• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties is bereid om in te grijpen op Curaçao. Donner wil de gouverneur dwingen om een commissie in te stellen om de integriteit van drie ministers te onderzoeken, blijkt uit de Rijksministerraadsvergadering gisteren in Nederland.

In de vergadering is gesproken over het vorige week gepresenteerde rapport van de commissie Rosenmöller. Daarin staat dat er ‘iets grondig mis is met de integriteit’ van premier Gerrit Schotte, minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) en minister George Jamaloodin (Financiën).

Ingrijpen
Rosenmöller wil dat het parlement van Curaçao een commissie instelt om nader onderzoek te doen naar de integriteit van de drie bewindslieden. Als dat niet gebeurt, kan Nederland direct ingrijpen. Die commissie moet desnoods vanuit het Koninkrijk worden afgedwongen, zegt Rosenmöller. Op Curaçao hebben de regeringspartijen het rapport als partijdig weggezet, statenvoorzitter Ivar Asjes noemde het zelfs koloniaal. De oppositie wil daarentegen het ingrijpen van Nederland liever voorkomen.

Privédocumenten
De Nederlandse premier Mark Rutte liet tijdens de vergadering weten het Schotte kwalijk te nemen dat hij privédocumenten heeft laten zien op televisie, over de vermeende malverstaties van directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. De ruzie tussen de premier en de bankdirecteur is de aanleiding voor het instellen van de commissie-Rosenmöller. De komende dagen wordt gekeken naar wat de Staten beslist. Vandaag praten alle fractievoorzitters op Curaçao met de premier over het rapport. Nederland wacht in ieder geval tot het eind van de week af.

36 reacties op “Donner klaar om in te grijpen”

 1. @ruperto rumay, onze regering laat een corrupt figuur als Thierry Henriquez rapportjes schrijven dus blijkbaar is het geen probleem voor hun.. ook werken ze samen met criminele mensen als Dos Santos.. en zijn de ministers zelf corrupt en crimineel.. dus waarom praat jij over Integere mensen?

 2. @M. Gomes Veel plezier in de VS. Je bent nog jong genoeg om elders opnieuw te beginnen. Ik bllijf vechten voor mijn eiland en hoop, dat de onzichtbare hand die altijd boven het eiland heeft gewaakt, en ons door de eeuwen heen gezegend heeft ook dit keer zijn werk doet. In de grote droge periode voor de komst van de Shell zat Curacao er helemaal doorheen. Mensen vluchten weg en gingen in de landen en eilanden om ons heen werken om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Vele mannen gingen naar Cuba en stuurden geld naar huis. Net zoals de Haitiaan dat heden ten dage doet. En toen kwam de olie-industrie. Mensen rende hard weg uit de koenoekoe om voor de Shell te werken. Curacao kreeg een hele hoge levensstandaard. Men kwam nu uit de omringende eilanden hier naar toe om te werken. De shell ging weg en dankzij de oude Smeets kregen we hier een offshore industrie. We waren weer gered. De offshore krimpte in, maar tegelijkertijd nam het toerisme toe. En weer waren we gered. De wereldeconomie stortte in en we bleven redelijk gespaard, omdat Nederland net op dat moment ons een paar zakken geld kwam brengen. Dat geld is nu redelijk opgedroogd in onze economie. De regering moet bezuinigen en maatregelen nemen. Ze doen dit echter op de verkeerde maniet. De arme zullen zwaar getroffen worden en de criminaliteit zal toenemen. Het wachten is op wat de onzichtbare hand voor ons in petto heeft. Olie misschien? Een beter staatsbestel?

 3. Inmiddels is in het Nederlandse parlement de pleuris uitgebroken, omdat het verslag van de Rijksministerraad van 4 oktober hier in Curacao gewoon op straat ligt. Dat verslag is staatsgeheim. De brief die hierin wordt genoemd is dat dus ook. Openbaarmaking er van is een misdaad. In Nederland is hierdoor de indruk ontstaan dat Curacao op ramkoers ligt. Er wordt openlijk gesproken over “afscheid nemen van het eiland” en “uit het Koninkrijk stappen” Toch gaan ze onderzoeken waar het lekken van het verslag vandaan komt. Ook Radio Nederland Wereldomroep zegt een kopie van het verslag te hebben. Wie heeft er het meeste baat bij deze totaal verziekte verhoudingen ? Vult u zelf maar in.
  De Kokosnoten -republiek van Pais Korsow komt en een groot deel van bevolking en toeristen gaat. Helaas.

