• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De aarde vanuit de ruimte gezienCURAÇAO – Het jaar 2014 nadert en een retourtje ruimte vanaf Curaçao komt steeds dichterbij. Ondertussen is de verkoop van de tickets begonnen en zijn er volgens marketing manager Michiel Mol van Space Expedition Curaçao (SXC) al 35 retourtjes à 69.370 euro over de toonbank gegaan.

De passagiers zullen met snelheden van ruim 3500 kilometer per uur door de ruimte schieten. Volgens ZDnet blijft het hier niet bij en heeft Mol nog grotere plannen: de eerste generatie van het ruimteschip zal 3540 kilometer per uur vliegen, maar de tweede generatie zal snelheden bereiken van 22130 kilometer per uur. “Genoeg om rond de aarde te vliegen in minder dan twee uur”, aldus de marketing manager.

Onderhandelingen
SXC hoopt samen met luchtvaartmaatschappij KLM in 2014 vluchten vanaf Curaçao naar de ruimte aan te kunnen bieden. In het toestel is plaats voor de piloot en slechts één medepassagier. Er wordt echter nog onderhandeld over de regelgeving en toestemmingen voor de ruimtereis vanaf het eiland.

7 reacties op “35 tickets naar de ruimte verkocht”

 1. Wat een onzin en totale verkwisting van materialen en middelen en nog niet eens gesproken van de vervuiling, voor wat ?? omdat er een aantal met de geldleurpis de ruimte in willen worden geschoten, voor wat een strakke plasser ????

 2. De Link naar Radio Nederland artikel is

  http://www.rnw.nl/caribiana/article/space-experience-curaçao-mogelijk-gevaar

 3. Complete onzin dit! Wie vertrekt vanaf deze Space Port op Hato? Space Exploration Curacao? Zij hebben nog en eens een toestel. Als je in 2014 wilt gaan vliegen, is het dan niet logisch dat je nu al foto’s hebt van prototypes e.d.? Dan doet Space Port ook nog voor Virgin toestellen te laten vertrekken, maar niets is minder waar… Virgin kiest voor Mexico! Om te kijken hoe je echt zoiets op poten zet, kijk dan even op http://www.virgingalactic.com/

 4. @een Nederlands paspoort.
  Kan je even een link aangeven voor het artikel dat je bedoelt want ik kan het nergens vinden op rnw.nl
  BVD.

 5. Hoop voor die “would be passengers” dat zij hun ticketmoney nog niet in contanten betaald hebben. Alhoewel mensen die dit zomaar kunnen uitgeven niet echt wakker zullen liggen van een tonnetje meer of minder. Maar dit zijn meestal ook mensen die zich niet zomaar voor een tonnetje laten belazeren. En dan te bedenken dat die initiatiefnemer van niets wist of bedoelde hij zogenaamd ?

 6. Kijk even bij RNW.nl en lees het stukje over de onvoldoendes die Hato na inspecties heeft ontvangen. Als er niet heeeel snel heeeel veel geld wordt geïnvesteerd, zullen de kaartjes moeten worden terugbetaald. En wat erger is: zullen er minder vliegtuigen op Hato landen. Zonder voldoende airlift is dit eiland helemaal “fertig”

 7. Gebakken lucht, sprookjes, luchtkastelen en totale onzin dit.