• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur, was onlangs in Boka Sami voor de upgrade van het strand. Het strand is opgenomen in het  ‘Beach Improvement Program’ , waarmee verschillende stranden of de infrastructuur rondom de stranden wordt gerestaureerd.

USONA financiert het project van 925.600 gulden gedeeltelijk en de Curaçaose Wegenbouw Maatschappij is belast met de uitvoering.  Het strand van Boka Samí is niet het eerste strand dat wordt gerestaureerd. Eerder zijn al de stranden of infrastructuur van Playa Grandi van Westpunt, Caracasbaai, Playa Kanoa en Playa Abou van Kenepa opgeknapt.

Tomàs
De komende tijd zullen nog meer stranden worden gerestaureerd. Zondag vindt de inauguratie van dit project plaats bij het visserstrand in Westpunt. De stranden en hun infrastructuur zijn beschadigd nadat de tropische storm Tomàs ons eiland passeerde. Eerder heeft USONA in het kader van Beach Improvement geïnvesteerd in een slipway, de gelegenheid voor vissers om een vaarbewijs te halen, een EHBO cursus te volgen en een Radiografie certificaat om te leren werken met een radio op zee.

6 reacties op “Restauratie stranden in volle gang”

 1. Er van uitgaande dat ze Boca Sami wel gaan opknappen omdat ze daar woont, want als ze vind dat Playa Canoa opgeknapt is vrees ik het ergste voor Boka Sami !!

 2. wel eens naar in de afgelopen dagen canoa geweest welke weg? Ga morgen checken SCHAAM U! ! ! ! Constancia…dat geld is makkelijk verdient of noh ! ?

 3. Ach, het rif is daar al volledig dood. Ik snap niet dat iemand zin heeft om in die baai nog te zwemmen. Zeer ongezond.

 4. Een nieuw bord aan het strand heet “Restauratie strand”.

  Er komt wel iets anders bij kijken dan een nieuw bordje plaatsen mevrouw Constantia, maar helaas weet u daar weinig of niets van. Trouwens, heeft u wel verstand van het bouwen van een nieuw ziekenhuis?? Neen, natuurlijk niet en daarom zal het ziekenhuis er niet komen.

 5. En hoeveel ton zand verdwijnt straks doodleuk in zee? Met alle schade van dien.

 6. Wel toevallig dat Boca Sami als eerste aan de beurt komt. Oeps! mevrouw Constatia en haar clan wonen daar!