• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft besloten om Aqualectra, op basis van Landsverordening Elektriciteitsconsessies, een concessie te verstrekken voor de productie van electriciteit en een exclusieve concessie voor de distributie van elektriciteit. Dit besluit is vorige week tijdens de Raad van Ministers genomen.

De regering vindt het belangrijk om deze concessies te geven aan Aqualectra, omdat de onderneming vanaf 1980 is erkend zonder dat er voorwaarden door de regering waren gesteld.

Produceren en distribueren
Nu krijgt Aqualectra twee concessies om voor de duur van 20 jaar elektriciteit te mogen produceren met het doel om dit op efficiënte, effectieve, betrouwbare en veilige wijze te doen. Daarnaast krijgt het bedrijf het exclusieve recht om voor de duur van 20 jaar de elektriciteit te distribueren op ons eiland.

7 reacties op “Concessies van Aqualectra geformaliseerd”

 1. Het valt me erg tegen dat uiteindelijk na val “poes pas” over Aqualectra dit het resultaat is. Misschien heeft Aqualecrtra weer wat gevonden over de leden v/d regering dat hierop op deze voorwaarden zo GUNSTIG maar niet voor de bevolking uit de hemel vallen. Laat staan de ontwikkeling van groene energie hiermee stimuleren onverantwoordlelijk!…………………

 2. Is de tekst van de concessie ergens op internet te vinden?

 3. Twintig jaar is wel heel lang.
  Verder, betekent dit ook dat iemand dus de kans krijgt om innovatie door te drukken of forceren want alles zal meteen de kop ingedrukt worden door Aqualectra.
  Een mooi vooruitzicht, maar niet heus…..

 4. Er staat niet dat de concessie voor productie exclussief is. Alleen die voor productie is exclussief.

 5. Halen ze nu wel even al de vieze telefoonpalen weg, is een ouderwets gezicht op dit mooie eiland.

 6. Gezien de grote investeringen die zijn gemoeid met produktie en distributie van electriciteit begrijp ik best dat je de contracten voor langere tijd zijn, hoewel 20 jaar wel erg lang is. Wat ik wel mis is een zinnetje dat dat men zich moet gaan richten op groene energie (zon en wind). De heer Schotte heeft diverse malen aangegeven dat dit zijn belangstelling had maar dat heeft hij dan helaas niet geformaliseerd.

 7. “Daarnaast krijgt het bedrijf het exclusieve recht om voor de duur van 20 jaar de elektriciteit te distribueren op ons eiland.”

  Leuk zo. Weten we tenminste zeker dat er geen kans is dat we in de komende jaren een goedkopere en betrouwbare leverancier kunnen krijgen. Wat hebben we toch een geweldige regering………..