• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Rudy Willems zijn mening over het rapport Rosenmöller.

Is dit geen stuk van onbezonnen ‘arrogantie’? In feite heeft het rapport Rosenmöller niets te maken met het geval ‘sceening’, die meer dan jaar als als afgedaan werd beschouwd. Waarom het lijk opwarmen? Wat er wel aan de hand is: een krachtmeting tussen de twee landen, waarbij het model Koninkrijk op het spel werd gezet. Dat is het probleem.

Dat Schotte Nederland zelf heeft benaderd in het vertrouwen om te helpen zoeken naar een oplossing, toen het probleem en vele andere problemen zich voor deden, wil en kan geenszins het doorgeven of overhevelen van lokale bevoegdheden betekenen. Hoe vaak toen De Jongh Elhage onder druk kwam te staan (Ningun Paso Atras), dat zij in de armen viel van Balkeneinde om een oplossing? Toen was er ook geen sprake van een bevoegdheid overdragen, opdat er sprake zal kunnen zijn van een kans geven of tijd om in te grijpen. Grijp dan in en maak zelf een einde aan het Koninkrijk verband, dat is ook een optie om een einde te brengen aan latente krachtmetingen, waarover het in feite om gaat.

Screening of de ponton Emmabrug is lokaal en valt buiten alle relaties binnen het Koninkrijk. Men kan niet op een voetstuk blijven staan en als een magneet irrelevante aangelegenheden blijven aantrekken, om dan de verscholen krachtmeting als overwinnaar te beëindigen met: een kans geven of ingrijpen. Dat is uiteindelijk wat overblijft van al de Mickey Mouse als afleidingsmanoeuvre rond de ‘screening’ en het rapport Rosenmöller. De zaak moet nu duidelijk zijn: praten over handhaving Koninkrijk of deze demonteren. Praten over een kans geven is onzin. Een kans waarvoor? Screening of no screening? No screening omdat m.b.t. Nederland of Koninkrijk, het een zaak is met een  lokaal karakter. Rapport Rosenmöller is niets anders dan een kwestie van op het voetstuk genageld blijven en niet willen afkomen, met andere woorden, geen Curaçaos probleem maar van een ander, waarvan het eiland afstand neemt!

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

24 reacties op “Ingezonden: Tijd om in te grijpen?”

 1. Irvin,
  Mocht ik 80 zijn, dan heb ik nog mijn rechten, die jij niet kan afpakken! Zorg maar dat je 80 haalt en niet daarvoor al crepeert. Heb altijd een zeer hoge dunk gehad van jullie peil van scholing als volk en het doet mij echt zeer om vast te stellen hoe super slecht jullie allemaal zijn in de social communicatie: Het toerisme zal weglopen; let eens goed op!

  Mike,
  Verward zei je? Weer iets nieuws uitgevonden? De oorzaak zal echt bij jou zitten! Hoe gaat het met Bonaire. Het zwartboek was niet alleen een top verwarring maar zelfmoord, ben je nu weggelopen of weggestuurd?

 2. beste mensen besteed toch geen aandacht meer aan deze 80 jarige oude man.
  als hij niet dement is dan is hij toch zeker wel seniel.
  hij wil dat curacao het moderne Haiti gaat worden.
  hij heeft er toch geen last meer van.
  hij haat Curacao en ziet het, het liefst ten onder gaan.
  hij is in de 60er jaren hier uitgekost en heeft sinds dien alleen maar haat opgebouwd.
  gewoon een van die zielige eenzame oude mannen…

 3. Je beantwoording is zo verward ik stop graag de reactie erop het hangt namelijk letterlijk en figuurlijk van warrigheden aan elkaar.

  Mike een YdK

 4. Beste Mike,
  Dat jij je ook verlaagd tot geesteloze stompzinnigheden zoals velen op dit forum, had ik niet eens kunnen veronderstellen.Het is Donner die liet weten Een kans geven of tijd om in te grijpen. Mocht ik ergens gezegd hebben (zal niet weten waar) zoals jij althans beweert, Wat bemoeit ‘Nederland zich mee’, is er dan volgens jou er een verschil met ‘tijd om in te grijpen’? Zijn ze beiden geen bemoeienissen? Nu had je over “pillen” pakken en het kwaad heft zich zelf op! Jullie zijn al jaren bezig op het eiland, wat voor kwaad zal zich dan opheffen?
  Het is mij overduidelijk, land en volk zijn behoorlijk achterlijk. Mijn grootste hoop is, dat ik volk en land laat voor wat het is of beter wat ze willen zijn
  W A A R D E L O O S!

