• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – “Het rapport van de Commissie Rosenmöller spreekt boekdelen”, laat Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) weten. “De start van het nieuwe land Curaçao is een valse gebleken. Het enthousiasme, vertrouwen, de trots en hoop zijn beschaamd en zwaar op de proef gesteld door de regering.”

Het bestuur van VBC laat in een persbericht duidelijk weten het niet eens te zijn met de manier waarop de ministers vorig jaar zijn gekozen. “De Minister President heeft op 10-10-10 een zware vergissing of zelfs een zware fout begaan door bewindslieden te benoemen die helemaal niet benoemd hadden mogen worden, omdat zij niet voldoen aan de integriteitseisen en niet ministeriabel zijn. Een meerderheid van de Staten is toch akkoord gegaan en heeft daarmede verzaakt haar controle functie correct uit voeren.”

Deken van Orde van Advocaten
Volgens VBC duiden de handelingen van de regering op een patroon van het bewust opzetten en invoeren van een stelsel van systematisch ondeugdelijk bestuur. “De waarschuwende woorden die zijn geuit door de Procureur Generaal en de Deken van Orde van Advocaten over het toenemende verbaal geweld van met name politici en statenleden, zijn volkomen terecht. Ze sluiten naadloos aan bij hetgeen de COC heeft aangetoond.”

Imago
“Nu de feiten in beeld zijn gebracht, moet er snel gehandeld worden”, vindt het bestuur. “De crisis moet aangepakt worden om het imago van Curaçao te redden en het leef- en investeringsklimaat te herstellen. De regering zou om te beginnen de eer aan zichzelf moeten houden en de niet ministeriabele bewindslieden per direct laten aftreden. Hun plaats zou door interim ministers die integer en capabel zijn, ingenomen kunnen worden. Tegelijkertijd wordt, zoals de commissie adviseert, een Commissie van Wijzen benoemd die de integriteit van de regering en ministers onderzoekt. Ook wordt het onderzoek naar de integriteit van de directeur van de Centrale Bank afgerond.”

Zelf doen
Het VBC vindt bovenal dat Curaçao zelf moet optreden en de crisis zelf moet oplossen.  “Het voorstel om zelf orde op zaken te stellen om zo het herstel van het vertrouwen in en de integriteit van eigen mensen te bevorderen valt te verkiezen boven een alternatief waarbij het Koninkrijk ingrijpt. Dit zou een vernederende en schaamteloze vertoning zijn. De keuze hebben wij zelf in de hand.”

20 reacties op “VBC: ‘Premier heeft vergissing begaan’”

 1. Ter geruststelling van anders denkenden: Curaçao kan zich afscheiden van het Koninkrijk der Nederlanden (Nederland hoopt dat ze dat zo spoedig mogelijk doen). Maar een scheiding in/van het Koninkrijk der Nederlanden zal niet gebeuren, ook niet omdat een zekere Willems dat nou zo graag zou willen.
  Alleen de gedachte van deze Willems is een hilariteit en geeft aan dat hij niets van het Koninkrijk der Nederlanden afweet. Dit conflict met Curaçao is zo microbaal vergeleken met de oorlogen die wij gevoerd hebben met Spanje, Frankrijk, Engeland enz. en die hebben wij allemaal overleefd. Dus Willems ik zou zeggen blijf ons vermaken met je ideeën. Maar iedere bijdrage van jou voor die afscheiding van Curaçao is welkom.

 2. @willems.. Nederland zal zonder problemen akkoord gaan hoor. Ik weet niet waarop jullie wachten. Grote mond over onafhankelijkheid! nou ga dan! maar nee zijn jullie zelf die dit tegenhouden want als je onafhankelijk bent geen schuldsanering meer! en let op de politieke heren zullen goed voorzichzelf zorgen en het volk zal creperen!

 3. Snapt iemand de gedachte kronkel van R Willems?
  Een logischere gevolgtrekking zou zijn de screeningsprocedure te evalueren. De screeningsp[rocedure opnieuw te doen, eventueel door een andere, onafhankelijke of overkoepelende partij.Of als hij toch naar het extreme neigt: de huidige regering af te zetten.

  Maar een scheiding in het Koninkrijk. Where does that come from???

  Alsjeblieft niet trouwens. dan zitten wij hier nog met die boevenbende!!!!
  En

 4. @Nibor.. but it’s so much easier to get mad at the fysician ..or the world as a whole. 😉

 5. Dan is Belgie toch nog een goed voorbeeld ! Beter geen regering = is ook geen gezeik !!

 6. Deze screening affaire blijft duren indien deze krachtmeting niet afloopt, lijkt mij dat er een definitieve scheiding komt in het Koninkrijk!

