• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het Parlement is de vertegenwoordiging van het volk. Het is hun taak en plicht om de waarheid over de reputaties van ministers te achterhalen”, reageert PAR op het rapport van commissie Rosenmöller. De partij vindt dat de coalitie een rookgordijn creëert om af te leiden van het echte probleem.

“PAR is het er helemaal mee eens dat er geen twijfel mag bestaan over de integriteit van minister. Het volk verwacht dat er geen twijfel is over degenen die het land regeren”, laat PAR weten in een persbericht. De oppositiepartij vindt dat het draait om vier punten: “Het volk wil weten of het waar is dat de ministers miljoenen schuldig zijn aan de belasting, of het waar is dat ministers geregistreerd staan bij MOT, of het waar is dat ministers criminele daden zoals verduistering hebben begaan en of het waar is dat ministers niet door de screening zijn gegaan.”

Rookgordijn
PAR vindt dat Artikel 43 lid 2 niet de issue is. “De coalitie moet ophouden om een rookgordijn te creëren om de aandacht af te leiden van het echte probleem, namelijk de integriteit van de ministers. PAR doet er in ieder geval niet aan mee om het volk zand in de ogen te strooien. De politie zal niet aan je deur komen als je integer bent. Dat wil zeggen dat, wanneer onze regering zelf ons volk dient, de democratie beschermt en niet de mensenrechten schendt, er geen maatregelen vanuit het koninkrijk zullen komen.”

Zegen
“De premier is zelf naar Nederland gegaan en heeft de regering gevraagd een onderzoek in stellen. Schotte en gevolmachtigd minister Sheldry Osepa zijn toen akkoord gegaan met de benoeming van Rosenmöller en Maas in de commissie. De premier is hierna uitgebreid in gesprek gegaan met de commissie, heeft het rapport ontvangen en naar het parlement gestuurd.” De conclusie van PAR is dat het rapport is gemaakt met de zegen en medewerking van de premier, gesteund door zijn coalitiepartners.

Screening
“Het Parlement is de vertegenwoordiging van het volk dat namens het volk ministers moet controleren. Het is de taak en plicht van het Parlement om de waarheid over de reputaties van minister te achterhalen.” PAR laat weten vorig jaar al te hebben gevraagd om de screening te onderzoeken, maar dat de meerderheid van het parlement de minister verdedigde ondanks dat zij wisten dat de screening niet correct was verlopen. “Als het parlement toen zijn verantwoordelijkheid had genomen, hoefden wij vandaag deze schande niet mee te maken.”

11 reacties op “‘Parlement moet verantwoordelijkheid nemen’”

 1. Robin Hood,
  Jij zegt dat De Jongh Elhage verstandig en beschaafd is: hoe weet jij dat. Bij de eerste test al bij de zwendel van de aandelenlease over De Jongh Elhage, lig je plat, maar voor jou verstandig en beschaafd! Ik raskalt ok, maar jij een domme en naïeve eend die van toeter noch blazen afweet: “verstandig en beschaafd”, moest je eens weten ventje!

 2. eindelijk een party die wakker wordt ,voordat het te laat is,en nederland de geldkraan beetje voor beetje dicht draait..Waar worden die miljoenen die we ontvangen toch aan besteed????hoe dom kun je zijn in crisis-tyd,heel europa ligt op zijn gat,en elk miljoentje is voor nederland al teveel,als dit niet goed besteed wordt….wordt 10x omgedraait voordat het overgemaakt wordt..maar ja met het predikaat dat CURACAO het sicilie is van het caribisch gebied,zal het in de toekomst wel zeer moeilijk kunnen worden,,dus PAR, zet door ,voordat het te laat is..stel orde op zaken,jullie kunnen het,en hetis ook jullie verplichting voor ons

 3. Zolang er op curacao nog gekken als wiels en @kasuari vrij rondlopen wordt het niets met dit eiland. het wordt hoog tijd voor een grote schoonmaak. Als de maffia van forti daar de ballen niet voor heeft dan heeft nederland de plicht om in te grijpen en eindelijk orde op zaken te stellen. Wiels en @Kasuari, Curacao is het moederland van al haar bewoners, niet alleen van degenen met de grootste waffel. Hoe dom kan je zijn….

 4. Weg met die stelletjes ongeregeld criminelen ze horen in een bak te zijn.

 5. Polifinario,

  Je behoort in de riool thuis. Dat jij mij niet kan volgen is omdat je niet in staat bent om te redeneren, maar wel goedkope achterbakse praat verkopen, een recidivist op vrije voeten
  die nu pas beseft wat vrijheid is. Ik lach jouw onvermogen uit om altijd op de persoon af te gaan en niet in staat zijn een zakelijke discussie te volgen. Als een slijmerige, slang zal je je levenlang blijven kruipen, nietsnutter!

 6. Idd zei ik dat beste Willems.
  Waar jij nu weer over raaskalt is mij een volstrekt raadsel. Ik snap natuurlijk best dat jij je meer thuisvoelt bij de straattaal van je grote leider uit wiens mond werkelijk diarrhee komt maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit geldt voor anderen.
  Laat je nakijken man, en als dat niet lukt laat je dan vrijwillig opnemen waat ook ter wereld. Er is altijd wel plaats voor opruiers. Klinieken zitten vol met die homo sapiens.

 7. En daar hebben we dorpsgek Willems weer met zijn onnavolgbare meningen, verbanden en conclusies, nog steeds vergeten zijn pilletjes op tijd in te nemen….wat een niveau…

 8. Robin Hood zei jij: verstandig en beschaafd? Heb je ooit gehoord van Aandelenlease Dexia? Dexia is thans eindelijk over de kop. Indien je het fijne hiervan wil weten, vraag het op de eerste plaatst aan Zalm, dan aan De Jongh-Elhage, vervolgens aan Zus Delanooy en Ruggenaath. Er zijn erbij inderdaad verstandig en verdwenen uit het zicht: take and run! Maar er zijn ook erbij die volharden, omdat zij denken nooit gepakt te kunnen worden, wat een vergissing is. Wat er in het vat zit verzuurt nooit en kan best elke moment naar buiten borrelen, dan zit je wel met jouw overtuiging “verstandig en beschaafd”!

 9. @ Rekt,

  Nederland koloniale schaamte? Dat kennen ze niet hoor. Misschien moeten ze stoppen met de koloniale arrogantie, om met name de geschiedenis recht te zetten.

  Je moet het anders zien Rekt… namelijk dat gemiddelde PS’er moet stoppen met het spelen van een slachtoffer rol. Geweest is geweest en stop met de zwarte Wilders praktijken… gewoon met zn allen het eiland in positieve zin op de kaart zetten. Haat beperkt je visie en zorgt voor een belemmering in opbouw… Curacao is nu een heel goed voorbeeld.

  Laat die Mariniers maar lekker wegblijven, want Nederland heeft al genoeg bloed aan dr handen. Dit moet op een waardige manier worden opgelost en dat kan het volk best wel zelf, aangezien Schotte & Co gewoon stelletje rotjochies zijn.

 10. Nederland moet eens stoppen met die koloniale schaamte. Het is klaar. Mariniers sturen.
  Mensen als Wiels etc verdienen geen plaats op Curacao. Gewoon van t eiland knikkeren

 11. Helemaal eens met mevr. Elhage. In ieder geval hebben we hier een verstandige en vooral beschaafde vrouw. En dat schort er binnen de coalitie maar zeker ook bij sommige van de statenleden zeker aan.