• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leuzen en oproepen op Facebook over een ‘oorlogsverklaring aan Nederland en Nederlanders’ brengen grote zorgen zowel op Curaçao als in Nederland. PVV-lid Eric Lucassen vreest voor de veiligheid van Nederlanders en wil een negatief reisadvies instellen voor Curaçao.

PVV eist actie van Minister Piet-Hein Donner (Koninkrijksrelaties) voor de situatie uit de hand loopt. “Er moet extra marechaussee worden ingezet om de veiligheid van Nederlanders te garanderen.” PVV-lid Eric Lucassen wil dat er een negatief reisadvies wordt gegeven voor Curaçao.

Oorlog
De PVV schrok van de inmiddels verwijderde berichten op Facebook. Daar werd onder meer opgeroepen om ‘ten strijd te trekken tegen alle kontlikkers die Nederland een helpende hand willen geven om van Curaçao een ander BES-eiland te maken’ en werd er publiekelijk gevraagd of ‘je er klaar voor bent om de oorlog aan te gaan’.

49 reacties op “‘Nederlanders Curaçao in gevaar’”

 1. Lucassen? Wat een sukkel ook he. Al die andere poitiek leiders van nederland die Curacao hebben beledigd word er niks tegen gedaan en om FB wil je een negatief advies geven? Haal iedereen dan hier gelijk weg. Want er bestaat een beeld dat het de “nederlanders”zijn die de dupe zijn van de situatie, maar ik zie geen van hun huilen ze rijden in de zogenoemde ÄSSO BAKKEN” HUMMERS, GROTE JEEPS NOEM MAAR OP”Ik heb daar geen problemen mee, maar in Nederland zouden ze dat niet doen. Dan zijn ze ineens milieubewust. Waarom wel op Curacao? Het is maar een vraag.
  Het moet gestopt worden dat iedereen de spot drijft met Curacao en kan uitroepen wat hij wilt.
  Lucassen meot zijn mond houden en eenander brievenbus gaan zoekn om in te urineren.
  MAFKEES

 2. De antipathy van de grote leider Wiels tegen Nederlanders is zo hypocriet als die maar kan zijn. Zeker gezien het feit dat de man 2 halfbloedkinderen in nederland heeft, dus van een Nederlandse vrouw.De huichelachtigheid straalt eervan af.
  Ik heb medelijden met de kinderen.

 3. @Ruperto: Al die hoofdletters (en wonderlijke spelling) maken uw verhaal ondoordringbaar.

  Waarom met zijn allen de volgende keer niet gewoon even NADENKEN voor je dat vakje rood inkleurt? Desnoods met een ZWART potlood, of misschien komen we nog wel eens in de moderne tijden en kunnen we elektronisch gaan stemmen. That’ll be the day.

 4. Het is zo bijzonder….. om te weten met welke intentie onze aarde is ontstaan. Of je gelovig of niet gelovig bent, die intentie is niet om elkaar het leven zuur te maken, te discrimineren of pijn te doen. Heb uw naasten lief is 1 van de 10 geboden die ik als niet gelovige dag in dag uit nastreef. Waarom? Omdat ik mens ben net als iedereen, omdat ik op deze aarde geboren ben en hier ooit zal sterven. Wanneer dat is, weet niemand, maar in de tussentijd moeten we het met elkaar doen om ervoor te zorgen dat er na ons nog vele generaties kunnen leven. En dan vooral met gedachte om elkaar geen pijn te doen…. op welk gebied dan ook, waar dan ook ter wereld.

 5. @John van Deurne (whoever)

  “De” Curacaoenaar, “De” Nederlander “De Amerikaan enz, enz.
  Sorry hoor maar het in uw contact gebruikte en vooral misbruikte lidwoord klinkt erg dom, vooringenomen en is werkelijk gespeend van elke onderbouwing.
  Ik mag dan met mijn Curacaose vrouw, arts, erg blij zijn dat zij tot ‘de uitzonderingen’ behoort.
  U moest zich schamen of bent u die grens reeds voorbij.

