• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Niet alleen op Curaçao is het Rosenmöller-rapport het gesprek van de dag. Ook in Nederland houdt het rapport de Tweede Kamer goed bezig. Verschillende politieke partijen vinden dat het tijd is om te grijpen terwijl minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties pleit voor een kans voor Curaçao.

PVV Kamerlid Eric Lucassen wil de rijksrecherche direct naar het eiland sturen om uit te zoeken wat er gaande is. De screening van de ministers zou opnieuw gedaan moeten worden door de AIVD. Ook politieke partijen Groenlinks en SP willen zo snel mogelijk ingrijpen. PvdA, VVD, D66 en het CDA willen eerst afwachten welke stappen Curaçao zelf neemt naar aanleiding van het Rosenmöller-rapport.

Gelekt
Donner is ook van mening dat Curaçao de kans moet krijgen om te handelen naar de conclusies van het Rosenmöller-rapport. In de uitgelekte notulen van de rijksministerraad in Nederland, staat dat Donner Curaçao dringend wil verzoeken een onderzoek in te stellen. Inmiddels wil de Kamer weten wie de notulen gelekt heeft, omdat deze staatsgeheim zijn en het lekken hiervan strafbaar is.

24 reacties op “Donner wil Curaçao kans geven”

 1. @R Willems

  Mr Willems, ik wacht nog steeds met smart op je antwoord op mijn vraag:

  “Waar het om gaat, mits bewezen, zijn deze mensen minsteriabel? Dat is mijn directe vraag aan u, die ik niet beantwoord heb gekregen.” (07-10-2011 om 09:03)

  Graag beantwoorden met Ja of Nee.

 2. Beste Ignacio, het is goed dat je terug bent gekomen om je fouten te herstellen. Kijk jij bent een man die i9n Nederland heeft gewoont en ik verwacht van jou dat jij een breder spectrum heb om dingen te analyseren en je emoties onder kontrole te houden. Een ieder die hierin zijn mening zijn vaak mensen die bezorgd zijn om Curacao/Nederlanders ook mede en ex bewoners van Curacao. Willems zal ook zijn redenen en bezorgdheid hebben waarom hij bepaalde dingen zo schrijft, om bepaalde dingen uit lokken niks mis mee. Het is zijn visie en hij verddedigd vaak zijn eigen visie op zijn manier. Kijk ik was ook terug gekeerd op Curacao om te blijven tussen 1995 en 2000. Uiteindelijk na overleg met mijn vrouw toch besloten om terug te keren naar Nederland waar reeds 30 jaar heb gewoont. De politici doet mij niks in ben niet verbonden aan geen enkel politieke partij dus doe ik wat ik wil. Zolang jij werk heb en je kan goed leven op Curacao geen probleem. Maar met je Nederlandse zal je op gegeven moment degelijk moeten overleggen of kiezen wat voor jullie beter is voor jullie relatie. Verder raad ik je aan rustig te blijven en gelanceerde besluiten te nemen. Geen besluiten nemen uit boosheid tel tot 10. Groetjes.

 3. @Ignacio

  Ignacio, we worden al geregeerd door een groep maffiosi. Dat is zo klaar als een klontje.

 4. Beste Yvonne,

  Wil je echt weten wat ik gestudeerd had? Wil nog meer weten? Mag hoor Yvonne!

 5. Wat maken we ons weer druk.
  schotte vraagt onderzoek aan, krijgt opz’n kop van wiels en cooper en nu wil hij niet meer.

  geef dan gewoon uitleg en antwoord op rapport, geen probleem toch.

  en nu NL schuld geven voor je eigen problemen

  GA nu eindelijk eens seriues regeren voor curacao en niet meer tweesplitsing van de maatschappij

 6. beste Vito, je hebt gelijk.
  ik was gisteravond een beetje boos op de heer Willems.
  deze probeert altijd olie op het vuur te gooien en te stoken vanuit zijn veilige huisje.
  maar dan moet ik nog niet persoonlijk worden.
  ik ben heel bezorgd over Curacao en zijn toekomst.
  ben bang dat als we straks onafhankelijk zijn door deze toestanden.
  ik ben er van overtuigd dat de massa dit niet wenst, maar dat we nu gegijselt zijn door deze regering.
  We zullen dan ons NL paspoort kwijtraken en er een nog grotere tweedeling in de maatschppij krijgen.
  ik heb visioenenvan Haiti/Suriname toestanden waar we straks geregeerd worden door een groepje Maffia mensen.
  ik hoop echt dat het niet zo ver gaat komen.
  mijn NL vrouw is ook zeer ongerust en wil het liefst zo snel mogelijk terug naar NL.
  ik denk dat er straks een grote groep mensen met goede opleidingen zullen vertrekken en dat we hier een artmzalig groepje overhouden.
  dit mag gewoon niet gebeuren ik hou van mijn land en ben na 12 jaar NL weer terug gekomen om dit mee te helpen opbouwen.

