• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse politieke partijen PVV en VVD maken zich zorgen om het geweld tegen Nederlandse militairen en hun gezinnen. Ze willen weten of er een verband bestaat tussen het toenemende aantal roofovervallen die gericht zijn op Nederlanders en de ‘toenemende haat ten opzichte van makamba’s’.

De partijen hebben berichten ontvangen dat criminelen op Curacao het voorzien hebben op de Nederlandse militairen en hun gezinnen. “Dit kan natuurlijk echt niet. Onze militaire gezinnen moeten daar in veiligheid kunnen leven”, stelt VVD  Kamerlid André Bosman. “Als de politie die veiligheid niet kan garanderen, vraagt ik me af waarom Nederland jaarlijks nog miljoenen investeert in de Curaçaose recherche en de bestrijding van criminaliteit.”

Verband
De PVV wil van de ministers Hans Hillen (Defensie) en Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) weten of er een verband bestaat tussen het toenemend aantal roofovervallen op Nederlanders en ‘de toegenomen haat van de lokale bevolking ten opzichte van de makamba’s, de blanke Nederlanders’.

29 reacties op “Zorgen om geweld op Curaçao”

 1. @Piet,

  Wat wil je nu zeggen dan? Ik constateer iets en jij komt antwoorden waar ik niets aan heb… Wat nou ‘lusten en lasten’ etc…..
  Ik heb het idee dat je het idee hebt dat NL beter is? Dus zoals ik al eerder aangaf.. Eerste en tweede rang burgers…. En jij voelt he zeker een eerste rang…

 2. @kasuari, veiligheid is de taak van de politie op curacao en niet van nederland. als jullie willen dat dit een taak van nederland wordt moet je volledig onderdeel worden van nederland..met de lusten en lasten. Kijk maar in de regio welke landen welvarden zijn en welke niet.. Cayman, Curacao, Bermuda, British Virgin islands, Saint Barths. idd allemaal landen die nog banden hebben met hun voormalige kolonisator.

 3. Ik snap jullie niet, zo mooi eiland zulke leuke lieve mensen, leef en geniet ven elke dag die god ons geeft en loop niet te zeiken over nederland en nederland niet over curacao SAMEN ZIJN WIIJ 1 !!!

  Curacao los je problemen op, word groot en trots op al het moois wat jullie hebben!

 4. @Piet,

  Je reactie slaat nergens op. Ik verwacht helemaal niks van Nederland en hoef ook niks van Nederland. Het is nogmaals zorgwekkend dat ze pas gaan ingrijpen als er gezinnen van Mariniers slachtoffer worden.
  Er zijn genoeg mensen op dit eiland met een NEDERLANDS paspoort de dupe geworden van geweld. Een Nederlands paspoort betekent een onderdaan in het Koninkrijk der Nederlanden… maar blijkbaar houdt de politiek rekening met de woonplaats en gradeert je dan tot een eerste rang of tweede rangs burger..

  Moet je trots op zijn als eerste rangs burger of niet Piet?

 5. @ Rignald en @ Janus

  De grote Wiels zal de lijkzakken hoogstpersoonlijk in Den Haag afleveren. Hij zorgt er natuurlijk wel voor dat zijn kinderen dan snel uit Ned. worden getransporteerd richting het land. Lege planes geen probleem vooral Air Berlin niet. Het ‘volk” staat immers garant voor de lege stoelen.
  LOL

 6. Toch fijn al die niewe luchtvaart-maatschappyen erbij,die op curacao gaan vliegen..Alleen jammer van die hoge criminaliteit op ons eiland,,komen er dadelijk alleen maar lege toestellen..wie wil er immers op vakantie,waar je s avonds niet veilig over straat kan lopen,of niet eens rustig op een strandje kan liggen,,geen mens,,weg toerisme,,toeristen willen een relaxte vakantie,,daar begint het al mee,minder besteding van toerisme,en dan begint nederland de geldkraan beetje voor beetje dicht te draaien,is wel te verwachten in crisis tyd,,als je de zaakjes als regering zijnde niet in orde hebt,en elke inwoner van ons eiland,niet veilig is..bodemloze put voor nederland,als de miljoenen die ze overmaken niet goed besteden..ach ja ,,het eiland zinkt van eigens door het putje,,wordt wakker regering voordat het te laat is ,of kunnen jullie wel ongehindert 24uur per dag alleen over straat lopen??????