 4. Vaak gaan mensen geheel buiten hun boekje en reageren met een onsmakelijke emotie waar je U tegen zegt.
  Ik stel daarom voor dat – ik neem aan dat Versgeperst ook een moderator heeft – racistisch getinte posts, zoals op elke media, onherroepelijk eruit gooit.
  Ik denk namelijk dat er subjecten zijn die bewust posts plaatsen om 2dracht te zaaien. Ik heb een vaag vermoeden dat het best eens uit de PVV hoek zou kunnen komen en die mensen dan bewust in een raar tgaaltje laten reageren. Het is namelijk algemeen bekend dat deze club scribenten heeft die op allerlei fora in binnen en buitenland hun gal spuien.
  Daar is – anoniem internetten – natuurlijk een podium voor.
  Niettemin moderator, verwijder racistische reacties.
  Dit heeft niets meer met vrijheid van meningsuiting te maken dit is duidelijk een bridge too far.

  En om toch even in te gaan op een paar reacties, wie de schoen past enz, enz. We moeten eerlijk zijn en toegeven dat het slecht gaat in de wereld. Niet voor niets is er een geweldige geweldloze actie Occupy Wall Street ontstaan omdat mensen het niet meer pikken uitgekleed te worden door de politiek.
  Hierm op Curacao is men helaas niet echt actie bereid. Als er een bijeenkomst wordt gehouden tegen huiselijk geweld komt er een handjevol. Evenwel als er op het Brionplein gratis drank en hapjes worden uitgegeven door partijen dan is men aanwezig.
  Het hemd is nader dan de bekende rok.

  Het gaat sklecht op Curacao, sleccht in de zin van investeringen en het is een gotspe dat dat niet wordt ingezien door aanhangers van deze regering. Prijzen gaan omhoog en raakt die mensen die het al zo moeilijk hebben. En onze nationale prediker predikt maar door en zaait maar haat.
  Ik als YdK schaam mij hiervoor. Ik wil mijn Nederlands-Amerikaanse vrouw van 20 jr dan ook nu, hier excuses aanbieden voor een groep landgenoten die het niet goed met veel mensen voor heeft. Die misbruik maken van de zwakte van veel mensen om hun haat te verspreiden.
  Niettemin ben ik 1 van de mensen die het bijltje erbij gaat neergooien. Dat betekent dat wij hebben besloten weg te gaan. Ik heb een baan geaccepteerd in Californie.
  Nederland zagen wij niet meer zitten in 2007 omdat wij ons niet thuisvoelden in het politieke klimaat waar witte Wilders een grote vinger in de pap kreeg en heeft gekregen.
  Het is dan logisch dat je terug naar je geboorteland gaat. Maar wat een vreselijke schrik we zitten hier opgescheept met een Mugabe die zijn weerga maar vooral weerslag nog niet kent.

  Ik wens u allen vanaf deze post alle goeds toe. Probeer in ieder geval respect voor elkaar op te brengen en stop the hate die alleen wordt aangewakkerd door een stekl niksnutten.

  Vaya con dios.

 5. @ruperto rumay,

  Ik heb nog veel voorbeelden hoor, maar die mensen zijn op dit moment niet ter sprake gekomen.

  Het is gewoon een voorbeeld, om mijn betoog kracht bij te zetten. 😉

 6. @Kasuari

  Zie: Ik heb zelfs vernomen dat Nederland het OM heeft geadviseerd nog geen ministers op te pakken dan wel te schorsen, want dat is slecht voor het imago van het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland heeft het rapport ook niet op laten stellen om de mensen op Curacao te beschermen, maar slechts om hun eigen imago hoog te houden.

  Kasuari, je laat me nu lache ! Nederland geadviseerd niet op te pakken, maar wel schorsen ! Dit kan niet, dan is het foute boel met Nederland zelf. Als Nederland een sterke zaak zou hebben, dan moet iedereen berecht worden en als ze schuldig zijn bevonden, zouden ze direct in de gevangenis gestopt moeten worden. Net toen Anthony Godett !!!

  Je reactie is heel vaag !