 7. @Rudy Willems

  Dit zijn geen aanklachten die zwaar genoeg zijn om het O.M het te laten onderzoeken.
  De oude VNA zou het moeten onderzoeken, maar op dat niveau worden nog steeds degens gekruist tussen Gumbs en de overheid.
  Waar het om gaat, mits bewezen, zijn deze mensen minsteriabel? Dat is mijn directe vraag aan u, die ik niet beantwoord heb gekregen.

  Dit is geen “holier than thou” betoog. Maar als iemand een voorbeeld functie heeft moet hij gewoon zijn belasting regeling betalen. Als je 150K openstaande schuld hebt bij een bedrijf, heb je niets te zeggen over directeuren of rva’s…

  Verder heb ik u niet beledigd en niet over iets anders *dan* de inhoud gepraat, behalve deze regels hier. Dus uw reply op dat gebied naar mij is onnodig. Ik heb ook niet gezegd
  dat ik de aanklachten wel of niet geloof. Ik, als burger, heb daar onvoldoende bewijs voor. Mijn mening is echter, dat de aanklachten de integriteit van ons bestuur dermate aantasten, dat ze onderzocht moeten worden. Mits deze aanklachten bewezen zijn moeten de personen in questie hun conclusies trekken.

  Ik wil geen besmette regering, van geen enkele partij of persoon. Dit is geen idealisme.

  @Joey W, Ik hoop niet dat de mods naar u luisteren. Zolang iemand zijn mening wil verdedigen is er niets aan de hand.. Mening plaatsen en daarna niets van je laten horen is trollen.. R Willems verschilt 180 graden van mening met jou en dat is zijn goed recht.
  Ik vind het in ieder geval razend interesant om de meningen van anders denkenden te horen. Ik ben niet te oud om iets te leren.

 8. Vito,

  Donner heeft geen ballen, daarom is hij perfect voor deze functie. Nederland is altijd al laf geweest en een prof in het opzetten van andere volkeren, zodat zij niet het vuile werk hoeven te doen.

  Er zijn genoeg aanleidingen om in te grijpen of in iedergeval iets te doen. Een rapport schrijven is leuk, maar kan ook heel makkelijk naast zich neergelegd worden. voorbeeld “Drooglever rapport” (over West Papua). Door de ene NL’se regering aangevraagd, maar door de nieuwe NL’se regering niet erkend, maar we praten nog steeds over hetzelfde land.

  Ik heb totaal geen hoge pet van Nederland, maar dat betekent niet dat ik Schotte & Co steun. Deze kunnen wat mij betreft door de WC getrokken worden, want ze doen niets, maar dan ook helemaal niets voor het Curacaose volk! En Nederland ook niet, dus in dat opzicht zal het volk op moeten staan en zich op een waardige manier moeten laten horen.

 9. Kijk allemaal eens op de faceboek pagina van Dhr. Helmin Wiels, kun je zien wat voor soort mensen het eiland regeren! ONF*CKING REAL! Lieve mensen, deze regering is het niet waard om nog langer over te discusieren. En wat betreft de aanhangers: Ieder volk verdient de regering die zij kiezen! Enne Rudy Willems, wat in vredesnaam heb jij gestudeerd in Nederland?? In ieder geval geen Nederlands LOL

 10. Yoey W.
  Je bent zeer onwaardig om verder op jouw uitlatingen te reageren: Terug naar de v.belt!

  Ignacio,
  Het gaat niet of ik uitgekost ben of niet, maar de reden ervan; egoïsme, ze dulden gewoon afgestudeerden niet, bang om hun corrupte positie! Je kent jou land niet of anders behoor je tot die bende, die denken dat het Eiland van hen is en het recht hebben anderen uit te sluiten! Ik weet meer en zie meer van het Eiland dan jij die die erop zit, verzopen tot boven jouw hoofd in de beer! Iedereen zie jullie creperen, niemand zal medelijden met egoïsen hebben, Wie zijn kont verbrandt, zal op de blaren moeten zitten. Dat ik in Europa het beter heeft volgens jij, heb ik aan mijzelf te danken. Hoe weet jij dat indien jij op het Eiland zit?
  Droom maar verder en indien er een God is, vraag hem jou te helpen omdat jij smetteloos bent. Hier woorden van de Degen Karel Frielink: Wie wil schitteren, is niet glansrijk, Ignacio!!