 5. @ willems . Het is een beetje dom verhaal van u. Referendum liet zien 95% van de bevolking autonoom wilde binnen het Koninkrijk. Aldus geschiede op 10-10-10.
  Coalitie op valse argumenten, niet strokend met verkiezingsbeloften. Nieuwe regering maakt er een puinhoop van met ondeugdelijke ministers en Schotte vraagt het Koninkrijk om hulp. Donner ziet ook wel wat er gebeurd op Curacao, maar heeft geen zin om hier de vingers aan te branden. Het Koninkrijk stelt daarom een commissie in waarin Curacao geen plaats wil. Commissie maakt rapport met allerlei zaken die niet deugen. Drie mogelijkheden om het op te lossen. 1 Zelf 2 Gouverneur 3 ingrijpen Koninkrijk. De vierde mogelijkheid is uit het Koninkrijk stappen. Wiels ziet zijn kans en gaat zitten stoorzenderen om Nederland kwaad te maken. Maar hij heeft niet te maken met Nederland, maar met het Koninkrijk, dus inclusief buurman Aruba en St.Maarten. Die beslissen mee. Nederland kan Curacao missen als kiespijn, maar ziet een complete immigratiegolf uit Curacao in de startblokken staan. Het Koninkrijk besluit dat Curacao het maar zelf op moet lossen. Vanuit de bevolking wordt weinig steungeluid vernomen. De angst regeert. Maar als Curacao dat echt wil, kan het zo uit het Koninkrijk stappen. Met dank aan Wiels.

 6. @Polifinario,

  Geloof me het kwaad heft zichzelf op.

 7. Aan de reacties van Willems kun je zien hoe verward de man is.
  Nu geeft hij aan in hoofdletters “tijd om in te grijpen, doen’ en in andere posts lees je weer waar bemoeit Ned. zich mee.
  Ik hoop dat het wel goed met de man gaat, alhoewel ik mijn erge twijfels uitspreek. Nou ja op aan de pil dan maar.
  Willems, Willems toch.

 8. natuurlijk wordt je afstand steeds groter, Willems, die creeer je namelijk zelf met je onzinige onzin.
  Willems ik neem nog een lekkere pils op je, hoor. En zal op je toasten, want een beetje mental support heb je wel nodig.
  Ayoo

 9. Merkwaardig, zeer merkwaardig. Veel scheldpartijen, waarmee zij zichzelf mee vernederen, want mij raakt zo iets niet. Géén enkel reactie waarover het wel gaat, namelijk “TIJD OM IN TE GRIJPEN” Waarom men het niet doen snap ik niet! DOEN!
  Domkoppen die van nature kunnen schelden, maar niet zinnig KUNNEN DISCUSSIEREN.GEEN ENKELE REACTIE OVER DE ISSUE.
  Ik mag van alles zijn ok, maar is dat alles wat jullie kunnen onzinnige scheldpartij die niemand raakt: Domme Curaçao, ik heb geen medelijden met domheid, noch achterlijkheid omdat het een luxe is om niet na te denken, maar flippen.
  Wie mij uitscheldt, lach gewoon uit hoe een mens zonder verstand groot wil zijn maar aan grond blijft. Mijn hond is verstandiger en soms gewoon intelligente dingen doen, waarvan je staat te kijken. En een mens met zogezegd verstand, is niet in staat te discussiëren maar wel vloeken!. Curaçao het is zeer erg, zeer erg met je. Meer dan zielig, en onwaardig! Mijn afstand wordt gelukkig groter en groter!

 10. Ach gottiegottie, hij gaat dreigende taal roepen..pff, wat een niveau en wat zijn wij toch allemaal onzettend onder de indruk. Als dit symptomatisch is voor de nieuwe Curacaose “orde” mag je toch echt je hart vasthouden.
  Dios spar nos en verlos Willems in godesnaam uit z’n lijden.

 11. @R willems, Tijd voor een pilletje?

 12. Volgens mij zit die Willems in een asylum (zoiets als levenslange TBS zonder verlof faciliteiten) in eenzame opsluiting en heeft de beschikking over internet, wat gezien wordt als therapeutisch verantwoord.

