• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- De bussen die rijden op de route tussen Otrobanda-Charo, Jandoret, Boka en de route Otrobanda-Kas, Chikitu en Boka rijden vanaf nu ook in het gebied van het World Trade Center. Na een onderzoek van ABC is gebleken dat er grote behoefte is aan openbaar vervoer in het gebied rondom WTC.

Het verzoek kwam ook vanuit het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening. Doordat verschillende openbare diensten zich gevestigd hebben in het WTC kwam aan het licht dat er een tekort is aan bussen die in het gebied rijden.

Opening busroute
Minister Charles Cooper heeft zondag de aangepaste busroute van Otrobanda naar Jandoret en Boka officiëel geopend. Enkele werknemers die werkzaam zijn in de buurt van het WTC hadden de minister benaderd met het verzoek om bussen ook te laten rijden in dit gebied. De minister zei dat hij verrast was met de snelheid waarmee het verzoek is gerealiseerd.

Beter voor het milieu
Volgens Cooper heeft deze route een toegevoegde waarde en feliciteerde ABC die binnen een maand de aangepaste route heeft gerealiseerd. “ABC wordt steeds meer het transportmiddel dat de regering zal promoten en een bijdrage aan zal leveren. De plannen die er zijn zullen volgen tot stappen om ABC te ontwikkelen en dit tranportmiddel te versterken”, alsdus Cooper. Daaraan voegde hij toe dat een bus meer personen kan vervoeren. “Als meer mensen gebruikmaken van de bus is er minder verkeer op de weg. Dit is goed voor het milieu maar ook voor de doorstroming van het verkeer.”

Bushaltes
Het merendeel van de werknemers en bezoekers is voor een groot deel afhankelijk van openbaar vervoer. In samenwerking met de Dienst Openbare Werken (DOW) zijn bushaltes neergezet waardoor de toegankelijkheid van het gebied makkelijker wordt voor het openbaar vervoer. Ter hoogte van de rotonde bij Parasasa gaat de bus via Piscaderabaaiweg in de richting van het WTC, verlaat het gebied bij de kruising van de Weg naar Westpunt en vervolgt zijn normale route.

www.versgeperst.com