  Een Nederlands Paspoort,
  Indien de RMR of de Tweede Kamer zich gaat inlaten met lokale aangelegenheden en blijven zoeken naar hun gelijk om op hun voetstuk te blijven staan door verborgen suggestiviteiten en denken slim te zijn, moet een pijnlijke vergissing zijn. Curaçao is niet meer dom. Bij het Slotakkoord werden kikkers en padden in het mandje gestopt, dat in Willemstad het bedrog uitkwam, nu is het anders: de bedrogene kijkt de bedrieger recht in de ogen! Wanneer het getij verloopt, verzet men de bakens willen of niet. Niet Curaçao
  zet een bom onder het Koninkrijk, naar die genen die de benen stijf blijven houden op hun arrogante voetstuk, die het Koninkrijk zeer onwaardig maakt en daarom verachtelijk!

 11. Het is tijd dat de bevolking klacht indienen bij de europeese hof voor wat Nederland en Curacao politicus aan het doen. Dit is puur mensen verwaarloos .

 12. CURACAOENAARS BELLEN NAAR NEDERLAND

  Curacaoenaars zijn bijeengekomen om een nieuwe President te kiezen.
  Eerst hebben ze voor Yu’i Korsou gekozen, maar Nederland zei; Nee, hij lijkt te veel op Tula. Geen strijder asjeblief !

  De Curacaenaars zijn weer bijeengekomen om een President te kiezen.
  Deze keer hebben de Curacaoenaars voor Pourier gekozen. Dan maar bellen naar Nederland!

  Hallo, hallo met Nederland ! Ja, met Nederland.
  Pourier is goed!
  Nederland zei- Nee, dat is Frans, onze vijanden !

  Volgende keer de Curacaoenaars weer bellen naar Nederland.
  Hallo, hallo met Nederland ! Ja, met Nederland.
  Wij hebben voor El Hage gekozen.
  Nederland zei: Niet goed, niet goed, hasje, hasje, hasje !

  Curacaoenaars vroegen, waarom dan!
  Nederland antwoordde schreeuwend; zij is Arabier, Araaabiier !

  Deze keer vol met vreugde bellen de Curacaoenaars naar Nederland.
  Hallo, hallo met Leleland ! Ja, met Nederland.
  Curacaoenaars zeiden schreeuwend; Schotte, Schotte, Schotte, Schotte !
  Nederland zei schreewend; Hij schiet, hij schiet, hij is Colombiaaan !

  Teleurstellend zijn de Curacaoenaars wéér bijeengekomen om een nieuwe President te kiezen, maar deze keer weten ze het niet meer, wie ze moeten kiezen.
  Dan bellen maar naar Nederland !

  Hallo, hallo met Leleland ! Ja, met Nederland.
  Ooh Leleland, nu, wie moeten wij kiezen als President van Curacao?
  Nederland vol vreugde zei schreewend; Piet Hein, Piet Hein, Piet Hien Donneeerr, Donneeeeerrrr, On aafhaaaankelijk, On aafhaaaankelijk !!!!

 13. Persoonlijk vind ik dat Donner allang had moeten ingrijpen. Het Curacaosevolk zou hem heel dankbaar zijn. Hij laat de situatie te ver escaleren. Nu heb je veel visjes in het net om een goede vangst te maken. Zelfs de Curacaose politie en ambtenaren hebben er genoeg van. Gewoon de boel opruimen.

 14. Beste Ignacio.Laten wij ophouden elkaar persoonlijk aan te vallen. Heb je ruzie met elkaar dan moet je proberen afspraken met elkaar maken om via een bemiddelaar dit uit te praten want dit gezwets op deze site vind ik ook niks.Iedereen heeft hier het recht zijn critic te leveren op een bepaalde thema zonder dat iemand met hem eens hoef te zijn. Wij wonen nog steeds in een democratisch land. Ik bedien me van de Engelse filosofie “pik the sense out of the nonsence”. Een gek die zegt vele dingen maar het is de kunst te filteren wat de gek de gek zegt. M.a.w. niemand is dom een ervarend iemand iemand kan ook slim zijn.Daarom vraag ik je vriendelijk over te gaan tot de orde van de dag en dit allemaal te laten voor wat het is. Gelieve te reageren op het onderwerp en iedereen in zijn eigen waarde te laten. Geeft opbouwend daar heb de lezers wat aan. Sukses

 15. Het is geen kwesti van kans van de heer Donner.als jullie die statuut leest.er kan geen beslilssing genomen in koningkrijk van en deel alleen.volgens statuut alle vier delen moet eens zijn.en de vier delen zijn Aruba Curacao Sint maarten Nederland en Bes eilanden.
  vanaf 10-10-2010 dit is nieuwe statut.laat niemand jullie gek maken.zoek jullie rechten.