 6. Ik heb het niet op de Curacaoenaar. Uitzonderingen daargelaten is hij dom, lui en gespeend van alle goede manieren.
  Echter, hij is niet gewelddadig of extreem racistisch. Het verhaal van de PVV is dan ook grote onzin.
  Ik heb het gehad met de Curacaoenaars, maar ik maak hen desalniettemin een compliment dat hij wel vredig kan leven met andere rassen en dat ook doet.

 7. John Baselmans, op 08-10-2011 om 14:20 schreef:

  Bezorgd !!
  Vraag aan heer Brinkman wie achter dit alles zit en wie hij enkele jaren geleden contacte om dit uit te lokken hier op dit eiland. Vergeten het gesprek in Avyla Beach heer Brinkman?

 8. ROBIN, HET ZIJN ZULKE DAGELIJKSE UITSPRAKEN NAAR HET ADRES VAN DEZE BEVOLKING DIE JE ALS GAST GRAAG IN ONS MIDDEN WIL, MAAR DAN OOK WEER NIET ALS EEN VENIJN SPUITENDE EN ZICH EEN BETER VOLK WANENDE IN ONS MIDDEN LEVEND INDIVIDU, OP AMPER 444KM2 EILANDJE EN ELKE DAG WEER OPNIEUW IN DE NEDERLANDSE BLOGS EN OVERIGE NEDERLANDSE MEDIA DISCRIMINATOIRE EN FASISTISCHE UITSPRAKEN NAAR HET ADRES VAN DEZE KLEINE BEVOLKING SLINGERT. HET IS NIET DE LEIDER VAN DE PUEBLO SOBERANO PARTIJ, DE PARLAMENTARIER HELMIN WIELS, DIE AANSPRAKELIJK IS VOOR WAT MENIGEN DENKEN. HELMIN WIELS REAGEER OP JUIST DE DENIGRERENDE BENADERING VAN SOMMIGE HOLANDERS EN ZOALS WE AL HEBBEN ACHTERHAALD, VENIJN EN SPOT BEDRIJVENDE VAN DE ONLANGS HIER GEARRIVEERDE BLANKE ZUIDAFRIKANEN , MENSEN DIE WAARSCHIJNLIJK NA MANDELA, NAAR HIERTOE ZIJN GEIMMIGREERD OM HET KAPMES TE ONTLOPEN, DAGELIJKS ETALEREN. HET ZIJN DEZE ENKELINGEN DIE DAG IN DAG UIT HUN HOSPITA , ONHEUS MET SPOT EN ALS EEN ZICH SUPERIEUR WANEND RAS IN DIT CARAIBISCH PARADIJS VAN ZON EN WITTE STRANDEN ZOEKENDEN ONMENSELIJK BELAGEN. ROBIN, HET ZIJN ZULKE DAGELIJKSE UITSPRAKEN NAAR HET ADRES VAN DEZE BEVOLKING DIE JE ALS GAST GRAAG IN ONS MIDDEN WIL, MAAR OOK WEER NIET TELKENS EN DAGELIJKS DENIGRERENDE UITSPRAKEN KUNNEN DULDEN. DENK EENS EVEN NA. IN DIT KONTINENT IS ER NA DEZE EILANDEN GEEN ENKEL ANDER LAND WAAR JE JE ZO KAN UITLATEN ALS JE b.v. OP CURACAO WEL DOET ZONDER DEZELFDE DAG NOG ALS JE VAN GELUK MAG SPREKEN OP EEN VLIEGTUIG RICHTING DE STRAAT WAAR JE ALS EEN SOFINUMMER JE LEVEN SLIJT RETOUR WORDT GEPOST. REAGEREN EN KOMENTAAR LEVEREN OP DAGELIJKSE POLITIEKE GEBEURTENISSEN KAN OOK GEDAAN WORDEN OP EEN MANIER WAAROP JE ALS MENSWAARDIG PERSOON OVERKOMT EN JE BIJDRAGE AAN DEZE SAMENLEVING WORDT DAN OOK OPPRIJS GESTELD. IETS ANDERS GEEFT FACSISTEN ALS DE TWEEDEKAMERLID, LUCASSEN EN SOMMIGE ANDEREN EEN KANS OM MET DE BEWONERS VAN DIT EILANDJE EN ZIJN 143.OOO TELLENDE ZIELEN TELKENS DE VOET TE VEGEN. ROBIN, DE MEESTE ALHIER GEVESTIGDE HOLANDSE BEDRIJVEN EN DEGENEN DIE GELD KUNNEN VERDIENEN, ZICH TUSSEN WINTER EN ZOMER OP EN NEER KUNNEN REIZEN, ZAKEN DOEN MET DE OMRINGENDE LANDEN VAN DE BLOEIENDE EKONOMIEN MEE KUNNEN PIKKEN EN EEN VEILIGER THUISHAVEN DAN WAAR ZE ZAKEN DOEN NODIG HEBBEN, ZULLEN TERZIJNERTIJD BEWUSTER DE AUTOCTONEN HIER GAAN BEGRIJPEN, EEN HANDJE HELPEN EN BEHANDELEN. OM DEZE REGERING OMVER TE WERPEN EN DE POLITIEKE PARTIJ P A R WEER IN HET ZADEL TE KRIJGEN HOEF JE NIET ELKE DAG WEER OPNIEUW NAAR HET ADRES VAN DIT VOLKJE JE ZO LAAGDUNKEND EN DENIGREREND UIT TE LATEN. MOCHT JIJ NIET TOT DE GROEP VAN MENSEN DIE EEN ANDERE AGENDA VOORSTAAN BEHOREN HOOP IK DAT JE DE ESSENTIE VAN DIT KOMENTAAR HEBT VERSTAAN.

