• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling heeft Curaçao laten schitteren tijdens het FFCA Cruise Conference & Trade Show 2011. El Hakim en zijn delegatie hebben met de groten uit de cruisewereld om de tafel gezeten om Curaçao bij meer cruiselijnen op te laten nemen in de vaarroute.

In een vergadering presenteerde de minister aan de onder andere de grote cruiselijnen Carnival, Royal Caribbean en Norwegean Cruise Line, Curaçao en met nadruk wat het eiland toeristen heeft te bieden.

Obstakels tackelen
El Hakim had een vertegenwoordiger van Curoil uitgenodigd om deel uit te maken van zijn delegatie om afspraken te maken met de cruiselijnen over brandstof. “De reden waarom veel cruiselijnen Curaçao niet opnemen in hun vaarroute heeft te maken met de brandstof en ankerplaatsen”, vertelt de minister. “Wij zijn voorbereid gekomen om dat wat door de lijnen als obstakel wordt gezien meteen te tackelen. Wij zijn gekomen met ideeën die gunstig zijn voor zowel de cruiselijnen als de economie van Curaçao”, aldus de minister.

Ideale verbinding
De verbinding tussen Curaçao en Europa is een interessante markt voor Carnival Corporation, Celebrity Cruises en Royal Cruises. CEO van Norwegean Cruise Line, Keven Sheehan en Vicevoorzitter Colin Murphy toonden belangstelling om Curaçao te gebruiken als hun voorkeurhaven voor de Europese markt. Zij vinden de verbinding tussen Europa en Curaçao ideaal voor de samenwerking aangezien toeristen die vanuit Europa komen meestal voor een periode van drie weken of langer blijven.

Authentiek en uniek
Tijdens een vergadering tussen ministers uit het Caribisch gebied en met voorzitters van cruisecoöperaties heeft El hakim duidelijk te kennen gegeven dat Curaçao niet is gekomen om te smeken om werk. “Curaçao is authentiek en uniek. Ons team is gekomen om zaken te doen met de cruiselijnen en om te kijken hoe wij het aantal passagiers kunnen verdubbelen.” Minister El Hakim heeft de ministers, die cruiselijnen smeekte om te blijven komen anders gaat hun eiland verloren, geadviseerd meer steunpilaren te creëeren om hun economie te ondersteunen. “Het kan niet zo zijn dat je afhankelijk bent van een cruiselijn voor de overleving van je inwoners en je eiland veranderd in een Disneyworld. De toerist wil onze cultuur, mensen en geschiedenis ervaren”, betoogde de minister tegen zijn collega ministers en andere vertegenwoordigers.

3 reacties op “Cruisen vanaf Curaçao”

 1. Wij kunnen beter Rutte en Wilders als bestuurders hebben, laat me niet lachen.

 2. Denkt Hakim nu werkelijk dat dit kaliber mensen, die verantwoordelijkheid hebben en nemen voor hun passagiers, hem op zijn woord geloven, lubida. Die Cruisemensen hebben gezocht en gevonden, een sucker die hun een voordelige conferentie locatie, heeft bezorgd.
  En Hakim, met de toeristen willen cultuur, ja dan zijn ze hier echt wel op de goede plek . Criminaliteit en corruptie, ja dat is onze cultuur en wij worden het goede voorbeeld gegeven door onze regering, waarvan hij ook deel uitmaakt.

 3. “Wij zijn voorbereid gekomen om dat wat door de lijnen als obstakel wordt gezien meteen te tackelen. Wij zijn gekomen met ideeën die gunstig zijn voor zowel de cruiselijnen als de economie van Curaçao”, aldus de minister” Waarom geeft deze opmerking een onprettig gevoel??
  “Het kan niet zo zijn dat je afhankelijk bent van een cruiselijn voor de overleving van je inwoners en je eiland veranderd in een Disneyworld. De toerist wil onze cultuur, mensen en geschiedenis ervaren”
  Begrijpt deze meneer niet dat we in de ogen van de buitenwereld al lang een soortement van kwaadaardig disneyland zijn met een kudde onzinnigen als bestuur?? En we zijn gewoon afhankelijk van zowel het toerisme en de cruisemaatschappijen of beseft deze man dat niet??