 7. Als we Wiels mogen geloven gaat straks elke makamba in een lijkzak terug naar Nederland.

 8. Best mensen…hebben jullie dan niet door dat dit politieke stemmingmakerij is door de nederlandse politici? Curacao wordt misbruikt voor hun eigen gewin…het zal de VVD, PVV, CDA…etc. etc….een worst wezen hoe en hoe hevig de criminaliteit is op Curacao….maar het doet het leuk in de media om erover te praten…en ondertussen gebeurt er helemaal niks…..

 9. En een lik-op-stuk beleid voor hen die criminele activiteiten ontplooien. Zero Tolerance is helaas nog een laatste redmiddel.

 10. De bevoking kan ingrijpen. Door volgende keer zonder Polar het stemhokje in te gaan en te kiezen voor het grotere doel (economische ontwikkeling in de hospitalitysector) en niet voor de onderbuiksentimenten van het eigen, matig opgeleide individu.

 11. @Juny, dat klopt. het geweld is zowieso toegenomen. niet onwaarschijnlijk dat dat door het huidige beleid van opruiiing en verarming komt inderdaad @ sander@Henk. alleen henk let wel op wie je als bewaker neerzet!!!!

  @Wilfried, dus als je iemand onbeschoft behandeld verdien je het door een ander beroofd te worden? Volgens die logica verdient die berover een gruwelijke dood ofzo? En omdat sommige mensen uit een land zich slechts gedragen verdienen alle mensen uit dat land het nog slechter behandeld te worden?? Volgens die logica is de nederlandse regering wel erg lief voor ons yuí Korsou.in Nederland. Die zouden het wegens die paar straatschoffies in grote steden allemaal verdienen om slachtoffer te worden van een geweldsdelict. jeetje zeg ik ben blij dat jouw logica niet logisch is.

  @rotterdamme en @Piet. in een woord: “eens”

  @gracie. Dat is nu juist wat Nederland nu doet: ze geven Curacao de kans het zelf op te lossen. Grijpen zou ik zeggen!! En welke minister wil goede scholing? Ze krijgen geld ernoeg ervoor, maar gebruiken dat voor snoepreisjes en dure commisariaten en ambtelijke posities voor hun vriendjes. Ze ZEGGEN dat ze goede scholing willen geven aan het volk. Maar ze ZEGGEN wel meer. Kijk om je heen

  Voor de rest: Bryan ruit niemand op: daarvoro zou hij een oproep moeten doen om actei te ondernemen. Hij roept niet op, hij verwoord een angst. Dat is totaal anders. Maar julie hebben gelijk dat die angst niet echt gegrond is: Colombia en venezuela hebben hun eigen problemen en wie wil een kostenpost als Curacao nou annexeren??? Want voo rde sprookjesfans onder de Versgeperst lezers: Nederland maakt geen winst op Curacao en er ligt hier geen olie of goud in de grond, zoals PS vertelt

 12. Jammer dat het allemaal uit de hand loopt. In plaats dat er keihard gewerkt wordt aan een veilig en leefbaar Curacao, lijkt het met de dag een soort van oorlogsgebied te worden !!

  Mensen gebruik jullie verstand s.v.p.!!! People please, Don’t kill our beautiful island/country, But love it. !!

 13. @kasuari, Misschien moeten jullie kiezen wat je nu echt wil. Wat jullie willen wel de lusten en niet de lasten. Maar het is EN EN. dus of je laat Nederland alles regelen en dan kan je ze schuld geven en anders moet je toch naar je eigen bestuurders kijken!

 14. @ Gracie
  Een vraag, help me dit te begrijpen, hoe wil Curacao haar interne problemen oplossen?

 15. Bryan, hoe oud ben je 12?

  Iedereen die hier op het eiland woont zijn de inbraken en atrakos zat. Grow up

 16. Het is wel zorgwekkend dat NL nu pas zich zorgen begint te maken. De meeste inwoners hebben NL paspoort en er wordt ook heel veel geweld toegepast op deze inwoners…. blijkbaar beschouwen ze die Nederlanders toch als 3e rang burgers…. en ja Wiels maakt daar goed gebruik van.