 9. @Henk
  Als statenlid mag Wiels dacht ik bijna alles zeggen in de “Staten”, daarbuiten moet hij zich als fatsoenlijk medeburger gedragen. Ophitsen tegen wat dan ook en uitspraken zoals over die bodybags in zijn partijgebouw, zijn volgens mij niet toelaatbaar, dus strafbaar. Ben benieuwd wat het OM hieraan gaat doen ?

 10. Gezien de tafelgesprekken van de grote leider de Hr.Wiels is het raadzaam om dit wel op zijn waarde te schatten. Hebben we dan niks geleerd van de geschiedenis waarbij leiders die in het nauw zaten rare sprongen deden. Laten we ons zelf niet voor de gek houden en tijdig optreden. Een oproep om mensen te stigmatiseren , uit te maken voor verraders of aan te vallen op hun geaardheid is bij de wet verboden. Dat iemand de rek opzoekt in de wet met als verontschuldiging maar ik mag dat zeggen want ik ben staten lid moet doen wat hij of zij denkt te kunnen doen.
  Maar als je prive persoon in een grote massa mensen oproept om geweld te plegen dan ben je een leider van een grote criminele organisatie. Nu zijn het nog de mensen die een Nederlands paspoort( 80 procent van de bevolking) hebben, de volgende stap is misschien de Chinezen of de Spaans sprekende bevolking..
  Het ergste is dat onze MinPres er geen stelling neemt ten opzichte van dit soort uitspraken en dat het vingertje vanuit Nederland moet komen. Had de MinPres gelijk gereageerd uiteraard met een mooie foto dan was er vanuit Nederland het niet nodig geweest om te reageren. Dan hadden we kunnen zeggen Nederland we kunnen dit zelf oplossen.
  Maar goed, als je leider gegijzeld word door de PS dan kun je niet anders doen dan je mond dicht houden.

 11. WIELS IS TOCH DE REDDER VAN CURACAO?

  HET VALT ME OP DAT ALLEEN MAAR MENSEN DIE OP WIELS LIJKEN ZIJN PASSIE MEEPREKEN.

 12. @De Bruggen Bouwer
  Ja kan me er wel het een en ander bij voorstellen, die Nederlanders op Curaçao zien hun investeringen per dag verder verdampen en dat zij dan ook nog gaan dreigen dat zij de bodybag voor Lucassen al klaar hebben liggen getuigt toch wel van welk niveau deze mensen afkomen, hoe noemen ze dat ook alweer in Limburg ? Krapuil of iets dergelijks ? Het zal ze nog dun door de broek lopen.

