• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans een brief aan de koningin.

Lieve Koningin

Als onderdaan van het Koninkrijk der Nederlanden en dienaar van uw rijk wil ik de vrijheid nemen om u alvast te bedanken voor de voornemens ons eilandje Curaçao te bezoeken. Daarom worden op dit moment:
– De wegen geasfalteerd.
– De perkjes allemaal gemaaid en geharkt.
– Uw privé pleintje in Emmastad omgebouwd.
– De huizen geschilderd.
– De lantaarnpalen rechtgezet.
– De schilderijen gehangen in ons fort.
– Onze vlaggen uitgedeeld aan een ieder die langs de weg wil gaan staan.
– Bij scholen die u gaat bezoeken al het nog goed meubilair bij elkaar geraapt.
– De kindertjes die u mag zien in nieuwe kleren gestoken.

Maar Majesteit mocht u plotsklaps moeten uitwijken en dooronder andere onze buurt rijden, verschiet niet van de autowrakken, olievlekken, kapotte straten, stinkende rook, vervallen huizen, schreeuwende kinderen, vervuilde bermen en de diepe ellende die overal rond ons hangt.

Ik hoop als dienaar en onderdaan dat u een vrolijke en feestelijke dagen heeft op ons eiland waarna wij kunnen zeggen: och we hebben nu tenminste weer eens enkele wegen en plaatsen die opgeknapt zijn. Nu gaan we in onze vuilnisbelt en ellende verder tot uw volgende bezoek. En dan hopen we dat u dan ook eens door o.a. onze straat gaat rijden.

Uw dienaar, uw onderdaan,
John Baselmans

 

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

9 reacties op “Ingezonden: Brief aan de koningin”

 1. @Nirak,
  De idioten die nu aan de macht zijn, hebben echt niet de meeste stemmen gewonnen. Dat je zoiete belangrijks bent vergeten.

  Baselmans, het klopt als een bus, de brief.

 2. Kom net van een informatie-sessie van de gemeente over bezuinigingen. @ Baselmans, @ Kandara, blijven jullie lekker op het eiland van zon, zee en strand. Wat ik vanmiddag van de gemeente gehoord heb is zo erg dat ik niet weet hoe ik onze clienten (ex gedetineerden) moet vertellen. Ik denk dat ik ze zal aanmoedigen naar zon, zee en strand te gaan en te gaan klagen net zoals de andere azijnpissers. @ Kandara, misschien is het jouw ontgaan maar PVDA is ook groter dan CDA maar de gedoog constructie met PVV heeft hun buiten de regering gehouden. @ Baselmans je bent 30 jaar op het eiland en ik ben 41 jaar in dit land. Zeuren is nederlands eigen en jullie hebben dat niet verleerd.

 3. Nirak, Dat is iets nieuws!
  Hebben Wij burgers van Curacao deze regering gekozen? Even de stemmen geteld (of weer vergeten)?

  En dan nog, denkt u werkelijk dat onze bevolking dit allemaal wil?
  Kom nou heerlijk naief.

 4. @ Nirak,

  Als men gekozen heeft, dan heeft men ook recht van klagen. Heeft men zijn/ haar stemrecht voorbij laten gaan dan moet diegene ook niet achteraf gaan klagen.

  Ik ga er overigens van uit dat John Baselmans gebruik heeft gemaakt van zijn stemrecht.

  Overigens is het kwartje bij mij nu gaan vallen waarom men begint met nieuw asfalt op plekken waar het minder nodig is…

  Wat een heerlijke regering… en straks als nederige dienaaren naast de koningin gaan zitten etc, maar oh wat is Nederland eigenlijk slecht.. 🙂

 5. @Nirak Kandara Ik hoor en lees wel eens vaker dat het volk zelf gekozen heeft. Toch kun je dit niet zo zwart-wit stellen. De grootste partij is uit de regering gehouden en er is een combinatie gevormd van allerlei partijen, die maar 1 doel hadden, namelijk de grootste partij er buiten houden. De MFK heeft met zijn feestjes en partijen de onnozele jeugd aan zich weten te binden, waardoor zijn partij zoveel zetels heeft gehaald. Wiels wist via zijn radioprogramma te overtuigen dat hij de corruptie ging bestrijden. Nu blijkt hij er zelf aan mee te werken. De MAN had nog een harde kern over en heeft zo in het zadel kunnen blijven zitten. Denk maar niet Nirak dat als het volk morgen opnieuw kan stemmen dat dit vreemdelingenlegioen van bij elkaar gesprokkelde partijen er morgen nog zou zitten.
  @John Lang leve de koningin. Ik hoop dat ze nog wil komen in november. Ik heb daar zelf en hard hoofd in. De koningin is uitermate goed geinformeerd en ik verwacht dat ze in november onwel is. In plaats van hier te komen hoop ik dat onze koningin zich ontfermd over haar volk en aanstuurt op harde maatregelen tegen deze regering. Hoe vervevelend dat ook voor jouw en mij is. Op de lange duur zullen we hier echter wel de vruchten van plukken.

 6. John, sta helemaal achter je brief. Alleen: dit volk heeft de huidige regering zelf gekozen, waaruit ik de conclusie trek dat dit volk niet zoveel beter is.
  De criminaliteitscijfers staven deze conclusie.
  Dus wijs niet steeds naar de regering, wijs naar de Curacaoenaar.
  Als ik een valse hond in huis haal moet ik niet klagen als ik gebeten wordt.

 7. ik basel, jij baselt, wij baselen, en de heer baselmans heeft het uitgevonden, hahahahahahaha

 8. He die Bart

  Wie zegt dat er niets goed is op dit eiland? Waarom denk je dat ik al hier 30 jaren woon? Alleen omdat ik voor kinderleed op kom en dat we een MKK hebben? Verder als antwoord op de vraag van de regering: Wat is een regering als deze niet op komt voor hun eigen volk?

 9. Geachte heer Baselmans,

  Wat is nu erger, de – immer geld brengende – makamba , die veelvuldig hebt beschreven of , mensen als Schotte, Wiels etc die op kosten van anderen Chavezje spelen? Vindt u ook niet dat we de regering en het zg parlement links moeten laten liggen. Ons er niets van aantrekken. Uit uw brief aan de koningin blijkt immers dat geen regering hier wat positiefs voor elkaar krijgt.

  Groet,

  Bart