• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een groep investeerders heeft 100 procent van de aandelen van DAE overgenomen en is een plan gestart om binnen 120 dagen het ‘bloeden van het bedrijf te stoppen’, het te redden en stabiliseren. De luchtvaartmaatschappij, die al tijden met problemen kampt, lijkt hiermee voorlopig gered.

Een groep lokale en internationale investeerders, geleid door het Amerikaanse Avation Resource, zijn gisteren tot een overeenkomst gekomen met de huidige investeerders om de aandelen. Een grote uitdaging die de nieuwe eigenaren te wachten staat is het heronderhandelen van de schulden.

Personeel
De investeerders willen de maatschappij ook weer laten groeien en de operaties rationaliseren. DAE zal binnenkort van start gaan met nieuwe toestellen die zowel op bestaande als nieuwe routes zullen gaan vliegen. Het personeel van de maatschappij zal aangehouden worden en zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

7 reacties op “DAE voorlopig gered”

 1. @Kasuari helemaal met u eens. Het personeel behoudt hun baan en de buitenlandse investeerders hebben er vertrouwen in. Trouwens het zijn investeerders uit Finland en Los Angeles. Daarnaast lijkt het mij goede concurentie voor Insel air die het nu heel goed doet maar als er straks helemaal geen concurentie is dan zal men kunnen gaan neigen naar monopolie positie.

 2. Amerikanen? Vast en zeker is de CIA er bij betrokken, denkt u ook niet meneer Wiels?

 3. Met de huidige regering doet het er niet toe of het om zwart geld gaat of niet.. in dat opzicht zal het niets uitmaken. De belastingbetaler zal er op geen enkele manier op vooruit gaan, maar gelukkig kunnen deze mensen tenminste er wel van profiteren door hun werk te behouden.

  En als het om witwas praktijken zal gaan, dan hebben zij er ook baat bij dat er enige continutieit inzit om hun praktijken voort te zetten.

 4. @kasuari, maakt wel uit door wie.. als het gebruikt wordt om zwart geld wit te wassen dan kan het zo opeens alles wegzijn!

 5. Maakt niet uit door wie… de mensen behouden gelukkig hun werk.

 6. Gefeliciteerd personeel!

 7. Hmm door Robbie Dos Santos?