 13. Waarom maken wij ons druk? Het zijn grote woorden van de Nederlandse politiek, lees Donner, tegen de Curacaose politiek lees Wiels. Waarom maken wij ons druk? Het lijkt net als de gezegde de beste stuurlui staan aan wal. De dames en heren politici komen elkaar tegen geven elkaar een hand, eten en drinken en lachen en gaan door met de opera. Hier in Nederland komt soms van de opositie goede voorstellen, de coalitie zegt het is goed maar ze stemmen tegen. Soms worden de stukken van de opera goed gespeeld soms wat minder. Wij stemvee moeten kijken naar het programa van de partij de vertaling ervan in beleid en het goedkeuren of verwerpen. Het is toch niet zo moeilijk? In ieder geval weten wij hier in bourgondisch Limburg heel goed hoe wij hier met de politiek moeten omgaan.

 14. heel slecht idee om zulke artikelen te publiceren

 15. Ik heb deze dagen met veel Nederlanders of zoals men ze hier in Limburg noemen Hollanders gebeld. De meesten met name die in de resorts wonen hebben vreselijk gelachen. Anderen moest ik uitleggen wie Lucassen was. Reactie was ach laat hij bezig houden met binnenlandse politiek in Nederland, anderen die grote belangen hebben nodigen hem uit om te komen zonder body-bags zij zouden daarzelf voor zorgen. Lucassen de Nederlanders/Hollanders die daar zitten zijn onzettend blij dat deze regering corruptie wilt uitroeien. Een ander zij tegen mij ik ga niet nu en nooit meer terug zelfs niet in een kist. Ieder dag mooi weer, zon,zee en strand. Als een Curacaoenaar een grote mond tegen me zet, doe ik het terug en zeg ik tegen hem ga naar Nederland uit dit paradijs. Dus lucassen zij en wij zoeken de harmonie niet de conflikt Curacao is van ons allemaal!!!.

 16. @whatever

  De huizenmarkt ligt volstrekt op zijn gat. De NL’s die jij noemt kopen sinds een klein jr niet of nauwelijks huizen meer, Er is grote aniek op de woningmarkt.. Waar heb je het eingenlijk over.
  Investeringen blijven uit, en de banken zitten met teveel geld hier ondat ze niets kunnen uitgeven. Hypotheken enz.
  Toch de economy beter volgen hier, hoor.
  Kortom het gaat slecht en als we hier met zijn allen zo doorgaan onder leiding van dit maffia kabinet en aanhang gaat het alleen maar slechter. Ze vertikken het alleen om het in te zien tot het te laat is.
  Vraag even na bij verschillende verhuisbedrijven hoeveel mensen zch nog vestigen en hoeveel mensen de andere kant op teruggaan.
  Goede grraatmeter.

 17. Dit krig je als je mensen als Lucassen in de regering heb die allerlei rotzooi van de dakken schreeuwt. Misschien heeft Lucassen zelf verslagen laten lekken om het proces te versnellen toch. Anders Brinkman toch. Ik denk en geloof niet dat Nederlanders op Curacao in gevaar zijn.
  Het is gewoon een onweer een orkaan die rast over Curacao met de politici, die het volk proberen te manipuleren en dit blijf aanhouden zolang minister Donner niet naar het volk van Curacao luisterd. Het rapport ligt boven tafel en het is zoals het Curacaose volk altijd gezegd of voorspeld heeft. De Curacaose politici moeten maar uitkijken dat het Curacaosevolk niet tegen hun zelf keert net als in het verleden. Toen was er ook onrust op politiek gebied. Het onafhankelijk streden en politieke onrust. Dus dit is niets nieuws in de geshiedenis van Curacao. Aan de ene kant de zakkenvullers en aan de andere kant het volk in armoe, zonder werk en toekomst. De Nederlanders zijn geen moment in gevaar Curacao. Dat is nonsence van Lucassen ze hebben erger meegemaakt op Curacao. Laat het zwijgende meerderehid niet wakker worden want dan is het gebeurd met de nieuwe generatie politici op Curacao die niet deugen..

 18. @John
  Je zegt; als ik Mr Wiels was zou ik een negatief reis advies voor Nederland af geven. Nou lijkt mij dat een super idee, moet hij wel eerst zijn familie terughalen, want die vinden het hier een prima land en daar zou hij dus nog wel eens problemen kunnen verwachten. Als je nog meer goeie ideeën hebt, wij houden ons aanbevolen.

