iedereen schreeuwt het gebeurd minder bla bla… mijn punt is dat het ook daar gebeurd ok? Omdat dit een eiland is en wat kleiner is, iedereen heeft familie in elke (overheids)NV etc, dan kom je die dingen veel sneller te weten. En daardoor kan je die dingen ook hier op versgeperst lezen, men weet dat het gebeurd. Maw er heerst hier een andere cultuur waar men rekening mee dient te houden om appels met appels te kunnen vergelijken. Neem niet je NL mentaliteit mee om het hier te vergelijken, ook Nederlanders dienen zich aan te passen zoals de buitenlanders in Nederland zich moeten aanpassen.

  Wat ik eigenlijk wil zeggen is, als men blijft zeggen dat de YDK dom is etc etc… waarom zijn diegene die dat suggeren dan niet de slimste? Niemand vind het leuk om dom genoemd te worden, dus gebruik andere woorden en zorg dat je die arrogante ondertoon weg laat in elke reactie(want anders bevestig je het beeld wat de PS aanhangers denken) . Wees dus de slimste en zorg ervoor dat elke vooroordeel niet bevestigd gaat worden. Dat men hier “dom” is, heeft ook een oorzaak/ gevolg en dat kan je niet wijten aan deze zogenaamde “domme” mensen. Wat voor de een vanzelfsprekend is, hoeft niet vanzelfsprekend te zijn voor een ander. Een eiland mentaliteit heb je of heb je niet en de meeste NL’ers hebben dat niet en kunnen er ook niet aanwennen. Dat wilt niet zeggen dat de een beter is dan de ander, nee ze zijn verschillend…

  Ik denk dat de meeste het wel met elkaar eens zijn dat de huidige regering alles behalve integer is. Diegene die het tegendeel beweert, is op een verkeerde manier ingelicht, of zij zjin een van de weinige die er juist op vooruit zijn gegaan (tja hoe.. ?). Die mensen kunnen wat mij betreft, ongeacht huidskleur, opsodemieteren, want die verpesten het eiland en dan ben je gewoon een rotteappel. Of je nou hier bent geboren of niet, een rotte appel daar houdt niemand van.

 23. @De bruggen bouwer, dacht even dat je een seriues persoon was. Maar je opmerking “op de universiteit wordt nog altijd op de rechten faculteit en economie geleerd dat je de belasting niet mag ontduiken maar wel omzeilen!! ” (als dit al waar is) te gebruiken om de corruptie van onze ministers goed te praten, heeft me weer met beide benen op de grond gezet.

 24. @debruggenbouwer. Jullie pakken corruptie aan? Ik weet niet hoor maar de regering zit er gewoon nog.. en gaat gewoon door.. ook corrupte van vorige regeringen zitten er nog. Ik zie alleen dat jullie Thierry Henriquez voor veel geld op opdracht mensen kapot maakt met rapportjes maar de corrupte mensen worden niet aangepakt.. en Robbie Dos Santos zit ook nog niet in de cel!

 25. We moeten de immigratie uit de Antillen op dezelfde manier reguleren als zij zelf doen. Zij stellen de eis dat je in je eigen levensonderhoud moet voorzien, en dat je geen criminele antecedenten hebt. Ook wij moeten die eisen stellen.
  Hoe noemen ze dat ook alwwer ? Wederkerigheid, dacht ik. En ik neem zomaar aan dat het draagvlak voor deze houding de afgelopen twee weken in Nederland aanzienlijk is vergroot en onomkeerbaar op ons afkomt.

 26. Sander, ik heb er even geen tijd voor, zou je ditzelfde bij familie wiels kunnen doen?? Ik kan me nog herinneren dat oud AMFO opgeheven moest worden in verband met frauduleuze handeling H. Wiels, broertje van……..

 27. @ Jeroen, ben je jaloers dat wij het beter doen dan jullie? Dat wij wel de corruptie aanpakken en niet allerlij constructies bedenken om het niet te doen? Zitten de grootste Nederlandse belastingontduikers niet op het eiland? Wie heeft de postbus constructie uitgevonden en daar naar toe gebracht? Op de universiteit wordt nog altijd op de rechten faculteit en economie geleerd dat je de belasting niet mag ontduiken maar wel omzeilen!! Zullen we eerst de balk uit je oog verwijderen?????!

 28. Wie niet luisteren wil moet maar voelen toch.. en maar een grote bek hebben naar Nederland en zwijgend de centjes binnen halen. Laat Wiels maar uitleggen hoe onafhaneklijk te zijn zonder inkomen!

 29. Dit soort reacties was te verwachtten natuurlijk, of het wenselijk is dat is een ander verhaal.

 30. Corruptie is echt volkssport nummer één op Curacao.

  Het is absurd dat er überhaupt schulden zijn gesaneerd. Ongelofelijk genant dat we de criminelen continu blijven sponsoren. Per direct elke inzet vanuit Nederland stoppen de geldkraan dichtlassen. Daarbij de deurwaarder naar Curacao sturen om even de rekeningen alsnog te vereffenen. Alles van enige waarde van de overheid op het eiland verkopen, opbrengsten gebruiken om de schulden van Curacao mee af te lossen (zal lang niet alles kunnen betalen, maar het is een begin) en daarna voor altijd de handen er vanaf trekken.

  Regel zelf de kustwacht, defensie, economie maar. Nederlanders zijn het spuugzat om altijd maar weer alle kosten voor Curacao te moeten ophoesten!

 31. Gezellig dat de fractievoorzitters langskomen! Zullen ze ook welkom zijn?

 32. gezien onderstaande ben ik het eens dat er geen geld meer vanuit NL naar hier gaat.
  Oswald vd Dijs president-commissaris bij RDK
  Oswald vd Dijs president- commissaris Aqualectra
  Cicely vd Dijs commissaris Korpodeko
  Cicely vd Dijs commissaris CPA
  Cicely vd Dijs Commissaris Selikor
  —————————————————————————Cicely vd Dijs is de levenspartner van premier Schotte.
  Cicely vd Dijs is een nichtje van Oswald vd Dijs, de dochter van zijn broer Papito van der Dijs
  Oswald vd Dijs heeft jarenlang rechtzaken gevoerd tegen Aqualectra en heeft alle zaken verloren.
  Oswald vd Dijs is concurrent van Aqualectra in de productie en verkoop van water in flessen.
  Robbie dos Santos commissaris Wega di number Korsou
  Amparo dos Santos commissaris Curoil
  Amparo Dos Santos President- commissaris CPA
  Amparo Dos Santos President- commissaris Selikor
  Robby dos Santos Commissaris CTB
  Luigi dos Santos commissaris Gaming Control board
  Robby, Amparo en Luigi dos Santos zijn broers en halfbroer van minister George Jamaloodin.
  Robby dos Santos is hoofdfinancierder van MFK, de partij van Gerrit Schotte en George Jamaloodin.
  Robby dos Santos is verdachte in de zaak Bientu i.v.m. witwassen en illegale loterij.

 33. en terecht