• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – SP-kamerlid Ronald van Raak ontving gisteren een vreemde envelop uit Curaçao. In de envelop bleek een verslag te zitten van de Rijksministerraad waarin het Rosenmöller-rapport is besproken. Raak ziet het expres uitlekken van de notule als een teken dat Curaçao niet met Nederland wil samenwerken.

Het kamerlid is niet blij dat hij het rapport in handen heeft, omdat er dingen instaat die niet openbaar mogen worden. De notule is volgens hem een verslag van gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldrey Osepa aan Premier Gerrit Schotte over wat ministers dinsdag tijdens de rijksministerraad hebben gezegd. In het verslag is onder andere te lezen dat Donner in wil grijpen op Curaçao en een onderzoek wil eisen.

Publiekelijk debat
Osepa laat weten dat hij het ‘bijzonder spijtig vindt’ dat wat in de Rijksministerraad besproken zou moeten worden, onderdeel is geworden van het publiek debat. “Het gaat hier om staatsgeheimen, daarom zal ik hier dus ook niet verder op ingaan”, aldus Osepa.

Niet samenwerken
Raak verklaarde in een interview met Novum dat het expres uitlekken van het verslag een bom legt onder de verhoudingen tussen Nederland en Curaçao: “Hiermee zegt Curaçao eigenlijk: ‘wij willen niet samenwerken met jullie, we houden ermee op’.”

24 reacties op “Notule expres uitgelekt”

 1. Mensen hebben jullie zelf niet door dat er veen vieze vuile politiek spelletje wordt gespeeld. Zelfs de oppositie partijen hebben het onderzoeksrapport van Rossenmuller negatief beoordeeld en betreuren een inmenging van Nederland om in te grijpen. In de laatste statenvergadering stonden ze allemaal achter het streven van Schotte. Schotte en Osepa laten de notulen bewust lekken om zo meer macht te hebben dat er geen besluiten kan worden genomen in RMR. Dat verschijnen ze in het media met gezichten als ” Yo no fui, It wan’t me”. djaka djaka.Constatering alle opositiepartijen waren bang voor de dreigementen en waren geen van beide in staat hun eigen mening te hebben. Als dit regering lef heeft dan trekken ze de stekker d’r uit en een nieuw verkiezing voor te schrijven want dit kan zo niet verder. Dat gehele ploeg is te beschadigd om door te blijven regeren en het zal nooit meer goed kommen tussen de regeringspartner en Nederland. Zelfs de PAR en PNP hebben een vinger in de pap uit angst.

 2. @ Rignald,

  Hoe de situatie er nu uitziet is niet te vergelijken met de tijd van tijdens de verkiezingen. Feit is dat de huidige regering tot stand is gekomen door een democratisch methode. Daar zal Nederland zich altijd aan vasthouden. Nederland speelt politiek op het hoogste niveau en zal altijd wegkomen met elke beslissing die zij nemen.

  Dus Nederland zal zolang er geen referendum is of iets dergelijks wat de echte verstandshouding doet blijken, zal NL geen uitspraken doen over wel of geen meerderheid voor de huidige regering op Curacao. De onderzoeken van Maurice de Hond over de zetels verdeling in Nederland na elk debat is slechts een indiciatie. Feit is dat de huidge coalitie er zit, zelfs als zij op dit moment een minderheid aan stemmen zouden krijgen. Als men namelijk stemt, dan weet men dat het om een bepaald termijn gaat….

  Overigens wordt elke partij door leugens verkozen, VVD zou ook niet aan het PersoonsGebondenBudget zitten. En wat willen ze nu? PVV liet binnen 24 uur de pensioenleeftijd van 65 jaar vallen en ga zo maar door… Politiek is nou eenmaal een grote leugen, de kunst is om de meerderheid van de bevolking tevreden te houden. In dat geval wordt er niet eens meer gekeken naar wat men in het verleden gezegd/ beloofd heeft.

 3. @ruperto rumay, op 06-10-2011 om 22:00 schreef
  Op al je ander gezever ga ik niet in, echter wil ik je wel vertellen dat alle andere wetten, verdragen etc. ondergeschikt zijn aan de grondwet daarom heet het ook de GRONDWET. Wie jou heeft wijsgemaakt dat dat niet zo is is nog meer bobo dan jij bent om het te geloven.