 16. Donner speelt Wiels in de kaart. Deze opruier is gebaat bij de grootst mogelijke verwarring. Door het uitstel aan de Staten te geven wordt de verwarring steeds groter. Schotte laat nu al weten geen boodschap te hebben aan Nederland. Vanmiddag is de Rijksministerraad waar het besluit valt. Maar wat betekent “ingrijpen” Hoe gaat dat in z’n werk? Door al het gekrakeel is duidelijk dat slechts een paar opruiers het voor Wiels opnemen. Deze mensen zijn inmiddels genoegzaam bekend bij de lezers en schrijvers van fora. Jammer dat de tweetaligheid op het eiland een breder debat niet mogelijk maakt. Overigens complimenten voor Versgeperst, die ALLE reacties plaatst en zo gelegenheid biedt tot een directe en open discussie. Dat is precies wat dit eiland nodig heeft. Mondige burgers.

 17. @ rudy,

  dus als ik het goed begrepen hebt ben je toen uitgekotst hier en ben je met de staart tussen de benen (zoals een hond) gevlucht naar europa.
  waar haal je de stupide idee vandaan dat je nog weet hoe het hier is?
  en hoe durf je nog te denken dat je weet hoe het hier is?
  je zit lekker veilig in je hol en blijf daar maar lekker zitten en geniet op afstand van de ellende die hier speelt.
  met dit kabinet kunnen we nog een hoop ellende verwachten.

 18. Het enige wat in van subjecten zoals jou zie is gezwets en vooral dom gezwets. Ze moesten beginnen met je op te sluiten want je bent echt knettergek. Ik weet niet hoe oud je bent maar als je op leeftijd bent moet je je schamen. Mislukkeling.

 19. Mijnheer Ignacio,
  Jij moet niet persoonlijk worden, waarom ga je niet zakelijk in op de issue? Je hebt veel praat zoals elk ignorante zero! Toen ik in 1960 als afgestudeerde met zes andere kwamen om te helpen, waar was jij toen, dat jij nu een grote mond hebt? Ik werd als afgestudeerde uitgesloten en moest weggaan uit armoede tot heden, kan jouw armoedige verbeeldingsvermogen dit verwerken?Ken je het Eiland goed? Al de zes anderen die gebleven waren zijn nu DOOD! Ik wil t.a.v. jou beleefd zijn en eindig hier!

  Joey,
  Je gedraag je als een gans. Praat jij over belastingsgeld? Vraag het aan Zalm, wat weet jij van de zes miljard Aandelenlease zwendel, om de Surinaamse en Antilliaanse drugs zwartgeld af te romen? Jij dient te zwijgen en als jij toch iets wil zeggen dan over de issue, inhoudelijk. Mijn persoon aanvallen en beledigen krijg je een nog grotere bek terug! Immers jij behoort tot de klasse niet denkers, zonder te denken iets zeggen; een kelder figuur!

  Cur Eye,

  Men kan toch niet blijven onderzoeken. Vermoedt men iets is iets fout gegaan, daarom is er een Justitie en een OM. Maar blijven dreigen met kansen en maatregelen is kinderspel.
  De zaak aanpakken en afmaken de schuldigen opsluiten, dan weet je waarmee je bezig bent. Maar dan weer oude koeien uit de sloot halen, lijken weer adem in blazen,
  dat is latent krachtmeten en zoeken hoe men een andere zal kunnen beschadigen en kelderen. Mij, niet persoonlijk beledigen, maar zakelijk blijven en leren denken en bij de zaak blijven! Men blijft suggestieve beelden creëren om dan uit het niets anderen te kelderen en overklassen. Kijk, 10/20 jaar geleden kon het, Curaçao kan dat spelletje nu ook spelen: daarom een krachtmeting en je zult zien het Eiland zal overeind blijven, want hij weet nu ook waar Abraham de mosterd vandaan haalde, geloven of niet!
  Indien jij zeker van bent dat een hoofdverantwoordelijke fout is, waarom dan niet OM, anders ben je medeplichtige met grote praat zonder inhoud!
  Voordat men praat, behoort men wel enige kennis te hebben van de realiteit;
  Wijs mij één mens, één bestuur, één regering, één van jou eigen familie of beter jijzelf, die smetteloos is! Zij het dat je een idealist bent en denkt dat ook heel de wereld ook zo is of anders een sweet sleeper.

