• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Over de hele wereld worden vandaag leraren in het zonnetje gezet omdat het Werelddag van de Leraar is. Ivar Asjes, Voorzitter van het Parlement van Curaçao, feliciteerd alle leerkrachten met deze heugelijke dag en bedankt hen voor het verzetten van ons onderwijs en de ontwikkeling van onze kinderen.

Asjes voegt daar aan toe dat er vandaag de dag meer dan ooit een sociaal en patriotisch onderwijssysteem nodig is, gebaseerd op waardigheid en nationaal bewijstzijn. “Docenten zijn de belangrijkste hulpmiddelen in het onderwijs.”

Waarde leerkrachten
“Wij moeten hun functie op waarde schatten, zonder hen is er geen kwaliteitsonderwijs mogelijk”, vertelt Asjes . We moeten meer lokale leerkrachten zien te realiseren die onze kinderen lesgeven en begeleiden en de wereld zien vanuit de werkelijkheid van ons land. Zodat er meer aandacht in het onderwijs komt voor onze cultuur en eigen geschiedenis, eigenwaarde wordt bevorderd, een identiteitscrisis wordt voorkomen en meer vaderlandslievende Curaçaoënaars worden gevormd,”aldus de Parlementsvoorzitter.

Erkenning
Volgens Asjes is de Werelddag voor Leraren een dag voor extra erkenning. “Nogmaals, wij moet voor elkaar krijgen dat wij meer lokale docenten hebben, die onze kinderen onderwijzen met een visie en het patriotisch doel om hun identiteit te versterken, zodat wij morgen professionals hebben die niet op de eerste plaats aan geld denken maar die beschikbaar zijn om te werken voor het welzijn en de vooruitgang van ons Curaçao”, aldus Asjes.

11 reacties op “Erkenning voor onze docenten”

 1. beste ME,

  je hebt gelijk, deze griezel is alleen voor het eigen volk aan het praten.
  terwijl Curacao uit TIG nationalitieten bestaat.
  allen met een sedula, dus allemaanl curacaoenaars.
  de grootstge groep van deze Curacaoenaars willen dat dit piragten kabinet opstapt.
  ik voel me gewoon gegijseld door deze wanvertoning.
  en denk dat 75% van dit volk er net zo over denkt.
  yui di curacao of import curacaoenaars, sla de handen in één en kom op voor ons recht op vrijheid van menigsuiting en tegen deze dictatuur.

 2. En de erkenning voor de vele Nederlandse en Surinasamse leerkrachten dan op dit mooie eiland? daar wil hij toch stiekem wel van af, als je dit stuk leest… Die beste man mag blij zijn dat zij hierheen komen om voor een schamel loontje voor de klas te staan..

 3. pssssssssssssssssst,

  De erkenning voor de leraar staat voorop, deze mensen hebben inderdaad een voorbeeld functie.
  Onderwijs is inderdaad een hoeksteen van een betere toekomst. De politiek moet alleen er wel voor zorgen dat de middelen , scholen, boeken en gedegen onderwijs word aangeboden.

 4. @ Makamba:

  Wiels is zelf door en door corrupt en niet integer. Hij mag zelfs af en toe stiekem in de dienstauto van Asjes rijden. Je weet het… een kinderhand is snel gevuld.
  Hij kon Asjes niet voordragen als minister, die was zelfs niet door de “keuring” van Schotte gekomen.

 5. “zodat wij morgen professionals hebben die niet op de eerste plaats aan geld denken”

  Kan ik niet zeggen van van deze egocentrische graaier, en de rest van de roof en graai bende,

  wat een eng gluiperig heershapje is het toch, zou zeggen spoel je mond eens goed, en kijk je zelf eens goed aan in de spiegel eer je dit soort dingen zegt..

 6. meer aandacht in het onderwijs komt voor onze cultuur en eigen geschiedenis, eigenwaarde wordt bevorderd, een identiteitscrisis wordt voorkomen……

  ….oftewel domhouden die boel, zodat Jasjes zijn zakken kan blijven vullen en zo min mogelijk tegenspraak krijgt

 7. Ik zou wel eens de waarheid willen weten……
  Waarom heeft Wiels, iemand als Asjes binnen zijn partij toegelaten.
  Asjes die al jaren bekend staat als Jasjes.
  Iedereen weet dat het een baantjesjager is en zo corrupt als maar mogelijk kan zijn.
  Zelf denk ik dat hij Asjes heeft moeten aanstellen in de regering omdat hij van de maffia familie van Asjes (casino bazen zijn schoonfamilie van Asjes) veel geld heeft ontvangen voor zijn partijkas.
  Met de voorwaarden een goede baan voor mijn schoonzoon.
  Maar hoe kan dat nou, Wiels is zo verschrikkelijk tegen corruptie?
  Asjes zelf zou nooit een stem van iemand krijgen, dus hebben ze (de maffia familie) hem op deze manier weer in het zadel geholpen.
  maar Wiels zit nu met vriend Asjes in zijn maag……
  Wel jammer voor de heer Wiels….

 8. Wat een engbek…..
  Patriottisme en nationaal bewustzijn en de werkelijkheid van ons land…..
  Komt op mij allemaal over als hersenspoelen van de jeugd…..
  Misschien zie ik het verkeerd, maar als ik Asjes zie dan begint bij mij alles te kriebelen…
  Deze man en zijn parttij wil het volk dom houden zodat ze als stempubliek kunnen dienen voor de toekomst van hun racistische partij.
  Het is natuurlijk lekker makkelijk om alleen les te geven en te krijgen in papiaments.
  Maar je weet dan wel dat de kinderen de rest van hun leven niets kunnen/zullen bereiken.
  Dat lijkt mij de bedoeling van de PS.
  Een dom volk zal altijd op deze partij stemmen.

 9. Het lijkt een positief verhaal, maar door de nadruk te leggen op dergelijke scholing kom je in een isolement terecht. En dat is naar mijn idee het enige wat hij en de rest van de regering probeert te bereiken. In die manier van scholing zal waarschijnlijk de huidige regering een uitstekend voorbeeld zijn voor vaderlandse liefde…

 10. In de kop.. Asjes feliciteerd.. Moet zijn feliciteert met een t. tegenwoordige tijd.

 11. Asjes Asjes,
  Het is maar goed ook dat de ontwikkeling van onze kinderen in handen is van deze leerkrachten en niet in handen van onze politici en zeker helemaal niet in die van jou. Dan kan je net zo goed je kinderen maar beter thuis houden. Je hele hoofd straalt wantrouwen uit. Gewoon onbetrouwbaar en incompetent. Wanneer trekt de MAN-fractie de stekker uit?