 4. ik wil even reageren op ruperto rumay,

  deze vind het schandalig wat rossemuller gedaan zou hebben.

  en wat doet schotte met de prive bankgegevens van Tromp dat mag dan wel
  en weer de vraag wie heeft ons naar deze crisis gebracht? en wat doen ze nu hard schreeuwen maar geen daden.

  ga regeren en doe goed voor curacao en niet jezelf, bedrijf of familie maar ons allemaal

 5. @kasuari, vergeet niet dat deze regering door leugens is gekozen. Als men nu verkiezingen zouden hebben zou deze regering geen meerderheid hebben. tijdens de optocht voor steun van de regering kwamen er ook maar 800 mensen opdagen en dat waren voornamelijk familieleden..

 6. Wat doen we op dit eiland toch moeilijk controle is toch mooi meegenomen. of je nu voor of tegenstander bent van de gang van zaken het is altijd fijn om te weten of je zeker bent van de stand van zaken! Er wordt al jaren lang gerommelt ongeacht de politieke kleur laat er aub een wat veranderen zodat de gewone man ook eens vooruit gaat. Ik vind het triest zo als ik voor de verkiezingen bij bepaalde projecten alle bouwvakkers met hun ps en mfk en man stickers en vlaggen zag, deze stumpers zitten nu zonder werk omdat niemand durft te investeren. We hebben veel van dit soort mensen om ons heen ze worden opgruid met populistische praatjes ove kolonialisatie e.d. en stemmen zichzelf klakkeloos hun eigen graf in. Heel jammer! Ze weten niet beter.

 7. heb begrepen dat RTL er wel aandacht heeft besteed en dat Osepa zelfs rept over het mogelijk uit de hand lopen van anti nederlandse stemming op curacao als nederland zich teveel met alles gaat bemoeien en dat daarbij vergelijkt met 30 di Mei, als dat geen haatzaaierij is weet ik het ook niet meer…

 8. Voor Nederland komt dit ook als geroepen… regering is democratisch gekozen (dat erkennen ze in dit geval dan wel weer wat het komt hun goed uit). En dit is dus blijkbaar wat het volk wilt. Het gaat niet samen met NL, dus ja weet je wat Curacao… jullie mogen uit het koninkrijk stappen….

  En een dictatuur is ontstaan! Mocht Nederland alsnog iets doen, dan vermoed ik dat het te maken heeft met een financiele situatie… er moet namelijk wel iets te verdienen zijn voor Nederland, anders is het de moeite niet waard.

  Ben benieuwd, ook wanneer het volk gaat opstaan en de hitte geen reden laat zijn om thuis te blijven! Ik zal in iedergeval voorop lopen.

 9. Ik zal wel eens willen weten hoeveel YdK er zijn vertrokken sinds 10-10-10.
  Ook wil ik graag weten hoeveel kapitaalvlucht is sinds het afgelopen jaar.
  Oh en ook grrag op de T.V.de bankafschriften van de huidige regering.
  De MINPRES heeft er toch geen problemen mee om dat op de T.V. te tonen.
  Doe er dan gelijk even de afschriften van diverse instanties erbij zoals schulden aan water electra, belastingdienst en buitenlandse rekeningen.

 10. In de Nederlandse pers en TV wordt er niet of nauwelijks gesproken over de verontrustende situatie op Curacao. Dat is ook wel begrijpelijk. Het gaat feitelijk om het grondgebied en de bevolking van een kleine gemeente van 150.000 zielen. Zelfs naar Nederlandse maatstaven niet geweldig. De burgemeester en enkele wethouders (Regering) liggen dwars , terwijl de meerderheid in de gemeenteraad (Staten) de minderheid overdondert. Gezien de hoeveelheid geld en energie die dit gebiedje vraagt, zijn ze het liever kwijt dan rijk. Mijn inschatting is dat dit ook gaat gebeuren, tenzij er vanuit de bevolking duidelijke signalen komen dat men dit niet wil.
  Curacao kan wel eens eerder onafhankelijk zijn dan menigeen nu denkt. Benieuwd wat er dan met de geldigheid van de ter plaatse verstrekte paspoorten gaat gebeuren.

 11. @martina slaat de spijker op de kop. Nederland heeft volgens het statuut de plicht om het volk van curacao bevrijden van deze maffia en de rechtsstaat op het eiland te herstellen. Dat is in libie ook gebeurt. Rutte, help ons !!

 12. Hoogste tijd dat de bevolking in grijpen het is niet te laat. Politiek den Haag en die van Curacao is een smerige bende van de bovenste plank.Er is geen eenheid en zal nooit zijn een steletjes ongeregel criminelen.

 13. bryan: wat verdiend Nederland aan Curacao? ze hebben een miljarden schuld overgenomen en nog steeds gaan er miljoenen voor verbetering naar Curacao. Nederland heeft in het verleden gebruik gemaakt van Curacao via Shell in de oorlogtijd.

  Nu is Curacao een last en als het aan Nederland had gelegen en Curacao was er klaar voor dan was er allang afscheid genomen.