  Zei: Een feit is bijvoorbeeld dat Schotte uitgaat en met veel verschillende meiden naar bed gaat, wat ook niet bevorderlijk is voor die man zijn positie. Geloof je dit omdat ik zeg dat het feit is, of nog niet?
  Kasuari: Stel ik gelof je ! Als een politicus naar bed gaat met veel verschillende jonge vrouwen of meiden hoe jij het wil noemen, heeft niets te maken met de positie van de man in een gemeenschap en total niks te maken met ‘ Integriteit ‘.

  Nederland kent ministers die homo’s zijn, maar dat heeft nik te maken met ‘integriteit van een persoon’. Minister van financiën, Jan Kees de Jager is homo, maar dat heeft niks te maken met zijn integriteit.

  Een Feit: Pim Fortuin zei zelf in een tv programma dat ie naar bed ging met jonge jongens in darkrooms. Allemaal legaal voor de Nederlanders ! Hij heeft genoeg stemmers gekregen !!!

  Je heb geen harde feiten ! Probeer een beetje wetenschappelijk te denken A.U.B. !

 7. @Kasuari:

  @Jim ook al heb jij gelijk, maar doordat dat jij dit typt is het nog steeds geen feit
  Stel ik heb die quote nu voor het eerst van jou mogen vernemen, maar omdat jij aangeeft dat het een FEIT is, moet ik dan aannemen dat het een feit is?

  Er zijn op dit moment teveel (twijfelachtige) punten waardoor de integriteit van een aantal personen op losse schroeven staat. Als het (met alle respect) om een vuilnisman gaat, dan zijn er niet zoveel belangen waardoor (twijfelachtige) punten er niet toe doen om die vuilnisman te schorsen/ ontslaan of niet.

  Kasuari, je reactie is net zo zwak en vaag als de rapport van de commissie Rosenmöller. Je zei: twijfelachtige punten waardoor de integriteit van een aantal personen op losse schroeven staat ! Juist daarom moet je zeker zijn van je zaak. Het moet geen twijfelachtige punten, maar die moeten harde feiten zijn om integriteit van personen te beoordelen.

  Te vaag !

 8. Beste Brayen. Ik ben een geboren en getogen Curacaonaar. Persoonlijk vindt ik dat jij te ver gaat. Er zijn vele Antilliaanen die getrouwd zijn en kinderen hebben met Nederlanders en Surinamers en wederzijds. Als jij als intelligente Curacaonaar dit zegt dan ben jij verkeerd bezig.Ik ben geen aanhanger van Wiels en geen enkele politieke partij want ik eet niet hun. Ik heb hard gestudeerd en werk hard voor mijn inkomen om mijn gezin te onderhouden. Wij wonen in een democratisch land waarbij ieder het recht heeft zijn eigen mening te hebben wederom ook de Nederlanders. Als jij dat durft te zeggen tegen de goede Nederlanders rot toch gouw op naar Nederland dan kunnen hun ook zeggen rot toch gouw op naar Africa of heb ik het mis. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met je Kritiek. Ik snap best ook dat er ook bepaalde Nederlanders zijn die erg racistisch en arrogant op dingen reageren,so be it. Maar jij moet ervoor zorgen dat jij niet tot dat niveau verlaagt. Brayen laten wij eerlijk wezen wat heeft dit nieuwe regering tot nu to gedaan voor Curacao in zijn algemeen. Alleen maar schreeuwen en profiteren van anders mans belastiggelden en het volk laten verarmen, een premier die konstant in de lucht is en wegloopt wanneer het grond heet onder zijn voeten wordt. Een premier die konstant negatief in het nieuws komt. Kostant in de clinch met de veligheidsdienst en de centralebank. Vraag jij je op gegeven moment niet af wat er gaande is op Curacao. Is dat geen macht misbruik of corruptie. Voor mij part mag Donner liever vandaag ingrijpen dan morgen.Want dit is niks voor Curacao. Zonder onhankelijkheid te zijn maken ze al een pijnhoop van, laat staan als ze onafhankelijk worden. Trouwens Wiels heeft ook in nederland gestudeerd en hier zijn diploma gehaald, zo is het ook bij mij het geval en ik ben dit land heel erg dankbaar dat ik de kans heb gehad om een HBO diploma te halen. Ik ben nog steeds mijn studieschuld aan het aflossen aan dit land. Dus ga terug naar het thema en reageer op de themas en niet te persoonlijk worden.

