• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie ziet geen reden om premier Gerrit Schotte of ministers George Jamaloodin (Financiën) en Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) te vervolgen. Na maandenlang onderzoek door de Landrecherche is nog niks naar voren gekomen om een zaak te beginnen tegen hen.

Van premier Schotte was twee maanden geleden al bekend dat niets verdachts was gevonden. Nu zijn ook de ministers gezuiverd van blaam. Minister El Hakim zei in een reactie dat hij altijd vertrouwen heeft gehouden in het justitieel systeem. Ook minister Jamaloodin toonde zich opgelucht.

Corruptie
Directeur van de Centrale Bank Emsley Tromp klaagde zowel de premier als de ministers aan wegens corruptie. De zaak werd flink op de spits gedreven en Schotte uitte ook beschuldigingen naar de bankdirecteur. Uiteindelijk zorgde het voorval ervoor dat commissie Rosenmöller werd ingesteld om onderzoek te doen naar de aantijgingen.

32 reacties op “Ook ministers worden niet vervolgd”

 1. wel raar dat er destijds door het OM niets gevodnen is en er een jaar later die enorme sociale lasten en belastingschulden van minister Hakim enJjamolodin naar voren komen. Die had het OM ook al gevonden moeten hebben toch? En als er na het niet nakomen van betalingsregelen geen deurwaarders worden gestuurd, geen inningskosten zijn opgeboekt en deze heren bovendien geen rente hoeven te betalen kan je er de donder op zeggen dat er iets corrupts gaand eis. Die coulantie zouden deze instellingen ons (het volk) nooit tonen.

 2. @ruperto, dat jij je hier nog durft te vertonen.. het spel is uit en we weten van jullie criminele daden! ga nu weg voordat je in Bon futuro zit!

 3. Jeroen waarom steek je jouw hand niet waar het zeker past. Verder weet je van toeteren noch blazen.

 4. @larie Koek, Schotte is niet de regering maar hij heeft er wel in gezeten! net zoals jullie zeggen dat de PAR al 16 jaar regeert.. idd zoals je naam lariekoek!! dus ipv niet de waarheid spreken moet je maar eens goed gaan nadenken wat jullie hebben uitgespookt en verdiep JIJ je maar in wat Schotte vanaf zijn 21 heeft gedaan ipv hier stoer te doen! Gooi de gierput maar open!

 5. @ jack croes
  16 jaar gelleden zat Schotte ook al in de regering??? Hoe oud was hij toen? 21 jaar?
  Kortom , verdiep je eens in de materie of ga je tuin sproeien of zo.

 6. @randy, vrijwel alle politici van de regering zaten in de regeringen van 16 jaar geleden. asjes, constancia, schotte, wilsoe etc. en zoals jij zegt waren ze corrupt. denk je dat zij nu minder corrupt zijn?

 7. @ Randy, Ik geloof onmiddelijk dat ook de PAR corrupt is, om maar te zwijgen van de FOL. Sterker nog ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat elk Statenlid corrupt is.

  Daaromvertrouw ik niemand hier in de politiek. Het gaat immers toch alleen maar om zakkenvullen en vriendjes aan baantjes / opdrachten helpen. Maar de manier waarop deze regering het doet is wel heel erg opvallend. En als je dan nog steeds roept dat ze schoon schip maken dan heb je echt een hele grote plaat voor je kop.

  Dit tuig plundert Curacao en geloof me Randy, Curacao zal zeker niet beter worden van deze criminelen.

 8. Ik ben blij dat de diverse leiders van ons land zelf hebben gezegd dat het OM niet te vertrouwen is. Daarom hecht ik dan ook geen waarde aan de uitspraak van dit onderzoek.
  Erger nog ik ben bang dat het OM helemaal niks doet of alleen maar vriendendiensten verricht.
  Het Om heeft een grote steek laten vallen door niet strafrechtelijk de Hr. Wiels te vervolgen naar aanleiding van zijn uitspraken op een bijeenkomst in zijn sede. Oproepen om de gevestigde orde, burgers, of andersdenkenden met geweld te benaderen klinkt voor mij nog steeds als een volks menger met gevaarlijk gedachte goed.
  Voordat je het weet gaat we ook nog denken dat dit normaal is.

 9. Als het OM besluit ze (nu!) niet te vervolgen, kan men met een gerust geweten toch het door Rosenmuller voorgestelde onderzoek via de Gouverneur starten. Als de Staten hrt nu achterwege laten dan vraag je je af of ze toch nog iets onder tafel willen houden…

 10. Hallo iedereen over screening hoe heeft toe die tijd ex min jusitie mr:Dick van verloren check toch min geworden rara hoe is het mogelijk.tel de screening niet voor par.het is toch begrijpelijk par om om par.pm Schotte jij en je team samen met dhr Wiels gat gewoon door met schoon maken van alle koruptie van laaste 16 jaren.die gene die tegen is.dit is en nieuwe eiland en hij moet genezen van alle koruptie en word en gezonde land voor de toekomst.gewoon doorgaan.