 7. JUNNEY,
  Heel scherp gezien van jou!! VBC heeft zich altijd als een politieke instelling gedraagt en meegeregeerd.Nu zijn er andere partijen van de wacht, waarbij VBC buiten boord viel! en daarom heerst er een crisis.In plaats van invensteerders zijn ze anarchisten geworden en doen alles maar dan ook alles om deze regering weg te krijgen, zodat zij weer een plaatsje kunnen veroveren in de regering. Hun crisis wordt nog groter indien nieuwe investeerderd komen opdagen! Hun stelling is eenvoudig te volgen: Wij voorzien vele werknemers van een job en brood, dus wij hebben zeggenschap ook bij de overheid, dus een politieke instelling. Deze regering houdt ze buiten, voor hen uiteraard een crisis! Goed gezien van jou Junney!!

 8. @Junney: A cancer patient needs to not only be told the truth about his condition, but he needs to listen and act on the advise of the physicians. Only then can the cancer treated, and hopefully lead to a cure.

  Curacao has cancer. The cancer needs to be removed and needs to be treated with the appropriate therapy.

  Our parliament and our government are choosing listen to witch doctors and shamans, ignore the facts and calling the oncologist a liar and incompetent.

  We need to wake up and smell the stinking truth.

  Cut the cancer out, treat it, and send the witch doctors home!

 9. @sander, vergeet El hakim niet.. en Monk.. (die een fortuin verdiende bij kliniek rio canario en het failliet liet gaan). Wat doen ze met al dat geld dan??

 10. @Junney, jij bent vast bang dat je criminele vriendjes linea recta vanuit deze smurfenregering naar de Bon Futuro verplaats worden en jij plots moet gaan werken voor je geld. Een zeer kleine groep probeert onder het motto van zielig zijn stemming te maken onder laaggeschoolden om zo de touwtjes in handen te krijgen. Dat het eiland hierdoor totaal verscheurd en kapot wordt gemaakt kan ze niets schelen. Vegeleken met dit piratennest is Haiti binnenkort een paradijs. Hoe dom kan je zijn…

 11. Wanneer je zeker van je zak bent niet bang voor geen rapport ,want je bent schoon.

 12. Junney
  Curacao ligt op zijn reet, als er niet heel snel iets gebeurt gaan we de zelfde kant op als Haiti, natuurlijk heeft iedereen ongelijk, het rapport deugt niet, wij hebben geen corrupte ministers, de VBC heeft het ook helemaal aan het verkeerde eind.Llaat ons niet lachen met je woorden “het wordt veel erger gemaakt dan dat het is” Door mensen zoals jij zitten wij nu in de problemen. Struisvogel politiek noemen wij dat….weleens van gehoord?

 13. ja, dat laatste heb ik ook gelezen tot mijn schrik……
  dat Jamoloodin 150000 NAF schuld heeft wegens illegaal aftappen bij |Aqualectra???
  dat is toch niet voor mkogelijk teh ouden, dat zo iemand minister van financien wordt.
  echt het lachertje van de regio…..
  maar de diefjes hebben elkaar gevonden in dit kabinet.

 14. Onder welke steen lig jijn te slapen Junney.
  Het gaat slecht op het eiland. Investeringen blijven uit, zoals al in den treure uitgelegd de real estate ligt op zijn kont, alleen op Coral estate 50 huizen in de verkoop en ga zo maar door.
  Als je goed luister naar de bankiersvereniging dan had je kunnen horen en lezen dat zij zich ernstige zorgen maken.
  Idd we mogen dit op het konta van dit rariteitenkabinet schrijven.Midden next month komt Air Berlin hierheen. Voor het 1e halfjaar zijn er stoelgaranties. Je weet dat dat betekent dat wij de belastingb etalerss hiervoor opdraaien.
  Al zitten er 4 mensen in zo’n plane dan nog is er garantie. En dat terwijl Air Berlin al op sterven na dood is.

  En wat heeft Jamoloodin nu een achterstand van 150.000 bij Aqualectra wegens het illegaal aftappen.
  Zijn dat manieren die jij goedkeurt???

 15. Junney:

  Er is geen crisis? Je kijkt zeker alleen naar het nieuws van Curacao? Er is een wereldwijde crisis en denk je dat Curacao daar geen last van heeft? Investeerders komen van buitenaf! Denk je echt dat het bedrijfsleven het woord crisis wilt noemen? hierdoor verkopen ze alleen nog slechter.

  Natuurlijk wilt 49% dat de regering ophoepeld! Dat is de kleine meerderheid die ze in de regering hebben. Dat heb je in Nederland ook!

  Jammer genoeg hebben ze geen geduld met de aanstelling van de Ministers. Dan had je dit gezeik kunnen voorkomen.

 16. @junney, op welke planeet woon jij? Deze regering valt ook zeer tegen sinds het begin! Curacao zal binnen de korste keren zo zijn als Haiti!

 17. Er zal pas geluisterd worden als de hongerige hordes Forti bestormen.

 18. Het wordt veel erger gemaakt dan het is. VBC draagt bij aan het zogenaamde “crisis” die er niet is. Kennelijk heeft men er belangen bij om deze “crisis” te doen laten geloven.
  Men wilt alleen zien dat deze regering valt sinds het begin.

 19. Ze weten het toch allemaal beter dan wie dan ook , want ze zijn ongeschoold

 20. Klinkt leuk maar de regering zal er niet naar luisteren..