 9. @jim. Hallo Jim jij kent het Curacaose gezegde ‘Er is geen rook zonder vuur” deze mensen handelen zo snickie dat je een diepgaand onderzoek nodig heeft om wat te kunnen bewijzen. Ben je dat Monte Gate en de Damei gate vergeten hoe snickie deze mensen waren om bewijzen te verdoezelen terwijl het volk wel kon aawijzen wat er gaande en ze toch gepakt werden.Kijk misschien is dat rapport van Rossenmuller wetenschappelijk niet goed onderbouwd maar toch zit er een kern in die nodig onderzocht moet worden door deskundigen. Schotte had goed gedaan om vanaf het begin zijn regering te laten screenen dan was hij van alle blam gezuiverd. Jammer heeft hij niet gedaan. Dan gaat hij in de clinch met Gumbs en nog steeds niet opgelost en dan weer in de clinch met Tromp, dan wordt hijzelf terug gefloten door Wiels. Nou dat is een heel slechte start voor Curacao. Hoe geloofwaardig kan dedeze kontendraaier nog zijn om Curacao te blijven regeren. Laten wij eerlijk wezen dit is toch schandalig. Je ziet toch hoe bang ze allemaal zijn om de stekker
  d’ ruit te trekken.

 10. Vreselijk die rasistische getinte reacties. Jammer dat er zoveel gefrsuttreerde mensen op dit eiland rondlopen. Ik hoop dat mensen beter nadenken over wat ze schrijven en wat ze met hun reacties willen bereiken.

 11. Makantiejano, op 05-10-2011 om 06:57 schreef: “En het woord INTEGRITEIT geeft al deze ministers RILLINGEN over hun hele lichaam! Hadden ze nooit gedacht dat dat belangrijk zou zijn als bewindspersoon…..!!” De heer Rosenmoller moest het woord integriteit nooit hebben gebruikt. Donner heeft een zelf besmette nederlandse politicus een odracht gegeven om een raport over de integriteit van de curacaosche politicus te onderzoeken. Toch? Of zijn jullie het al vergeten.

 12. Kasuari, op 05-10-2011 om 15:38 schreef: oa “Een feit is bijvoorbeeld dat Schotte uitgaat en met veel verschillende meiden naar bed gaat, wat ook niet bevorderlijk is voor die man zijn positie. Geloof je dit omdat ik zeg dat het feit is, of nog niet?” Mijnheer Kasuari, ben jij misschien degenen die de benen van deze vrouwen omhoog moet houden? Ik wil je erop wijzen dat als wij de geruchten rond enkele kamerleden en ministers tijdens hun reisjes met de vrouwen waarmee ze naar bed gaan moeten geloven, dan kan er boekdelen gevuld worden. En we moeten de avonturen van het Koninklijk Huis waar heel veel over is geschreven niet vergeten. Begin eens bij Prins Bernard en zijn buitenechtelijke kinderen. Veiligheidsagenten kunnen soms al is het na jaren hun mond voorbij praten.

 13. @ bryan, als makambahater is deze reactie van jou te verwachten.
  Maar het is jammer voor jou, dat wij makamba”s niet van plan zijn te gaan.
  we hebben hier ons leven op gebouwd en ons geld geinvesteerd.
  Huizen gekocht of gebouwd.
  We trouwen hier (soms met antillianen) hebben kinderen hier gekregen.
  kortom we hebben hier een leven opgebouwd en het bevalt ons hier.
  We leven hier niet van de onderstand, maar werken hard aan de opbouw van dit land en willen dat het goed gaat met Curacao.
  Andere makamba”s komen hier naar toe met veel geld om het hier uit te geven.
  veel al pensionado””s, die in resorts wonen.
  soms zijn het aardige mensen soms heel vervelende mensen.
  maat toch er wordt veel geld uitgegeven ten goede van de middenstand en de balastinginkomsten.
  Wij makamba”s lijken erg op curacaoenaars soms aardig soms heel vervelend.
  wat dat betreft zijn wij soms net mensen……
  Maar wel allemaal goed voor de opbouw en de werkgelegenheid van curacao.
  Dat jij door Wels bent gehersenspoeld en jaloers bent op het geld dat wij schijnbaar wel hier weten te verdienen is jouw probleem.
  Waarschijnlijk lukt het je niet om vooruit te komen omdat je gefrustreerd bent en nooit de kans hebt gehad op een goede opleiding.
  Maar je vergist je dat dit door Nederland komt.
  Je zou ook de schuld bij jezelf kunnen zoeken of bij de voorgaande antilliaanse regeringen.
  die de opleidingen van het eigen volk proberen tegen te houden.
  want slimme mensen zijn lastig en zullen niet op deze imbeciele regeringen stemmen.
  Het beleid van deze regering is ook weer:
  Hou het volk dom, alleen papiaments leren is het volk dom houden…..
  met papiaments kom je nergens leer engels of spaans van mijn part, maar vergeet papiaments.
  kan je boeken lezen in het papaiaments? kan je op internet met papiaments?