 11. @Churandi

  Zolang de mensen die bij de Openbare Ministerie werken onafhankelijk zijn, moeten we aannemen, dat ze geen echte strafbare feiten hebben gevonden. Maar het is goed dat Nederland de druk een beetje opvoert. Zodat ze nu weten dat er wordt naar hun opgelet.

  Dus volgende keer bij een harde feit direct vasthouden, berechten, en dan in de gevangenis stoppen !

 12. @Jim,

  Die moordenaar blijft verdachte totdat het bewezen is dat hij de dader is ( of niet) . In welke fase denk je dat we zitten? Wie zijn wij om jou met feiten te verwennen, en dan ook nog wetenschappelijke. Wat zou er wetenschappelijk aan moeten zijn?

  Hoe dan ook, waar rook is, is vuur… En zoals eerder aangegeven we praten hier niet over vuilnismannen, schoonmakers etc…. Dus ga lekker die zeppelin zelf tekenen, want ik denk dat je zelfs bij elk ingezonden stuk zal ontkennen dat het een zeppelin is…

 13. De angstcultuur is inmiddels zo diep geworteld dat zelfs de landsrecherche “niets kan vinden”.
  Opeens is het vetrouwen in het Openbaar Ministerie weer heeeeel groot geworden, ha ha ha wat een hypocriete regeerders hebben wij.

  Waarom heeft bijvoorbeeld Jamaloodin een betalingsachterstand van NAF 150.000,– bij Aqualectra?? Omdat hij stroom heeft afgetapt zonder te betalen. Dit heet in normale taal diefstal. En daarom moet de directie van Aqualwctra weg!!

  Als ik morgen een cheque uitschrijf op naam van een ander heet dat valsheid in geschrifte,

  Als er morgen 25 MOT-meldingen van mij bekend worden heet het witwassen.

  Bij deze politici heet het: NIETS GEVONDEN.
  Kom nou toch gauw… Zelfs het OM laat zich besodemieteren door een dienst die in Forti haar kantoren heeft.

 14. Jeroen zei: @ Jim, criminele praktijken hoeven niet “wetenschappelijk onderbouwd” te zijn.

  Oh Jeroen, hoe stop je een dief/moordenaar in de gevangenis dan? Zonder enige justitileel onderzoek, zonder dna onderzoek, zonder… ..onderzoek, zonder wetten en regels toe te passen???

 15. @ api windster,
  Kunt u dat bewijzen meneer?? Of roept u maar wat??

 16. Curacao, het “land” waar de olifanten roze zijn, de varkens kunnen vliegen, mickey mouse ministerpresident is en waar bananen een wettig betaalmiddel is !! Viva Korsow!!

 17. @api half correct en toch helemaal fout. Het land Nederland kan niet ingrijpen maar het koninkrijk Nederland wel degelijk. Sterker nog, de koninkrijksregering is het zelfs verplicht volgens art 43 lid 2 van het statuut. Net zo goed als de regering van Curaçao verplicht is te zorgen voor deugdelijk bestuur. Want zo hebben we het afgesproken met elkaar.

  Artikel 43

  1.Elk der landen draagt zorg voor de verwezenlijking van de fundamentele menselijke rechten en vrijheden, de rechtszekerheid en de deugdelijkheid van het bestuur.
  2.Het waarborgen van deze rechten, vrijheden, rechtszekerheid en deugdelijkheid van bestuur is aangelegenheid van het Koninkrijk.

 18. @ Jim, criminele praktijken hoeven niet “wetenschappelijk onderbouwd” te zijn

  @ Api windster, eerst de basisschool afmaken (daar leer je als het goed is redelijk schrijven), daarna je ogen open doen en niet klakkeloos de dorpsgek van Curacao nalopen. Leer alsjeblieft voor jezelf nadenken. Zie de hele discussie, alle feiten en dan weet je dat de hele zaak stinkt.

  Als Curacao werkelijk een land wil zijn dan heeft het een serieuze en absoluut integere regering en Staten nodig. Helaas vrees ik dat dat niet zal gebeuren zolang dit soort idioten steeds maar weer verkozen worden.

  Daarbij voor de duidelijkheid, het Koninkrijk (en dus de Rijksministerraad) bestaat niet enkel uit Nederland maar ook uit Sint Maarten en Aruba en ten slotte ook uit Curacao dat nota bene het verzoek voor het onderzoek heeft gedaan(!!!). Verder wordt, als het al zover komt, het geen ingrijpen vanuit Nederland! Maar vanuit het gehele Koninkrijk!!

