• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – Maandag is het 10-10 en is Curaçao een jaar lang autonoom. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om dit te vieren, maar een groep actievoerders heeft maandag uitgeroepen tot de Dag van Nationale Rouw. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers: 10-10-11, dag van feest of dag van rouw?
“Feest”, antwoord de 33-jarige Chalson. “Het is een feestdag, toch? Dan moeten we die ook vieren. Op z’n Curaçaos met bolo, pastechi en lekker muziek om te schudden. Zo doen we dat op Curaçao.” De 28-jarige Andrielo is het niet met hem eens. “Er valt weinig te vieren nu. Een jaar Curaçao, maar met veel problemen en criminaliteit. Twee kennissen van me zijn overvallen om niks. Misschien omdat ze blank zijn. Zulke dingen zijn heel erg en ik heb geen zin om dat te vieren.”

Positief denken
De 52-jarige mevrouw Rios is vrolijker gestemd. “Feest”, antwoord ze enthousiast. “De jeugd moet leren positief te denken. We zijn net een jaar een land en ik ben er trots op en ga het vieren.” De 31-jarige Otmar maakt het niet zoveel uit. “Misschien neem ik wel een kijkje in de stad, maar ik denk dat ik eerder met mijn familie ga rusten ergens in Banda Bou.”

In het zwart
“Rouw”, antwoord de 30-jarige Tamara. “Een jaar van schaamte en terreur. Ik weet hoe enthousiast ik vorig jaar op het Brionplein stond te juichen. Zowel de PAR als de huidige regering bakken er totaal niks van. Politiek werkt niet op Curaçao, ik geloof er niet meer in. Ik sluit me aan bij die actiegroep en als ik überhaupt zin heb om naar buiten te gaan, ga ik in het zwart.”

15 reacties op “10-10: Dag van Feest of Dag van Rouw?”

 1. Pueblo di Korsow pabien,un bida nobo. tur komienso tin su trabanan.un pais nobo un gobierno nobo ta obra di senor.bosnan no perdi speranza tur kos nobo ta tuma tempu pa por mira e fruta.keda positivo kos lo bira miho un bia mas pabien pueblo.

 2. IN SURINAME HAD JE OOIT IN DE ZEVENTIGER JAREN OOK HET EQUIVALENT VAN DIE ENE BRULAAP (ZAL ZIJN NAAM MAAR NIET NOEMEN MAAR MEN WEET PRECIES OVER WIE IK HET HEB). HIJ BRULDE ZIJN, VOOR HET GROS, SOORTGENOTEN (JA MENSEN DIE OP HEM LEKEN), BIJ ELKAAR OM ZE EEN PARADIJSELIJK SURINAME ZONDER NEDERLANDSE BEWIND VOOR TE HOUDEN: VOLLEDIGE ONAFHANKELIJKHEID VAN SURINAME OP 25 NOVEMBER 1975. EN DIE MAN ZIJN SOORTGENOTEN STAAN ER VOORAL OM BEKEND OM HUN DOMME KUDDEMENTALITEIT EN GEBREK AAN IQ (WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN). DANKZIJ DAT GROEPJE VOLK IN SURINAME IS HET TOT EEN ONAFHANKELIJKHEID GEKOMEN VAN HET LAND. VANDAAG DE DAG IS HET 1 GROTE CORRUPTE BROEINEST VAN CRIMINELEN VERWORDEN. ANARCHIE EN CRIMINALITEIT VIEREN HOOGTIJ. TERWIJL DAARVOOR ALLES BEPERKT WAS. IK ZIE CURACAO OOK DIE RICHTEN UITGLIJDEN. IK BEGRIJP MAAR NIET HOE MENSEN ZICHZELF ZO GOEDKOOP VOOR HET KARRETJE LATEN SPANNEN VAN DIE ENE BRULAAP DIE BRULT OM VOLLEDIGE ONAFHANKELIJKHEID. CURACAO HEEFT SLECHTS EEN 0.1% ECONOMISCHE GROEI WETEN TE BEWERKSTELLIGEN VOOR DIT JAAR. HOE WIL JE HET DAN IN HEMELSNAAM REDDEN? GOD SAVE CURACAO AUB.

 3. @Peter; De boodschapper wordt helemaal niet aangevallen, er is geen boodschap namelijk, jij verspreidt een gerucht op deze manier en daar is niemand bij gebaat. Er is geen negatief reisadvies voor nederlanders, alleen maar geblaat van een paar nederlandse PS figuren(pvv).

 4. @ Jan Geerling

  Ik zie overigens net uw andere post;

  Jan Geerling, op 09-10-2011 om 04:52 schreef:
  “Ben alweer een tijdje weg uit Curacao en wat ik voelde toen ik nog op het eiland woonde voel ik nu op afstand nog veel sterker: een volk van idioten kiest een regering van idioten”.

