• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederlanders zijn welkom en volstrekt veilig op Curaçao. Dit verklaart het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) naar aanleiding van de discussie over de positie van Curaçao binnen het Koninkrijk en opmerkingen over een negatieve houding ten opzichte van Nederlandse toeristen.

Afgelopen weekend publiceerden verschillende media oproepen van Facebook over een ‘oorlogsverklaring aan Nederland en Nederlanders’. Dit was voor de PVV aanleiding zich politiek in het onderwerp te mengen.

Welkom
CTBE wil benadrukken dat ‘toeristen uit Nederland onverkort van harte welkom en volstrekt veilig zijn op Curaçao. “Ook van de kant van overheden zoals de ministeries van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en de brancheorganisatie ANVR wordt benadrukt dat er ‘geen ongewone onregelmatigheden worden gesignaleerd op Curaçao.”

16 reacties op “‘Curaçao voor Nederlanders veilig’”

 1. sory hoor Basora, maar jeroen heeft wel een beetje gelijk.
  probeer eens zelfstandig te denken……
  laat je niet verblinden, door welke politicus dan ook.
  lees de kranten 9niet altijd betrouwbaar), leer je geschiedenis van curacao en europa.
  denk daar eens goed over na en trek dan pas je conclusies.
  haat of angst is geen goede raadgever.

 2. Beste mensen ik heb begrepen dat de pvv bezig is 2dracht te zaaien hier,ga er maar ook van uit dat ene basora een adept is, dus ik zou me niet maar dan ook absoluut niet druk maken over zo.n figuur. Èn je vooral niet laten opjutten.

 3. Hoe is het mogelijk dat een partij met zetels in de regering zulke harde taal richting Nederland uitspreekt.
  Dat de voorzitter van dezelfde partij ”m,ensen terug willen sturen in lijkzakken.

  Maar mensen het ergste is dat ook de minister van JUSTITIE aanwezig is bij een bijeenkomst waar deze dingen worden gezegd, zonder in te grijpen.
  Dat de 2 voorzitters van 2 coalitie partners aanwezig zijn bij dezelfde vergadering en NIKS doen.
  Klopt toch niet.!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. En toen bleef het stil bij Bas-Ora nos kaba!

 5. Curacao is net als anders, gewoon gezellig en het stoort me dan ook dat NL politici om stemmetjes te winnen al die onzin lopen te vertellen.
  Ik kom iedere dag in Punda en merk helemaal niets, ook in de bus of busjes niet, iedereen is gewoon zoals altijd.
  Wat men niet leuk vind is dat er zoveel onzin verteld wordt in de tweede kamer en die mensen in de tweede kamer moeten begrijpen dat juist zij zich schuldig maken om de armoede te bevorderen op Curacao, ontwikkelingen te vertragen, gebasseerd op vele loze ver overtrokken opmerkingen, die het goed doen in de pers, leuk zijn om kiezers te krijgen, maar vaak kant nog wal raken.
  Kom naar Curacao en zie voor jezelf hoe zo’n fijn eiland het is en op de meeste plekken veiliger dan in uw eigen Hollandje !!

 6. @ Basora, Curacao is natuurlijk gewoon een onderdeel van het Nederlandse Koninkrijk (met nadruk op Nederland). Kijk maar eens een keer in je paspoort dan weet je weer wat de juiste verhoudingen zijn. Nederland kan Curacao gemakkelijk missen maar Curacao zonder Nederland is een compleet en direct faillisement.
  Nederland een piratennest? Ik denk dat je nu een paar dingen door elkaar haalt. Curacao krijgt elk jaar vele vele vele miljoenen Euro’s aan ontwikkelingshulp en Nederland heeft net 1,5 miljard Naf aan schulden gesaneerd dus ik denk dat je even de juiste voorstelling van zaken moet hebben.
  Zeker als je bedenkt dat er niets wordt gepresteerd op Curacao, ondanks alle hulp vanuit Nederland… Waarom denk je dat het bestuur een ramp is hier, de politiek corrupt, de ambtenarij dom, laks en lui, de politie compleet incompetent etc. etc. etc.

