• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – De regering besloot onlangs dat 10-10 een vrije dag is. Sommigen zien de datum echter niet als feestdag. “Wat valt er te vieren?”, vragen zij zich af. De actiegroep roept via facebook, mail en andere wegen op maandag 10 oktober uit te roepen tot Dag van Nationale Rouw.
“Zelf de grootste pessimist zal niet hebben voorzien hoe snel en ernstig de situatie op Curaçao zou verslechteren”, schrifjt de actiegroep. “De economische ontwikkeling is volledig tot stilstand gekomen en de vooruitzichten zijn zeer somber. Kritische personen worden door het slijk gehaald om ze vervolgens opzij te zetten en te vervangen door ‘getrouwen’. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet. Openlijke bedreigingen zijn schering en inslag geworden en ondanks beloften zijn de lasten (benzine, water, electra, voedels) verder in prijs gestegen.”

Beken kleur
De groep is het zat en roept op tot actie. Ze vragen iedereen op 10 oktober de vlag halfstok te hangen, een rouwband te dragen en in het zwart gekleed de straat opgaan. “Laten we 10 oktober zwijgend de angst doorbreken en onze afkeer duidelijk maken over de richting waarin het nieuwe Land gaat. Beken kleur en draag zwart op 10 oktober!”

12 reacties op “10-10 Dag van Rouw”

 1. Desnoods snijden we een wit laken in stukken en verdelen die. Simpel opgelost.
  Ik doe mee, in ieder geval.

 2. Beste mensen,

  dit is een onderdeel van ” eerst zien dan geloven beleid”. Ingangsdatum 10-10-10, nu 1 jaar verder wat is het resultaat? maar niet getreur mensen, fouten maken is menselijk, hoort gewoon bij. Maar nu m oet men van haar fouten leren en deze vanaf 10-10-11 verbeteren. Second chance.!

  Don’t give up People. Love you all

 3. Op 10-10-2012 zullen we het hier slechter hebben dan op Haiti en zullen de mensen hier naar Haiti emigreren

 4. @ WaarGaatDitEilandNaarToe

  Straks gaat Schotte & Co nog langs de weg staan om die lintjes te verkopen, kunnen zij er in iedergeval iets aan verdienen ahahha..

 5. Ik zit al meer dan een jaar te zeggen dat 10-10-10 een drama voor Curacao is. Te haastig om de Antillen te ontmantelen in plaats van het te herstructureren. Er valt niks te vieren en alle politieke partijen hebben schuld hieraan.

 6. Zijn er wel voldoende witte lintjes in voorraad ?

 7. Een maand geleden hing de vlag bij Aqualectra ook al halfstok.

 8. Iedereen moet op straat om betere leven eisen, een Nationale regering of regering van wijs mannen NU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Ik trek zeker zwart aan.

 10. ik ken dat inmiddels van Curacao 1 of 2 hondert mensen zijn er te vinden.
  de rest freet gewoon door, niks aan de hand…

 11. Iedereen moet meedoen!

 12. Er gaat een e-mail rond, waarin gevraagd wordt om met een wit lintje om de antenne van je auto rond te rijden, wanneer je het niet eens bent met de huidige gang van zaken. Ik doe mee, wie volgt!