  NL handelt alleen uit eigenbelang en dat is ook geen goede ontwikkeling voor dit (ei)land…

 17. Venezuala zal ook alleen om eigen belang gaat handelen…. zelfs zij nemen Schotte & Co niet serieus…. en als Chavez hen niet serieus neemt…… dan weet je hoe triest Schotte & Co zijn…

 18. Soms vraag ik me af wat wil Nederland van curacao geef curacao kans om zijn eigen interne probleem op te lossen, wij willen school voor onze kinderen brood , onze minister wil school voor onze kinderen alles word duur wie lijd eronder curacao kijk wat gebeurt in bonaire moet wij ook onder blijven. nederland moet ons de kans geven om te groeien ,interne zaken moeten wij zelf oplossen ,makkabas houd van ons land en er zijn genoeg die leef met ons mee maar er zijn ook dat niet eens gedag zeg want ze voelen zich beter dan ons samen werken leven dan krijgen wij een beter leven,

 19. @ Bryan,

  Ik zal je even uit de droom / nachtmerrie halen. Zie het artikel op onderstaande link over ambities van Venezuela naar de Benedenwindse eilanden:

  http://www.nu.nl/boek/2510302/annexatie-curaao-duur-chavez.html

  En ik citeer:

  Volgens een andere adviseur van Chávez, die anoniem wil blijven, heeft het kostenplaatje voorstanders van annexatie op andere gedachten gebracht.

  ”Het financiële argument is in het verleden gebruikt tegen degenen die voor een overname pleitten. Wat moet Venezuela met die eilanden, die kapitalen aan de schatkist zouden kosten?”, aldus de adviseur van de Venezolaanse president.

  Een nog mooier citaat die precies aangeeft hoe de verhouding Nederland / Curacao is:

  ”Het is een kunstmatige economie, zonder eigen middelen en die moet je in stand houden.”

  Oftewel, wat ieder zinnig mens al lang weet: Nederland financiert deze hele poppenkast en ondertussen is er een revolte uitgebroken geleidt door Jan Klaassen (Helmin Wiels) en zijn corrupte poppenvriendjes.

  Gek dan dat Nederland dit doorlopende poppentheater tot de orde wil roepen…

  Nederland wil trouwens helemaal niet ingrijpen zoals een aantal complete idioten (Wiels, Asjes etc.) roepen. Wat moetenw e met deze puinhoop? We trekken ons juist steeds verder terug! Steeds minder ambtelijke bijstand. En steeds meer de roep over Nederlandse inmenging. De reden is simpel: des te minder door Nederland geregeld / ondersteund wordt des te meer er afschuwelijk fout gaat. Gelukkig kan men dan erg goed vingerwijzen en in een slachtofferrol springen, de boze makamba heeft alles gedaan!

  Slaap lekker jongens!

 20. Niet alleen militaire gezinnen, nederlander zijn is voldoende om 4 inbraakpogingen binnen een maand te mogen meemaken.
  Al zijn er vingerafdrukken en zijn de inbrekers bekend ect de politie doet niets.
  Volgende keer maar wat guldens schuiven mischien grijpen ze dan wel in.
  Inbrekers waren vast weer eens familie van meneer agent….

 21. Het zijn de tijden van weleer, ons land is een vrijhaven geworden voor criminelen die kunnen doen en laten wat ze willen.
  E.e.a. komt natuurlijk door dat de Regering geen goede voorbeelden geeft.
  Als je als Minister illegaal stroom en water mag aftappen en geen boete krijgt waarom zal ik het dan ook niet doen.
  Het is moeilijk voor de YdK te begrijpen waarom de ene het wel mag en de andere niet.
  Iets nemen met geweld of door dreiging is geen goede oplossing. De PS zegt het voortdurend als we het niet krijgen dan nemen we het met geweld, lekker deze jongens.
  Moeilijker word het dan als we het hebben om dan de massa weer in het gareel te krijgen.
  als we niet oppassen dan krijgen dus chaos. Zoals diverse partijen zeggen het volk beslist , daarom nieuwe verkiezingen met inderdaad de optie een sterke man of democratie.
  Persoonlijk voel ik wel voor een sterke man, lijkt me goed om iedereen in het gareel te houden. Uitgaansverbod na 10 uur in de avond, hij die geen werk heeft inzetten voor de buurt zoals bewaking, groen snoeien vuil opruimen, schoonmaken van openbare ruimtes.
  Geen gezeur in de staten ( bespaart een hoop geld aan salarissen). Kinderen die op school zitten, leraren die geen nevenbaantjes hebben, ambtenaren die met vrees op hun werk zijn omdat als ze niet functioneren te werk worden gesteld in Westpunt( Wiels weet daar alles van).
  Controle posten in de diverse districten waardoor de veiligheid optimaal word.
  zie hier de voordelen van een onafhankelijk Land Curaçao en een sterke M/V