  Dus Api, even adem halen en misschien dat je ooit zelfstandig kunt leren nadenken… We duimen voor je!

 19. Mensen, doordat jullie mij na één week nog geen ‘Feiten’ kunnen noemen, heb ik het spel veranderd voor jullie ! Leuker kan ik het niet maken !!! Wel makkelijker !!!!

  Verzin een een feit voor me ! Teken een ‘ Zeppelin ‘ voor me !!!

  Als het goed getekend is, krijg je ‘Bonuspunten’ vanme !!!

 20. Hmm hoe kan het dat Gumbs wel wat had gevonden en de volgende dag meteen werd ontslagen???

 21. Rosenmuller kan niemand beschuldigen van niks want hij is zelf een corrupt dus einde discussie mensen nederland kan niet ingrijpen. Rapport rosenmuller heeft geen enkel waarde dus hou op met dat gezeik van jullie.

 22. @Jim, jij zou een “feit” nog niet zien, even if it hits you right in the face.

 23. Mooi zo’n onafhankelijk OM (sorry, dit bedoel ik natuurlijk sarcastisch). Nu nog even Robbie Dos Santos vrijspreken / zaak seponeren en we kunnen gewoon verder zakken vullen.
  Mooi zo’n nep rechtsstaat.
  Je moet je toch wel heel erg schamen als je voor zo’n omkoopbaar / onder druk te zetten OM werkt…

 24. Waarom laten Schotte en companen zich niet gewoon screenen door een neutrale instantie zodat deze ellende eindelijk een keertje afgelopen is? Hebben ze wat te verbergen of niet?
  Zo zal curacao zeer snel belanden in de categorie bananenrepubliek en wil vervolgens niemand meer investeren en moet men straks met hangende pootjes aan de nederlandse regering weer om steun gaan vragen. Is dat wat men wil?

 25. Dat het OM geen strafbare feiten heeft aangetroffen zegt helaas weinig. Er zal wel een onderzoekje door de Landsrecherche zijn gedaan. Van oudsher heeft de politiek deze dienst onderbemand gehouden en altijd het goede functioneren lastig gemaakt. Als deze dienst aan het OM rapporteert dat er niets aan strafbare feiten is aangetroffen is daarmee de kous af.

  Het lijkt mij interessant om te weten hoe grondig het onderzoek was. Zijn er slechts gesprekken gevoerd met betrokkenen (Tromp: ” hij heeft het wel gedaan”, El Hakim: ” nee, ik heb niets gedaan”. Conclusie Landsrecherche: ” onvoldoende bewijs, einde onderzoek”), of is er echt gerechercheerd.

 26. Ik vind het rapport van de commisie Rosenmöller heel zwak en vaag. Het heeft weinig feiten daarin, waarschijnlijk daarom het titel ‘ DOE HET ZELF ‘ ! Ik wil feiten zien en niet zo iemand van corruptie beschuldigen zonder feiten. Ik lees het rapport;

  Rapport: Hoodstuk 3
  Naar aanleiding van deze aangifte heeft het OM laten weten dat het feitenonderzoek is afgerond naar het deel van de aangifte dat betrekking heeft op de Minister President.
  ” Het OM ziet GEEN aanleiding om op dit punt een strafrechtelijk onderzoek te starten “. De overige onderdelen van de aangifte zijn nog onderdeel van een feitenonderzoek.

  Feiten !!! Ik wil feiten zien, en niet zo iemand van fraude betichten en vervolgens is er niets aan de hand !

  Wie kan me harde feiten benoemen??? Geen luchtkastelen en wetenschappelijk onderbouwen A.U.B !!!

 27. Kunnen deze mannen zich gaan opmaken voor het “gevecht”, veroorzaakt door het Rosenmüller Onderzoek.

 28. Hoeveel geld zal er nu weer betaald zijn???

 29. Dit zegt niets over het al dan niet ministeriabel zijn van deze drie personen. Dat is weer een ander verhaal.

 30. OM handeld al zeer lang naar de pijpen van de politiek en deze bevestiging heb ik zelf mogen horen uit de monden vanuit het stadhuis. Dat alles om maar vrede te houden maar niet om het recht te dienen. Recht is krom hier en klasse justitie past daar helemaal mooi in. Bevestigingen die ik wel kreeg vanuit de hoogste gelederen in de afgelopen besprekingen met hun.

 31. Had iemand een andere uitslag verwacht?

 32. zie je nu wel, niks aan de hand beste mensen !