• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper liet aan de Algemene Rekenkamer van Curaçao (ARC) weten dat hij vrij zijn mening moet kunnen uiten. De rekenkamer was niet blij met de uitlatingen van de minister tijdens een interview met Telecuraçao.

Cooper vertelde tijdens het interview dat de ARC aansprakelijk wordt gesteld als het door hen geplande onderzoek het werk van de minister in de weg zou komen te staan. Middels een brief aan de ARC liet Cooper weten dat hij bij zijn uitspraken blijft.

Met man en macht
“Gelet op de bevindingen van de FAA en het termijn van 90 dagen die de FAA heeft gegeven, dienen alle medewerkers zich voor de volle 100 procent in te zetten om te voorkomen dat Curaçao als categorie II wordt aangemerkt met alle gevolgen van dien. Wij zijn met man en macht bezig om Curaçao als categorie I te handhaven. Enige vertraging, van welke aard en in welke vorm dan ook, is op dit moment niet opportuun en derhalve niet gewenst. Vandaar mijn uitspraken waar ik nog steeds achtersta”, alsdus minister Cooper.

FAA-Licentie
De Federal Aviation Administration heeft een waarschuwingsrapport uitgegeven over de veiligheid van de luchtvaart van Curaçao. Curaçao verliest de FAA-licentie als er  binnen 90 dagen geen verbeteringen zijn aangebracht aan alle geconstateerde gebreken en tekortkomingen.

[scribd id=67894253 key=key-yq2g0l7j4a07cr7qs58 mode=list]

3 reacties op “Cooper blijft bij zijn uitspraken”

 1. Ook zo’n licht deze Cooper. Wat een paljas zeg.

 2. Zeg Cooper, welke partij had dit departement ook in de vorige regering in zijn portefeuille? Welke partij heeft er dus zitten slapen? Als jij nou eens achter je bureau blijft zitten en niet bij iedere lantarenpaal die neergezet wordt een foto van jezelf laat maken alsof jezelf het gat gegraven hebt , evenzo bij iedere meter asfalt of twee klinkerjes die er neer worden gelegd, dan komt er misschien wat uit je handen.

  Wat je nu aan het doen bent is de weg van je eigen onschuld alvast aan het plaveien, om het maar in begrijpelijke taal te houden.Leg het nu alvast maar bij een ander neer als het fout gaat

  En als jij vindt dat de vrijheid van meningsuiting zo een groot goed is, waarme je je brief besluit, dan vraag ik me af wat je juist in deze regering doet, die iedereen zo ongeveer de mond snoert als iets hun niet uitkomt. Je gaat me dit toch niet kwalijk nemen Cooper, want ook dit is vrijheid van meningsuiting.

 3. Ach ja….laten we weer eens een onhafhankelijk instituut bedreigen en de schuld op iemand anders afschuiven……mooi baantje hoor…..je macht misbruiken en je verantwoordelijkheden afschuiven…..wat een ZIELIGE vertoning…..oh ja, en het is “HET door u bedoelde interview.”..en niet “DE door u bedoelde interview” …..