 19. have a nice holiday,oeps elke blanke toerist kan een nederlander zijn,verhip het is een duitser,,oei oei we jagen zelfs de toeristen weg

 20. Voordat ik er commentaar op krijg, het gebruik van het woord brulaap in mijn vorige reactie hphad geen rasistische lading, het was enkel een verwijzing naar het gedrag van het eerder genoemde dier.

 21. Het zijn brulapen als Lucassen en Wiels die de situatie steeds erger maken en opzwepen.

  Het zijn deze zelfde brulapen die kostbare tijd van regeringen verspillen met hun opmerkingen en verzoekjes.

  Geef beide heren een media training en leg ze uit wat wel en niet praktisch is om uitspraken over te doen in de media. Alsjeblieft zeg. Alsof ze in Nederland niets beters te doen hebben dan verzoekjes van Lucassen afkeuren.
  En net zo goed de heer Wiels. Waarom noemt iedereen hem ‘heer’ of ‘meneer’? Het is slechts een brulaap die boe roept en geen oplossingen heeft.

  Kritiek uitten kan iedereen. Leefbare oplossingen verzinnen voor iedereen, dat onderscheid echte politici van de brulapen.

 22. Zou zeggen kom kijken…..

 23. Het anti Nederlandse beeld komt mijns inziens door bepaalde mensen zoals o.a. de heren Wiels, Baselmans, Sambo e.d. die bijna dagelijks olie op het vuur gooien met hun uitspraken.
  Dat ik Nederlandse ben, tja daar kan ik ook niets aan doen. Mijn wieg stond in Nederland en ik had er geen inspraak in, ook mijn huidskleur heb ik niet uitgezocht, dan was het ongetwijfeld getint geweest i.p.v. blank. Weet u wie daar de hand in had? De Schepper van hemel en aarde! Hij heeft iedere mens geschapen, witte, gele, rode, bruine, zwarte. Dat wil dus zeggen dat Hij NIET naar de buitenkant kijkt, maar naar het hart. Wat in het verre verleden is gedaan door o.a. Nederland, Engeland, Spanje enz. Wel is het aan ons hoe we ermee om gaan. Kunnen en willen we vergeven en loslaten of blijven we haten en blijven we de slachtofferrol koesteren. Dat is een keuze van ons zelf. God heeft destijds de 10 geboden gegeven aan de mensen, zodat we weten of je zondigt of niet, maar tegenwoordig gaat men zelf voor God spelen. Zeker voor de heer Wiels, die mensen blijft oordelen, die het slachtoffer zijn koestert en als je zelf niet nadenkt loop je zo’n iemand achterna. Dit noemt men kudde gedrag.
  Denkt men nu werkelijk dat de “regering” het meent met de mensen van Curacao? Deze regering echt niet en de heer Wiels nog minder.
  Zolang ik hier woon met mijn man ( hij is geen Nederlander en ook geen Curacaoenaar) zal ik me netjes gedragen en mijn belasting betalen aan dit land. Ik ben niet meer en niet minder dan een ander ondanks mijn huidskleur of Nationaliteit. By the way, jullie zijn allemaal Nederlander, toch? Jullie hebben toch een Nederlands paspoort, toch? Wat zeuren jullie dan, dan zijn jullie ook makamba’s, want makamba betekent toch Nederlander? Of betekent het ineens blanke?
  Wat mij wel is opgevallen hoe lichter men van huidskleur is hoe vriendelijker, hoe donkerder des te haatdragender en des te groter de slachtofferrol.
  O ja, ik ben ook geen kontenlikker ik houd er niet van mensen stroop om de mond te smeren of met ellebogen te werken. Ik ben een gewoon mens zonder kapsones.

 24. Heeft iemand bron vermelding van de uitspraken van Wiels?? (al dan niet vertaald) ik ben er wel erg nieuwsgierig naar…

 25. Misschien een suggestie, waarom geen negatief reis advies voor HRM Beatrix en aanhang wel in november komen…. Misschien wordt het bezoek gezien als een risco.

  Wellicht is Mr Wiels mans genoeg omdat alles aan HRM Beatrix te zeggen zonder tussen komst van derden of woordvoerders enz.