 20. Moderator ik snap werlelijk niet dat u nog een podium aan opruier Willems geeft.

 21. @Rudy

  Gewoon wat vragen los van of Nederland iets mag onderzoeken of niet.

  Vindt U dat ministers met die verdacht zijn van belastingschulden, aqualectra schulden (150K) etc voordat zij minister werden, uberhaupt minister hadden mogen worden?

  Heeft U er problemen mee dat de hoogste verantwoordelijke persoon voor de financiele situatie van ons land zijn persoonlijke financiele zaken (dramatisch) niet op orde heeft?

  Vindt U dat ons volk geregeerd moet worden door mensen die een smetteloze staat van dienst hebben?

 22. Wat zegt die Willems me daar nu weer. Het Eiland neemt afstand????
  Je moet de koe bij de horens vatten en zeggen een groepje van 20.000 mensen + jij natuurlijk nemen afstand tov 120.000 mensen die het goed menen met het Land.
  Je bent volslagen krankzinnig en geindoctrineerd door de Curaçaose Mugabe. Schaam je.
  Als in Ned. wonende YdK pleit ik ervoor dat Ned. onherroepelijk een aantal geldkranen dichtdraait. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat ik voor dat gespuis in de regering + aanhang belasting moet dokken.
  Zit jij ook achter de facebook Gen Dies waar opgeroepen wordt tot geweld. Sta jij daar achter.
  Shame on you!

 23. Rudy, hou jij nou eens je domme mening voor je.
  je bent alleen maar aan het stoken.
  zonder jou zijn er al genoeg problemen.
  jij zit in Belgie en snapt er echt helemaal niets meer van.
  als je een held bent komje terug met je boeltje.
  maar daar ben je weer te slim voor en te laf.
  laat ze hier maar lekker de boel uitzoeken en bemoei er gewoon niet meer mee.
  zolang je hier niet woont en werkt moet je je mond houden.

 24. HOEZO EEN KANS GEVEN OF TIJD OM IN TE GRIJPEN?
  Rudy Willems 6 oktober 2011

  Is dit geen stuk van onbezonnen “arrogantie”?
  In feite heeft het rapport Rosenmöller met het geval “sceening” niets mee te maken, die meer dan jaar als afgedaan beschouwd werd. Waarom het lijk opwarmen?
  Wat er wel aan de hand is: een krachtmeting tussen de twee landen, waarbij het model Koninkrijk op spel werd gezet. Dat is het probleem.
  Dat Schotte zelf Nederland had benaderd in het vertrouwen om te helpen zoeken naar een oplossing toen het probleem en vele andere problemen zich voor deden, wil en kan geenszins betekenen het doorgeven of overhevelen van lokale bevoegdheden. Hoeveel keren toen De Jongh Elhage onder druk kwam te staan (Ningun Paso Atras), dat zij in de armen viel van Balkeneinde om een oplossing? Toen was er ook geen sprake van een bevoegdheid overdragen opdat er sprake zal kunnen zijn van “een kans geven of tijd om in te grijpen.” Grijp dan in en maak zelf een einde aan het Koninkrijk verband, dat is ook een optie om een einde te brengen aan latente krachtmetingen, waarover het in feite omgaat.
  Screening of de ponton Emmabrug is lokaal en valt buiten alle relatie binnen het Koninkrijk. Men kan niet op een voetstuk blijven staan en als een magneet irrelevante aangelegenheden blijven aantrekken om dan de verscholen krachtmeting als overwinnaar te beëindigen met: een kans geven of ingrijpen. Dat is uiteindelijk wat overblijft van al de Mickey Mouse als afleidingsmanoeuvre rond de “screening” en rapport Rosenmöller. De zaak moet nu duidelijk zijn: Praten over handhaving Koninkrijk of deze demonteren. Praten over een kans geven is onzin. Een kans voor wat “screening of no screening? No screening omdat m.b.t. Nederland of Koninkrijk, het een zaak is met een lokaal karakter. Rapport Rosenmöller is niets anders dan een kwestie van op het voetstuk genageld blijven en niet willen afkomen, m.a.w. geen Curaçaos probleem, maar van een ander, waarvan Het Eiland afstand neemt!