• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een stijging van 0.3 procent in augustus is het consumentenprijsindexcijfer ook in september met 0.3 procent omhoog geschoten. Vergeleken met september 2010 zijn de prijzen dit jaar met 2,1 procent gestegen. De grootste stijgers waren de Voedingsector en de Vervoer- en Communicatiesector.

Tegen de verwachting in, zijn binnen de voedingsgroep de groenten- en fruitprijzen in totaal niet gestegen. Komkommers, sinaasappels, koolgewassen, appels, peren en tomaten stegen sterk in prijs, maar ander fruit, bolgewassen, druiven, pruimen en paprika compenseerde de stijging met hevige dalingen. De prijsstijging binnen de voedingscategorie is voornamelijk te wijten aan stijging van wit brood, bruin brood en volkoren (4 procent), spijsvetten en –oliën (4 procent) en plantaardige oliën (4 procent).

Inflatie
De stijging in de categorie Vervoer en Communicatie werd gekenmerkt door prijsstijging van diesel met 5 procent. Gemeten over de periode van twaalf maanden tot en met september 2011, namen de prijzen met 2,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de inflatie op Curaçao de afgelopen maand iets gestegen nadat het de eerste maanden van dit jaar eerst een halfjaar geleidelijk is gedaald om zich vervolgens twee maanden te stabiliseren.

5 reacties op “Prijzen in september gestegen”

 1. Prijsstijgingen kan je in een vrijemarkt wellicht niet voorkomen, maar de regering heeft wel de tools om die prijsstijgingen op te vangen of zoals zij beloofd hebben de prijzen te laten dalen. Ja dat moet natuurlijk ergens anders worden rechtgetrokken…

  Maar als de regering A zegt en doet B, dan mag je naast je eigen plan trekken ook klagen over de loze beloftes….

 2. Heh, kijk om je heen (in de wereld) en je zult zien dat ALLES duurder wordt en dat is OVERAL het geval. Wereldwijde economische crisis gecombineerd met stijgende brandstofkosten en de prijzen zullen wel moeten stijgen. Schotte kan praten wat hij wil, maar juist omdat we vrije handel hebben zal niet hij of zijn tegenstanders wat aan de prijsstijgingen kunnen doen, wat ze allemaal ook zeggen.

  Dus mensen, trek je eigen plan!

 3. en de benzine prijzen en groente prijzen zouden toch juist dalen???

 4. Tja, hoe zit het ook alweer met de verkiezingsbeloftes???? Mensen er is (en dat was al bekend) een rad voor ogen gedraaid.

  De zakkenvullers die zich “onze regereging” noemen hebben wel goed voor zichzelf gezorgd.
  Zij hebben geen last van de prijsverhogingen. Voorafgaande aan de prijsverhogingen hebben zij allang hun eigen vergoedingen met tientallen procenten omhoog gebracht.
  En wij moeten dat betalen voor deze charlatans die behalve een hoop ruzie nog NIETS gepresteerd hebben.

 5. Die prijsstijgingen heeft Schotte ondanks zijn eredoctoraat nog niet kunnen voorkomen. Maar laten we blij zijn dat zijn schaduw, Stella van Rijn, via haar tweede man (directeur van Insel Air) nog geen erevliegbrevet voor Schotte heeft geregeld. In zijn grootheidswaanzin zie ik Schotte dan namelijk ook nog in de cockpit stappen.