  Als ik Mr Wiels was zou ik een negatief reis advies voor Nederland af geven want dan wordt je toch ook minder behandeld? of was dat nu niet zo…… Dat laat ik aan ieder zijn fantasie over.

  Dat het niet goed is wat verbaal verteld of gezegd wordt is nog daaraan toe, maar ik denk dat alles 2 kanten heeft en die zullen ongetwijfeld van mening verschillen dat is goed. Daarvoor moet je in gesprek met elkaar tot over een stemming te komen of in ieder geval de zelfde gedachte te krijgen.

  Dus Lucassen met een kortje zout, en Wiels met kortje zout en we gaan vrolijk verder….

 26. JohnBaselmans ik denk dat je helemaal gelijk hebt, dit is koren op de molen van de PVV! Misschien kunnen alle makamba’s lid worden van de PS, loopt Wiels niet zo voor lul hoor, het kan in 1 keer een makamba partij worden LOL.

 27. Schei uit zeg. Inplaats om met z’n alle het eiland te maken dat de toeristen wel durven komen, gaat de eigen bevolking ook nog is alles aflopen kraken en deze meneer gelijk geven. Kan me verhalen herinneren van degene die hier toen de tijd hebben gewoond dat zo 13 jaar geleden het zo onveilig was enz. Het heeft altijd al gespeeld alleen soms wat minder en soms wat meer. Hoeveel mensen verdienen hier aan het toerisme? Als dat weg valt, ja wat heeft het eiland dan nog te bieden?

 28. Ik vraag me toch af wat het doel is van al die agressie. Curacao maken tot een primitief onleefbaar rovershol met armoede? Totale vernietiging van alles wat opgebouwd is op het eiland? Onbegrijpelijk voor elk weldenkend mens.

 29. ach ja ,nederlanders en mariniers niet veilig op Curacao(berovingen en inbraken),gewoon terug naar nederland dan,dan hebben wij tenminste een nieuwe president,nl chavez,die binnen 1 dag op de stoep zal staan,want wij kunnen ons immers niet verdedigen,of ons eiland wordt gewoon een 2de Bogota(drugs-paradys),want wij hebben immers niet de boten en de vliegtuigen om dit te bestryden….dus de keus is aan ons..gaan we de mekambas het leven zuur maken??? als we slim zijn doen wij dat niet,anders belanden wy allemaal in de goot

 30. Ik kreeg net van iemand uit de VS een ingezonden brief aan de FOX doorgezonden waar al melding wordt gemaakt van het geblaat van brievenbuspisser Lucassen en de situatie hier op Cur mbt Wiels en dit kabinet. Als het zo door gaat dan komt er echt de klad erin en kunnen we hier op het eiland het tourisme vaarwel zeggen.
  Hij kwam terecht in mijn vuilnisbak, maar zodra ik hem ergens terugvind zet ik het hier online.

 31. De zogenaamde Facebook pagina, kan ook anoniem in opdracht van de PVV zijn opgezet. Het komt de PVV in elk geval niet zo goed uit dat NL”ers steeds meer huizen in Curacao enz kopen terwijl de huizenmarkt in NL op instorten ligt. Denk ook aan belastingen enz.

 32. Negatief reisadvies wat een uitspraak zeg, niet alleen Curacao zou dit gaan voelen maar ook NL…even nadenken mannetje, klein voorbeeld KLM met 9 vluchten in de week, schrap deze vluchten en voel de gevolgen zoals honderdenduizenden liters brandstof wat per week minder wordt afgenomen, de tickets alle belastinggelden wat Nederland (de staat) mis zou lopen in deze crisis tijden!!! wat een verstand zeg, zulke mensen met roekelose uitspraken zoals deze helpt onze economie helemaal om zeep…weg met die vent!

 33. @melissa, nergens lees je dat buitenlanders in bodybags zullen worden teruggestuurd en als je ziet hoeveel buitenlanders naar Nederland komen dan valt het wel mee!

  en iedereen maar klagen waarom veel mensen het eiland verlaten en dat er geen investeerders meer naar het eiland komen..