 14. @ Bryan

  Mag ik je proberen te begrijpen, los gezien van voorstander van NL of niet. Maar vind jij het nou werkelijk allemaal zo goed wat PS voor Curacao doet?

  Om misschien een dialoog met jou te bevorderen…. ik ben niet bepaald fan van de Nederlandse politiek..

 15. @constanzia, Dank je.. Er gebeurt hier ook zoveel dat je dat allemaal weer vergeet.. vooral de PS mensen moeten dat goed lezen

 16. @Bryan

  Wat een zielig figuur ben je en wat een nog zieliger reactie.
  Duidelijk ingegeven door de gvrote leider, Hup terug onder je steen, man.

 17. ik zal zeggen nl grijp maar in jh worden wij eeder onafhankelijk wijn mensen van soberano zullen vechten voor ons onafhankelijkheid.
  we zullen jullie opwachten als nl ingrijpt
  en voor alll die nlders hier rot gwn op uit curacao dan ga naar eigen crisis land die nu moet besparen

 18. Reactie was bedoeld voor JIM

 19. @ John, om integriteit aan te tonen is het niet nodig om met “harde” feiten te komen. Als minister zijnde, moet je in de uitoefening van je functie maar ook zeker daarbuiten alles voorkomen wat je integriteit kan aantasten, zowel in wezen als in schijn.

  De betrokken ministers hebben alle schijn tegen zich.

 20. @Jim, Wiels heeft zelfs aangegeven dat de MAN en MFK vol met corrupte figuren zitten. dus daarom bel Wiels op en vraag naar de feiten!

 21. @Jim ook al heb jij gelijk, maar doordat dat jij dit typt is het nog steeds geen feit 😉
  Stel ik heb die quote nu voor het eerst van jou mogen vernemen, maar omdat jij aangeeft dat het een FEIT is, moet ik dan aannemen dat het een feit is?

  Er zijn op dit moment teveel (twijfelachtige) punten waardoor de integriteit van een aantal personen op losse schroeven staat. Als het (met alle respect) om een vuilnisman gaat, dan zijn er niet zoveel belangen waardoor (twijfelachtige) punten er niet toe doen om die vuilnisman te schorsen/ ontslaan of niet.

  Daarnaast of je het wilt geloven of niet, NL heeft er alle baat bij dat Curacao een echte democratie is en dat het politiek klimaat op het eiland goed is. Wellicht niet zo zeer om geld te verdienen (als ze dat uberhaubt doen), maar het gaat om het Koninkrijk der Nederlanden. Zij zullen er alles aandoen om het er beter uit te laten zien dan dat het werkelijk is. Dat er dus een negatief rapport is over het reilen en zeilen van Curacao, is het slechts een optel som om aan te nemen dat er echt iets niet klopt op dit eiland. Ik heb zelfs vernomen dat Nederland het OM heeft geadviseerd nog geen ministers op te pakken dan wel te schorsen, want dat is slecht voor het imago van het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland heeft het rapport ook niet op laten stellen om de mensen op Curacao te beschermen, maar slechts om hun eigen imago hoog te houden.

  Ik zou je bronnen kunnen geven, maar dan is de vraag nog wanneer is het voor jou een feit? Wanneer jij het gelooft of wanneer de betrokkenen aangeven dat ze schuldig zijn? Mocht dat het laatste zijn, dan kan je heel lang wachten op feiten… 😉
  Een feit is bijvoorbeeld dat Schotte uitgaat en met veel verschillende meiden naar bed gaat, wat ook niet bevorderlijk is voor die man zijn positie. Geloof je dit omdat ik zeg dat het feit is, of nog niet?

 22. Beste mensen eerst goed na denken dan schrijven ,want wij willen dat goed gaat met curacao. Alleen groten mond tegen de Nederlander bereik men niets.