  Nederlanders onbeschoft? Ik vind types zoals jij onbeschoft. Het type meeloper die nog geen dag op school heeft doorgebracht en het IQ heeft van een colafles (vandaar ook de huidige regering).
  Nederland ondersteunt Curacao met alles, financiën, ambtelijke ondersteuning, ondernemers, toerisme, defensie, ontwikkelingshulp etc. Zonder Nederland is Curacao gewoon een kale rots zonder enige toegevoegde waarde.

  En wat betreft de Tweede Wereldoorlog, daar zeuren wij tenminste niet meer over terwijl hier nog verschillende types rondlopen met een complex van het slavernijverleden waar ze zelf niets van hebben meegemaakt (140 jaar geleden).

  Oftewel Basora, ga naar de basisschool, voortgezet onderwijs en misschien ook nog eens aanvullende opleiding en heel misschien leer je dan eens zelfstandig nadenken. Tot die tijd kun je beter je mond dicht houden, dan komt je domheid tenminste niet zo duidelijk over…

 7. we kunnen moeilijk zeggen dat ze niet veilig zijn,stort de hele toeristen-sector als een kaartenhuis in elkaar..maar een avond wandelingetje is niet aan te bevelen,,en hou je spullen goed in de gaten,want alleen bij de mariniers wordt al 3 tot 4x per week ingebroken,of een poging tot….HEREN meer blauw op straat,,,investeren in een veilig curacao voor ons en de toerist

 8. Nederlander hoeven niet bang te zijn, anders dan voor overvallen en aanrijdingen van door rood rijdende Antillianen. Maar daar hebben we het niet over, want dat is de kultura van de yu korsow.

 9. @ Basora
  Moet toch wel heerlijk zijn he ? niet gehinderd door enige vorm van kennis of fatsoen,
  door het soort schapen als jou, hebben gasten als Wiels en aanhang altijd voldoende stem vee om naar het slachthuis te leiden. Te dom om te begrijpen wat er met ze gebeurt !!!

  hoezee hoezee !!!

  Met hoera de ondergang in !!!

 10. @ Basora, weet je wel dat jouw naam in het Swahili zure aardappel betekent. Sora = zuur, en Ba = aardappel. In your face!

 11. Dag Basora, er zijn veel Antillianen in Nederland gaan wonen, dus zo zuur zal het niet zijn.
  Aan jouw woordkeuze te zien ben je zelf juist niet echt gelukkig hier. Kom op man, ga weer genieten van het leven.

 12. Je hoeft niet te blijven op onze lekkere Curacao, je kan ook gaan nr je koude kikker land, elke dag regen en zure mensen op straat, doei ga lekker weg. Curacao zal je zeker niet missen oprotten maar opgeruimd staat netjes. Nederland is altijd een onbeschofte, piraten land geweest. Maar tegen de Duitsers hadden ze weinig balen. Kikker ballen.

 13. menno, zorg wel voor een testament en regel je begravenis

 14. Nee, levensgevaarlijk voor makamba’s. Niet veilig, ook helemaal niet leuk al die Antillianen. Misschien word je wel overvallen. En het eten is ook niet zo lekker als thuis. Dus geen Hollander meer naar Curacao! Zeker niet van 15 april tot 10 mei 2012 als ik weer een heerlijke vakantie op dushi Korsou wil doorbrengen.
  een echte makamba

 15. Veilig? en mensen van de regering roepen dat Nederlanders terug zullen komen in lijkenzakken… nee ik ga wel ergens anders mijn euros uitgeven waar ik wel welkom ben

 16. Dus hou als toerist wel rekening met de ‘gewone’ onregelmatigheden zoals overal afval op toeristische plekjes, onbegaanbare wegen voor je huurautootje, onbeschoft horecapersoneel, overvallen, etc.