 34. Ikzelf denk dat het voor de Makambas daadwerkelijk veiliger is om te vertrekken, zelfs hun kinderen kunnen niet veilig meer over straat lopen, wij ook niet, maar dat is een ander verhaal.
  Als ik op dit moment in Nederland op een reisburo werkte, zou ik het clienten afraden naar Curaçao te gaan, ik zou mijn “eigen Negatief Reisadvies” afgeven, tenslotte heb ik tegenover mijn clienten een bepaalde verantwoordelijkheid.

 35. @ Baselmans, wat heeft Brinkman met dit voorval te maken ?

 36. @Robert, maakt dat de geuitte bedreigingen op internet er minder om ?

 37. Het “proberen af te schieten” van de messengers is volks sport nummer één op Curaçao geworden. En het wordt iedere dag weer verfijnd door een groep van de bevolking met onderricht van de opper brulaap Wiels, geruggesteund door de regering.
  Deze zelfde brulaap heeft het over “makambas terug sturen in bodybags” Nou weet ik één ding zeker en dat is dat het einde van Curaçao is zoals wij dat kennen of gekend hebben.

 38. Niemand schijnt zich te realizeeren dat er op Curaçao, al dan niet getint, vrijwel allen Nederlanders wonen

 39. Lucassen,
  Eigenlijk had jij na de rel om jouw persoon in de tweede kamer gewoon je biezen moeten pakken. Maar ja, als iemand met Mavo-3 hersenen een beetje macht krijgt berg je dan maar.
  Dat jij niet anders kan dan schromelijk overdrijven dat weten wij zo langzamerhand wel maar hier ga je wel erg ver. Met dit soort stupide opmerkingen dien jij helemaal niemands belang en volgens mij zit om die reden in dat bankje in de tweede kamer.

 40. Eigenlijk zou er een negatief reisadvies voor Nederland moeten gelden. Want als je op een willekeurig fora, waarop de aanhang van dit soort eencelligen actief is, eens zou lezen wat voor bedreigingen daar worden geuit dan zou je ook haast gaan denken dat je als niet autochtone Nederlander je leven in Nederland niet zeker bent.

 41. Inderdaad..deze stemmingmakerij van de PVV moet eens ophouden. Het is PVV tegen PS en PS tegen PVV…en zo gaat het maar over en weer. Ik denk dat de heer Lucassen eens een keer ten rade moet gaan dat hij meer schade berrokent bij de Nederlandse gemeenschap die als expat is afgereisd naar Curacao om bepaalde verhoudingen / werkzaamheden te verrichten. Zet maar meer Marechaussee in zegt de heer Lucassen!!.. Ik denk als deze meneer zo doorgaat zijn wij nergens meer welkom, en is het samenwerken voorbij voor bepaalde expats zoals politie / rst / kmar /Om

 42. Wat een dramaqueen die Lucassen. Dat is toch diezelfde figuur die in de brievenbus van de buren urineerde?

 43. De Lucassen moet niet gaat overdreven want er zijn bepaalde uitspraken over curacao dat niet op plek zijn.Jullie maken het erger dat is met politieke dwaal uitspraken .

 44. Bezorgd !!
  Vraag aan heer Brinkman wie achter dit alles zit en wie hij enkele jaren geleden contacte om dit uit te lokken hier op dit eiland. Vergeten het gesprek in Avyla Beach heer Brinkman?

 45. alsjeblieft zeg…… ga vrijwilligerswerk doen in het bejaardentehuis!!!! In plaats van stemmingmakerij!!!

 46. Er circuleert een ‘oorlogsverklaring’ op internet, nou hoe zou je anders de opmerking “nos ta manda nan back din bodybags” van Wiels (leider van de PS, statenlid en coalitiepartner)afgelopen zaterdag in het PSpartijgebouw willen noemen.
  Ja Schotte dit is een coalitiegenoot van je, waaraan je je ministerschap te danken hebt. Je zal er wel trots op zijn dat je op deze manier de PAR buiten de regering hebt kunnen houden, geniet er maar van, zolang het nog duurt.

 47. Onherroepelijk VOOR de kust een groot blik MARINIERS.

 48. Fantastisch hoor! Negatief reisadvies… en het loopt al storm hier NOT!! Stelletje mafkezen zeg, Zo gaat het eiland wel naar de knoppen ja! Omdat 1 gek wat oproer veroorzaakt op FB, Kom op nou…..

 49. DOEN!!