• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Dit kan gewoon niet, het gaat om een staatsgeheim document”. De gevolmachtigde minister Sheldry Osepa zegt geen flauw idee te hebben wie er achter het lekken van de notulen zit. “Ik weet niet wie er achter zit, maar ik weet wel zeker dat het niet vanuit het Curaçaohuis in Den Haag is gelekt.”

Volgens het Antiliaans Dagblad vindt Osepa het spijtig dat de geheime notulen, die hij na afloop van de Rijksministerraad naar Minister President Gerrit Schotte heeft verstuurd, op straat is beland. In de notulen van de Rijksministerraad schreef Osepa aan Schotte dat de hele raad het eens was met het verzenden van de brief en ook met het toepassen van artikel 43 van het statuut, de zogenoemde waarborgfunctie.

Notulen
Vandaag vindt er wederom een RMR plaats en Osepa schemert voorzichtig door hier tegen op te zien. “Als er in de RMR van 7 oktober (vandaag, red.) aangegeven kan worden dat Curaçao, in dit geval de Staten, gebruik van de gelegenheid maakt, dan kan de RMR vooralsnog geen maatregelen nemen. Als in de RMR van 7 oktober blijkt dat de Staten geen gebruik van de gelegenheid maken, dan weten wij nu al zeker dat een instructie naar de gouverneur zal gaan”, schrijft Osepa in de notulen over vandaag. Tijdens de wekelijkse persconferentie van de Ministerraad wilde Schotte niet ingaan op de uitgelekte notulen, meldt de krant.

12 reacties op “Notulen niet via Curaçaohuis uitgelekt”

 1. @ Chulito, grow a brain…

 2. Osepa super snickie. Hij te snel met te zeggen dat het niet bij Curacaohuis is gelekt. Heeft hij de o.m. gelast onderzoek te doen naar het lekkage.Kijk feit is dat de Nederlandse staten zo lek is als een mandje. Dus hoeven wij niet aan te twijfelen. Maar door zo snel te reageren dat het niet vanuit het Curacaohuis is gelekt vind ik een beetje prematuur. Dit vind ik wel een beetje flauwe opmerking van de gevolmachte minister Osepa dat hij zeker weet dat het niet vanuit het Curacaohuis in Den Haag is gelekt. Dat klinkt wel een beetje frappant, vreemd want dat kan hij nooit voor zekerheid stellen zolang er geen onderzoek is gedaan naar het lek. Dit is gewoon actie om de bijeenkomsten van RMR te boycotten zodat er geen besluiten kan worden op de adviezen van minister Donner. Zo simpel lis dat nou weer zo’n corruptieve handeling van macht….

 3. Merkwaardig dat super snelle onderzoek van Osepa in/op het Curaçaohuis. Hij dacht natuurlijk direct die bal heel ver weg scoppen.

 4. het is bizaar hoe sommige yu di korsou zo reageer,maar ja, ik kan wel mee leven.zoek het en lees het( the miss education of the negro) bob marley heeft het ook gezongen,we are ouwer one enemy.jammer voor de bounty”s.maar ja,kan niet anders als je denk dat je een makamba bent straks zal je wel horen wat je werkelijk is.stop met praten van horen zeggen en zoek de waarheid.internet geeft je alle mogelijkheden om niet dom te blijven en zelf informatie ta zoeken.nederlandse regering steunt op een crimineel en niemand zegt iets.partij van pedofielen zij worden niet gepakt,opstand in america iedereen is stil.be a man not a mouse.fight and dy for your right.

 5. Wat maakt het uit wat een ander allemaal doet (lekt) het gaat er om dat het gelekt is, ergens tussen denhaag en hier. Dan kun je wel zeggen “maar zij, en zij, zus” gaat het niet om, er zijn vertrouwlijke stukken gelekt!

 6. wat ik niet begrijp is waarom men hier op het eiland ALTIJD weer met de vinger wijst naar een ander en in de politiek dan naar NL als wij er een zooitje van maken.

  Mensen toch als WIJ hier op het eiland goede zaken doen hoeft niemand te komen kijken en en onderzoeken doen. Dit hebben we volkomen aan ons zelf te danken dus de vinger naar een ander wijzen om hun problemen te illustreren is goedkope politiek voeren.