 13. Ik denk dat Willems er een groot genoegen aan beleeft om iedere keer weer zijn mantra af te spelen. Dat duidt natuurlijk op een enorm inferiority complex maar ook een enorme frustratie van iemand die net de boot gemist heeft. Natuurlijk net zoals de grote leider. Mislukt op alle fronten en dan roeptoeteren. Het schip verlaten als het zinkt hoort daar natuurlijk bij. Zielig maar tijd nu om onder je betonnen blok te gaan liggen en er vooral niet meer onderuit te komen.
  Haatzaaiers en roeptoeters zijn toch in de minderheid, hoezeer sommigen het ook anders zouden willen. Ayoooooo

 14. Willems ik ben bang dat je als je op de bodem terechtkomt niet eens meer gereanimeert kan worden., Je bent dan al te ver heen. Vooral mentally natuurlijk.,

 15. Misschien wel recht door zee maar die kronkels in zijn hersenen bepalen helaas zijn onnavolgbare blunders en dictatoriale gedrag systematisch gevoed door een gigantisch minderwaardigheidscomplex! Hopi tristu i loko.

 16. Rosenmuller stelt ook dat (destijds) een meerderheid van de bevolking heeft gekozen voor het deel blijven uitmaken van het Koninkrijk. Het is dus (per definitie) een minderheid die de zaak op de spits wil drijven. Nu er op tafel ligt waarom er vertrouwensbreuken zijn in het overheidsapparaat is dus de vraag welke actie volgt. Gek genoeg heb ik vertrouwen in Wiels. Het zou me niet verbazen als hij (op zijn specifieke manier) het ook niet accepteert dat ministers niey deugen. Mensen als Wiels zijn in hun eenzijdigheid soms verrassend recht door zee.

 17. Wanneer neemt Versgeperst de heer Willems nu eindelijk tegen zichzelf in bescherming door deze waanzin nu eens een keer niet te publiceren?

 18. En daar hebben we papegaai Willempie weer. Je bent gewoon hardstikke Anti-Nederlands man. Iedere brief die je instuurt zit vol met anti-NL kreten. Ik begrijp niet dat de redactie jouw brieven nog plaatst.

  Vind je het dan niet belangrijk dat de ministers op dushi Korsou integer zijn. Wie het rapport opstelt, zal me een worst wezen. Ook al zijn het de Chinezen. Het gaat er ook niet om wie er het sterkste is, dat mag toch wel duidelijk zijn. Waar het om draait, is dat er duidelijk iets goed mis is met de huidige regering. En dat komt zeker niet ten goede aan het eiland. Enkel de personen die iets te verbergen hebben, zullen zich zo afzetten tegen het rapport.

 19. Willems is van hier weggegaan omdat hij het in de 60er jaren geen kans kreeg. Als je zijn ingezonden stukken keest snap je duidelijk waarom.
  De man is gewoon tegen het grensje van seniliteit aan wat natuurlijk erg genoeg is. Misschien kan hij samen zodra hij zijn hoofd weer laat zien met zijn grote voorbeeld Helmin opgepakt worden en gelijk onderzoek naar de 2 kunnen laten plegen.

 20. Rignald/Poepie-Poepie,

  Jullie worden overgeslagen en hierna zal de krengwagen langskomen, dan zijn jullie aan de beurt! En nu …koest maar !!!!

 21. Red Riser,

  Uw opmerking raakt wel kant én wal: Krachtmeting door twee Curaçaoënaars, door een Hollander opgezet en dan hard weglopen, een boodschap achterlatend: ik ben weg, ik heb mijn werk gedaan, jullie zoekt het nu maar uit!
  Niemand zoekt niets uit en het zal gaan zoals het gaat!
  Geen investeringen: Prima! De Curaçaoënaar kent armoede en overleeft met “funchi en lechi”, maar de investeerders: villa’s, Lexus, jachten en landerijen; wie zal het eerst lijden in zijn buidel?
  Nu is het menens met open vizier en recht door zee: eerst kelderen naar de bodem, dan animeren of kerkhof!

 22. Wederom onzettende nonsens, klinkklare onzin en op de bodem van de zee gezochte waarheden, die uiteraard alleen Willems zelf begrijpt….en zulks wederom met een allerbelabberdst Nederlands woord- en taalgebruik….
  Willems, nogmaals: neem in godsnaam je medicijnen! Beter voor jezelf en ook prettiger voor diegenen die je ingezonden stukjes in de toekomst willen lezen!

 23. Ik denk dat Willems echt ff langs de dokter moet gaan want hij woont in een hele andere wereld…

 24. ????….Uw betoog raakt kant noch wal. Een “krachtmeting” tussen twee landen?….Dit rapport is naar aanleiding van een krachtmeting tussen twee Curacaoenaars met te lange tenen en een te groot ego…waardoor het investeringsklimaat tot nul is gedaald en de “gewone” burger zwaar de dupe van gaat worden…..