• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR bood gisteren, op de eerste verjaardag van Land Curaçao, een petitie aan met ruim 3700 hand- tekeningen. “Met deze petitie spreekt een representatief aantal burgers bezorgdheid uit over het voornemen van de regering te streven naar onafhankelijkheid, soeverein Curaçao; Pa un Kòrsou Soberano.”

“De 3710 burgers eisen dat geen handeling zal worden ondernomen dat leidt tot staatkundige verandering alvorens eerst de bevolking van Curaçao te raadplegen in een referendum. De bevolking van Curaçao heeft immers in het referendum van 2005 met een ruime meerderheid gekozen voor Curaçao als autonoom land binnen het Koninkrijk”, laat PAR-leider Emily de Jongh Elhage weten in een brief aan de gouverneur. Bij de brief zijn de handtekeningen gevoegd. Vandaag werden aan de ruim 3700 handtekeningen nog bijna honderd bijgevoegd, waardoor het totaal op 3800 uitkwam.

Verzoek

“De PAR heeft gekozen om geen openbare oproep te doen voor de begeleiding van de aanbieding, door de vele bedreigingen die de laatste dagen zijn gelanceerd tegen allerlei mensen die het niet eens zijn met de regering”, laat De Jongh Elhage weten via een persbericht. “Daarom is gekozen om de uitnodiging binnen een kleine groep vrienden en sympathisanten te houden.” De ex-premier verzoekt de gouverneur erop toe te zien dat ‘zelfbeschikkingsrecht zoals vastgelegd in het Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten’ wordt nageleefd.

[scribd id=68381206 key=key-2curf2a1nm9c1bwtaxji mode=list]

5 reacties op “‘3800 stemmen tegen un Kòrsou Soberano’”

 1. mijn stem heeft PAR ook. Ik moet er niet aan denken dat Curaçao overgeleverd wordt aan een stelletje uitbuiters en oplichters of “verkocht” wordt aan Chavez. PAR zou eigenlijk moeten vragen wie zijn Ned. paspoort wil inleveren voor een Curaçaos paspoort. Zelfs de fervente Wiles schreeuwers zullen dan aanmerkelijk in aantal afnemen.

 2. Bij deze sluit ik me aan als 3801ste stem.
  Beste Vito , ik deel jou mening over het feit dat in het buitenland wonende Yu di Korsou ook zouden mogen stemmen. Het enige is dat de in Nederland woonachtige Curacaoenaars, wel recht hebben om in Nederland te stemmen waardoor het wel valt te verdedigen dat ze niet op Curacao mogen stemmen. Dit geld natuurlijk niet voor onze eilandgenoten die ergens anders wonen.

 3. Het hadden veel meer handtekeningen kunnen zijn, maar men is bang, bang van de domme schreeuwers.

 4. NU PAR het toch heeft over economisch,sociaal en culturele rechten, rijst voor mij de vraag wanneer de Curacaoenaars woonachtig in het buitenland ook recht zullen krijgen om te mogen stemmen. Dat is toch ook een fundamentele recht van de mens. De Nederlanders in het buitenland mogen wel voor de Nederlandse verkiezingen stemmen waarom die andere rijksgenoten niet voor de verkiezingen stemmen. Moeten wij dat dan gaan uitvechten bij het Bureau internationale rechten van de Mens. Eigenlijk had de PAR dit allang moeten regelen. of zijn ze ook bang voor de critische rijksgenoten in het buitenland.

 5. Voorlopig hoeft PAR nergens bang voor te zijn, want voor wijziging van de staatsregeling is 2/3 van de stemmen van de Staten nodig. Dat kan dus nog even duren.