  Wij moeten gewoon zorgen dat wij onze zaken op orde hebben en dan valt er niks te onderzoeken.

  Maar ja het is makkelijker om iemand anders de schuld te geven voor onze rotzooi die we hebben gecreerd.

  Take accountability for your own actions

 7. @ Karel

  Beste Karel,
  speciaal voor u een artikel uit de krant over de uitgelekte miljoenennota.
  Alstublieft veel leesplezier!

  Miljoenennota uitgelekt: ‘Gaat lekker met die overheids-ict’
  Gepubliceerd op 15 september 11, 22:48 Laatst bijgewerkt op 16 september 11, 09:43
  DEN HAAG – Een blamage. Gênant. Hilarisch. Uitermate treurig. Van een totale knulligheid. Een wanvertoning. Haagse politici stonden donderdag perplex toen even na vier uur het nieuws de ronde deed dat de gehele Miljoenennota al online te lezen viel. Foutje van Financiën. De rest van de begrotingsstukken werd toen voor het gemak ook vrijgegeven, in plaats van vandaag om twee uur ’s middags zoals gepland.

  In allerijl werden fractievoorzitters, woordvoerders en Kamerleden opgetrommeld om te reageren op de begrotingsplannen van het kabinet voor volgend jaar. Van een gecoördineerde actie was geen sprake meer.

  „Gaat lekker met die overheids-ict”, verzuchtte D66-fractieleider Alexander Pechtold. De Kamer was net bekomen van de commotie die was ontstaan na de kraak van Diginotar, het ict-bedrijf dat verantwoordelijk was voor de beveiliging van overheidssites. Met kunst en vliegwerk had verantwoordelijk minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) dat brandje geblust. „Zo wordt het wel erg gemakkelijk gemaakt om geheime overheidsdocumenten in te zien”, gromde de leider van de ChristenUnie, Arie Slob.

  „Dit had niet mogen gebeuren”, klonk het een paar uur later vanuit Algemene Zaken. Premier Mark Rutte was hoogstpersoonlijk verhaal gaan halen bij het ministerie van Financiën. „Door een menselijke fout bij een extern bedrijf is de Miljoenennota 2012 bijna een dag eerder dan gepland op internet verschenen”, schreef hij haastig aan de Tweede Kamer. Een beginnersfout, zo bleek: „Een medewerker van het betreffende bedrijf heeft het bestand van de Miljoenennota in een verkeerde directory geplaatst waardoor het direct raadpleegbaar was op internet.” Historicus en journalist Bram Talman wist de link, die tot vrijdagmiddag geheim had moeten blijven, met een simpele handeling te openen.

  Een tegenvaller in ieder geval voor Frits Wester, concludeerde SP-Kamerlid Ewoud Irrgang. De RTL-journalist heeft patent op de primeur van de Miljoenennota, maar ’de Rijksvoorlichtingsdienst was hem dit jaar voor’.

 8. @ Karel de miljoenennota is geen verslag van een vergadering en het bevat geen staatsgeheimen, maar de inhoud mag pas op Prinjesdag bekend gemaakt worden, maar elke jaar is het weer raak, altijd wordt het uitgelekt. Dit is ook even ernstig!!

  Want in Nederland blijft ook niks geheim, alles is zo lek als een mandje !

 9. Wat een ophef over uitlekken van documenten zeg….het gebeurt zo vaak… (inderdaad…de miljoenennota bijv.)…..dat krijg je als alles digitaal is…..strafrechtelijk onderzoek?!…laat me niet lachen….zonde van de tijd en het geld.

 10. @Trotse Yu di Korsou

  Ten eerste is de miljoenennota geen verslag van een vergadering en ten tweede bevat het geen staatsgeheimen. Appels en peren.

  /Geen Yu di Korsow

 11. wordt het uitlekken van de miljoenennota ook strafrechtelijk vervolgd?

 12. Grappenmaker is het toch. Blijft schreeuwen dat het niet kan of mag van het uitlekken maar vraagt niet naar een strafrechtelijk onderzoek die moet uitwijzen wie of waar de lek zit.

  Please boso tur bai kas anto tene elekshon nobo pasobra e desaster ku boso ta hasiendo ku Korsou aworaki ta algu HOPI tristu. Aki 10 anja ainda nos tin ku deal ku e porkeria aki