 5. @Jan Geerling

  Voor ons als YdK geldt hetzelfde. Maar dank u dat u met mij meeleeft. Ook wij wonen achter grote muren van een resort op Parasasa met beschaafde mensen.
  Geloof me er zijn echt wel beschaafde Curacaoenaars. Evenwel wijs ik van iedereen elke generalisatie af. Voor het overige heeft u gelijk, alhoewel wij hier niet blijven.

 6. Een dag van rouw zou ik zeggen. Ik heb me jarenlang druk gemaakt om alle wantoestanden van Curacao, alleen omdat ik van het eiland houd. Echter, het eiland is zo’n enorme beerput van asociaal gedrag, corruptie en gebrek aan respect geworden dat ik de hoop heb opgegeven dat het ooit nog dat paradijs wordt wat het kan zijn. Ik blijf op Curacao wonen, maar achter de muren van een resort dat ik deel met beschaafde burgers. Verwacht van mij geen medeleven met de Curacaoenaar of interesse in de politiek meer. Voor mij is het nu ieder voor zich en dios pa nos tur. Ik heb mijn best gedaan maar het eiland is de apenrots geworden waar we altijd al bang voor waren.

 7. @ Big Daddy
  Je stelling; dit is nu juist de negatieve stemmingmakerij die jij schrijft. Lucassen overdrijft de toestand en vind dit vermakelijk.
  Als Lucassen dit vermakelijk vindt dan ligt Wiels al jaren continue in een deuk door zijn anti makamba hetse.

 8. Zoals altijd wordt hier de boodschapper aangevallen…

 9. Ongelofelijk om te zien hoe een deel van het Nederlandse Koninkrijk zo hard de afgrond ingeschopt kan worden door een kliek criminelen die zich een plek hebben toegeëigend in Forti. Curacao glijdt af naar Venezuelaanse standaard en daarna richting Haïti.

  En dat terwijl nu alle kansen er zijn voor Curacao. Alle schulden overgenomen door Nederland en nog een gigantische pot geld op de koop toe gekregen.
  In plaats van het aanpakken van de zorg, het onderwijs en de armoede zien we politici die:

  1) zichzelf onrechtmatig verrijken (Jamalooding en Hakim) en ook al hebben we een compleet blind OM zijn de feiten bekend,
  2) een premier die alleen maar reisjes maakt naar allerhande borrels in mooie landen en alle corruptie en haatzaaierij van zijn coalitie accepteerd zolang hij maar mag reizen (Schotte),
  3) een statenlid die enkel haat zaait en zichzelf als de nieuwe Chavez ziet, (en aangezien het IQ bij beide op het vriespunt zit is daar een aardige overeenkomst) (Wiels)
  4) een minister van Justitie die onder de plak zit bij roeptoeter Wiels (Wilsoe(n))
  5) een minister van volksgezondheid die de fabriek des doods (ISLA) niet durft aan te pakken (Constancia)
  6) een statenvoorzitter die niet weet wat zijn rol is, haat zaait en corrupt is (Asjes)

  en ten slotte:

  7) een oppositie die onzichtbaar is en het blijkbaar prima vind zolang ze maar in de staten mogen zitten.

  SCHANDE!

 10. @Peter; dit is nu juist de negatieve stemmingmakerij die jij schrijft. Lucassen overdrijft de toestand en vind dit vermakelijk. De hele stemmingmakerij nu vanuit Nederland door o.a. PVV en jochie Lucassen is koren op de molen van Wiels. En een negatief reisadvies is nog lang niet aan de orde. De opruiende teksten waren van ene ‘Gen Bies’ en zijn inmiddels verdwenen incl. zijn acount op Facebook. Wel wordt over en weer druk gepraat over de huidige toestand en zijn er wat dreigemeneten van o.a. de PS aanhangers. Echter het merendeel drukt dat de kop in.

  Nu kom jij nog even met een NIET bevestigd negatief beeld uit Nederland. Lees de kranten eerst even voor je die dingen gaat schrijven.

 11. @Peter, ik weet niet waar je dat “negatieve reisadvies” vandaan haalt, maar officieel is het niet, dit soort zaken moet je eerst eens checken voor het te plaatsen.

 12. En inmiddels een negatief reis advies voor Nederlanders naar Curacao..

 13. Er is NIETS te vieren, het land zakt af naar een bedenkelijk niveau waar derden zich nog wel eens zullen bedenken voor er nog maar 1 cent in te investeren, en dat allemaal door een minderheid die staat te schreeuwen, geleid door politicie die bedenkelijk zijn vwb hun verleden en er beter van worden. Bananenrepubliek, en zelfs bananen hebben we niet voldoende. Heel triest dat alles in een jaar tijd zo kan veranderen.

 14. Onze trots en respect zijn door Gerrit Schotte te grabbel gegooid, Wij zijn verworden tot de laughing stock van het Caraïbische gebied. Masha danki Gerrit, we zien elkaar wel weer bij de volgende verkiezingen.

 15. Er zal idd niets te vieren zijn. Corruptie en criminaliteit vieren hoogtij. Alle prijzen zijn duurder geworden. Economie gekrompen, geen investeringen, mensen die het eiland verlaten.