 23. @Yvonne, @Kasuari@Totekki
  Neem maar een voorbeeld; De vader van Máxima Zorreguieta, Jorge Zorreguieta was onderminister van Landbouw in het regime van generaal Videla in Argentina. Jorge Zorreguieta beweerde niet op de hoogte te zijn geweest van schendingen van de mensenrechten, waarbij duizenden mensen zijn verdwenen tijdens regime Videla. Dus hij beweert tot nu toe niets te weten en niet medeverantwoordelijk te zijn, voor zijn participatie aan het regime van Videla, voor aantal verdwijningen.

  Dus ik kan hem nog niet beschuldigen ! Wat moet tegen hem gedaan worden ? Een proces tegen hem beginnen voor mogelijke betrokkenheid-deelname regime Videla voor aantal verdwijningen.

  Andere voorbeeld; Suriname-decembermoorden. Interview, Bouterse zei: ‘ Ik was de Commander in Chief, ik was verantwoordelijk ‘. Dit is EEN FEIT !

  A.U.B !!! wie kan me harde feiten benoemen??? Geen luchtkastelen !!!

 24. Ik heb het rapport niet gelezen en hoef het ok niet te lezen. We leven in een kleptocratie en zolang er niets wordt gedaan om een beter parlementair systeem neer te zetten met betere checks and balances zullen in de komende periode alleen de poppetjes veranderen en gaat het ‘stelen’, ‘vriendjes politiek’ ten aanzien van gebouwenhuur, benoemingen in baantjes, consultantsopdrachten etc etc gewoon verder. Het afschieten van de regering Schotte is gewoon symptoonbestrijding. Dit sluit overigens niet uit dat degene die de wet overtreedt en berecht wordt gewoon de bak in moet.

 25. Totekki zei: Als je feiten, dus bewijzen, wil zien moet je bij onze door god gezonden bevrijder Helmin zijn!

  @Totekki, Ik denk dat wij rationeel moeten reageren en op basis van feiten moeten discussiëren! Waarom je Helmin Wiels , door god gezonden bevrijder noemt weet ik niet precies, ik neem aan, dat waarschijnlijk ligt aan de manier hoe hij over bepaalde zaken denkt.

  Over hoe hij denkt, vind ik persoonlijk te extreem ! Maar toch moet ik bij het reageren over deze serieuze zaken, mijn mening over hem aan de kant zetten en zaken onpartijdig analyseren !

 26. @Yvonne, @Kasuari@Totekki

  Helaas heb ik nog geen feiten van jullie kunnen zien. Ik wil echte feiten zien. Ik heb ook dingens gehoord, maar ik kan niet zomaar iemand beschuldigen. Ik hoop dat jullie niet bang zijn om dat te kunnen schrijven.

  Ik ben onpartijdig ! Het maak me niet uit wat gaat gebeuren met wie dan ook !!! Als iemand fout zit dan hoort ie in de gevangenis. Het lijkt dat sommigen die hier reageren partijdig zijn.

  Juist, ik ben onpartidig en wil rationeel op zaken reageren. Ik lees en lees, maar kan toch niets concreet vinden. Het wordt gesproken over ‘ Integriteit ‘, oftewel gedane zaken die te maken hebben met integriteit, maar niets feitelijk voor een strafrechtelijk onderzoek gevonden.

  Als het zo is, kan ik ook morgen een rapport maken vol met ‘ aantijgingen ‘ !!!

 27. @Jim

  Als je feiten, dus bewijzen, wil zien moet je bij onze door god gezonden bevrijder Helmin zijn!

 28. Waarschijnlijk heeft de Gouverneur of misschien ook wel Donner zelf , al gebeld met Liza Denial. De politieke partij de deze onkreukbare mevrouw als lijsttrekker zou kunnen strikken bij de volgende verkiezingen, wint vast en zeker met een overgrote meerderheid.
  Als zij de commissie zou voorzitten en tevens voorstellen doet voor de leden van die commissie, kan Curacao deze publicitaire ramp alsnog te beven komen. En Wijze Mensen genoeg op dit eiland.

 29. Het probleem met veel mensen is dat ze graag selectief lezen.
  Als je de verschillende ingezonden stukken in de media ziet dan snap je meteen uit welke hoek de winden waaien,.
  Gelieerd aan dit rariteiteenkabinet, bang voor hun baantje bang bang bang dat is de mentsliteit die er nu heerst.
  Bekijk het hoge aantaal verhuizingen naar elders. Vraag maar rond bij verhuisbedrijven.