 22. Er moet gewoon wat gebeuren. Niet alleen de Nederlanders hebben er last van, maar ook de lokalen hebben hiervan last, en iedereen wil hetzelfde, een oplossing, en of de oplossing van de lokale authoriteiten komt of van Nederland zou geen punt van discussie moeten worden. Curacao moet gewoon de Curacao van vroeger worden, een friendly island, waar blank, bruin, zwart, oranje naast elkaar in harmonie kunnen wonen. Ik denk dat ons voorouders zich 10x in hun graf omdraaien als ze zien wat er over is gebleven van wat ooit een paradijs op aarde was, waar ze voor keihard hebben gewerkt.

 23. Bryan, olgens mij ben je rijp voor het gekkenhuis.
  Hoe zo zal Venezuela Curacao helpen tegen Nederland????? Ben je uit je broek gescheurd? Colombia heeft zoveel problemen van zichzelf, en zou zich niet hiermee bemoeien. Nederland heeft geen ruzie met Curacao. Een handje vol onbeschofte tuig zijn op Curacao aan het regeren. Ze willen geen controle van Nederland, want ddan zal iedereen te weten komen, hoe ze met geld gesmeten hebben. Hun zjn erger dan PAR in 16 jaar. Zelf de interpersoonlijke relaties hebben ze bedorven. De bevolking komt tegen mekaar op. Hier in Nederland is er niemand die zich drukt maakt om dat gespuis. Bryan, hou a.u.b. op jongen! Het is geen Arendsoog en Witte Veder verhaal hoor en ook geen Asterix. Jij vindt het spannend, waarschijnlijk heb je geen tv thuis. Kijk naar een film. Jongen je bent helemaal van de kaart. ga je bed in…. misschien ben je morgen weer normaal. Nu zit je onzin uit je nek te kramen.. Terwijl Curacao en haar economie zienderogen achteruit gaan!

 24. bryan: moet wel commentaar geven haha! Venezuela heeft alleen een grote mond en als ook maar de intentie hebben zal VS een perfecte reden hebben om Venezuela aan te vallen voor de olie. Colombia kent Curacao niet eens ( ze hebben al genoeg interne problemen, ken je FARC)!

  Gelukkig is Nederland niet zo gek! Invallen is niet nodig want de leger is al aanwezig.Lees je wel de krant?

 25. Bryan misschien moeten ze beginnen jou op te sluiten. Je spoort niet en bent een opruier. Shame on you, man.

 26. De macambas hebben dit geweld soms aan zichzelf te danken. Ik woon zelf bijna 30 jaar in Nederland, maar als ik op vakantie ben dan zie dat sommige macambas zich behoorlijk arogant opstellen tegenover de eiland bewoners.Gelukkig zijn dat niet allemaal.

 27. wat zal er gebeuren als nederland curacao wil binnen vallen??????
  zou venazuela curacao helpen zoals de 2 onafhankelijk strijders van curacao venazuela hielp of zou colombia curacao steunen. waardoor nld zo hard zal schrikken en zich terug zal trekken . wie weet ………….. het enig wat ik weet is dat de komende weken spannend zal zijn

 28. met dank aan onze gijzelaars (het kabinet).

 29. Ja er is een meer haat jegens makambas, aangestookt door de regering.. maar nee niet alleen makambas hebben hier last van.. ook veel ydk zijn slachtoffer van dit geweld dit na 10-10 zeer is toegenomen