• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Reddings- en Coördinatiecentrum (RCC) ontving zaterdagmiddag een melding van een vermissing van twee opvarenden van de vissersboot ‘Shanty’. De vissers werden ‘s ochtends op Aruba terugverwacht van hun nachtelijke werkzaamheden op zee, maar zijn nooit aangekomen.

Direct na deze melding werden alle varende en vliegende kustwachteenheden ingezet. Helaas leverde deze eerste zoekactie geen resultaat op. De boot zou op ongeveer 6 mijl ten zuidwesten van Paardenbaai vermist zijn geraakt. Door deze informatie en een verklaring van een andere visser, wordt aangenomen dat het vaartuig gezonken is.

Familieleden
De kustwachtcutter Panter en het maritiem patrouillevliegtuig DASH 8 trokken er zaterdagavond, -nacht en zondagochtend op uit om een zo groot mogelijk gebied af te zoeken. Het zoekgebied werd vastgesteld op 25 mijl ten noordwesten van Aruba. Ondertussen zijn de familieleden door de premier van Aruba, Mike Eman, geïnformeerd over de situatie en de nog te nemen acties van de reddingseenheden.

Geen spoor
Ook zondag werd de zoektocht actief doorgezet door zowel vliegende als varende eenheden, maar dit mocht helaas niet baten. De zoektocht is vanmorgen vroeg weer van start gegaan, maar tot nu toe is er nog geen spoor van de vissers. Inmiddels is ook de hulp ingeroepen van Venezolaanse collega’s om het zoekgebied uit te breiden. Hoewel iedereen actief samenwerkt en zoekt, neemt door het verstrijken van tijd en door de slechte weersomstandigheden in het gebied, de kans dat de vissers levend worden gevonden steeds meer af.

www.versgeperst.com