  Luister naar de bankiersvereniging, en allen die het goed met het eiland hebben en zich ernstig zorgen maken over het investeringsklimaat. Het hoge aantal huizen in de verkoop.
  Het duurt niet lang en het grootste deel van de makelaaars zullen failliet worden verklaard.
  Het is 10 voor 12.

  Nederland – hoe vervelend – ook doe wat je moet doen, OM doe uw werk en sluit het hele corrupte zootje in de Bon Futuro op. Er zitten wel mensen voor minder.

 30. @Jim,

  Al is er maar een klein beetje ruimte voor twijfel… voor de posities waar we het overhebben mag er geen enkele ruimte zijn voor twijfel.

  En ik vermoed dat ze het rapport nog redelijk netjes hebben gehouden, omdat NL altijd de beste van de klas wilt zijn en dit is natuurlijk zeer slecht voor het koninkrijk der Nederlanden! Zij willen het dus niet erger maken dan dat het eigenlijk al is en laten we eerlijk zijn het niveau is beschamend…

 31. Hey Jim, je moet niet alleen lezen wat je wil lezen, volgens mij staan er genoeg feiten in het rapport lees nog maar eens goed door!

 32. Ik heb met grote verbazing het rapport gelezen, ik wist dat het erg was hier op Curacao maar dit overtreft toch wel alles, en ik denk dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Ik heb gezien dat de minister van financieen op het Curacao North Sea Jazz, een beetje verborgen op een stoel de medewerkers van Speedy opdracht gaf om de mensen beter te controleren op hun toegangsbewijs, de waanzin, je had hem moeten zien zitten!!! Ik dacht nog bij mijzelf, moet een minister zich zo verlagen om zijn “personeel” op deze manier te controleren?? Wat is het probleem nou eigenlijk, van mij mag iedereen een onderzoek naar mij instellen, ik heb niets te verbergen, het zegt toch genoeg waarom deze heren zo spastisch doen over het onderzoek.
  Wat mij betreft mag Nederland ingrijpen, en goed ook!!

 33. Van de PVV en trawanten heb ik geen hoge pet op maar dit was en is interessant en actueel;

  http://www.vrcurassow.com/2dvrc/stateofaffairs/circus/Brinkman.pdf

 34. Doe zelf onderzoek en baseer je dan vooral op wat je op straat hoort. We zitten nl op een eiland waar ieder iedereen kent.
  Er is al jaren van alles bekend, dus wat dat betreft geeft het rapport nix nieuws aan. We zitten kortom – voorlopig – gewoon opgescheept met een niet al te fris clubje niet al te intelligente mensen.
  Zelfs zag ik gisteren ergens voorbij schuiven op Versgeperst de gegevens door PVV’r Brinkman. Interessant om dat nog een keer door te nemen.

 35. Laat nederland maar ingrijpen !! Dan kan er eindelijk op een onpartijdige niet politiek beinvloede manier onderzocht worden. En ALS men niks fout heeft gedaan, valt er nergens voor te vrezen…..maar ja, dat is het hem nou juist……..
  En het woord INTEGRITEIT geeft al deze ministers RILLINGEN over hun hele lichaam! Hadden ze nooit gedacht dat dat belangrijk zou zijn als bewindspersoon…..!!!!

 36. Ik vind het rapport van de commisie Rosenmöller heel zwak en vaag. Het heeft weinig feiten daarin, waarschijnlijk daarom het titel ‘ DOE HET ZELF ‘ ! Ik wil feiten zien en niet zo iemand van corruptie beschuldigen zonder feiten. Ik lees het rapport;

  Rapport: Hoodstuk 3

  Naar aanleiding van deze aangifte heeft het OM laten weten dat het feitenonderzoek is afgerond naar het deel van de aangifte dat betrekking heeft op de Minister President.
  ” Het OM ziet GEEN aanleiding om op dit punt een strafrechtelijk onderzoek te starten “. De overige onderdelen van de aangifte zijn nog onderdeel van een feitenonderzoek.

  Feiten !!! Ik wil feiten zien, en niet zo iemand van fraude betichten en vervolgens is er niets aan de hand !

  Wie kan me harde feiten benoemen??? Geen luchtkastelen A.U.B !!!