• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

duiken.jpgCURAÇAO – Curaçao is de op één na beste duikplek in het Caribisch gebied. Dat vinden de lezers van het ‘Scuba Diving Magazine’. Met hun ‘Readers Choice Award’ maken zij ieder jaar hun favoriete duikbestemmingen bekend.

Bonaire kwam net als voorgaande jaren als winnaar uit de bus. Curaçao heeft prijzen gewonnen voor diverse categorieën, zoals ‘top duikbestemming langs de kust voor beginners’, ‘het hebben van beste duiklocaties’ en ‘het schoonste onderwatermilieu’.

Sterk koraal
Delfi DeBrot van Stichting CARMABI verbaast zich helemaal niet over deze klassering. “Curaçao heeft heel sterk koraal. We beschikken over een stijl rifprofiel en een grote diversiteit aan koraal. Bovendien hebben wij het geluk dat er nauwelijks orkanen voorkomen, zodat het diepe rif altijd in een goede staat is. Ik zou haast bijna zeggen dat Curaçao de eerste plek verdient.” CARMABI, die zich inzet voor het behoud van flora en fauna op het eiland, wil dan ook graag dat Curaçao hoog in de ranglijst blijft staan. “Het is daarom van groot belang dat iedereen voorzichtig omgaat met onze riffen.”

De complete ranglijst van de Readers Choice Award wordt gepubliceerd in de januari/februari editie van het blad.

1 reactie op “Curaçao scoort hoog bij Scuba Diving Magazine”

 1. YES!!!

  Da’s een opsteker zeg en terecht.
  Ook al blijf ik snorkelen leuker vinden dan duiken.
  Bijvoorbeeld vanaf de gezonken sleepboot op C’baai snorkelen naar Directorsbay en terug. Op de heen weg neem je de blauwe rand en duik dan regelmatig naar 9 meter voor de mooie close-ups en op de terug weg langs het ondiepe deel aan de kust. Mooiste stukje op Korsow! Niet door vertellen hoor.