  Zoals Schotte zelf heeft gezegd kan het nog wel 15 jaar duren. Nederland heeft nog verplichtingen om Curacao te helpen!
  Het enige waar het nu omgaat is dat het ontbreekt aan de integriteit van de Ministers, Schotte, Jamaloodin en Hakim zijn aanzet! uitlekken van een document is strafbaar en gelukkig houdt Osepa zijn mondje dicht.

 14. Ronnie ik dacht dat je nu het nieuwe land curacao met zijn afgedwongen consensus rijkswetten eenmaal van start is je je dan met andere zaken op het thuisfront zal bezig houden zoals de corruptie bij jouw thuis in het noorden. Bemoei je nu zoals ik jouw al eerder heb geschreven met het witwassen van geld in nederland waarmee Washington telkens de vinger naar jouw landje aan de noordzee wijst. Je hoeft eigenlijk niet eens zoveel te onderzoeken aangezien Italie dat al enige tijd geleden voor jullie heeft gedaan. En die envelop die je hebt ontvangen is naar alle waarschijnlijkheid door je man in willemstad opgezonden misschien met het verzend adres Hotel Avila of Marine Basis. Vanuit Bonaire misschien? .

 15. John begin eens wat respect te tonen voor de bestaande wetten, in dit geval het Statuut.
  Nederland mag alles maar binnen het Statuut die zoals je moet weten van een hogere orde is dan het Nederlandse Grondwet. Alleen Verdagen staan boven het Statuut dat wordt van jouw verwacht het te weten, toch? Maar ik neem je ook niet kwalijk want elke keer opnieuw schijnt het dat zelfs de nederlandse kamerleden hiervan geen kennis dragen.

 16. Uit het raport Rosemoller valt duidelijk op te maken dat Rossemoller geheime raporten e.a. stukken heeft gekregen en daarmee gezwaaid. Rossemoller heeft hiermee het Land Curacao benadeeld en geheime stukken waarvan hij geen recht had die op te vragen(zelfs strafbaar ook) en met het beleggen van een perconferentie die in het openbaar heeft gebracht.(285, 104 a t/m c). De overheid van het Land Curacao heeft duidelijk laten blijken dat hij, Rossemoller, niet welkom was, aangezien het Land zelf zijn instituten daarvoor wilde inzetten en daarmee al een opdracht is uitgegaan.

 17. ik vind dat nld zelf genoeg problemen heeft ga dat regelen eerst ???? volgens mij kan nld niet zonder curacao . geef deze regerng zijn kans en laten we maar over 3 jaar kijken wat er is veranderd. want als nu par aan de macht kom hebben we weer te maken met coruptie overal in de overheid nv , geen controle

 18. ben al dit gezeik zat. mocht ik maar zelf de boel een beetje opruimen hier. ze zijn dit eiland aan het kapot maken.

 19. Dit is werkelijk de druppel. Meer dan schandalig wat er hier gebeurd.
  Op facebook worden er al openlijke bedreigingen geuit waarbij de naam Helmin Wiels prominent wordt genoemd op de faceboekpp van Gen Dies.

  De PAR heeft inmiddels onderzoek gelast:
  http://www.amigoe.com/curacao/86629-par-vraagt-onderzoek-om-naar-dreigementen-wiels

 20. Treurig meer dan treurig.

 21. Vreemd is dat Den Haag alsmaar smoezen aan het verzinnen is om maar zeker geen inpopulaire maatregelen te nemen. Ruim 130.000 mensen schreeuwen om hulp tegenover misschien 20.000 schreeuwers en blinde volgelingen.

  Het is nu duidelijk dat een overeenkomst met de Koningin der Nederlande (statuut) niets meer is als een waardeloos vodje papier! Dan vraag ik me af wat komt dan deze Koningin nog doen op onze eilanden? Alleen maar over wat kinderen hun bolletjes te strijken?

  Help ons Nederland en verlos ons van deze maffia dan pas denk ik dat uw Koningin waardig is hier nog te verschijnen.

 22. Staats geheimen ????

  Wat een onzin !!!! het zijn toch volksvertegenwoordigers gekozen door de bevolking met een dik traktement op kosten van de bevolking !!

  Dus waarom altijd dat geheimzinnig gedoe ? Gaat toch men name om de toekomst van de bevolking ??

 23. het is niet curacao die dit zegt, maar het kabinet dat het volk van Curacao in gijzeling heeft genomen.
  het volk wil gered worden van dit gajes.
  het kabinet wil niet samenwerken omdat ze heel veel te verbergen hebben.

 24. Osepa vind het spijtig? Hij heeft ze toch zelf laten lekken?