• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Raffinaderij Isla eist van de minister van Gezondheid, milieu en natuur, Jacinta Constancia een rectificatie. De overheid heeft conform het vonnis dat op 1 september is uitgesproken de Isla een brief gestuurd. De Isla zegt dat zij deze brief nooit hebben ontvangen terwijl dit wel in de media is gepubliceerd.

In de brief die Constancia gestuurd zou hebben, wordt de Isla gesommeerd de vergunningen na te leven. De raffinaderij moest binnen vier weken voldaan aan de vergunningen en aan sommige zelfs per direct.

Geen gevolg
De Isla verzoekt met klem dat de minister een rectificatie plaatst om eventuele verwarring te voorkomen. De Isla gaat ervan uit dat, nu de aanschrijving niet conform artikel 34 lid 3 van de Hinderverordening is verzonden, het niet naleven van de in de brief gestelde eisen geen rechtsgevolg heeft. “In deze rectificatie moet duidelijk worden gemaakt dat de aanschrijving van 29 september per abuis is gepubliceerd en geen rechtsgevolg heeft.” De Isla heeft dit ook laten weten aan het gerecht.

Nieuwe beslissing
In de brief aan het gerecht, die op 4 oktober is verstuurd, geeft de Isla aan dat als het gerecht zich niet kan vinden in deze uitleg en van mening is dat de aanschrijving wel rechtsgevolgen heeft, een nieuwe beslissing moet worden genomen.  Het gerecht heeft tot op heden nog geen reactie gegeven op de bewuste brief.

[scribd id=67938658 key=key-29vjj32404i8o9e12la8 mode=list]

7 reacties op “Isla eist rectificatie van Constancia”

 1. Misschien dat we Greenpeace een keer moeten vragen om de ingang van de baai te blokkeren met hun schepen op met blokken beton zoals ze ook graag elders doen. Ik kijk nu weer naar een verschrikkelijke zware donkere rookplui aan die van die fabriek des doods komt…

  Wanneer wordt er eens een keer echt iets gedaan hier? Of is iedereen nog steeds teveel zijn zakken aan het vullen in de Staten (inclusief oppositiepartijen want die hoor je ook niet hier over!)

 2. Gijsbertha: “wij hebben geen brief ontvangen”, Het VOLK; “Tuurlijk niet, Je bent ook NOOIT aanwezig”.
  Maar de brief is aangekomen doch wordt ronduit ontkend. Gijsbertha doet precies wat PDVSA hem heeft opgedragen voor zijn BLOEDGELD. Alles ontkennen en blijven ontkennen. Deze heer durft zelfs te beamen dat Isla zich houd aan de hinderwet. Ja de hinderwet tot het betreden van het Isla terein door de media en Pers. Ach ja en het witte poeder dat over Juliana dorp waaide kwam toch niet van de Cattracker, maar ergens vanaf de oceaan. De olie die onze strande vervuilde kwam toch van een boot???? De Stank komt toch nog steeds van de SNEK’s aan de overkant.
  En dan hebben we onze CLOWN Schotte die alles gelooft. Nu ineens eist Isla een retificatie van de inmiddels verschenen brieven die nu inmiddels over de hele wereld gelezen zijn.

  Gijsbertha let op u woorden. De mensen van Curacao zullen u uw woorden niet in dank afnemen.

 3. Dit is weer zo tipisch voor deze bananen republiek, de milieu criminelen die eisen stellen aan de regering. Dit is werkelijk de wereld op zijn kop.

  Laten we even de isla een duidelijk signal geven, hun (isla) zijn een stelletje milieucriminelen en zouden niets te eisen hebben, mond dichthouden en je houden aan de hindervergunning. Nu wordt Constancia weer voor blok gezet, we hadden eigenlijk niets anders kunnen verwachten van een minister die geen flauw benul heeft over milieu en die een poppetje is van de regering en nu ook van de isla.

  Wanner gaat deze regering zijn tanden is laten zien en alles recht trekken dat wel dwaars is, dus de isla en niet ale die heksenjacht bij overheid nv’s?.
  YWN

 4. Normaliter, als zo’n belangrijk document verstuurd wordt, gaat dat per koerier en de ontvangende partij tekend voor ontvanst. Wie liegt er hier ?
  Meneer Rosenmuller, als u toch door onze roeptoeter gevorderd wordt om terug te komen ligt het volgende klusje al op u te wachten, u moet hem wel matsen en het pro deo uitvoeren. Ja meneer Donker, wij blijven lachen op deze rots.

 5. Nee hoor, dit is gewoon de truc die ze samen bedacht hebben.
  Ministerie stuurt een brief en toont die in de media. Isla roept dat ze deze brief nooit ontvangen hebben, En vervolgens kunnen we jarenlang juridisch gaan vechten of de brief nou wel of niet afgeleverd is.
  Isla had moeten eisen dat ze alsnog een versie van de brief krijgen. Dat had dezelfde dag nog gekund. Dat was normaal geweest en geen stinkend spelletje.

 6. Haha die Churandi ik blijf met je lachen, man.
  Ik sta helemaal achter je mooie zin.
  Maar eerlijk gezegd ben ik een voorstander van een onderzoek naar allen!! Statenleden incluis, he. Niemand uitzonderen. Want niet alleen als minister behoor je van onbesproken gedrag te zijn. Iedereen in de politiek zou onder het onderzoek moeten vallen.

 7. Integriteit??? Kan CONSTANTIA ook gelijk in het onderzoek betrokken worden????!!!!