• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woordvoerder van de Isla Raffinaderij Kenneth Gijsbertha verklaarde tegenover Antilliaans Dagblad dat zij nooit een brief ontvangen hebben van de overheid. “De minister heeft de brief teruggetrokken voordat deze werd bezorgd.” Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) eist een verklaring van de overheid.

Voorzitter van SMOC Peter van Leeuwen is niet geschokt door de uitspraak van Gijbertha. “Ik wist dat de Isla gevraagd had om schorsing van het vonnis en dit verzoek gehonoreerd was door de rechter”, vertelt de voorzitter aan Versgeperst.com. “De minister was dus niet verplicht de brief aan Isla te versturen. Toen dit wel gebeurde en de brief verscheen, was ik dan ook blij verrast.”

Schorsing vonnis
Nadat de rechter op 1 september besloot dat de overheid binnen vier weken een brief moest schrijven aan Isla om de vergunning te handhaven, ging Isla in hoger beroep. Zij dienden een verzoek in tot schorsing van het vonnis tot de rechtszaak op 17 oktober. Dit houdt in dat de overheid de brief naar de Isla niet hoefde te versturen tot 17 oktober.

Niet serieus
“Als het inderdaad zo is dat de brief nooit verstuurd is naar Isla, blijkt weer dat de overheid de belangen van de raffinaderij voorop stelt, in plaats van de belangen van de bevolking”, gaat Van Leeuwen verder. “We kunnen deze overheid dan niet meer serieus nemen. SMOC eist een verklaring van de overheid over deze rare manoeuvre. Dit is in tegenspraak met het motto van de overheid, dat zij opkomen voor het welzijn en de belangen van het volk.” Zowel minister van Gezondheid Jacinta Constancia als Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha waren vandaag niet bereikbaar voor een reactie.

6 reacties op “SMOC eist verklaring van overheid”

 1. Mevrouw Constancia ga je heeeeeel diep schamen. Ik hoop dat de familieleden van de mensen die sterven je hoofdelijk aansprakelijk stellen.

 2. Dit is echt komisch en tegelijkertijd triest. Constancia heeft iedereen flink beet genomen!

 3. leugenaars en bedriegers.
  dieven en maffia, dat zijn onze regeerders.

 4. Whahahahahahaha ” “We kunnen deze overheid dan niet meer serieus nemen”
  Hebben we dat dan wel eerder gedaan???

 5. weer een blunder van deze regering. poppenkast is het gewoon

 6. Gebeurt wel vaker… Rozier had er twee dagen geleden geen problemen mee met het onderzoek naar wijzen en gisteren opeens wel.. MAN fractie ondertekende slotakkoord en zat lekker de avond mee te eten en champagne te drinken en toen ze hier aankwamen waren ze ineens tegen…. Politieke mensen.. Je kan ze nooit vertrouwen!