• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Mark Rutte is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet van plan om de gisteren gelekte notulen van de rijksministerraad bij Kamerlid Ronald Van Raak op te halen. Daarnaast eist de Tweede Kamer dat de Rijksrecherche of de AIVD uitzoekt wie de notulen heeft gelekt.

“Als dit een verslag is dat de heer Osepa heeft gemaakt, lijkt het het beste als de heer Van Raak de kopie bij hem bezorgt”, zegt een woordvoerder. De notulen zijn staatsgeheim en het laten uitlekken ervan is strafbaar. De SP blijkt de gespreksnotities in handen te hebben. De notulen hebben te maken met de Rosenmöller-commissie, die onlangs stelde dat Curaçao een commissie moet instellen om de integriteit van premier Schotte en twee andere ministers te onderzoeken.

Notulen
SP-Kamerlid Van Raak liet gistermiddag in de Tweede Kamer zien dat hij de stukken in handen heeft. De notulen zijn volgens hem een verslag van gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldry Osepa aan premier Gerrit Schotte over wat ministers tijdens de rijksministerraad, afgelopen dinsdag, hebben gezegd. Van Raak stopte de stukken in een envelop, plakte die dicht en riep Rutte op ze bij hem op te halen. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het niet om officiële notulen kan gaan, omdat die nog uitgewerkt moeten worden.

Verslag
Bekijk hieronder een verslag van NOS over de discussie over de notulen gisteren in de Tweede Kamer, aangevuld met een interview met Van Raak.

10 reacties op “Rutte wil notulen niet hebben”

 1. @ Trotse Yu di Korsou
  Is het uitlekken van de miljoenenota dagen voorafgaand Prinsjesdag op internet ook strafbaar?
  Nou zal ik proberen een kleine bijdrage aan je ontwikkeling te doen; de miljoenennota is geen staatsgeheim. Het inhoudelijke van een Rijksministerraad’s vergadering is een STAATSGEHEIM. Wat is hier nou zo moeilijk aan om te begrijpen ?

 2. Ach ja de prive gegevens van de bank directeur liggen ook zo op straat door onze gerritje..

 3. Wat een onzin allemaal zeg….die van Raak lult uit z’n nek. Osepa heeft alle recht om een VERSLAG van de vergadering naar zijn minister-president te versturen, de beste man zit daar nota bene namens zijn minister president! Uiteraard slordig dat dit verslag (dus GEEN officiele notulen!) ergens lekt naar de media.

 4. Is het uitlekken van de miljoenenota dagen voorafgaand Prinsjesdag op internet ook strafbaar?

 5. Osepa is MFK.. die mensen staan er bekend om om niet de waarheid te zeggen

 6. Deze corrupte boevenbende heeft het zelf zo ver geschopt dat er nu moet worden ingegrepen vanuit Den Haag.

  Hopi tristu. Ban wak ken boso ta duna falta pa esaki aworaki. Den menos ku un anja boso a danja un isla ku semper tabata biba den harmonia ku otro

 7. Het ziet er naar uit dat er nog een minister aan het rijtje onfrisse figuren toegevoegd wordt.Onze eigen Osepa die de eed geschonden heeft vwb hetgeen er in de rijksministerraad gezegd wordt en daar hoort te blijven. Eens zien of hij het lef heeft om zelf er voor uit te komen, dat zou het enige zijn wat hem nog wat zou kunnen helpen. Verder denk ik dat deze man wel zijn koffers kan pakken.

 8. De heer van Raak moet opgenomen worden al jaren probeert hij Curacao in negatieve spiraal zetten.

 9. Geef niet Mark je kan ze lezen op internet!

 10. Wat er in staat ligt al lang op straat. Osepa heeft gepleit voor uitstel van een brief die Donner aan de Curacaouse regering wilde sturen over ingrijpen. Osepa heeft dit uitstel gekregen tot de volgende Rijksministerraadvergadering die vrijdag de 7e oktober gehouden. Schotte heeft al duidelijk laten doorschemeren dat hij niet gaat reageren. Gevolg is dat de Rijksregering vandaag een aanwijzing gaat geven aan de Gouverneur , die dan waarschijnlijk het bestuur tijdelijk gaat overnemen. Spannende tijden