• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar aanleiding van een onderzoek naar de overvallen op Freeport Jewelers en Little Switzerland, zijn vanmorgen elf huiszoekingen verricht waarbij vijf mensen werden aangehouden. “Uit onderzoek moet blijken of zij te maken hebben met de overvallen”, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie was vanaf 05.00 uur vanmorgen bezig met huiszoekingen op elf verschillende adressen. Uiteindelijk leidde de actie tot vijf arrestaties: vier mannen en één vrouw in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar. De mannen werden in een huis in Steenen Koraal aangehouden wegens drugsbezit en illegaal wapenbezit. De vrouw werd aangehouden in een woning in de Kaya Cattleya in verband met drugsbezit.

Geen verdachte
“We kunnen nog niet zeggen of deze verdachten iets te maken hebben met de overvallen” legt de woordvoerder uit. “De huiszoekingen werden gedaan naar aanleiding van het onderzoek naar de overvallen, maar de arrestanten zijn officieel nog geen verdachten in een van de overvalszaken.” Tijdens de huiszoekingen werden revolvers, luchtbuks en drugs aangetroffen.

Overvallen
In juni werd het  Freeport filiaal in Zuikertuintje door drie gemaskerde mannen overvallen. Op 31 december vorig jaar reden twee mensen op een scooter juwelier Little Switzerland in Punda binnen en sloegen de toonbank aan diggelen. De daders van de overvallen gingen ervandoor met dure horloges en sieraden. Voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders, was 25000 gulden uitgeloofd.

1 reactie op “Mogelijke verdachten in Freeport-overval”

  1. Pabien polis!